the last applause for Mirandolina

To Μόνιτορ έκλεισε

 

______________________________________________________

UPDATES

new – Διαβάστε τον πολύ καλό Roark από τους E-Roosters

Προσέξτε τι λέει η Μagicasland:

…αυτό που μου τη σπάει περισσότερο, είναι πως στους περισσότερους καβγάδες που έχω δει εμπλέκονται ΠΑΝΤΑ άνθρωποι που έχουν άμεση επαγγελματική σχέση με έντυπα και δημοσιογραφία.

Ο PanicRoom:

Το κλείσιμο του monitor.vrypan.net για μη δημοφιλή blog-άκια σαν το “δωμάτιο πανικού”, είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Από την στιγμή που απουσιάζουμε από τα link των blog με μεγάλη επισκεψιμότητα, το monitor ήταν για μας η βασική πύλη εισόδου αναγνωστών.

Το τελειωτικό χτύπημα από τον Χαρτοπόντικα:

Δεν γουστάρει να φαίνεται στο μόνιτορ; Ωραία. Ας κλείσει το RSS.
(σ.σ. δηλαδή από το admin του μπλογκ μπορείς να μπλοκάρεις τα RSS των aggregators).

Και σκεφτείτε πολύ προσεκτικά το γιατί και το πως της όλης ιστορίας…

…για τώρα, η “συνομωσιολογική” θεωρία της ημέρας από τον Πετεφρή.

______________________________________________________

Διαβάστε και τη διαφωτιστική συνταγματική/νομική πλευρά του θέματος από τον Adamo.

______________________________________________________

Πολύ σημαντικό το σχόλιο που άφησε ο +γέροντας+ funEL:

Το μόνιτορ είναι σαν τη πλατεία του χωριού. Ενας κοινός τόπος που ο καθένας βλέπει όλους τους άλλους, εύκολα άμεσα.
Αν γίνει κάτι σοβαρό η αντίδραση είναι άμεση μαζική και αποτελεσματική.

Τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε μονιτορ, στη περίπτωση τσιπρόπουλου.
Τι θα γινόταν στο σοβαρότερο αναμφισβήτητα ως τώρα θέμα που έγινε ποτε στο ελληνικό ιντερνετ (λογοκρισία, μήνυση, προσπάθεια περιορισμού ελευθερίας άποψης) και που από τους μπλογκερς και μόνο εγινε γνωστό μεχρι το BBC σε ραδιόφωνο σε όλες τις εφημερίδες, ακόμα και μεσα στη βουλή.

Η περίπτωση Blogme αναδεικνύει την αξία της άμεσης πληροφόρησης και συντονισμού μεταξύ όλων των μπλογκερ.

Χρειαζόμαστε κοινό τόπο.
Βρείτε κώδικες, τρόπους και σερβερ. Ας κάνουμε μια πλατεία που να μην καταλαβαίνει απο μηνύσεις, απειλές και διάφορα βίτσια. Να μη κουράζεται και να μην υποκύπτει εύκολα πουθενά. Ανώνυμα, μακρυά από .gr

+μονιτορολόγησον+ και +μιραντολινολόγησον+

______________________________________________________

Για όσους ακόμη απορούν για το ποιός είναι ο Carl Bernstein που τον έκανε επιδραστικότατη πιπίλα η Μιραντό, τα φώτα σας εδώ.

 

77 σκέψεις σχετικά με το “the last applause for Mirandolina

  1. Προειδοποιώ:

    Οι μόνοι χαρακτηρισμοί που δεν επιτρέπω είναι οι ρατσιστικού τύπου για σωματότυπους και αναπηρίες. Αυτοί θα διαγράφονται άμεσα.
    Ήδη διέγραψα ένα σχόλιο με δύο απαντήσεις που ήταν ούτως ή άλλως περιττές.

  2. Updated comment

    Ένα σχόλιο από πάνω διαγράφηκε καθώς το αντικείμενό του αφορούσε καθαρά στο ποστ του Βρυώνη. Χώρια που ήταν ανεπίτρεπτα συκοφαντικό.

  3. Απορία

    Απλά, ο Βρυώνης είναι από τους πρώτους podcaster και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ του έστειλε συγχαρητήριο mail (ξέρεις ότι αυτός παρακολουθεί πολύ το ίντερνετ). Ε αυτό ξύπνησε το φθόνο σε κάποιους.

  4. απορία, ο κ. Βρυώνης δήλωσε στο ποντκαστ του πριν 20 μέρες πως εγκατέλειψε την εργασία του και δουλεύει από τον νέο χρόνο για το ΠΑΣΟΚ. Χωρίς το μόνιτορ το ΠΑΣΟΚ δεν τον θέλει. Και τώρα που χάνει πελάτες ο κ. Βρυώνης έχει νευράκια. Γκέγκε;

  5. Θεέ μου , ένα νέο δράμα ταλανίζει την ελληνική μπλογκόσφαιρα . Και τα έχει όλα , μίση , πάθη , έχθρητες . Τσςςς τόλμη και γοητεία καταλήξαμε για να μην πω σήριαλ του Φώσκολου . Περαστικά μας ! :)))

  6. Ο Vrypan σταμάτησε να δέχεται σχόλια – παραπέμπει τους ιστολόγους στα μπλογκ τους. Επιχείρησα μια πρώτη αποτίμηση, στην καλύβα.

  7. Δεν είμαι καθόλου εξπέρ στα του διαδικτύου αλλά δεν θα μπορούσε το όλο πρόβλημα να λυθεί ωραία και καλά εάν απλώς η κυρία αυτή αποθήκευε το blog της με άλλο όνομα και μετά το διέγραφε εντελώς; Έτσι και από το Monitor θα εξαφανιζόταν και αυτή θα μπορούσε να το διαθέσει όπου ήθελε και όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι. Δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό, απλά το σκέφτηκα.

