Κρίσεις και αντιρρήσεις για το έκτακτο αφιέρωμα του ΕΤ στα blogs

Ας μην νομιστεί ότι το αφιέρωμα του ΕΤ για τα ιστολόγια είναι αδιάφορο, κάθε άλλο που τώρα μετά τις τελευταίες αμφιλεγόμενες ιδιοκτησιακές ανακατατάξεις και την ανανέωση του έμψυχου υλικού, με τους αντίστοιχους πολιτικούς κραδασμούς, η εφημερίδα σαφώς αποκτά σταδιακά μεγαλύτερο ρόλο στον δημόσιο παρεμβατικό χαρακτήρα απορρίπτοντας τις στενές κομματικές εξαρτήσεις του παρελθόντος. Το νέο προφίλ του ΕΤ υιοθετεί σταδιακά την ανοιχτή πρόσληψη από ευρείες τάσεις και διαδικτυακά δρώμενα και κάτω από αυτό το πρίσμα, τα ιστολόγια δεν διέλαθαν της προσοχής από τους συντάκτες. Σε σχέση με άλλα έντυπα, ο ΕΤ γίνεται η πρώτη δεξιά εφημερίδα που σκύβει συντονισμένα πάνω στα blogs και το κάνει με κάποια ομολογουμένως επιτυχία.

Ξεφυλλίζοντας το ένθετο για τα ιστολόγια γίνεται εμφανές ότι ο Μάριος Ροζάκος εξασκείται στο σπορ του ιστολογείν (θα σε βρούμε εσένα… είμαστε γάτες εμείς :-P) διότι η παρουσίαση είναι από τις πιο ολοκληρωμένες που έχω δει. Οι πρώτες δώδεκα σελίδες περιέχουν άρθρα παρουσίασης και προβληματισμού για το νέο φαινόμενο και κατατοπιστικές οδηγίες για το στήσιμο ενός blog. Για μας τους ιστολόγους, αυτά είναι όλα γνωστά, έως απλοποιημένα, πράγματα αλλά για έναν μέσο αναγνώστη εφημερίδας, το αφιέρωμα είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό έως και ένας καλός πρόχειρος τυφλοσούρτης για τα πρώτα βήματα στον κόσμο του ιστολογείν.

Στο δια ταύτα, οι υπόλοιπες 12 σελίδες είναι ένας μεγάλος κατάλογος ελληνικών ιστολόγιων με σύντομο σχολιασμό για το καθένα. Κι εδώ υπάρχουν κάποιες ενστάσεις και παρανοήσεις, αλλά ας μην υποτιμάμε το γεγονός ότι ο Μάριος Ροζάκος έφερε μόνος του εις πέρας ένα δύσκολο project. Το πρώτο που βλέπει κανείς, είναι η γνωστή λίστα του Brocolli που είχαμε συζητήσει προ καιρού εδώ. Την ρίχνει ξερά, με τα εκατό πρώτα ιστολόγια, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό αλλά η συζήτηση που κάναμε τότε αποκάλυψε άλλα πράγματα. Ας το παρακάμψουμε και προχωράμε στις επόμενες σελίδες. Εδώ παρουσιάζονται 230 ελληνικά blogs συν 50 ξένα ως ενδεικτικά. Ο Μάριος Ροζάκος σχολιάζει επιγραμματικά το χαρακτήρα του κάθε ιστολόγιου, καθώς φαίνεται πως τα έχει διαβάσει όλα (δεν το αμφισβητώ αυτό) αλλά με διπλωματικό τρόπο, θα έλεγα, παρουσιάζει τα ελληνικά Blogs καθώς φροντίζει οι κρίσεις του να είναι όσο το δυνατόν υποκειμενικές. Παρόλο που υπάρχουν και καινούρια ιστολόγια στα 230, εν τούτοις, κάποια λάμπουν ανεξήγητα δια της απουσίας τους. Ιδού μια μικρή λίστα τρανταχτών απουσιών που έφτιαξα στα γρήγορα:

  1. Τα γνωστά ιστολόγια που έχω στα πεδία Γλωσσοθέτες και Βιβλιοθέτες (πλην του Διαβάζω)

  2. O Αμπελοφιλόσοφος Πασκάλ!

  3. O CyrusGeo (μετά της Anarrima)

  4. Η Magicasland, τόσο ως blog όσο και ως aggregator κυρίως

  5. Τα gay blogs, όλα ανεξαιρέτως

  6. Η Μιραντό! Καθώς και η κλίκα των «αξιόλογων» (χεχε…)

  7. Το Press-GR (να πούμε κι ένα “καυστικό” αστειάκι για τον ΕΤ, χοχοχ)

  8. O… MacManus εις διπλούν!! (σνιφ, κλαψ, λυγμ, ουιγμ)

  9. Ο ευλογημένος +γέροντας+ funEL !! Παραέχει γίνει σκανδαλώδης η συστηματική “απαξίωση” προς αυτόν από πολλά Μέσα.

