Η επέλαση των μημουάπτου

Σήμερα διαβάζοντας τη στήλη του Άρη Δημοκίδη στη LIFO έπεσα επάνω σε αυτό το εντελώς ανούσιο σχόλιο στο twitter κάποιου Κρασσακόπουλου που αρθρογραφεί στην Athens Voice με θέματα για τον κινηματογράφο.

Στην αρχή σκέφτηκα ότι αναφερόταν στη συγκέντρωση που κάνανε σήμερα τα άτομα με αναπηρία στο Σύνταγμα αλλά ελέγχοντας το προφίλ του στο twitter βλέπω πως η καταχώρησή του έγινε στις 29 Νοεμβρίου. Αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από την επιδεικτική αναλγησία και την υπεροψία που χαρακτηρίζουν το εν λόγω σχόλιο. Αλλά ίσως η αναλγησία του να υποχωρεί όταν πρόκειται για τον δικό του κλάδο (είναι δημοσιογράφος;) που έκανε πορεία προχτές (δεν διαμαρτυρήθηκε στο twitter γι’ αυτούς) αλλά όλοι οι άλλοι δεν ανήκουν στον ασφαλή μικρόκοσμο του γραφείου του απ’ όπου μπορεί να τιτιβίζει επιπόλαια εναντίον των διαδηλωτών. Και φαίνεται πως δεν του αρέσει εκείνο το είδος κινηματογράφου που αποκαλείται ιταλικός νεορεαλισμός αλλιώς θα πρόσεχε καλύτερα από πριν τι κατεβάζει η κούτρα του και θα σεβόταν περισσότερο την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων.

Αυτό το σχόλιο μου θύμισε κάτι άλλες ηλίθιες κουβέντες που βγαίνουν κατά καιρούς από αφ’ υψηλού πένες του life style και μπλόγκερ «περιωπής», παραπονιούνται για την απλυσιά και την ιδρωτίλα στα λεωφορεία και το μετρό, πως τους αηδιάζει αυτή η κατάσταση και γιατί δεν πλένονται όλοι αυτοί που βρωμάνε και τέτοιες παρόμοιες μισανθρωπίες.

Έι ψιτ, τώρα που κατεβήκατε χαμηλά στην πλέμπα επειδή το σούπερ γουάου αυτοκίνητό σας δεν είναι για το μποτιλιαρισμένο κέντρο της Αθήνας, μόλις αντιληφθήκατε ότι υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σε σκληρές δουλειές με χαμηλούς μισθούς. Δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους λουσμένοι για να γυρίσουν λουσμένοι, με φρου φρου, αρώματα και σινιέ ρούχα. Δεν δουλεύουν όλοι σε γραφεία σαν το δικό σας για να γράφουν άθλια σχόλια για το πως βρωμάει ο διπλανός του στο μετρό.

Δεν ξέρω βέβαια για ποιο λόγο ο Άρης Δημοκίδης έβαλε στη στήλη του αυτό το σχόλιο, είτε για καλό είτε για κακό, αλλά το ωραίο είναι να διαπιστώνουμε το πόσο μαλάκας μπορεί να γίνει ο άνθρωπος.

ΥΓ. Αρχίζω καινούριο tag με τίτλο Μαρία Αντουανέτα, ήδη έχω καταχωρήσει το παράδειγμα του Γιάννη Σιδέρη.

18 σκέψεις σχετικά με το “Η επέλαση των μημουάπτου

 1. κάποτε οι άνθρωποι ήθελαν να μοιράζονται την σοφία τους. Σήμερα δεν βλέπουν την ώρα να μοιραστούν την βλακεία τους. Επίσης, why for the love of God κάποιος μπορεί να παρακολουθεί το tweeter του Τσαλίκη…