  8. με είδα!!! που είναι ο κύριος με το κουστούμι στην πρώτη σειρά και χειροκροτάει με θέρμη, δεν είναι ένας άλλος κουστουμάτος από πίσω του, και πίσω απ’ αυτόν μία που κουνάει πέρα-δώθε το κεφάλι; Ε, αυτή 😉

  9. Raffinata κόψε τις μαλακίες. ΑΥΤΗ που λες ειμαι ΕΓΩ!

    ( Μαντολινατες του Ζοζεφ Κορίνθιου.
    Αλλά ΠΟΥ να τις ξερετε εσεις… Μειράκια! )

  10. εγώ ξέρω μόνο τον Φώτη (Τ)αλαίπωρο και τον Βρυώνη μη σου πω… τις μαντολινάτες δεν τις τρώω, α μάντολες είναι αυτές που τρώγονται

  11. Ε, δεν τρώγεσαι με τιποτα
    Εγω πάντως έβαλα τη σημαία μεσίστια γιατι η μαντολινάτα ΔΕΝ διευκρινίζει. Το έκλεισε Η ΔΕΝ το έκλεισε. Μέχρι να καταλάβω η σημαία θα είναι στη μέση, Αντα μπράβο:::

  12. (παρακαλώ την κ Μιρανδολίνα να σημειώσει ότι δημοτικό πήγα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και δεν έχασα ΟΥΤΕ ένα κατηχητικό στην τρυφερή μου ηλικία)

  13. Καλά, το πιο εύστοχο ποστ για μία θεατράλε αποχώρηση, με ανοιχτά σχόλια και καταστροφή που μόνο μία ντίβα μπορεί να προκαλέσει μετά της αποχωρήσεώς της. Κλαπ, κλαπ. Ένα κλαπ και σε μας που ασχολούμαστε τόσο.

  14. Προσέξτε τι λέει η Μagicasland:

    …αυτό που μου τη σπάει περισσότερο, είναι πως στους περισσότερους καβγάδες που έχω δει εμπλέκονται ΠΑΝΤΑ άνθρωποι που έχουν άμεση επαγγελματική σχέση με έντυπα και δημοσιογραφία.

    Και ο PanicRoom:

    Το κλείσιμο του monitor.vrypan.net για μη δημοφιλή blog-άκια σαν το “δωμάτιο πανικού”, είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Από την στιγμή που απουσιάζουμε από τα link των blog με μεγάλη επισκεψιμότητα, το monitor ήταν για μας η βασική πύλη εισόδου αναγνωστών.

    Το τελειωτικό χτύπημα από τον Χαρτοπόντικα:

    Δεν γουστάρει να φαίνεται στο μόνιτορ; Ωραία. Ας κλείσει το RSS.
    (σ.σ. δηλαδή από το admin του μπλογκ μπορείς να μπλοκάρεις τα RSS των aggregators).

    Και σκεφτείτε πολύ προσεκτικά το γιατί και το πως της όλης ιστορίας…

  15. Απίστευτα πράγματα: Ο Παναγιώτης Βρυώνης (Vrypan) έκλεισε το monitor!

    Μετά το αρχικό σοκ, έχω να πω τα εξής:

    Δεν θέλω να ασχοληθώ με την ουσία της διένεξης, με το ποιός έχει δίκιο, ο Παναγιώτης ή η Μιραντολίνα που σύμφωνα με τον Vrypan είναι η πέτρα του σκανδάλου. Και δεν θέλω όχι γιατί δειλιάζω να πω την γνώμη μου, αλλά γιατί δεν θέλω να ξανακάνω το ίδιο λάθος και να πάρω θέση χωρίς να έχω τις απαραίτητες πληροφορίες και τεχνικές γνώσεις, που δεν τις έχω.

    Θέλω όμως να σού πω, Παναγιώτη, ότι ακόμα κι αν έχεις τα χίλια δίκια του κόσμου, νομίζω πως δεν έχεις το ηθικό δικαίωμα να κλείσεις το monitor, τουλάχιστον όχι χωρίς κάποιον ΣΟΒΑΡΟ λόγο. Γιατί το monitor, με την συμμετοχή και με την στήριξη όλων ημών των 2000 περίπου, έγινε το αδιαμφισβήτητο επίκεντρο του ελληνικού blogging. Δεν είναι δηλαδή πιά ένα παιχνιδάκι σου, που το ανοίγεις και το κλείνεις όποτε κάποιος σε εκνευρίζει, δίκαια ή άδικα.

    Από την άλλη, είναι παράλογο το να καταστρέφεις κάτι που χτίστηκε σιγά σιγά και που δίκαια κέρδισε το στάτους της αυθεντίας, σαν το συνώνυμο του ελληνόφωνου blogging, και εδώ θέλω να πω ότι θεωρώ απαράδεκτες τις ειρωνίες της Μιραντολίνας για «Δερβέναγες του ελληνόφωνου ίντερνετ» και περί του ότι «αν άνοιγες την πόρτα της εξόδου από το monitor θα έμεναν τρεις κι ο κούκος». Πέρα όμως από την προοπτική της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης του θέματος, που είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα είχε πολλά να σού αποφέρει, αν όχι σήμερα, σιγουρα αύριο, θα έβγαζες πολλά λεφτά από το monitor, και θα σού άξιζε απόλυτα, και γιατί όχι, υπάρχει νομίζω και μια ηθική υποχρέωση απέναντι σε όλους εμάς.

    Μια θρακιώτικη παροιμία λέει ‘θύμωσε ο τσομπάνης κι έκοψε το πράμα του’… εσύ θύμωσες κι έκοψες ολονών μας το πράμα μαζί. Κυρίως όμως το δικό σου.

    Αν επιμείνεις να το κλείσεις, σίγουρα σε λίγο κάπου θα ξεφυτρώσει ένα νέο monitor. Ίσως ήδη να έχει γίνει αυτό! Το μοναστήρι να’ ναι καλά, και το μοναστήρι είναι ο Blogger.com και το WordPress, και ΟΧΙ το monitor. Και τότε όλοι εμείς που τώρα θλιβόμαστε γιατί έκλεισε το στέκι μας, θα πούμε «Το Monitor πέθανε, ζήτω το νέο Monitor!» Έτσι είναι η ζωή. Δεν της αρέσουν τα αδιέξοδα. Συνεχίζεται.