  10. Άλλο (συμπληρώστε το εσείς, ένα μυαλό το ‘χω)

Το αφιέρωμα κλείνει με ένα προσεγμένο σύντομο Γλωσσάρι βασικών όρων, Σε γενικές γραμμές, το αφιέρωμα είναι καλό για τα μέτρα του μέσου αναγνωστικού κοινού καθώς εκεί στοχεύει κυρίως. Κάποιες αστοχίες αφορούν εν τέλει περισσότερο τη διαδικτυακή κοινότητα, αλλά ας έχουμε υπόψη πως από ανάλογες προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, η παρούσα είναι η πιο ογκώδης και η πιο προσεγμένη (ας έλειπε η ατυχής λίστα του Brocolli…) Από κει και πέρα, η ευθύνη μοιράζεται ανάμεσα στα ιστολόγια και τα έντυπα με τις μεταξύ τους αναγωγές κι επαφές.

 

Enjoy It

____________________________________________________________________________________________

UPDATE: Ο Αστέρης Μασούρας έγραψε ένα πολύ ενδιαφέρον εκτεταμένο post με θέσεις στις οποίες συμπίπτουμε σε τελική ανάλυση – θα βρείτε κι επιπλέον λινκ επί του θέματος, με συνεχείς ενημερώσεις όπως κάνει πάντα. Απεύχομαι την, δικαιολογημένη κατά ένα τρόπο, απαισιοδοξία της φίλτατης Breathe (= το τι meta-blogging έχει να πέσει για αυτό ένας θεός ξέρει – έλεος, δεν έχουν βαρεθεί?) και χαρείτε μια φορά που μια εφημερίδα αντιμετώπισε με υποδειγματική σοβαρότητα το φαινόμενο των blogs, έπειτα από την ιστορική παρουσίαση των ΝΕΩΝ με κείμενα δέκα αντιπροσωπευτικών ιστολόγων πριν αρκετό καιρό.

45 σκέψεις σχετικά με το “Κρίσεις και αντιρρήσεις για το έκτακτο αφιέρωμα του ΕΤ στα blogs

  1. jago,

    ευχαριστούμε για το ρεπορτάζ. Η τυχόν αύξηση της κυκλοφορίας του ΕΤ, σαφώς ΔΕΝ μπορεί να αποδοθεί σε μένα: το ένθετο για τα μπλογκ δεν αποτελεί επαρκές κίνητρο για να την αγοράσω!

  2. Ευχαριστούμε ειλικρινά αγαπητέ jago, θα προσπαθήσω εδώ στην αλλοδαπή να βρω τον Τύπο που έρχεται Δευτέρα μεσημέρι, αν όχι δεν πειράζει…

  3. … ο γέροντας βγαίνει αληθινός ακόμα μια φορά η προφητεία επιβεβαιώνεται…

    κ. λδ’
    … και καμμια εφημερίς ουδε μνημονεύσει το όνομα σου φανελ, μηδε εξεγείρει πλήθη Λιακουρορθοδόξων, ίνα μη εξοργήσει μαινόμενον Προφήτη κομψοδάκτυλον καντηΛανάφτην…

    +τουμπεκιονψιλοκομμενον+

  4. πηρα τον ετ μετα απο πολλα χρονια

    βρηκα το ενθετο για τα μπλογκ αρκετα κατατοπιστικο

    το αφιερωμα βεβαια το εκαναν για να πουλησουν κανενα φυλλο παραπανω

    οσο δεν επηρεαζεται η γραφη των μπλογκερς(δυσκολο να ισχυσει πληρως αυτο) δεν το αντιμετωπιζω αρνητικα

  5. Το διάβασα κι εγώ το ένθετο.
    Αν και με τιμά δεόντως ο συντάκτης, εντούτοις, θέλω να πω παραπάνω πράγματα στο δικό μου μπλογκ.
    Πάντως, ένα είναι σαφές: Δεν νομίζω να είναι βαλτός από εμένα και να με εμφανίζει τόσο ψιλά. χεχεχεχε
    Ατυχώς, είχα προβλέψει ότι θα λείπω από τη λίστα αλλά, διαψεύσθηκα παταγωδώς.
    Τα άλλα μετά.

