Buzz.Reality-Goebbels

Το προηγούμενο μετεκλογικό ποστ μπαζαρίστηκε και ψηφίστηκε σεμνά από αναγνώστες μου τους οποίους και ευχαριστώ. Όμως το ζήτημα που προκύπτει από το μπάζο είναι δύο σχολιάκια τα οποία διαστρεβλώνουν ενοχλητικά το κείμενό μου δημιουργώντας διαφορετικές εντυπώσεις από τις πραγματικές για όσους δεν διαβάζουν ή αρνούνται να διαβάσουν ή επίσης αρνούνται να κατανοήσουν τα γραφόμενά μου. Το πρώτο σχόλιο που προέρχεται από τον μαχητικό cocteau_twin έχει ως εξής:

Στις εκλογές του 2007 ψήφισαν 7,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Δηλαδή λίγο λιγότεροι από τους 7,6 εκατομμύρια που ψήφισαν στις εκλογές του 2004, που είναι και το ιστορικό ρεκόρ προσέλευσης. Οπότε μάλλον δεν ευθύνεται η -ανύπαρκτη τότε- αποχή για την επανεκλογή του Καραμανλή. ‘Οπως βεβαίως δεν ευθύνονται οι πολίτες που δεν ψηφίζουν για τις πολιτικές επιλογές που κάνουν αυτοί που ψηφίζουν.

Αν έψαχνε καλύτερα ο συμπαθής σχολιαστής την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και αν θυμόταν καλύτερα το παιχνίδι που παιζόταν αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, με τους «στρατηγούς άνεμους» και άλλες πολυδώριας προέλευσης εξυπνάδες, θα έβλεπε πως η αποχή εκφραζόταν σε ποσοστό 26,43% ήτοι 2.621.265 άτομα που μπορούσαν να αποτρέψουν άνετα τη δεύτερη θητεία του Καραμανλή του Μικρού. Επίσης, ίσως ο cocteau_twin να είναι καινούριος στο σπορ του διαδικτύου αλλιώς πως μπορεί να ποιεί τη νήσσα για την τρελή προπαγάνδα περί αποχής την εποχή εκείνη;

Το άλλο που γράφει για «ιστορικό ρεκόρ προσέλευσης» ανήκει μόνο στη φαντασία του. Το δήθεν ρεκόρ υπήρξε διότι αυτό δεν οφείλεται στο ότι κάποια στιγμή οι πολίτες αποφάσισαν να ψηφίσουν μαζικά αλλά στο απλούστατο γεγονός πως αυξήθηκε ποσοτικά το εκλογικό σώμα! Η σωστή, λοιπόν, διατύπωση είναι να συσχετίσει το ποσοστό των ψηφίσαντων με την αποχή: το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής σε κοινοβουλευτικές εκλογές ήταν το 2007 με 26,43% ενώ το μικρότερο ποσοστό ήταν το… 1981 της Αλλαγής με 18,50%. Δείτε εδώ συγκεντρωτικά τα εκλογικά αποτελέσματα από το 1974 και μετά.

Ο γκαιμπελισμός έρχεται στο δεύτερο σχόλιο, κάποιου contrabando, που γράφει:

Εκεί που λέει *αν το ΚΚΕ είχε τη θέληση να κάνει άμεση πολιτική και κοινωνική επέμβαση στον ά(γ)ριο Παντελεήμονα, οι χρυσαυγίτες και οι φίλοι τους οι λαοσίτες θα έπαιρναν το μπούλο* κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. Αν το *ΠΑΣΟΚ είχε τη θέληση* έπρεπε να λέει. Το ΠΑΣΟΚ που είναι τώρα στην κυβέρνηση έχει την αρμοδιότητα και τη δύναμη να διορθώσει τα πράγματα που όσο πάνε και χειροτερεύουνε. Αυτό πρέπει να κάνει πολιτική και κοινωνική παρέμβαση. Αν δε το κάνει οι χρυσαυγίτες θα παίζουνε τους προστάτες των κατοίκων και η δύναμη τους θα ανεβαίνει αφού το κράτος αδιαφορεί. Οι κάτοικοι δεν είναι ακροδεξιοί. Από αντίδραση ψηφίζουνε ΧΑ.