    Ελπίζω να κατάλαβες ότι όλα αυτά τα λέω τελείως φιλικά, και με συναίσθηση της υποχρέωσης που έχω και εγώ προσωπικά απέναντί σου σαν δημιουργό του στεκιού μου τόσον καιρό. Αλλά επίσης πρέπει να καταλάβεις ότι η κίνησή σου ήταν τελείως άτοπη, και να κάνεις πίσω όσο είναι καιρός. Σε κάθε περίπτωση, να είσαι καλά.

  16. Μπαίνω σήμερα παρέα με την γρίπη μου στο μόνιτορ και το είδα με κατεβασμένα τα ρολά. Η έκπληξη ήταν αρχικά ευχάριστη. Γιατί είδα να πεθαίνει ένα site εύρεσης blog που εδώ και πάρα πολύ καιρό είχε να κάνει την οποιαδήποτε ανανέωση και οπωσδήποτε είχε πολλά προβλήματα να λύσει. Κι ενώ τα blog αύξαναν και πλήθαιναν μαζί με τα προβλήματα, αυτό έμενε αμετακίνητο χωρίς να νοιάζεται να κάνει καλύτερο τον εαυτό του.
    Κάτι που δικαιολογείται, αν σκεφτεί κανείς ότι το είχε κατασκευάσει και το λειτουργούσε ένας μονάχα άνθρωπος. Και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ όχι μόνο για λόγους επισκεψιμότητας αλλά και γιατί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε άλλα μπλογκ μακριά από την τυχαιότητα της αναζήτησης μέσα από συνάδελφα ηλεκτρονικά σημειωματάρια. Το μόνιτορ σίγουρα δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο αυτόν εμπνεόμενος από τα προσωπικά του πάθη αλλά απευθυνόταν σε ανθρώπους που δεν γνώριζε αλλά θα ήθελε να μάθει και να γνωριστούν εν τέλει μεταξύ τους.

    Σκεφτόμενος όλα αυτά, τα συναισθήματά μου άλλαξαν και αισθάνθηκα να χάνεται ένας αγαπημένος δικτυακός τόπος. Αγαπημένος για όλα τα παραπάνω. Αλλά νομίζω πως πρέπει να τον αφήσουμε να χαθεί και να αναζητήσουμε καινούργιους παρόμοιους διαδικτυακούς τόπους και σίγουρα υπάρχουν κάπου εκεί έξω. (Μου έχουν ήδη συστήσει έναν.) Να μην αφήσουμε την λύπη μας και την απογοήτευσή μας να μεταμορφωθεί σε κάτι άσχημο αλλά να αποχαιρετήσουμε ευγενικά το μόνιτορ.
    Και δεν νομίζω πως θα πρέπει να ασχολούμαστε με την blogger που αναφέρει το μόνιτορ στην ανακοίνωσή της.
    Η συμπεριφορά της σίγουρα απαράδεκτη. Μπορεί να έχει όλο το δικαίωμα να θέλει να αφαιρεθεί από το μόνιτορ αλλά δεν απευθύνεται σε μια εταιρεία αλλά σε έναν μονάχα άνθρωπο. Αν το καλοσκεφτείς αποτελεί μόνο μία σταγόνα στον ωκεανό από τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει το μόνιτορ κατά καιρούς.
    Και επιπλέον για να είμαι ακριβοδίκαιος δεν βρίσκω σωστή την επιλογή του μόνιτορ να αναφέρει το εν λόγω διαδικτυακό άτομο σαν πρώτο λόγο ή έστω σαν έναν από τους λόγου του κλεισίματός του.

    Έτσι ο Παναγιώτης Βρυώνης σαν ένας άλλος Λούκυ Λουκ σκότωσε την Ντόλυ για να την γλιτώσει από τα βάσανα των γηρατειών ενός αλόγου και μετά κατηγόρησε τους Ντάλτον που του φάγανε τα καλύτερά του χρόνια.

  17. Θα συμφωνήσω με τον Μαύρο Γάτο. Το Μόνιτορ είναι σπουδαίο εργαλείο και, εμένα προσωπικά, θα μου λείψει πολύ, αν ο Παναγιώτης εμμείνει στην (ακραία, νομίζω) απόφασή του.

    (Στο mindblog με ενοχλεί εκείνο το άτιμο το «καλύτερα»…)

  18. Ισκιοπεριπατητή, διαφωνώ με το γενικότερο κλίμα του σχόλιου σου. Μπορεί ο Βρυώνης να έκανε το καλύτερο δυνατό να μας προσφέρει μια δωρεάν υπηρεσία, αλλά οι ατέλειες αυτής δεν είναι λόγος να πεις ότι γέρασε. Κανένα project δεν είναι τέλειο, μα δεν είναι λόγος αντιδράσεις σαν την Μιραντολίνας να σέρνουν τους υπόλοιπους μπλόγκερς. Ειδικά όταν αυτή η εν λόγω είναι επώνυμη δημοσιογράφος. Η Μιραντολίνα ήταν σαφέστατη στις απειλές της, δεν έχει να κάνει με τις τεχνικές ατέλειες του Monitor. Σε παραπέμπω στο μπλογκ του Adamo. Το ζήτημα δεν είναι τεχνικό, αλλά εξόχως πολιτικό.

  19. Η παράθεση αποσπασμάτων από έργα που παρουσιάζονται δημοσίως, δεδομένης της αναφοράς του συγγραφέα και του εκδότη (εφόσον εμφανίζονται στο αρχικό έργο) είναι απολύτως νόμιμη σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.

    Περισσότερα εκεί.

  20. ρε νούμερα, το μόνο που σας πειράζει είναι που πως τώρα θα βρίζετε τους άλλους και δεν θα το μαθαίνει κανείς. αυτή ήταν η μόνη χρησιμότητα του μόνιτορ. για να κλείνουν μερικά μπλογκζ σιγά σιγά…

  21. ΥΓ: Για την ουσία του θέματος.

    Υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η Μιραντολίνα να έχει δίκιο ή άδικο.

