Όταν και η «δική μας πλευρά» στήνει προβοκάτσιες στην ενημέρωση…

Ήδη από τη συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου στο Σύνταγμα που είχα πάει κυκλοφορούσε ανάμεσα μας έντονα η φήμη πως έπιασαν ανάμεσα στους διαδηλωτές έναν αστυνομικό με πολιτικά, «απαλλοτρίωσαν» την ταυτότητά του και την κυκλοφόρησαν άμεσα στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα ήταν να διαδοθεί σε τεράστιο εύρος το ονοματεπώνυμο του αστυνομικού, με το ανάλογο συνοδευτικό ευχολόγιο, σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενημερωτικά πορτάλ και ιστολόγια.

Όμως, κάποιοι πολύ προσεκτικοί αναζητητές του Google και των εφημερίδων πρόσεξαν πως η είδηση ήταν τελικά μούφα. Στην πραγματικότητα ο αστυνομικός είχε συλληφθεί σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο πριν σε ανάλογη πορεία, από στελέχη του ΠΑΜΕ, και την επόμενη μέρα η φωτογραφία της ταυτότητάς του δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη. Το αυθεντικό άρθρο βρίσκεται εδώ, και λέω «αυθεντικό» επειδή διακινήθηκε προχτές η ίδια ακριβώς φωτογραφία που υπάρχει στην ιστοσελίδα του «Ρ»!

Δεν θα προχωρήσω περαιτέρω σε κάποια ανάλυση παρά μόνο να πω πως όταν συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις που οδηγούνται σε έκρυθμη κατάσταση πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι ακούμε ακόμα και από τους «δικούς μας» γιατί προχτές ειπώθηκαν κι άλλες τερατολογίες όπου ευτυχώς δεν δόθηκαν περισσότερη έκταση.

10 σκέψεις σχετικά με το “Όταν και η «δική μας πλευρά» στήνει προβοκάτσιες στην ενημέρωση…

  1. Ο πρώτος κανόνας στην ενημέρωση από το ίντερνετ: όταν διαβάζεις ένα «αποκαλυπτικό» άρθρο ελέγχεις πάνω απ’ όλα πότε γράφτηκε.

  2. Όσο ήμουν στην πορεία η συγκεκριμένη είδηση/φημολογία…πες τε το όπως θέλετε διαδόθηκε πριν έρθει το πάμε και δεν είχε σχέση με το πάμε. Κάποιοι Χ λένε ότι έχουν στοιχεία τώρα…προσωπικά περιμένω να δω αν θα βγει κάτι στην φόρα ή όχι

  3. καταλαβαίνω ότι υπάρχουν κάφροι που ανατρέξαν να δουν την είδηση, πέσαν πάνω σε αυτό και δεν κάναν τον κόπο να ρίξουν μια ματιά στην ημερομηνία (ή ότι οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές) και το κυκλοφορήσαν…(σορρυ για το διπλό σχόλιο)

  4. «Κάποιοι Χ λένε ότι έχουν στοιχεία τώρα»

    Τόσες μέρες κι ακόμα να τα βγάλουν; Είμαι βέβαιος πως πρόκειται για προβοκάτσια αφού φρόντισαν να διαδώσουν περσινή είδηση.

    Πάντως ευχαριστώ για την διευκρίνιση για το πότε εμφανίστηκε η φήμη. Φαίνεται πως τελικά και οι δύο πλευρές είχαν «σχέδια» για σύγκρουση.

  5. όπως και να έχει όμως ξέρουμε πολύ καλά ότι ανάμεσα στους ταραξίες υπάρχουν όμως ασφαλίτες. Μαλακία που πέσαν όλοι σε αυτή την είδηση με τα μούτρα αλλά καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αποδείξεις (γιατί ξεχνάμε εύκολα) και όχι να μας κοροϊδεύει η αστυνομία μέσα στην μάπα μας.

  6. Το γεγονός ότι δημοσιεύεται η ταυτότητα και τα προσωπικά στοιχεία ενός ανθρώπου και στοχοποιείται δεν πείραξε κανέναν; Αυτό δηλαδή δεν είναι φασιστική νοοτροπία;Επειδή η ενέργεια αυτή έγινε από «την δική σας πλευρά» το κάνετε γαργάρα; συγχαρητήρια για τα δημοκρατικά σας αντανακλαστικά κύριοι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s