Αρνητική εξέλιξη

Το ζήτημα των ακροδεξιών συμμοριών συνιστά τη σημαντικότερη απειλή εθνικής ασφάλειας για τους πολίτες της χώρας. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δείχνει να μην έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και επιχειρεί να συντονίσει όλο τον παρακρατικό μηχανισμό σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τους εθνοπροδότες που δεν το σέβονται.

Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, καθώς η κατάληψη πολλών γειτονιών της Αθήνας από ομάδες ακροδεξιών έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο την εισροή 100άδων ομάδων χρυσαυγιτών στις πόλεις και τις γειτονιές. Οσο για τα μέλη της κυβέρνησης θα πρέπει να καταλάβουν ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορά μόνο την ΕΛ.ΑΣ. αλλά όχι και τα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών, τα οποία οφείλουν να αποστασιοποιηθούν άμεσα.

Το πρωτότυπο κείμενο είναι της Καθημερινής το ξέρασμα:

Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης συνιστά τη σημαντικότερη απειλή εθνικής ασφάλειας για τη χώρα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δείχνει να έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και επιχειρεί να συντονίσει όλο τον κρατικό μηχανισμό σε μια προσπάθεια να το αντιμετωπίσει.

Πρόκειται για θετική εξέλιξη, καθώς η κατάληψη πολλών γειτονιών της Αθήνας από ομάδες λαθρομεταναστών έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο την εισροή 100.000 λαθρομεταναστών τον χρόνο. Οσο για τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης θα πρέπει να καταλάβουν ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά μόνο την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών, τα οποία οφείλουν να ενεργοποιηθούν άμεσα.

46 σκέψεις σχετικά με το “Αρνητική εξέλιξη

 1. Καλησπέρα, επιτρέψτε μου να κάνω 2 επισημάνσεις.
  1. ρατσισμός είναι να νομίζεις ότι είσαι φυλετικά ανώτερος έναντι των υπολοίπων και το συγκεκριμένο άρθρο δεν νομίζω ότι υπαινίσσεται κάτι τέτοιο.
  2. Δυστυχώς η παροιμία «όλοι οι καλοί χωράνε…» έχει και ένα όριο, πέραν του ότι δεν είναι όλοι «καλοί».
  Ως αθηναία, καθημερινώς βλέπω την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μου , λόγω της εισροής των λαθρομεταναστών. Ναι , να εντάξουμε ανθρώπους, να τους νομιμοποιήσουμε και να τους δώσουμε ευκαιρίες, ίσες με τις δικές μας στην αξιοπρέπεια και στην έντιμη διαβίωση. Σε πόσους όμως και σε ποιούς? Πόσους χωράμε και πόσους αντέχουμε? Νομίζω ότι στην ελλάδα όλα τα πράγματα είναι ακραία. Ή θα είσαι ακραίος ελληνάρας εθνικιστής, ή θα είσαι » μπάτε σκύλοι αλέστε» . Πόσους ακόμη επαίτες μπορώ να αντέξω? Είναι παντού, στα νεκροταφεία, τα σουπερ μάρκετ, τα φανάρια , τις δημόσιες υπήρεσίες, υπάρχει νόμος κατά τις επαιτείας και αγνοείται γιατί δεν έχουμε πού να τους πάμε… Πόσες πόρνες , αδήλωτες, μπορούμε να αντέξουμε? Πίσω από την κουμουνδούρου , είναι τόσες πολλές, που αρχίζεις να απορείς για το πόσοι άνθρωποι χωράνε σε ένα τετραγωνικό μέτρο … Πόσους νταβατζήδες? Πόσους μαυραγορίτες, που οδηγούνε τα καταστήματα που πληρώνουν φόρους και κρατήσειςι και ένσημα στην καταστροφή ? Πόσους ζητιάνους και μικροπωλητές παράνομους που θέλουν να μου πουλήσουν πειρατικά
  cd και χαρτομάντηλα, πρέπει να διώχνω όταν κάθομαι να πιω έναν ρημαδοκαφέ που τον πληρώνω και 5 ευρώ και αντί να τον ευχαριστηθώ πρέπει σπάω τα νεύρα μου διώχνοντας από το τραπέζι τον κάθε επαγγελματία αναξιοπαθούντα, που μου στοιβάζεται ο ένας μετά τον άλλον? Πόση μαρίδα πρέπει να αντέξει η αθήνα που καθημερινώς ρυπαίνει και βρωμίζει τον τόπο και τα συνεργεία του δήμου ποτέ δεν προλαβαίνουν να την καθαρίσουν???