    Αν έχει δίκιο, ας την σβήσει ο Παναγιώτης και ας τελειώσει το θέμα. Αν χρειάζεται δέκα λεπτά, ας τα διαθέσει, αντί να κλείσει το μόνιτορ!

    Αν έχει άδικο, τότε, πολύ απλά, έχει δίκιο ο Παναγιώτης, που όμως λέει ότι κλείνει το μόνιτορ λόγω αρχών. Αλλά «συνέπεια στις αρχές μου» δεν σημαίνει σε καμμιά περίπτωση άτακτη υποχώρηση. Σημαίνει ΚΡΑΤΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΙΣ – όποιες – ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

    Και ποιές συνέπειες δηλαδή; Αν, επαναλαμβάνω, αν έχει δίκιο ο Παναγιώτης, σιγά μην τού έκανε μήνυση η Μιραντολίνα, θα γινόταν η ίδια ρεζίλι των σκυλιών!

  22. Προς τους κάθε λογής «ανώνυμους» τύπου το μόνιτορ ήταν μεγάλη υπηρεσία…

    Είναι πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που ξερνάτε τη χολή σας εντελώς ανώνυμα και μασκαρεμένα. Ουδέποτε κανείς δεν βγήκε «επώνυμα» να πει τέτοιες κουβέντες.

    Άρα, η μαύρη κουκούλα του καταδότη της κατοχής, ζει και βασιλεύει ακόμη…

  23. Λησμόνησα να διαβάσω την ανταλλαγή e-mail Μιραντολινοτέτοιας και Βρυώνη και αυτό με οδήγησε σε πολύ αθώα συμπεράσματα Jago. Το πάθημα θα μου γίνει μάθημα.

    Με προβληματίζει η παθιασμένη στάση της ψωνάρας Μιραντομπλιάχ (αλά Bernstein). Θα έχανε την δουλειά της δηλαδή και για ποιό λόγο; Γιατί ο Βρυώνης δε την έβγαλε από το μόνιτορ μα προτίμησε να το κλείσει; Κάτι λείπει από το παζλ και δεν είναι ένα μονάχα κομμάτι;
    Τι ρόλο βαράνε οι αναφορές για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;

  24. Αυτό είναι προσωπικό θέμα και δεν σε αφορά.
    Και αν υπογράψεις ξανά με ονοματεπώνυμο δημόσιου προσώπου, θα διαγράψω τα σχόλια σου. Ήδη έκανα επέμβαση στο «ψευδώνυμό» σου.

  25. Δεν καταλάβατε τις τελευταίες μέρες τη συμπαιγνία των «αξιόλογων»; Κλαιγόταν η Ίσις ότι θα κλείσει το μπλογκ της όταν σταμάτησαν να την λινκομπλαγκάρουν κι αίφνης πήρε τα πάνω της. Κλαίγεται κάθε ποστ ο νονονς ότι του κάνουν πόλεμο με αποτέλεσμα να τον βαρεθούν όλοι. Αντί να αποχωρήσει μελοδραματικά, μετέφερε το μπλογκ του μόλις εχτές. Φαντάζεστε γιατί; Εκτός του ότι σταμάτησαν να τον λινκμπλογκάρουν, προφανώς έκανε κι αυτός αίτηση απαλλαγής στο μόνιτορ. Κι αφού δεν πέτυχε αυτό, μεταφέρθηκε. ΕΧΤΕΣ ΑΥΤΟ! Κι έρχεται η τρίτη «αξιόλογη», η Λαμπρινή Θωμά, και γίνεται όλο αυτό το τζέρτζελο. Αναρωτιέται κανείς τώρα το γιατί; Είδατε το Return τι παλαβομάρες γράφει; Διόλου τυχαίο που είναι κι αυτός «αξιόλογος». Συμπαιγνίες των «αξιόλογων» είναι όλη αυτή η φάση, εκεί να στρέψετε τα πυρά σας.

    Και φυσικά, ο Τσαγκαρουσιάνος έχει κάθε λόγο να χαίρεται με τόση λάσπη που πέφτει στον Βρυπάν. Αυτός ήταν ο σκοπός εξαρχής, με σχέδιο και όργανα τους «αξιόλογους».

  26. Πάντως, πιο πετυχημένη Καραμπολίνα απο αυτή που τρέχει σήμερα στο μπλογκοχώρι δεν έχω ξαναματαδεί!;-))
    ..από μπλογκίου σε μπλογκίον.. τύφλα νάχουν τα linkblogs!

  27. Το μόνιτορ είναι σαν τη πλατεία του χωριού. Ενας κοινός τόπος που ο καθένας βλέπει όλους τους άλλους, εύκολα άμεσα.
    Αν γίνει κάτι σοβαρό η αντίδραση είναι άμεση μαζική και αποτελεσματική.

    Τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε μονιτορ, στη περίπτωση τσιπρόπουλου.
    Τι θα γινόταν στο σοβαρότερο αναμφισβήτητα ως τώρα θέμα που έγινε ποτε στο ελληνικό ιντερνετ (λογοκρισία, μήνυση, προσπάθεια περιορισμού ελευθερίας άποψης) και που από τους μπλογκερς και μόνο εγινε γνωστό μεχρι το BBC σε ραδιόφωνο σε όλες τις εφημερίδες, ακόμα και μεσα στη βουλή.

    Η περίπτωση Blogme αναδεικνύει την αξία της άμεσης πληροφόρησης και συντονισμού μεταξύ όλων των μπλογκερ.

    Χρειαζόμαστε κοινό τόπο.
    Βρείτε κώδικες, τρόπους και σερβερ. Ας κάνουμε μια πλατεία που να μην καταλαβαίνει απο μηνύσεις, απειλές και διάφορα βίτσια. Να μη κουράζεται και να μην υποκύπτει εύκολα πουθενά. Ανώνυμα, μακρυά από .gr

  28. Μιρα μαρες κουκουναρες, τι να πω… ακούγονται τόσα πολλά ενδεχόμενα, που όλα ή λάθος είναι ή σωστά θα θεωρηθούν.

    funEL, συγχαρητήρια για τις πολύ σημαντικές παρατηρήσεις… ενσωματώνω το σχόλιο σου στο κυρίως ποστ.