 2. Για δες κι αυτό: Πολλές φωνές εκφράζουν ανησυχία για την πιθανή αδυναμία ασθενών οικονομικά κατοίκων να ανταποκριθούν στις νέες τιμές και το σοβαρό ενδεχόμενο τελικά να «εκδιωχθούν» (…) αν θέλει πραγματικά το ελληνικό κράτος να προσελκύσει επενδυτές στην Αθήνα, ναι, «δυστυχώς», θα πρέπει να τους εξασφαλίσει μια ελάχιστη εγγύηση ότι τα χρήματά τους θα πιάσουν τόπο. Κι όταν λέμε «τόπο» εννοούμε την καλλιέργεια της προσδοκίας για κέρδος. Και είναι δουλειά της κυβέρνησης να συνεργαστεί με τους υποψήφιους επενδυτές έτσι ώστε οι τιμές να μην εκτοξευθούν στα ύψη ή να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο αριθμό κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο (…) ας δουλέψουμε μήπως σωθεί αυτή η πόλη. Που τυχαίνει να είναι η πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους
  Μετάφραση: Ας κάνουμε μια ακόμα περιοχή Ψυρρή, είναι κουλ και τρέντι να βολτάρουμε στο κέντρο, να πάρουμε και ένα λοφτ άμα λάχει. Τι; έμενε κόσμος εδώ παλιά; Ε, και γιατί δεν μετακομίζουν στην Παλλήνη ξέρω γω;

 3. Και ποιος υπογράφει το άρθρο; Ένας εκ της πρωτοβουλίας των Atenistas, ο αρχιπρεσβευτής του «gentrification»…

  Ας θυμηθούμε τι έγραφε στις 11.11.2010 η Ελευθεροτυπία:

  Φαστ τρακ ο Νικήτας!
  Εάν η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει το «φαστ τρακ», έναν πρέπει να ρωτήσει: τον Νικήτα Κακλαμάνη!
  Διότι, στον Δήμο Αθηναίων, τα σχέδια προώθησης των επενδύσεων προχωρούν ταχέως και χωρίς να περιμένουν έγκριση Δημοτικού Συμβουλίου.

  Παράδειγμα, ο επενδυτής ακινήτων Ι. Τσάκωνας, που μίλησε χθες σε επιλεγμένους δημοσιογράφους για τα σχέδιά του να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στην υποβαθμισμένη περιοχή Μεταξουργείου-Κεραμεικού.

  Εως πρότινος ο κ. Τσάκωνας εμφανιζόταν και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ως μέλος της κίνησης κατοίκων «ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά». Τώρα άρχισε να ανοίγει τα χαρτιά του, χωρίς πάντως να διευκρινίζει ούτε ποιοι βάζουν χρήματα ούτε ποιοι ευθύνονται για τη χρόνια υποβάθμιση.

  Οπως διαβάζουμε, μάλιστα, έχει και παράπονο γιατί ο δήμος δεν ενέκρινε τις πολεοδομικές παρεμβάσεις που ζητεί ο ίδιος από την άνοιξη, με κόστος 2 εκατ. ευρώ.

  Ομως, η Τασία Λαγουδάκη, εξ απορρήτων του Ν. Κακλαμάνη, το είπε ξεκάθαρα σε πρόσφατη ημερίδα με θέμα «Η Δημόσια Ακίνητη Περιουσία ως μέσο αντιμετώπισης του δημοσιονομικού χρέους»: «Οι τεχνικές μελέτες έχουν γίνει δεκτές από το δήμο». Οπότε;

  Α.Χ.

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/11/2010&s=politika-paraskhnia&c=politikh

  Και αυτό…
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=192064

  και αυτό…
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=192065

  Δεν βρίσκω εκείνο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με κείνη τη συνάντηση στο ξενοδοχείο Τιτάνια μεταξύ «ανησυχούντων ακτιβιστών» και αστυνομικών οργάνων, χωρίς να κατονομάζεται ευθέως η ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά. Μπορείς να θυμηθείς;

 4. Κατ’εμέ, αυτός ο απίθανος τύπος είναι ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ. Είναι και ταινιοκριτικός τρομάρα του…

 5. Δεν βρίσκω εκείνο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με κείνη τη συνάντηση στο ξενοδοχείο Τιτάνια μεταξύ “ανησυχούντων ακτιβιστών” και αστυνομικών οργάνων, χωρίς να κατονομάζεται ευθέως η ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά.
  —–
  Classical Imperial για αυτό μάλλον δεν το βρίσκατε
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=208886 και το αλτερνατιβ ρεπορταζ από υπάλληλο του ξενοδοχείου http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1211735

  Στο κυριακάτικο φύλλο η Καθημερινή αφιέρωσε τρεις σελίδες στο συνέδριο Αθήνα σε Κρίση ξεχνόντας και αυτή να μας πεί ότι έγινε με την πολύτιμη χορηγία της OLIAROS.