  6. Και επειδη ενα Δεξιο εντυπο,θα παραμεινει Δεξιο…λογικο ειναι να μην παρουσιαζει αποψεις ανθρωπων που ειναι διαφορετικες απο αυτο…
    Λεμε τωρα…
    (κρα,κρα,κρα,κρα…)

  7. Δεν είναι από «μέσα» ο συντάκτης του αφιερώματος, αλλιώς δεν θα έγραφε «Ο Μάριος από τον Πειραιά» για την Μαριώ…και άλλα τινά ευτράπελα όπως να συμπεριλάβει τους Α.Μ. (ομαδικό blog όπου και συμμετέχω)στην κατηγορία «Ηλεκτρονικοί Συγγραφείς και Ποιητές»… επίσης έχει ανενεργά blogs, όπως της Σοφίας/avanti, με την ίδια φυσικά λογική θα έπρεπε να έχει και το δημοφιλέστατο ανενεργό blog του Λαμπρούκου…ή δεν τα έχει ψάξει καλά τα blogs ή δεν του τα είπανε ως έχουν ή … ξέρω κι εγώ 😀
    Πολλές ελλείψεις και ανακρίβειες, όχι βέβαια ότι θα περίμενα και κάτι διαφορετικό από τέτοιου είδους εφημερίδα [δεν την αγόρασα, δανείστηκα το ένθετο]

  8. Παράφωνε, δεν έχω επί προσωπικού μαζί σου τίποτε. Η διαφορά μας είναι καθαρά ιδεολογικού χαρακτήρα 😉

    Πάνο, δεν χάνεις και πολλά, απλά το συγκεκριμένο ένθετο είναι το πιο πλούσιο και περιεκτικό που έχω δει σχετικά με τα blogs. Η προσπάθεια είναι καλή και πρέπει να λέγεται.

    Ροΐδη, εύχομαι να το βρεις, δεν μπορεί εκεί που μένεις να μην έχει ελληνικό τύπο, σίγουρα σιγουρότατα θα το βρεις… 😉

    +γέροντα+ funEL, λυπήθηκα ειλικρινά…

    +εμπρόςπροςταπίσωγιαναπάρομενφόραδυνατήπροςταμπρος+

    fuzzy burlesque, η καλή προσπάθεια μετράει.

    N.Ago, είδες; Το σχόλιο του Ροζάκου ήταν ιδιαίτερα επιτιμητικό προς σε σένα σε σχέση με άλλους μπλογκερς.

    Preza TV, δεν το αρνούμαι αυτό που λες και το επισήμανα με κομψό τρόπο.

  9. Raffinata

    Για το μπλογκ της Avanti γράφει επί λέξει: «Τα Εις Εαυτόν έχουν ‘παγώσει» εδώ και μερικούς μήνες, αλλά η φρεσκάδα των παλιών μηνυμάτων διατηρείται«.

    Σημαντικές οι παρατηρήσεις σου, αλλά εκτιμώ ότι δεν είναι τόσες πολλές οι ανακρίβειες. Για τις ελλείψεις έγραψα στο ποστ και καλό θα ήταν κάποιος να προσθέσει κι άλλες.

  10. Κοιτά, δεν συνηθίζω να κάνω παράπονα για πράγματα που κάνω απλά το κέφι μου.
    Πάντως, μου έκανε κάποια εντύπωση που, ενώ αναφερόταν μέχρι την ενδέκατη θέση(σχεδόν) με την υποσημείωση: ο ένατος(ας πούμε και συγνώμη αν λαθεύω) ποιο δημοφιλής μπλογκερ, το προσπερνούσε σε’μένα.
    Κατά τ’άλλα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

  11. Αγαπητέ N.Ago,
    Έχεις 2.400 περίπου επισκέψεις από τις 20/1/2006 και έχω πάνω από 200.000 από τις 20/3. Ωστόσο, είμαι καμιά εικοσαριά θέσεις κάτω από σένα στη λίστα του brocolli.
    Για ποια δημοφιλία ανησυχείς;

    (ακούγομαι κωλόπαιδο και ψώνιο, αλλά μην με παρεξηγείτε plz)

  12. N.Ago, έλα τώρα μην το ψειρίζεις, γίνεσαι και λίγο άδικος. Οι αναγνώστες δεν είναι στραβοί (ή μήπως είναι το αντίθετο, δεν ξέρω), πρώτα τη λίστα θα ακολουθήσουν κι όχι τα ψιλά γράμματα.