  29. Βρίσκω πως το πιο εύστοχο σχόλιο είναι της Μagicasland:

    …αυτό που μου τη σπάει περισσότερο, είναι πως στους περισσότερους καβγάδες που έχω δει εμπλέκονται ΠΑΝΤΑ άνθρωποι που έχουν άμεση επαγγελματική σχέση με έντυπα και δημοσιογραφία.

    Πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια, όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που σήμερα την έχουν δει θεοί και θεές, θα δούλευαν νυχθημερόν και αμισθί για καμιά δεκαετία γράφοντας φαρμακεία και ζώδια και χωρίς να τους ξέρει η μάνα τους, πριν αξιωθούν ένα ρεπορτάζ με το ονοματάκι τους από κάτω.

    Εξακολουθούν να δουλεύουν πολύ (ορισμένοι), εξακολουθούν να αμοίβονται με τρεις κι εξήντα (οι περισσότεροι), ανακαλύπτουν όμως στο ίντερνετ τη γλυκιά γεύση της δόξας (όλοι ανεξαιρέτως)…

  30. Να σου πω κάτι άλλο τζάγκο, φαίνεται ξεκάθαρα από τις επιστολές ότι η Θωμά εκμεταλλεύτηκε τη δημοσιογραφική της επιρροή για να πιέσει τον Βρυπάν.

    Η ΕΣΗΕΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΔΩ; ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΕΙ; ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΙΝΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ;

  31. Στις επιστολές της η κα. Θωμά δηλώνει συνεχώς δημοσιογράφος, θέλοντας να τονίσει πως τα κείμενα του blog της είναι και αυτά κομάτι της δουλειάς της- άρα προστατεύονται από το άρθρο 14 του Συντάγματος. Το θέμα είναι πως το άρθρο 14 ασχολείται μόνο με τα έντυπα μέσα και είναι το μόνο που κάνει νύξη στη δημοσιογραφική ιδιότητα. Κάθε άλλο μέσο (και το περιεχόμενο ενός blog) είναι αντικείμενο του άρθρου 15 και όχι του 14. Δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για τα μη έντυπα μέσα. Εάν ίσχυαν το ΕΣΡ θα είχε δικαιοδοσία και στις εφημερίδες, Δεν έχει.

  32. Διάβασα προσεκτικά τη στιχομυθία Βρυώνη-Μιραντολίνας.

    Τα δικά μου συμπεράσματα και απόψεις:

    – Το να θέλει κάποιος να βγάλει για Χ προσωπικούς λόγους το blog του από κάποιον aggregator είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ, άσχετα αν αυτό προσκρούει στις απόψεις πέρί ορθής λειτουργίας του ίντερνετ του διαχειριστή του aggregator.

    Δυνατότητες εξόδου έχουν εξάλλου προβλεφθεί σε όλους τους άλλους aggregators.

    Φυσικά και θα μπορούσε να βγάλει η Μ. το RSS Feed τελικά. Αν δεν κλιμακωνόταν η συζήτηση και τα γεγονότα δεν οδηγούνταν εκεί που οδηγήθηκαν, εννοώ.

    – Τα περί παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων ήταν φυσικά παπαριές – άλλωστε ανασκευάστηκαν σε περαιτέρω επιστολή από την ίδια τη Μιραντολίνα όταν επικαλέστηκε καθαρά προσωπικούς λόγους για τη διαγραφή της.

    – Το ύφος του Παναγιώτη στις επιστολές μου φάνηκε απόλυτο και καθόλου διαλλακτικό κι από ότι εφάνη, ζητούσε απλώς αφορμή να κλείσει το μόνιτορ που του κόστιζε χρόνο και κόπο. Αυτό όμως ήταν ανεπίτρεπτο να το κάνει σε βάρος ενός ατόμου, άσχετα αν το άτομο αυτό είχε ενδεχομένως ποικιλοτρόπως προκαλέσει τη μπλογκόσφαιρα στο παρελθόν.

    – Η Μιραντολίνα προσφέρθηκε να βοηθήσει τον Παναγιώτη στη διαγραφή της, προς εξοικονόμηση του χρόνου του. To «ας κλείσει το μόνιτορ…αφού έχει τόσα προβλήματα διαχείρισης» δεν ειπώθη σαν αυτοκρατορικό διάταγμα, αλλά ήταν φράση απηυδισμένου ατόμου, του οποίου ένα εύλογο αίτημα δεν έγινε δεκτό.

    – Ουδέποτε η Μιραντολίνα συνέκρινε τον εαυτό της με τον Bernstein εις βάρος άλλων «τιποτένιων» bloggers-Τραγκάδων κλπ. Στη΄φάση εκείνη των ομιλιών, συζητούσαν για τα ethics ενός δημοσιογράφου, εφόσον ο Βρυώνης ανεφέρθη στην ιδιότητά της ως δημοσιογράφου. Μιλούσαν δηλαδή για θέματα γενικά που δεν επαφίονταν στο web.

    Αν κατάλαβα λάθος, διαφωτίστε με. Δηλαδή θα σας παρακαλούσα. Δε θα ήθελα να αισθάνομαι ότι ένας ΜΟΝΟΣ άνθρωπος (που μέχρι στιγμής απ΄όσο ξέρω, δεν έχει ανταπαντήσει) καθυβρύζεται αυτή τη στιγμή από εκατοντάδες μπλόγκερς χωρίς λόγο. Αυτό θα ήταν τουλάχιστον αισχρό κι ανήθικο.

  33. Adamo, εξαιρετικά διαφωτιστική η παρατήρησή σου.

    Thas, είδες ο +γέροντας+; Όταν τον είδα με εγκεφαλοκράνος από το 3001:Τελική Οδύσσεια του Άρθουρ Κλαρκ, κατάλαβα πως διαβάζει τις σκέψεις μας. Ο ζαβολιάρης. Παρεμπιπτόντως, πολύ ωραίο το ποστ σου.