Ο κύριος αυτός αφαίρεσε το πριν και το μετά της επιλεκτικής φράσης που παράθεσε, οπότε και την επαναλαμβάνω τονίζοντας αυτά που αφαίρεσε:

Όπως είδα κάπου ένα εύστοχο σχόλιο, δεν θυμάμαι που ή ποιος, στο περίπου έλεγε: αν το ΚΚΕ είχε τη θέληση να κάνει άμεση πολιτική και κοινωνική επέμβαση στον ά(γ)ριο Παντελεήμονα, οι χρυσαυγίτες και οι φίλοι τους οι λαοσίτες θα έπαιρναν το μπούλο. Αλλά δηλαδή όχι μόνο το ΚΚΕ, που το παράδειγμά του αναφέρεται για τον έντονο και αρκετές φορές επιθετικό όσο και αποτελεσματικό ακτιβιστικό χαρακτήρα του, αλλά όλες οι (τάχα υγιείς) πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας. Έτσι, όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί σχηματισμοί και η αποχαύνωση του ιντερνετικού λόγου φέρουν βαρύτατο μερίδιο ευθύνης για την παρούσα κατάσταση. Τόσο για την παρουσία τους αλλά κυρίως για την απουσία τους.

Ή διαβάζετε τίμια και κρίνετε τίμια ή μην μιλάτε καθόλου. Σαφέστατα παράθεσα σχόλιο που δεν ήταν δικό μου και τόνισα στη συνέχεια τις ευθύνες όλων των πολιτικών δυνάμεων. Του κυρίου αυτουνού του φταίει αποκλειστικά το ΠΑΦΙΚ (Πανελλήνιο Φιλελεύθερο Κίνημα) βγάζοντας λάδι τη Χρυσή Αυγή, δικαίωμά του να το πιστεύει όπως και δικό μου δικαίωμα είναι να γράφω πως λέει μαλακίες.

Αυτά για την ώρα όσον αφορά μια κλειστή λέσχη με διαγραφές παλαιών μελών που χαλάνε τη νεοφιλελεύθερη -και ενίοτε ακροδεξιά- σούπα κολλητών και δημοσιογράφων του Buzz Reality και την απαγόρευση εγγραφής νέων μελών.

18 σκέψεις σχετικά με το “Buzz.Reality-Goebbels

 1. – ένα
  τα δύο σχόλια που παραθέτεις σε καμμία περίπτωση δεν συνιστούν γκεμπελισμό. Μπορεί να διαβάστηκαν διαφορετικά από τον τρόπο που θα ήθελες και να απαντήθηκαν με τρόπο που δεν συμφωνείς, αλλά γκεμπελισμός δεν είναι. Θα αποφύγω να αναφερθώ σε χειροπιαστά παραδείγματα γκεμπελισμού. Μια άλλη φορά, ίσως όταν, και αν, ξανασημειωθεί.

  – δύο
  Στο buzz reality tape υπάρχουν μέλη διαφόρων τάσεων. Εκείνο που ξεχωρίζει αυτήν την περίοδο είναι οι οπαδοί του ΠαΣοΚ που προβάλλουν κατά προκλητικό τρόπο δύο υποψηφιότητες – του Καμίνη και του Μπουτάρη. Λες και διαβάζεις ανακοινώσεις του γραφείου τύπου του ΠαΣοΚ. Έτσι που λειτουργούν θα έλεγε κανείς ότι είναι συνδεδεμένοι με το κυβερνόν κόμμα και βλέποντας τα ποσοστά που δεν το νομιμοποιούν να ασκεί εξουσία, τρέμουν μήπως χάσουν κάποια οφέλη.