    Pascal, 200.000 επισκέψεις; Είσαι σίγουρος ότι δεν σου ξέφυγαν δύο μηδενικά; 😛 Ήδη από τώρα καταστρώνω σχέδιο εξόντωσής σου από τις λίστες της Πόρσε, κοίτα πάνω δεξιά στη μπλε μπάρα (που εμφανίζεται μόνο αν είσαι εγγεγραμμένος) και δες την επιλογή Report as mature. Μπουχαχαχα!

    Raffinata, ούτε κεφάλι από ψάρι να ήταν.

  13. pascal:
    Ευχαριστώ για την επίσκεψη, ως αρχή.
    Δεν αναφέρθηκα σε’σένα όμως πουθενά!
    Κάνω κάποιο λάθος;
    Δεν με ενδιαφέρουν οι 200.000 ούτε οι 2400, ούτε το 1000.000!
    Έγινε ξανά θέμα το συγκεκριμένο ζήτημα και στο δικό μου μπλογκ, δεν έγραψα ούτε λέξη!
    Δεν ενδιαφέρομαι για καμία δημοσιότητα, καμία δημοφιλια και για καμία μέτρηση.
    Προπάντων με ενδιαφέρει να ζήσω την οικογένειά μου καλά, ως μετανάστης.
    Το βρίσκω ενδιαφέρον να γράφω αλλά, αν αυτό σας προκαλεί κάποια ενόχληση, σας το λέω πολύ ειλικρινά, δεν είναι στις προθέσεις μου.
    Καλό βράδυ σε όλους!

    υ.γ.: άδικος;;;
    Αστειεύτηκα φυσικά αλλά…

  14. @N. Ago: Δεν είναι η πρώτη φορά που σε επισκέπτομαι φίλτατε. Όσο για το πόσοι σε διαβάζουν, θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει σε κάποιο βαθμό, ειδικά εσένα που είσαι μια φωνή πολύ διαφορετική από τις άλλες στα ελληνικά blogs και μπορείς να αναδείξεις πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

    Καλό βράδυ και σ’ εσένα και καλή συνέχεια.
    Δεν είχα καμία πρόθεση να σε θίξω ή να σε μειώσω.

  15. N.Ago, έλα βρε, κι εγώ δεν αστειευόμουν; 😛
    Και πολύ καλά κάνεις που αρπάζεσαι ώρες-ώρες, μα σου λέω υπεύθυνα ότι έχεις εκπλήσσει πολύ κόσμο με την αξιοπρέπεια και την καλλιέργεια σου, πράγμα που λειτουργεί ως αντίπαλο δέος ενάντια στον εκτεταμένο ρατσισμό που υφέρπει ακόμη και μέσα στα ιστολόγια.

  16. Θέλω όμως να σας διορθώσω σε κάτι.
    Οι 2400, δεν είναι από της 20/01/2006 αλλά, από 20/01/2007!
    Αν ήταν από το 2006, μάλλον θα το είχα κλείσει το ρημάδι!
    Και φυσικά, να σας ευχαριστήσω για τα λόγια σας.
    Θαρρώ πως είναι ειλικρινά.
    Το μπλογκ μου είναι από το Μάιο του 2006!

  17. N.Ago, Μπορεί να είμαστε τρελοί σαν τους γαλάτες του γαλατικού χωριού που αντιστέκονται και πάντα θα αντιστέκονται μπλα μπλα μπλα, αλλά κακοπροαίρετοι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση. Στο λέω για τον Pascal που δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να σε εξιτάρει από κακή πρόθεση, μιας που γνωρίζω τα χούγια του. Ειρήνη αδέλφια μου, αλήτες, μπλογκοπουλιά!

  18. Το καλό με τέτοιες προσπάθειες είναι ότι ο κόσμος που δεν έχει μπλογκ, ίσως παρακινηθεί να φτιάξει ένα και γίνουμε περισσότεροι…

  19. Οι ιδεολογικές διαφορές μαζί μου είναι ελπίζω συνέπεια του ότι δεν έχω ιδεολογία 😉 … σε αντίθετη περίπτωση η περίπτωση σηκώνει τσιγάρο (και δεν καπνίζω) !!!