    Renton, σε πολλά που γράφεις έχω κάνει τις ίδιες σκέψεις από την αρχή, αλλά ήθελα να περάσει ένα χρονικό διάστημα μέχρι να κατασταλάξουμε στο τι τρέχει τελικά. Περισσότερο προς την πλευρά του Βρυώνη, για τη Μιραντό δεν το συζητάω. Περισσότερα θα πούμε (και θα μάθουμε ελπίζω) αύριο, ο Μορφέας με εγκαλεί στις αγκάλες του…

    ΒΡΥΩΝΗ φέρε πίσω το Monitor! Παλ-blog-λαΐκό αίτημα όπως βλέπεις!

  34. @renton:
    Δυνατότητες εξόδου έχουν εξάλλου προβλεφθεί σε όλους τους άλλους aggregators.

    Η απαίτηση της Mirandolina είναι ισοδύναμη με το ακόλουθο:

    Εγώ έχω το Ραδιφωνικό Σταθμό Χ που εκπέμπει δημόσια μη κρυπτογραφημένο πρόγραμμα (στην περίπτωσή μας το RSS feed είναι η «εκπομπή»). Και εγώ που εκπέμπω λοιπόν αυτή τη πληροφορία έχω την απαίτηση του δικό σου ραδιόφωνο (το monitor στην περίπτωσή μας) να μην τη λαμβάνει, και μάλλιστα με ενέργειες και ευθύνη του ιδιοκτήτη του ραδιοφώνου (του vrypan δηλαδή) τη στιγμή που το μέσο (Κοινωνία της Πληροφορίας) επιτρέπει την αναμετάδοση σε οποιαδήποτε απόσταση ή ένταση (ότι δηλαδή το monitor είναι ένας RSS reader σε δημόσια χρήση).

  35. (Jago αν μπορείς ένωσε τα δύο comments).

    Επομένως, το ότι οι άλλοι aggregators δίνουν δυνατότητα εξόδου δεν έχει καμία σημασία.

  36. Άφησα ένα σχόλιο στους e-roosters που ασχολήθηκαν με το θέμα και το παραθέτω κι εδώ ως μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης:

    Να πω ότι κι εμείς οι ιστολόγοι – στο σύνολο κι όχι μόνο οι εξαιρέσεις τύπου Θωμά – έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην κατάσταση που δημιουργήθηκε. Το Monitor ήταν μια ερασιτεχνική προσπάθεια, εξαιρετική μεν, που η άπλετη χρηστικότητά του μάς έδωσε το καταχρηστικό «δικαίωμα» να κρίνουμε και να υποδεικνύουμε στον Βρυώνη εκ του ασφαλούς όταν αυτός δεν είχε καμία υποχρέωση απέναντί μας. Δική του ήταν η δουλειά και οφείλαμε να τον σεβαστούμε περισσότερο απ’ όσο θα σεβόμασταν το ιστολόγιο μας. Αλλά τα «φυντάνια» του καθωπρεπισμού και του ασφυκτικού ελέγχου υπερέβησαν εαυτούς κι εσκαμμένα κάνοντας χρήση ιδιοτήτων, αρμοδιοτήτων και νόμων/κανόνων που δεν έχουν απολύτως καμία ισχύ στο εικονικό τοπίο.

    Από την άλλη πιστεύω ότι ο Βρυώνης δεν έπρεπε να βιαστεί να κλείσει το Monitor αλλά να θέσει το ζήτημα δημοσίως με κάποιο χρονικό περιθώριο έτσι ώστε οι αντιδράσεις να είναι καλύτερα συντονισμένες. Τώρα είμαστε εντελώς Lost in e-space.

    Και βλέπω ορισμένες «φωνές» που κάνουν πως δεν είναι δα και τόσο τραγικά τα πράγματα, έχουμε Kinja, Technorati κλπ μα αγνοούν (επίτηδες;) μια βασική παράμετρο: το Monitor αντικατοπτρίζει περισσότερο από κάθε άλλο project με μεγάλη πιστότητα κι ευχρηστία την εικόνα του ελληνικού ιστολογείν. Όλα τα άλλα είναι είναι σαν να προσπαθείς να βρεις ένα νησί του ωκεανού χωρίς πυξίδα ενώ ξέρεις ότι αυτό είναι εκεί.

    ΥΓ Σήμερα βλέπω ότι το Monitor κατέβασε εντελώς τα ρολά. Να ευελπιστώ ότι αυτό δείχνει κάποια μεταστροφή και ξαναστήνεται;

  37. Κάποιοι που γνωρίζουν από κώδικες rss και απλούς ευκολους χρηστικούς τρόπους, ας ασχοληθούν λίγο. Ας κάνουν ποστ καποιες απλές οδηγίες βήμα βήμα να βρούμε το αντίστοιχο μόνιτορ.
    Εστω και σαν υποσύνολο στα ήδη υπάρχοντα μεγάλα Kinja, Technorati κλπ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΕΙΡΟ ΠΛΗΘΟΣ (εκατομμύρια) Βlogger. NA BΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΜΕΣΑ ΧΡΗΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ OFF, XΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ.
    Σχεδόν όλες τις φορές το ξεβόλεμα από τα κατεστημένα φέρνει καινούργια και καλύτερα. Το παρελθόν πεθαίνει. Αυτή είναι η έννοια της εξέλιξης. Όλο αυτό είναι ευκαιρία για κάτι καλύτερο. Ας αφήσουμε τα μοιρολόγια και το παρελθόν στους παρελθοντολάγνους συντηρητικούς κονφορμιστές εθνικιστοκομμουνιστές ΕΛληνοχριστιανούς και άλλους ψωνισμένους θλιβερούς κακομοίρηδες.
    Το ίντερνετ είναι ανοιχτό. Δε φοβόμαστε ούτε τις αλλαγές ούτε το μέλλον.