  Μια άλλη τάση, της αυτής κατεύθυνσης όμως – εννοώ της πλήρους στήριξης στον ΓΑΠ και την δεξιά πολιτική του – είναι οι νεοφιλελεύθεροι που ανέλπιστα είδαν το ΠαΣοΚ να εκπληρώνει τα όνειρά τους, γι αυτό και το ΠαΣοΚ τους έχει εναγκαλισθεί.

  Δύο λοιπόν τάσεις – οι γαπίτες και οι νεοφιλελεύθεροι – που για λόγους οικονομίας μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως «δεξιά» πτέρυγα του buzz reality tape. Εντονότερο κοινό χαρακτηριστικο τους ο μανιώδης αντικομμουνισμός τους. Διαβάζοντάς τους – τους ίδιους ή αυτά που μπαζζάρουν – νομίζεις πως μπήκες σε χρονομηχανή και βρέθηκες στην δεκαετία του ’50. Κάποιοι από αυτούς θα έκαναν έξοχη καριέρα καρφώνοντας …κομμουνιστάς εις …εθνικάς κυβέρνησεις.

  Τα μέλη αυτών των δύο τάσεων, βέβαια, έχουν την ψευδαίσθηση ότι δεν είναι δεξιοί. Αλλά δεν τους παρεξηγούμε διότι οι ψευδαισθήσεις δεν είναι κακό πράγμα. Κακό είναι να μην ξέρεις ότι έχεις ψευδαισθήσεις, και μολονότι τα μέλη αυτής της τάσης δεν γνωρίζουν ότι τις έχουν, και μοστράρονται ως προοδευτικοί, πάλι δεν πρέπει να τους παρεξηγούμε διότι προσφέρουν μία πολύ γραφική νότα, απαραίτητη στις μαύρες μέρες που ζούμε.

  Τα σχόλιά τους χαρακτηρίζονται από περιφρόνηση σε ό,τι δεν συμφωνεί με τα γούστα τους και την …αισθητική τους και είναι βαθιά απολίτικα. Σχόλια για κατανάλωση μεταξύ ψωνισμένων σε μπαράκια του Κολωνακίου, για θαμώνες των ντεφιλέ, για παθητικούς αναγνώστες των λάιφ στάιλ φρη πρες – Αthens Voice, Lifo και παρομοίου. Δεν εκτιμούν καθόλου τις απόψεις των εργαζομένων χωρίς ντοκτορά ή χωρίς στήλη ή εκπομπή σε ΜΜΕ. Πιστεύουν πως μόνον μια ειδική τάξη έχει δικαίωμα στην άποψη και δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι ο κόσμος, τους γράφει κανονικά. Νομίζουν ότι επηρεάζουν με κάτι απολίτικα σχολιάκια που παρουσιάζουν ως επιχειρήματα και που μπορεί να ακυρώσει με τον λόγο του και ο τελευταίος αγρότης της περιφέρειας. Αν παραδίδαμε σ’ αυτούς το Σύνταγμα για αναθεώρηση, θα έβαζαν άρθρο όπου θα απαγόρευαν να ψηφίζουν όσοι δεν ανήκουν στην συνομοταξία τους. Ψωνίζονται να πιστεύουν ότι είναι «ελιτιστές» αλλά η μόνη σχέση που μπορεί να έχουν με τον ελιτισμό πρέπει να είναι η προτίμησή τους για φρυγανιές Ελίτ.

  Η τρίτη τάση, είναι άνθρωποι αριστεροί με έξοχο πολιτικό λόγο και επιχειρήματα. Λίγοι αλλά καλοί, γι αυτούς παρέμεινα στο buzz και χάρηκα που τους «γνώρισα». Ακροδεξιοί, πάλι, δεν υπάρχουν στο buzz.