  Είμαι ρατσίστρια? Δεν έχω πρόβλημα , ούτε με τον Αμπντουλ, ούτε με τον Αλή, ούτε με την Φατιμά, έχω πρόβλημα με τους παράνομους, τους επαίτες, τους νταβατζήδες, τις πόρνες, τους πακιστανούς που πρέπει να διώχνω σε κάθε ρημαδοφανάρι που θα με πιάσει στο δρόμο και δεν σέβονται το όχι που τους λέω όταν προσπαθούν να μου καθαρίσουν με το έτσι θέλω το τζάμι. Με αγνοούν επειδή είναι απελπισμένοι, ή μήπως επειδή είμαι γυναίκα και στις χώρες τους μάθαν να μην σέβονται το όχι μιας γυναίκας??. Σε κάθε φανάρι τα ίδια, να πρέπει να αποδεικνύω στον κάθε άσχετο την βούλησή μου, σε κάθε φανάρι…. Γιατί?????
  Τώρα βγήκε και αυτή η «κουλή» οδηγία προς τις γυναίκες αστυνομικούς ότι δεν πρέπει να μπαίνουν σε χώρους αλλοδαπων όπου απαγορεύεται η είσοδος των γυναικών. Εαν αυτό δεν είναι ρατσισμός , τότε τι ακριβώς είναι? Θα μπει ο κλέφτης στο τζαμί και η αστυνομικός θα κάθεται απ’ έξω και θα κοιτά? Εμείς θα προσαρμοστούμε στις ιδεοληψίες τους, ή αυτοί σε εμάς??? Ποιά » ανθρωπιστική» πολιτική καταργεί την ισότητα των δύο φύλων που με τόσους αγώνες κατέκτησε η Δύση???
  Όσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι τους χωράμε όλους και όσοι είναι τόσο «ανθρωπιστές» , ας τους μαζέψουν μέσα στα σπίτια τους , όσο παράλογο είναι να βάλεις 100.000 ανθρώπους κάθε χρόνο στα 50 ή 100 τετραγωνικά του σπιτιού σου, άλλο τόσο παράλογο είναι να αξιώνεις να τους στοιβάξουμε στους δρόμους μας , διότι και αυτοί είναι σπίτι μου και έχω δικαίωμα να περπατώ χωρίς να χρειάζεται σε κάθε βήμα μου να προσπερνώ απλωμένα χέρια που δεν μπορώ να βοηθήσω και να με πιάνει τρέλλα….

  Όσο επικίνδυνοι είναι οι χρυσαυγίτες, άλλο τόσο επικίνδυνοι για τον τόπο μου και για την ζωή μου είναι οι δήθεν ανθρωπιστές…

 2. Δηλαδή, νομιμοποιείτε τους ακροδεξιούς; Ωραίο σκεπτικό έχει το σχόλιο σας. Πάμε ένα ένα:

  1. «Ως αθηναία, καθημερινώς βλέπω την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μου , λόγω της εισροής των λαθρομεταναστών.»
  Δεν λέτε όμως ότι η υποβάθμιση ξεκινάει από τα συμφέροντα ελληναράδων που πρόθυμα δίνουν την «άδεια» να γκετοποιούν περιοχές σαν τον Άγιο Παντελεήμονα. Παράδειγμα: οι καθαρόαιμοι Έλληνες ενοικιαστές. Και μετά όλοι οι άλλοι, αυτοί δηλαδή που βρίσκονται ιεραρχικά από πάνω τους.

  2. » Πόσους χωράμε και πόσους αντέχουμε?»
  Εδώ δεν χώρεσαν οι «τουρκόσποροι» πόντιοι και οι μικρασιάτες τότε με το 1922.

  3. «Πόσους ακόμη επαίτες μπορώ να αντέξω?»
  Μπορείτε όμως να αντέξετε Έλληνα επαίτη; Εδώ σας θέλω.

  4. «Πόσες πόρνες , αδήλωτες, μπορούμε να αντέξουμε?»
  Μούγκα για τους νταβατζήδες, τα θύματα φταίνε ποτέ ο ο θύτης.