 6. JustAnotherGoneOff: Σήμερα διαβάζοντας τη στήλη του Άρη Δημοκίδη στη LIFO έπεσα επάνω σε αυτό το εντελώς ανούσιο σχόλιο στο twitter κάποιου Κρασσακόπουλου που αρθρογραφεί στην Athens Voice με θέματα για τον κινηματογράφο.

  Lifo, twitter και Athens Voice. Μάλιστα.

  Tι περίμενες δηλαδή να σου βγάλει αυτό το χαρμάνι τιτιβισμάτων και λάιφ στάιλ; Τη σκέψη του Φωτόπουλου;

 7. Επιτρεψτε μου να σχολιασω.  
  Μπορεί το σχόλιο μου να σας φάνηκε  ηλίθιο κι αφ υψηλού. Δεκτό. Απο τις ίδιες αμαρτίες όμως υποφέρει και το post σας. Δεν ξέρετε τίποτα ουσιαστικό  για μένα (ουτε φυσικα για την δουλειά, τον μισθό, το αυτοκίνητο μου), αλλα αυτό καθολου δεν σας εμποδίζει να βγάλετε συμπεράσματα και να προβείτε σε χαρακτηρισμους.  
  Και φυσικά τους σχολιαστές σας να υπερθεματισουν.
  Μόνο αυτο

 8. Περαστικά σας.

  Αλλά οι «αμαρτίες» ποτέ δεν βαρύνουν όσους ΔΕΝ στρέφονται και ΔΕΝ ελεεινολογούν κατά μιας οποιασδήποτε ομάδας αδικημένων, απολύτως ανεξάρτητα από το να σας ενοχλεί αυτή η ομάδα που αψόγως σας αναγκάζει να τρώτε τρία φανάρια σε ένα λεπτό. Το νόημα της διαμαρτυρίας είναι να μυρίσετε τον ιδρώτα τους – αυτό τον ιδρώτα που δεν γνωρίσατε ποτέ στη ζωή σας για να καταλάβετε τι σημαίνει πλέμπα και φτώχεια.

  Και αλήθεια, τι γνώμη έχετε για την προχθενισή πορεία; Ενόχλησαν πολύ τη μύτη σας οι απεργοί; Σκιαχτήκατε από την απλυσιά των άνεργων; Σας απωθούν όσοι χάσανε τη δουλειά τους αλλά εσείς έχετε εξασφαλισμένο το καθησιό σας στις τρισδιάστατες ταινίες του Τζέημς Κάμερον.

  Και πάρα πολύ αργήσατε να απαντήσετε, πως με ανακαλύψατε κύριε Κρασσακόπουλε, ποιητή Χάρυ Ποτεριάδων και λοιπών ΜαριωνΑντουανέτων;

  Ε Μαρία Αντουανέτα. Μαρία Αντουανέτα.

 9. Δύτη, του Ψειρη εγινε για να μεταφερθουν εκειπερα τα Εξαρχεια (όχι οι κάτοικοι, οι θαμωνες), αλλα δεν πέρασε -ακομα… Οι μεγαλοκαρχαριες του ρίαλ εστέιτ τροχίζουν τα δόντια τους για τα φιλετα του κεντρου που λεγονται Εξαρχεια, Αγ. παντελεημονας, κλπ

 10. Βλέπετε, κύριε Κρασσακόπουλε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους ενοχλείται όταν διαμαρτύρεται ο απέναντι. Και φυσικά ελπίζω καμία διαμαρτυρία σας να μην ληφθεί σοβαρά υπόψη…

 11. Tweeter… Απλές σκέψεις ανθρώπων. Χρήσιμο? Δεν νομίζω?
  Ναι γύρισες απο τις διακοπές, ναι πλένεις τα πιάτα. Με ενδιαφέρει?
  Καποιοι δυστυχώς όμως έχουν τον χρόνο να χασομεράνε με ανούσιες δηλώσεις «προσωπικοτήτων»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s