Ανεπιθύμητοι νεκροί – update

Σήμερα, όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ραδιοτηλέοραση και διαδίκτυο, αναφέρονται με σαφήνεια στον αριθμό των νεκρών άστεγων που πέθαναν χτες από το κρύο στο άλσος του Θησείου. Τρεις.

Όλοι εκτός από τον ΔΟΛ, έχει «εγκυρότερη» πληροφόρηση. Στις ιστοσελίδες του αφαιρεί όχι δύο νούμερα αλλά δύο ζωές από τον απολογισμό: πέθανε ένας.

Το δράμα εδώ δεν είναι, λοιπόν, αριθμητικό αλλά επικοινωνιακό.  Πρέπει οι εντυπώσεις να μετριαστούν κι επάνω στη φούρια να ευχαριστήσει τον κυβερνητικό εργοδότη του, ο ΔΟΛ κόβει ζωές από τα θύματα της ανέχειας και προσθέτει τους επιθυμητούς νεκρούς στην κινδυνολογία για τους απεργούς πείνας. Οι νεκροί πρέπει να είναι πάντα ο άλλοι. Οι δικοί μας, οι χτεσινοί νεκροί, είναι οι ανεπιθύμητοι.

Μπράβο Σταύρο, μπράβο Γιώργο.

ΥΓ. Την είπα την αποψάρα μου όπως ζητάει η εικόνα παραπάνω.

 

Update : Στο site της Ελευθεροτυπίας γράφει μόλις τώρα:

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι και οι τρεις άνθρωποι ήταν νεκροί. Εκπρόσωπος του δήμου που μίλησε στο enet.gr απέδωσε το λάθος στην πρώτη εκτίμηση των εργαζόμενων που αντίκρυσαν το μακάβριο θέαμα

Το εκπληκτικό είναι πως έπρεπε να περάσουν τόσες ώρες μέχρι να διευκρινιστεί ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων. Όπως ξέραμε τις προάλλες άμεσα και γρήγορα πόσοι ήταν οι νεκροί και τραυματίες αστυνομικοί. Αλλά ούτε κι στα πορτάλ του ΔΟΛ αναφέρονται οι τραυματίες. Και πάλι πρόκειται σαφέστατα για απόκρυψη είδησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s