  τρία
  Ως προς την αναφορά σου στην «κλειστή λέσχη» και την φοβικότητα του admin να εγγράφει νέα μέλη: Είναι αποτέλεσμα της ισχύος και του κύρους του λόγου των αριστερών και των αντικαθεστωτικών, κάτι που κάνει την ρηχότητα του λόγου των απολίτικων που παπαγαλίζουν τα κυβερνητικά δελτία τύπου πιο φανερή. Είναι που εξ αιτίας αυτού του πολιτικού λόγου, η πλάστιγγα του buzz γέρνει επικίνδυνα πλέον προς την πλευρά που μάλλον δεν εξυπηρετεί κάποιους από τους στόχους του. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά με τα οποία ο admin μετράει και ζυγίζει τα μέλη, η διακριτική μεταχείριση που επιφυλάσσει ειδικώς για μέλη που δεν επικροτούν τα μέτρα της κυβέρνησης (απόδειξη: τα μέλη που έχει διαγράψει ήταν ΟΛΑ κριτικά προς τα κυβερνητικά μέτρα), η περιφρόνησή του για το savoir buzz που ο ίδιος συνέταξε, η προκλητική ανοχή σε μέλη που το παραβιάζουν συστηματικά αλλά εκφράζουν τις νεοφιλελεύθερες απόψεις, δείχνουν έναν εκνευρισμό, εκνευρισμό που μαζί με τις δυσμενείς για τον Παπανδρέου και το ΠαΣοΚ εξελίξεις, τον οδηγεί σε απεγνωσμένες ενέργειες, που προχωρούν πέρα από τις διαγραφές και την ελεγχόμενη είσοδο μελών. Η προσωπική μου εμπειρία διέγνωσε μεθοδεύσεις που ακολούθησε, όταν δεν μπορούσε να διαγράψει δικαιολογημένα.

  Ως μέλος που ο admin μπανάρισε, επειδή δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις του να μην σχολιάζω επί μπαζ και τοποθετήσεων συγκεκριμένου μέλους , έχω όλη την εμπειρία των μεθοδεύσεών του. Αργότερα, θα δημοσιευθούν εδώ, και στο μεταξύ θα ενημερώσω τα μέλη για όσα απαντητικά μου προς αυτούς σχόλια δεν δημοσίευσε, παρά την δέσμευσή του ότι με χαρά του θα δημοσιεύσει απάντησή μου κάτω από την ανακοίνωσή του περί του ban μου. Η δέσμευσή του ακολούθησε την δική μου έγκληση ότι δεν μπορεί να ανακοινώνει μπαν χωρίς να επιτρέπει στο «καταδικασθέν» μέλος να «απολογηθεί» – ούτε στην χούντα να ‘μαστε. Πολύ περισσότερο που σε παρατήρηση άλλου μέλους ο ίδιος δέχθηκε ότι η συγκεκριμένη «παράβασή» μου δεν ήταν λόγος για μπαν. Σημειωτέον ότι η μέχρι τότε τακτική του ήταν το σιωπηλό μπανάρισμα, γιατί στην δική μου περίπτωση προτίμησε να το ανακοινώσει χωρίς να επιτρέψει απολογία, είναι κουίζ για έξυπνους λύτες.

  υ.γ.
  jago, θα σου στείλω τα σχόλια-απαντήσεις μου προς όσα μέλη αναφέρθηκαν στο μπαν μου, που ο admin δεν δημοσίευσε.

 2. Τη δουλειά την είχα ανθιστεί από καιρό για το buzzoβόθρο. Γι’αυτό και δεν έφτιαξα ποτέ λογαριασμό εκεί, ούτε και πρόκειται.