  38. αγαπητέ +γέροντα+ funEL

    Αντιγράφω από ένα σχόλιο του J95 στην Ψιλικατζού σχετικά με το Kinja και το Technorati:

    το ένα είναι crawler που συλλέγει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το περιεχόμενο ενός site -και ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να το εμποδίσεις να διαβάζει feeds- και το άλλο αναφέρεται στους χρήστες που έχουν account στο technorati και όχι στα blogs που αρχειοθετεί

    Και προσθέτω ότι πρακτικά είναι πολύ λίγα και δύσχρηστα για μια έστω στοιχειώδη εικόνα του ελληνικού ιστολογείν.

  39. adamo, είμαι άσχετη και θα αργήσω να μάθω τα βασικά τεχνολογικά. Ξέρω όμως ότι όπως κάνεις ΑΙΤΗΣΗ στο μόνιτορ για να μπεις (εγώ έκανα) με τον ίδιο τρόπο κάνεις ΑΙΤΗΣΗ για να βγεις.

    Απ΄ αυτό που λες συνεπάγεται ότι ΟΛΟΙ όσοι έχουν RSS Feed έμπαιναν αυτόματα στο μόνιτορ (ήταν όντως έτσι;). Τα 600 ελληνικά μπλογκ δηλαδή που ΔΕΝ ήταν στο μόνιτορ, δεν έχουν RSS Feed (μας λες πάντα).

    Δε μου βγάζει νόημα.

    To θέμα είναι ότι ο Παναγιώτης, τον οποίο, άσχετα αν δε φαίνεται απ΄το ύφος του ποστ μου, τον ευχαριστώ βαθύτατα, το θέμα είναι λοιπόν, πως είχε κάθε δικαίωμα να έχει μπαφιάσει με την όλη ιστορία (του monitor), αλλά δεν είχε δικαίωμα να παρουσιάσει την αφορμή σαν αίτιο.

  40. @renton:
    Εγώ δεν έχω πάρει θέση για το εάν ο Παναγιώτης έκανε καλά ή όχι. Είναι δικό του θέμα που και πως θα τρέχει το software που έχει γράψει.

    Έχω RSS feed και δεν ήμουν στο monitor. Δεν ζήτησα ποτέ να συμπεριληφθώ σε αυτό. Εάν με συμπεριελάμβανε, δεν θα παραπονιόμουν.

    Από την άλλη το ότι εσύ υποθέτεις πως επειδή έκανες αίτηση να εγγραφείς σε μια υπηρεσία, αυτό σημαίνει αυτόματα πως με μια αίτηση μπορείς να ξεγραφτείς από αυτήν -τη στιγμή που είναι non-intrusive (δηλ. δεν έρχονται emails στο mailbox σου)- είναι μια λάθος υπόθεση.

    If this is not what you expected, alter your expectations.

    Δεν το γράφω σε καμία περίπτωση ειρωνικά. Το γράφω γιατί πολλές φορές περιμένουμε πράγματα (που φαίνονται προφανή σε εμάς) ενώ αυτά δεν γίνονται. Η απάντηση είναι πως επειδή εμείς περιμένουμε τα πράγματα να γίνονται με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, δεν σημαίνει πως θα γίνονται κιόλας έτσι.

  41. Αν κατάλαβα λάθος, διαφωτίστε με.

    Κατάλαβες λάθος. Θα περιοριστώ σε αυτό:

    Το να θέλει κάποιος να βγάλει για Χ προσωπικούς λόγους το blog του από κάποιον aggregator είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ

    Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει με το blog του, αλλά με νόμιμα αποσπάσματα του blog του για ενημερωτικούς σκοπούς ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ έχει δικαίωμα να τα απαγορέψει. Οι διάφοροι μιραντολινικοί έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία παραπληροφόρησης πάνω σε αυτό το θέμα, φέρνοντας παραδείγματα από splogs, από aggregators που αναδημοσίευαν ολόκληρο το περιεχόμενο, από οτιδήποτε εκτός από την περίπτωση ενός aggregator που κάνει νόμιμη πρόσβαση σε ένα δημόσιο feed.

    Τα περί παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων ήταν φυσικά παπαριές – άλλωστε ανασκευάστηκαν σε περαιτέρω επιστολή από την ίδια τη Μιραντολίνα όταν επικαλέστηκε καθαρά προσωπικούς λόγους για τη διαγραφή της.

    Ωραία: Η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων συμβαίνει να είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να ζητήσει την αφαίρεση του feed του από το monitor σαν αναφαίρετο δικαίωμά του.

    Η Μιραντολίνα προσφέρθηκε να βοηθήσει τον Παναγιώτη στη διαγραφή της, προς εξοικονόμηση του χρόνου του.

    Κάνεις λάθος. Η δική μου ανάγνωση είναι ότι προσπάθησε να του πουλήσει ύφος ‘ξέρω από αυτά, δεν περνάει σε εμένα η επίκληση «τεχνικών» λόγων’.

    Το ύφος του Παναγιώτη στις επιστολές μου φάνηκε απόλυτο και καθόλου διαλλακτικό

    Καλά έκανε, γιατί η απαίτηση ήταν εξωφρενική.

    Ουδέποτε η Μιραντολίνα συνέκρινε τον εαυτό της με τον Bernstein εις βάρος άλλων “τιποτένιων” bloggers-Τραγκάδων κλπ.

    Ωραία, κι εγώ που νομίζω ότι μόνο ένας πολύ μαλάκας ή ένας τσάτσος της φασιστολίνας θα το πίστευε αυτό στ’ αλήθεια ουδέποτε σε είπα πολύ μαλάκα και τσάτσο της φασιστολίνας.

