Google Bombing ΤΕΛΟΣ! Τσίου, τσίου!


 

Ένα από τα ισχυρότερα όπλα των χρηστών του διαδικτύου, το Google Bombing, καταργείται οριστικά σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Google. Από δω και μπρος, στα καθ’ ημάς, οι αναζητήσεις στους όρους κατσίκα, φασίστας και ληστές για την Κουτσίκου, τον Πολύδωρα και τον ΟΤΕ αντίστοιχα δεν θα τους βγάζουν σε κανένα αποτέλεσμα που θα τους συνδέει άμεσα με τις ιστοσελίδες τους.

Αν και αυτή η πρακτική του bombing ενείχε πολλές υπερβολές – κατά τη γνώμη μου παραήταν προσβλητικός κι άδικος ο χαρακτηρισμός προς την Κουτσίκου – εν τούτοις ας επιφυλαχτούμε για τις δυνατότητες καταστολής που επέρχονται(;). Αν η Google κατόρθωσε να στήσει ένα πρόγραμμα που αποσυνδέει επίμαχους χαρακτηρισμούς με άμεσες λινκοδοτήσεις προς δημόσια πρόσωπα και οργανισμούς σε όλες τις γλώσσες(!!), στο μέλλον τι άλλο θα μπορεί να κάνει;

Θα καταλήξουμε να γράφουμε «ο Πολύδωρας ακολουθεί φασιστικές πρακτικές καταστολής” (δικαίωμά μας είναι η δριμεία πολιτική κριτική, σε αντίθεση με τον ανούσιο υβριστικό τόνο προς την Κουτσίκου, που είναι καθαρός ρατσισμός) και θα “λογοκρίνονται” οι επιθετικοί όροι στο όνομα ενός κριτικού εξορθολογισμού; Και πως – αν όχι και από ποιον – θα ορίζεται αυτός ο εξορθολογισμός;

Τρομακτικό.

Μην γίνουμε Κίνα

Σημ: έμαθα την σοβαρή είδηση από εδώ, αλλά δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό του συντάκτη. Άντε να ασχοληθούμε επιτέλους με σοβαρά θέματα κι αφήστε τα κομπλεξικά της μπλογκόσφαιρας να αυτοαπασχολούνται με την ψωνάρα τους.

9 σκέψεις σχετικά με το “Google Bombing ΤΕΛΟΣ! Τσίου, τσίου!

  1. Χαζή ερώτηση: αφού τα αποτελέσματα της αναζήτησης βγαίνουν σύμφωνα και με το τι πληρώνουν τα σαιτς για καλυτερη σειρα εμφανισης, σε ολες τις μηχανες αναζητησης, δεν υπαρχει ελεγχος ετσι κι αλλιως;

  2. Ο κόσμος πήρε φωτια και το νερντ απο οπου πήρες την πληροφορία κάνει πανηγύρι για την πολιτική ορθότητα του γκουλι…
    Να υποθέσω ότι αυτό το ανεγκέφαλο έχει σχέση με το διαδύκτιο και τους υπολογιστές?
    Κάτι τέτοια αρχ..κεφαλα χαλάνε τον κόσμο.
    Δηλαδί ήταν τόσο άσχημα που έγραφες γουρούνια στην αναζήτηση και σου έβγαζε το σιτε της αστυνομίας?
    Να του καεί το Πσ ..αμαν

  3. Χαζή ερώτηση: αφού τα αποτελέσματα της αναζήτησης βγαίνουν σύμφωνα και με το τι πληρώνουν τα σαιτς για καλυτερη σειρα εμφανισης, σε ολες τις μηχανες αναζητησης, δεν υπαρχει ελεγχος ετσι κι αλλιως;

    Αυτό ισχύει για τα paid search engines. Δεν ισχύει για τα αποτελέσματα του Google (στο άσπρο φόντο).

  4. Έλα μωρέ και η μαμά κατσίκα δεν είχε συμβουλέψει τα κατσικάκια της να είναι προσεκτικά κι αυτά την παράκουσαν; Μια χαρά ήταν στο ρόλο της κατσίκας η Έρι. Τώρα το άλλο που έγινε, πολύ με ανησυχεί ωστόσο δεν με ξαφνιάζει. Η νέα τάξη πραγμάτων φίλε μου.

  5. Herinna

    Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι από το να υποτιμάς ρατσιστικά έναν αμφιλεγόμενο πολιτικό για να του αντιτεθείς. Τουλάχιστον ο Γρουσούζης έχει χιούμορ. Φτού!
    😉

  6. Κίνα;

    Α, όχι κάθε άλλο το μέλλον προβλέπεται λαμπρόν:

    Υπάρχουν τρεις(3) υπεργκαγκάν επιλογές:

    1. Ωκεανία

    2. Ευρασία

    3. Ανατολασία

    (Βλ. το «1984» του Τζωρτζ Όργουελ)

    Σας αφήνω τώρα γιατί εγώ και οι συνάδελφοί μου στο υπουργείο Αλήθειας πρέπει να συμμετάσχουμε στο καθημερινό μας «Δίλεπτο μίσους».

  7. «Θα καταλήξουμε να γράφουμε “ο Πολύδωρας ακολουθεί φασιστικές πρακτικές καταστολής”» και θα βγαίνει «Ο Πολύδωρας ακολουθεί ποιητικές πρακτικές ανατολής»

    ..αν ο κ. Γούγλης αποφασίσει την αντικατάσταση ορισμένων λέξεων με άλλες..

    :-)))χαχαχαχαχα

Σχολιάστε