 3. «Βόθρο» δεν θα το χαρακτήριζα σε καμμία περίπτωση, είναι άδικος χαρακτηρισμός για το buzz. Υπάρχουν βέβαια κάποια μέλη που για οπαδικούς λόγους μπαζζάρουν ή ψηφίζουν βοθροπόστς (χαρακτηριστικότατο παράδειγμα) όπου πασοκομπλόγκερς υβρίζουν χυδαιότατα τους αριστερούς, αλλά η πλειοψηφία των μελών δεν τα εγκρίνει. Aλλά ακόμα κι αν θέλεις να το βλέπεις έτσι, υπάρχουν «διαμάντια» στο buzz, και, όπως λένε, τα διαμάντια λάμπουν ακόμα κι αν τα πετάξεις πάνω σε ακαθαρσίες.

  Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι η άρνηση να κάνει κάποιος έναν λογαριασμό εκεί είναι πως δεν θέλει να γίνει συμμέτοχος στο παιχνίδι των εμπνευστών του, αποτελώντας το απαραίτητο δημοκρατικό άλλοθι, αυτό που έχει ανάγκη για να μην χαρακτηρισθεί ό,τι στην πραγματικότητα είναι. Μετά από την συμμετοχή μου εκεί και την πλήρη εικόνα που έχω για τις μεθοδεύσεις, έχω σοβαρότατες αμφιβολίες για τα κίνητρά του.

 4. Εγώ συμφωνώ μαζί σου JAGO ότι πρόκειται περί συνειδητής αλλοίωσης νοήματος – και επομένως, γκαιμπελίστικης τακτικής.

  Στο μεταξύ… ΟΠΑΔΟΙ της ΑΠΟΧΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΣΤΕ τώρα, ΤΑΠΕΙΝΑ…
  …τον Μεγάλο ΔΙΕΘΝΗ ΗΓΕΤΗ σας, κ. Στρως-Καν (χαχαχα) :mrgreen:

 5. Δεν θα μπω στην «μπαζοκουβέντα» γιατί πραγματικά δεν προλαβαίνω να κάτσω να διαβάσω.

  Δυο λογάκια μόνο:

  Το προηγούμενο σου ποστ ήταν πραγματικά εξαιρετικό από όπου και αν το πιάσει κάποιος και λυπάμαι που ο φόρτος εργασίας δεν μου επέτρεψε να το δω νωρίτερα.

  Το άλλο που θέλω να πω, είναι πως αν δει κανείς τα σχόλια κάτω από δικό μου άρθρο του Σαββάτου, στο ίδιο περίπου πνεύμα, μπορεί να χάσει τα όσα μαλλιά του έχουν απομείνει. Θεωρώντας πως όσοι επιλέγουν την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων από το διαδίκτυο είναι (Τάχα) οι πιο ξεκολλημένοι της κοινωνίας μας, τότε πραγματικά είμαστε για τα σκουπίδια και τα μπάζα.

  Το επίπεδο είναι οδυνηρά χαμηλό και η απόλυτη ανικανότητα μίας έστω στοιχειώδους ανταλλαγής απόψεων με προϋπόθεση τον σεβασμό στην άποψη του άλλου (πράγματα δηλαδή απολύτως αυτονόητα) μοιάζουν πια πως θα είναι οι καρποί της ανθρωπολογικής εξέλιξης των Ελλήνων μετά από 500 χρόνια-και ίσως.

  Το άρθρο πάντως, «Τα 10.222 επίχρυσα αυγά, ο δήμος Αθηναίων και οι bloody Greeks» αναδημοσιεύτηκε με τα δέοντα επίθετα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, οπότε…ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!

 6. Δεν είναι μυστικό ότι το buzz ανήκει στον XX To έχουν κοινοποιήσει μέσα από το buzz. Ο XXX δεν είναι σύμβουλος υπουργείου;
  [διαγραμμένο]
  Οποιος πιέσει πάνω στο όνομα το βλέπει.
  —————————
  editet by admin: αυτές οι αναφορές δεν έχουν κανένα νόημα, παρακαλώ να μην επαναληφθούν.

 7. Διέγραψα ένα υβριστικό σχόλιο, το άλλο το έπιασε η σπαμοπαγίδα -τα δύο από το ίδιο γνωστό ψυχοπαθές τρολ- αλλά έσβησα και κάποιες συγκεκριμένες αναφορές του InfoTool που δεν έχουν σχέση με το θέμα, πως υπήρξε διαστρέβλωση του κειμένου μου.