  20. Επί της ουσίας του ποστ έχω να πω ότι από τις 20/1/2007
    είχα 17.760.
    Ορίστε 😛

    @jago: Χούγια; Tι χούγια ρε; Ε; Θες να γίνουμε μπίλιες;

    @ago: Καληνύχτα man

  21. Δεν έχω μπλογκ αλλά μου αρέσει να περιδιαβαίνω και να απολαμβάνω τα κείμενα που ξεχωρίζουν.
    Τον Ε.Τύπο δεν θα τον αγόραζα ούτε με σφαίρες.
    θα ήθελα όμως να δω τον κατάλογο των πιο δημοφιλών μπλόγκς.Η απουσία ωστόσο του pascal απο τον κατάλογο(γύρευε και ποιων ακόμα), με κάνει να πιστεύω ότι δεν χάνω και τίποτα που τον αγνοώ.
    ΥΓ-Η κριτική σου στο ¨ποιήμα¨ του pascal ήταν καταπληκτική! Ακόμα γελάω.

  22. Α, λες αυτό με το » » που θα πρεπε να ήταν » «, αλλά το » » θα μπορούσε να ήταν καλύτερο ως » » αλλά το » «μας το χαλάει κάπως;

    Αν εννοείς τη λίστα με τα 230 μπλογκς, επιφυλάσσομαι. Αν εννοείς του Μπρόκολου, είναι εδώ.

  23. @n.ago: Εσύ εύγε. Εγώ στη θέση σου μπορεί και να με ξέχεζα 😉

    @oidipodas: Ίσως. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με δημοφιλίες και λίστες του brocolli.

  24. Έγινε τόσος χαβαλές το Σ/Κ και δεν πήρα χαμπάρι τίποτε;
    Δηλαδής ο Ε.Τ. έβγαλε τους κάουντερς και τους μετρούσε; Ποιος έχει τον πιο μεγάλο; Στο δημοτικό το κάναμε αυτό…την καλημέρα μου σε όλους

  25. «Παρόλο που υπάρχουν και καινούρια ιστολόγια στα 230, εν τούτοις, κάποια λάμπουν ανεξήγητα δια της απουσίας τους. Ιδού μια μικρή λίστα τρανταχτών απουσιών που έφτιαξα στα γρήγορα:
    (snip)
    O Αμπελοφιλόσοφος Πασκάλ!»

    Ποιος είναι πάλι αυτός;;;;
    ;^ppp

  26. Θα έλεγα να μην ασχολούμαστε (ακόμη χειρότερα επηρεαζόμαστε) από το τι λένε τα μέσα για μας. Όχι ότι με χαλάει το αρχικό άρθρο. Αλλά η πορεία της Ελληνικής μπλογκόσφαιρας ή δε θα έχει σχέση με τα κλασσικά ΜΜΕ ή θα αφομοιωθεί γρήγορα.

  27. «Οι πρώτες δώδεκα σελίδες περιέχουν άρθρα παρουσίασης και προβληματισμού για το νέο φαινόμενο»
    Άραγε υπάρχει αυτό το 12σέλιδο του προβληματισμού πουθενά ανεβασμένο; Δεν έπεσε στα χέρια μας ο Ε.Τ. βλέπετε.

  28. καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα καλά κανω και δε διαβαζω εφημεριδα

    Αντε συνάδελφοι, γράψτε και σεις την τιμωρία σας!:-))))))

  29. Το καλό με τέτοιες προσπάθειες είναι ότι ο κόσμος που δεν έχει μπλογκ, ίσως παρακινηθεί να φτιάξει ένα και γίνουμε περισσότεροι…

    by artanis February 4th, 2007 at 11:34 pm

    Εγώ πάλι αυτά βλέπω και ΔΕΝ θέλω να φτιάξω blog! 😛

    Καλό απόγευμα!
    Η Ιέρεια
    **

  30. Hello!

    Best prices on the market -30 %

    Health, Phpto, Watches -35%

    Health, Homa Appliance, Jewelry -30%

    Electrical Equipment, Protection, Camera -25%

    Clothing, Childrens Clothing, Sportswear -45%

    Protection, Mens Clothing, Wedding Apparel -20%

    Offer valid 4 days!

    Available at: https://vae.me/DG7w

Σχολιάστε