    χωρίς λόγο

  42. j95:

    1. Δεν έχω τεχνικές γνώσεις (ξέρω, ξέρω, πρέπει να γνωρίζω περί τίνος μιλάω, αλλά δεν έχω όρεξη αυτή τη στιγμή να μάθω, τί να κάνουμε), αλλά ο ίδιος ο Παναγιώτης είπε στην πρώτη ανακοίνωσή του, ότι πιθανόν να είχε βρει μια φόρμουλα να διαγράφει μπλογκς, αν ήθελε να ασχοληθεί. Γούστο του και καπέλο του αν ήθελε να ασχοληθεί ή όχι, αλλά η διατύπωσή του φανερώνει ότι ένα μπλογκ και η αντίστοιχη ενημέρωση στο μόνιτορ ήταν δυνατό να αφαιρεθούν αν ήθελε, κι όχι αδύνατον, όπως υπονοείς. Εξάλλου υπάρχει και προηγούμενο με διεγραμμένα μπλογκς. Το θέμα για μένα είναι ότι ο άνθρωπος κουράστηκε να του τα πρήζουν. Σεβαστό αυτό, αλλά επαναλαμβάνω, δεν έπρεπε να παρουσιάσει την αφορμή σαν αίτιο.

    2. Ωραία, η Μιραντολίνα όντως να ήξερε από αυτά και να μην πέρναγε σ’ αυτήν η επίκληση τεχνικών προβλημάτων. Αυτό ήταν και το επιχείρημά της άλλωστε για να κλείσει το μόνιτορ, και καλά: «αν έχει τόσα διαχειριστικά προβλήματα» (που δε μπορεί να διαχειριστεί ένα απλό πράγμα).

    3. Οσο για την παράθεση από το σχόλιό μου «ουδέποτε σύγκρινε τον εαυτό της με τον Bernstein και λοιπά» δυστυχώς το παρέθεσες κομμένο για να το σχολιάσεις. Κάπως έτσι γίνονται οι παρερμηνείες, κόψε-ράψε.

    Το θέμα είναι, ρωτώντας τον εαυτό σου, οι απόλυτες απόψεις σου (αναφέρομαι σε εσένα γιατί διάβασα απόλυτα σχόλιά σου και αλλού) οφείλονται όντως στο ότι η Μιραντολίνα, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ, είναι όντως η κακιά της ιστορίας; Η όλα γίνονται στο πλαίσιο στο εμφυλίου των μπλογκεράδων high-profile/δημοσιευμένοι/»αξιόλογοι» απ΄τη μία, αντιρρησίες από την άλλη;

    Φυσικά την απάντηση την ξέρεις, αλλά έχω χρόνο για σκότωμα και ο ονλάιν τσακωμός μου κάνει καλό στο κυκλοφοριακό.

  43. poia einai merika site pou einai sto idio montelo me to prwhn monitor? to http://www.feeds4all.com einai? auto pantws sto disclaimer exei ton oro
    «Requests for removal of the feed and collected content can be directed to feeds4all@gmail.com
    N.B. Only request originating from the owner will be processed. Feeds4all may ask for evidence of ownership.»
    8a eixe endiaferon na ma8ainame pws xeirizontai alla site san to monitor to 8ema afaireshs feed. vevaia akoma ki an prokeitai gia koinh praktikh, edw exoume to ideologiko zhthma pou empodizei ton dhmiourgo tou monitor na diagrapsei feed. alla kai pali moiazei na paragkwnizontai ta dikaiwmata kai oi arxes ths mias pleuras prokeimenou na epikrathsoun ekeina ths allhs.

  44. Και τώρα… στο ΘΕΜΑ μας. Βάζω στην άκρη τις διενέξεις, ακόμη και τις… εμπάθειές μου, και έστειλα προ ολίγου το εξής γράμμα σε διάφορα νέα “blog aggregators” (διαδόχους του monitor):

    Γειά σας,

    Προς το παρόν δεν είμαι κάτοχος blog, αν και έχω αρκετά προσωπικά sites.

    Στην πρόσφατη ιστορία του κλεισίματος του blog-aggregator “monitor” τάχθηκα αναφανδόν υπέρ της άποψης του Παναγιώτη Βρυώνη (τον οποίο δεν γνωρίζω, αλλά πιστεύω ότι έχει δίκιο).

    Ο λόγος που σας γράφω είναι για να κάνω μία ΠΑΡΑ πολύ σοβαρή (και kρίσιμη)… χαζή ερώτηση:
    -Δεν μπορείτε να εισάγετε blogs στον aggregator _χωρίς_ να το ζητήσουν οι ίδιοι οι bloggers? Γιατί αν μπορείτε, ΔΕΝ έχει νόημα η διένεξη Μιραντολίνας / Παναγιώτη, και ΕΧΕΙ νόημα να απαιτήσουμε ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ να μην έχει δικαίωμα κανένας από τώρα και στο εξής να σας… σαμποτάρει (όπως πιστεύω ότι σαμποταρίστηκε ο Παναγιώτης).

    Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, και αφορά τα δικαιώματα του ΙΔΙΟΥ του ευρέος κοινού (και όχι των… ξιπασμένων καλλιτεχνών που πιθανόν να είμαστε… εμείς που γράφουμε στο διαδίκτυο), σας παρακαλώ να απαντήσετε.

    Εγώ προσωπικά, ως αναγνώστης και ως πολίτης, ΔΕΝ θα επέλεγα ποτέ να διαβάσω ένα blog-aggregator όπου απουσιάζουν παταγωδώς σημαντικά blogs επειδή εκείνοι που τα έγραψαν απέκτησαν… μεγαλομανείς τάσεις ή άλλες ψυχώσεις αποκλείοντας εμένα ως αναγνώστη και πολίτη από το να ενημερώνομαι μαζικά για την ύπαρξή τους.

    Η απάντησή σας θα σταλεί σε πάρα πολλά blogs, και θα αποπειραθώ να θέσω το θέμα επί τάπητος σε ένα… νέο blog είδος “meta-blog”) που θα ασχολείται με θέματα δεοντολογίας και κοινωνιολογίας του Διαδικτύου.

    Στη διαμάχη μεταξύ… εμού (ως επίδοξου blogger) και του αναγνώστη, υποστηρίζω αναφανδόν _τον αναγνώστη_,

    Με εκτίμηση (και ευχές για την επιτυχία της προσπάθειάς σας)
    Γιώργος Α. Στάθης

    —- προσωπικά sites, OXI blogs —-
    http://www.soundclick.com/omadeon
    http://multiforms.netfirims.com
    http://www.omadeon.com

Σχολιάστε