 8. βρε συ JAGO, ξερεις οτι σουχω μια συμπαθεια γιατι ακομα και οταν τα παιρνεις συχνα εχουν ενα πνευμα και χιουμορ τα λεγομενα σου. Αλλα γιατι επιμενεις να τσουβαλιαζεις ατομα απλα και μονο επειδη περνανε που και που απο το μπαζζ? Νεοφιλελευθερος δεν ξερω να υπαρχει (ακομα και αν εννοεις ελευθεριστης), οι δημοσιογραφοι ειναι ελαχιστοι (εναν ξερω βασικα) και ακροδεξιος δεν ειναι κανεις.

  Και τελοσπαντων τα ατομα που βλεπω να σε τσαντισαν αυτην την φορα δεν εχουν και καμμια σχεση με αυτους που συνηθως σε τσαντιζουν (αποσο ξερω και θυμαμαι). Ας αποκτησουμε λιγη χαλαροτητα και ανεκτικοτητα ρε γμτ…

 9. δεν ξερω για ποιον μιλας, και δεν χρειαζεται και κανεις υπερασπιση, αλλα επειδη ειμαι ψυχαναγκαστικος: αν εννοεις τον Θαναση, ξερεις πολλους ακροδεξιους να ειναι υπερ αποζημιωσεων σε Σλαβομακεδονες και Τσαμηδες ή να μιλανε για την διδασκαλια της βλαχικης και αρωμανικης στα ελληνικα σχολεια?

 10. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Αφού το πας έτσι, σε πληροφορώ πως κάνεις μερικά λαθάκια (δεν ασχολούμαι τι έγραψε ο «σκληρό αλλά να ακουστή») πως τέτοιου είδους αιτήματα είναι καλό να προσέχουμε από τον τρόπο που εκπορεύονται γιατί υπάρχει και ο σλαβομακεδονικός εθνικισμός και ο βλάχικος εθνικισμός επειδή οι σκοπιμότητες δεν είναι πάντα αγαθές όταν υπάρχει και η καλή προαίρεση της ελληνικής πολιτείας (τύπου Δραγώνα κλπ). Για τους Τσάμηδες, δεν πέφτω στην παγίδα να ανοίξω συζήτηση για το ρόλο τους επί Κατοχής, όπως κάνεις και το στοιχειώδες λάθος να κάνεις διαχωρισμό της βλαχικής και τως αρωμουνικής ενώ στην ουσία είναι η ίδια γλώσσα.

  Προσπάθησε λίγο καλύτερα, μπορείς.

 11. JAGO δεν θελω να μπω στην ουσια (ελαχιστα γνωριζω για αυτες τις γλωσσες και λιγοτερα για τον βλαχικο εθνικισμο), το θεμα ειναι οτι αν ακροδεξιος ειναι οποιος παλευει για ισα δικαιωματα για ολους, καπου εχω μπερδεφτει με το νοημα των λεξεων.

  Αλλα και σε οποιον αλλον αναφερεσαι ρε παιδι μου, δεν αναγνωριζεις οτι το μπαζζ εχει μεγαλη ετερογενεια και ειναι αδικο και ανακριβες να πετας ολους τους χρηστες στο ιδιο τσουβαλι?

  Τελοσπαντων, μην ξεκιναμε μεγαλες συζητησεις, εξεφρασα την γνωμη μου και αν θες την ακους.

 12. «αν ακροδεξιος ειναι οποιος παλευει για ισα δικαιωματα για ολους, καπου εχω μπερδεφτει με το νοημα των λεξεων»

  Μια Χούντα παλεύει για τα δικαιώματα όσων πρέπει να αποκαλούνται «Έλλάς Ελλήνων Χριστιανών.»

