Η ιντιφάντα του Μιχαλολιάκου

Έγραφα τις προάλλες για τον τρόπο που η προπαγάνδα της αποχής τρέφει την άνοδο του νεοφασισμού. Μεταξύ άλλων γράφω: Λουστείτε την επανεμφάνιση των νεοναζί σε δημόσια αξιώματα, η αδιαφορία σας και η αποχή τους έφερε επάνω στον αφρό με το πρόσχημα της “ανοχής στον διαφορετικό λόγο”. Αλλά αυτό να το πείτε στους ξυλοκοπημένους, τους μαχαιρωμένους και τους τρομοκρατημένους.

Και προειδοποιούσα ότι σαφώς θα βλέπαμε πολλά στο μέλλον. Και είδαμε σήμερα ένα πρώτο δείγμα όπου αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι πολλοί έπεσαν από τα σύννεφα!

Δεν κατάλαβα γιατί τώρα πέσατε από τα σύννεφα. Θα επαυξηθεί η νεοφασιστική λαίλαπα έτσι και κάνετε πως δεν σας αφορά. Και μετά θα καμώνεστε υποκριτικά ότι πέφτετε από τα σύννεφα και θα αναλωθείτε σε αναλύσεις επί αναλύσεων αδιαφορώντας και αποκρύπτοντας το βασικό: το νεοφασισμό τον πολεμάς στην πράξη με προληπτικά μέτρα κι όχι κατόπιν εορτής στα μεγάλα λόγια. Και σήμερα αρχίσανε τα μεγάλα λόγια και όπως προβλέπω πως μόνο λόγια θα μείνουν.

Διότι το ζήτημα είναι επίσης στο ότι ο αρχηγός της συμμορίας μαχαιροβγαλτών έβαλε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τους μελανοχίτωνές του, πράμα το οποίο δεν ήταν μεν τόσο κομψό από ηθική πλευρά αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος κανονισμός που απαγορεύει την είσοδο εξωδημοτικών ατόμων στις συνεδριάσεις των δημαρχιακών συμβουλίων. Όμως ξέρουμε πως σε κάθε συμβούλιο συμμετέχουν ως θεατές οι πολίτες – συνηθέστερα οι κλακαδόροι, οι μικροκομματικοί και οι συνδικαλιστές – οπότε δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό στην παρουσία των φαλαγγιτών του Μιχαλολιάκου.

Έτσι έστρωσες αγαπητέ πολίτη της αποχής. Έτσι έστρωσαν οι νόμοι και οι κανονισμοί. Έτσι έστρωσαν τα ΜΜΕ. Τώρα φάτε τους στη μάπα σας και μην διαμαρτύρεστε υποκριτικά. Διότι το θέμα δεν είναι να μιλάτε αλλά τι θα πράξετε από δω και μπρος.

4 σκέψεις σχετικά με το “Η ιντιφάντα του Μιχαλολιάκου

  1. Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, η ναζιστική χειρονομία αποτελεί δήλωση μη σεβασμού του πολιτεύματος κι επιθυμία κατάλυσής του. Αποτελεί εξευτελισμό του δημοτικού συμβουλίου και ίσως κάποιοι το πάνε ακόμη παραπέρα ότι δεν ήταν μια χειρονομία εν βρασμώ αλλά μια προειδοποίηση για το τι μέλλει γεννέσθαι.

    Ανυπομονώ να δω αν θα στραφεί κανένας νομικά εναντίον του κυρίου Μιχαλολιάκου. Στην Γερμανία αυτό θα είχε πολλές αρνητικές επιπτώσεις για τον κύριο αυτόν. Στην Ελλάδα που οι πρόγονοί μας υποφέρανε κάτω από τον ζυγό του φασισμού, απλά αποτελεί είδηση στα κανάλια;

  2. Στη Γερμανία διώκεται ποινικά όποιος χαιρετίσει ναζιστικά σε δημόσιο χώρο. Αλλά το θέμα δεν είναι η χαιρετούρα μα η αντιμετώπιση των νεοφασιστικών φαινομένων από καθαρά πολιτική και κοινωνική σκοπιά κι όχι από τη νομική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s