  Έξυπνος είσαι, καταλαβαίνεις τι εννοώ.

  Τη γνώμη σου δεν τη φοβάμαι όταν εκφράζεται σε τόπο που δεν λογοκρίνεται, εκτός βέβαια των κακόβουλων επιθέσεων. Ο νοών νοείτω.

 13. Σόρι για το οφτόπικ, αλλά επειδή κάποιες τρολιές χρειάζονται απάντηση: αυτό που γράφει ο/η infoTool παραπάνω είναι σουρεαλιστικά λάθος (αυτό που υπαινίσσεται, ανάξιο σχολιασμού). Το αναπόφευκτο blitz της Κατερίνας θα το υπομείνω καρτερικά — ακολουθώ για μια φορά τη συμβουλή που με μεγάλη ευκολία δίνω σε άλλους, και ποντάρω στην κρίση όσων έχουν συμμετάσχει στο buzz ή έχουν διαβάσει Αστερίξ.

  [Και μια διευκρίνιση: δεν υπάρχει απαγόρευση εγγραφής νέων μελών στο buzz. Είναι κλειστή προσωρινά η αυτόματη εγγραφή, αλλά εγγραφή γίνεται με ένα email.]

 14. buzz admin,
  σε ενημέρωσα εγκαίρως με ποιο τρόπο θα απαντήσω στην λογοκρισία, τις μεθοδεύσεις και την διακριτική μεταχείριση που επιφυλάσσεις για τα μέλη του buzz: «θα κάνω ένα ξεχωριστό μπλογκ με κατάλληλο ενδεικτικό τίτλο για την χουντοποίηση του buzz reality tape», σου έγραψα απαντώντας στην ασυνέπειά σου σε σχέση με ό,τι είχες δεσμευθεί πως θα κάνεις «ευχαρίστως», όπως και με την άρνησή σου να κλείσουμε δημοσίως το ζήτημα, όπως είχε ανοίξει, και όχι με ιδιωτική επικοινωνία όπως επέμενες. Δεν αιφνιδιάζω ούτε ενεργώ εν αγνοία σου.

  Μόλις βρω χρόνο θα ενημερώσω το μπλογκ που δημιούργησα γι αυτό το σκοπό. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, είναι πολύ ουσιαστικό ν’ αποκαλύπτονται όσοι εμφανίζονται με δημοκρατικό-προοδευτικό προσωπείο, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκονται στην αντίπερα όχθη.

  Κατά τα λοιπά, μόλις διάβασα τις εξελίξεις στο buzz και διαπίστωσα πως, εκτός από εμένα και όσα άλλα μέλη σημείωσαν κατά το παρελθόν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά σου, προστέθηκαν κι άλλοι δύο που σχημάτισαν πλήρη αντίληψη για το τι συμβαίνει στον ιστότοπό σου: «είναι εξόφθαλμα τα δύο μέτρα και σταθμά πλέον. Το ίδιο και η επιλεκτική προστασία που παρέχεται στις «οοps! I did it again» μεθοδεύσεις με τις οποίες ο χώρος έχει «εκκαθαριστεί» και περιέλθει στον έλεγχο συγκεκριμένης ομάδας ατόμων. Δεν δέχομαι να είμαι το άλλοθι μιας βρώμικης κατάστασης. «

  O μπλόγκερ που το έγραψε, διακρίνεται τόσο για την δημοκρατική του ευαισθησία όσο και για την εγκυρότητα του λόγου του – λόγου με ήθος -, σε αντίθεση με αυτούς που προστατεύεις και τους παρέχεις πλήρη και προκλητική ασυλία. Λυπάμαι πραγματικά γι ό,τι συμβαίνει, είναι κρίμα να απαξιώνεις ο ίδιος αυτό που λες πως έφτιαξες με μεράκι. Δεν μπορώ να γνωρίζω για ποιο λόγο ενεργείς μ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, μόνον υποθέσεις μπορώ να κάνω. Όπως και ο καθένας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s