  5. «Πίσω από την κουμουνδούρου , είναι τόσες πολλές, που αρχίζεις να απορείς για το πόσοι άνθρωποι χωράνε σε ένα τετραγωνικό μέτρο».
  Υπάρχουν οικογένειες αμιγώς «ελληναράδων» που ζουν πιο δύσκολα και από τους μετανάστες. Αλλά μας είναι βολικό να τα ρίχνουμε όλα στο βιοτικό επίπεδο των ξένων λες κι εμείς έχουμε λυμένα τα δικά μας προβλήματα.

  6. «Πόσους ζητιάνους και μικροπωλητές παράνομους που θέλουν να μου πουλήσουν πειρατικά cd και χαρτομάντηλα, πρέπει να διώχνω»
  Έχεις σκεφτεί ποιοι εισάγουν αυτά τα «πειρατικά»; Το βρήκες τώρα!

  7. «πρέπει να διώχνω όταν κάθομαι να πιω έναν ρημαδοκαφέ που τον πληρώνω και 5 ευρώ και αντί να τον ευχαριστηθώ πρέπει σπάω τα νεύρα μου διώχνοντας από το τραπέζι τον κάθε επαγγελματία αναξιοπαθούντα, που μου στοιβάζεται ο ένας μετά τον άλλον?»
  Αυτό που γράφεις είναι εντελώς ανάλγητο. Κάνε μήνυση στον ιδιοκτήτη της καφετέριας που δεν προσλαμβάνει έναν σεκιουριτά με καλάσνικοφ να τεζάρει αυτούς που σε ενοχλούν να πίνεις τον καφέ σου.

  8. «Πόση μαρίδα πρέπει να αντέξει η αθήνα που καθημερινώς ρυπαίνει και βρωμίζει τον τόπο και τα συνεργεία του δήμου ποτέ δεν προλαβαίνουν να την καθαρίσουν???»
  Οι ξένοι ρυπαίνουν, οι Έλληνες ποτέ.

  9. «Με αγνοούν επειδή είναι απελπισμένοι, ή μήπως επειδή είμαι γυναίκα και στις χώρες τους μάθαν να μην σέβονται το όχι μιας γυναίκας??»
  Καταρχήν, έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σου ποτέ ότι ένα «κακός» ξένος μπορεί να έρχεται εδώ στην Ελλάδα επειδή δεν αντέχει αυτή την κατάσταση στη χώρα του, την οποία περιγράφεις; Και δεν είναι όλοι άντρες οι ξένοι, υπάρχουν και γυναίκες να ξέρεις.

  10. «Όσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι τους χωράμε όλους και όσοι είναι τόσο “ανθρωπιστές” , ας τους μαζέψουν μέσα στα σπίτια τους».
  Συγνώμη αλλά αυτό είναι επιχείρημα του κώλου. Να μην πω εντελώς φασιστικό. Τους ανθρώπους τους βοηθάμε να ορθοποδήσουν, όχι να τους αποδιώχνουμε επειδή μας ενοχλούν τα προβλήματά τους.

  11. » έχω δικαίωμα να περπατώ χωρίς να χρειάζεται σε κάθε βήμα μου να προσπερνώ απλωμένα χέρια που δεν μπορώ να βοηθήσω και να με πιάνει τρέλλα»
  Αν η καλύτερη αντίδρασή σου είναι η τρέλα τότε να σου πω κάτι, λες κάπου πιο πανω:

  12. «Είμαι ρατσίστρια?»
  Ναι.

 3. @»διότι και αυτοί(σ.σ. οι δρομοι) είναι σπίτι μου και έχω δικαίωμα να περπατώ χωρίς να χρειάζεται σε κάθε βήμα μου να προσπερνώ απλωμένα χέρια που δεν μπορώ να βοηθήσω και να με πιάνει τρέλλα….

  ελπιζω να αστειευεστε.εκτος απο το τραγουδι του καζαντζιδη ,σε ολες τις αλλες περιπτωσεις δεν ειναι σπιτι σας οι δρομοι(σε καθε περιπτωση οχι περισσοτερο απο οτι ημων που διαφωνουμε μαζι σας)

 4. Το ζήτημα της «προοδευτικής» σκοπιμότητας συνιστά τη σημαντικότερη απειλή του κυρίαρχου λαού. Το υπουργείο Πολιτισμού δείχνει να μην έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και επιχειρεί να συντονίσει όλο τον μηχανισμό χωμένων καλλιτεχνών-bloggers-δημοσιογράφων-λογίων-συγγραφέων σε μια ακόμη προσπάθεια να παραπλανήσει.

  Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, καθώς η κατάληψη πολλών ΜΜΕ και θέσεων «διασκεδαστών» από ομάδες διαπλεκόμενων «καλλιτεχνών» και «ανθρώπων του πνεύματος» έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις.

  Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο την πληρωμή 100.000 χωμένων «πολιτισμένων και προοδευτικών» κάθε χρόνο. Οσο για τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης θα πρέπει να καταλάβουν ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά μόνο το υπουργείο Πολιτισμού αλλά και τα υπουργεία Προστασίας «Προοδευτικού» Πολίτη και Εσωτερικών, τα οποία οφείλουν να ενεργοποιηθούν άμεσα.

 5. Μεγάλωσα στα Σεπόλια, όπου το βιωτικό επίπεδο των ανθρώπων ήταν ανέκαθεν χαμηλό. Ειδικά στον γειτονικό Κολωνό, με τους τσιγγάνους και τους μετανάστες που υπήρχαν ανέκαθεν. Έμαθα να κάνω παρέα με Ιρακινούς, Αλβανούς και παιδιά δεύτερης γενιάς από το πρώην ανατολικό μπλοκ. Ενθουσιαζόμουν θυμάμαι που γνώριζα τέτοια παιδιά. Οι μεγαλύτεροι αλήτες, που γνώρισα, ήταν ασφαλώς οι γηγενείς. Προερχόμενοι από εξαθλιωμένες οικογένειες που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Αλλά σιγά μην ανυψωνόταν το πατριωτικό αίσθημα του κάθε φασίστα, ακούγοντας για έλληνες συμμορίτες που κλέβανε τακτικά τα παπούτσια, τα ρολόγια και το χαρτζιλίκι μαθητών. Τώρα που γίνονται τα ίδια από μετανάστες, που ομοίως δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, έχουν μάθει κάποιοι με την ρηχή τους κριτική σκέψη, να κατηγοριοποιήσουν την προέλευση του «κακού» στο πρόσωπο ενός μετανάστη. Όταν τα ίδια συνέβαιναν από Έλληνες, δεν μας πείραζε. Ήταν δικά μας παιδιά. Δικαίωμά τους. Δικαίωμα που απορρέει απ’ το DNA τους.

  Η Ομόνοια πάντα ήταν κακόφημη περιοχή. Από το 96 που κατέβηκα πρώτη φορά, πιτσιρικάς όσα περιστατικά είχα – κλεφτρόνια να με έχουν πάρει στο κατόπι, νταβραντισμένοι να προσπαθούν να με αποπλανήσουν, μεσήλικοι να μου φωνάζουν εκφοβιστικά για να με ληστέψουν – ήταν όλα από Έλληνες.
  Η κατάσταση έχει χειροτερέψει ασφαλώς γιατί η περιοχή έγινε πιο πυκνοκατοικημένη. Και μάλιστα από ανθρώπους άλλου χρώματος και κουλτούρας. Στην συντηριτική κοινωνία που μεγαλώσαμε με τους παπαγαλίστικους φόβους, μάθαμε να σκεφτόμαστε το ίδιο ρηχά και να συζητάμε με τα κριτήρια, ενός φοβισμένου ηλικιωμένου.

  Πλέον μένω στον Βοτανικό, όπου η ιστορία του είναι γνωστή μαζί με αυτή του Κεραμεικού. Από το 2007 ξεκίνησαν να πωλούνται οι υποβαθμισμένες κατοικίες της περιοχής – που ανήκανε κυρίως σε Τράπεζες, δυστυχώς δεν ξέρω λεπτομέρειες – την οποία είχαν γεμίσει Πομάκους και μουσουλμάνους, για να ρίξουν τις αντικειμενικές αξίες και πλέον έχει μεταλλαχθεί σε «θέρετρο» της κεντρικής Αθήνας για τον κάθε wannabee.

  Μας ενοχλούν οι μετανάστες που πουλάνε χαρτομάντηλα στα φανάρια. Ενώ οι κατοικίες στην Εκάλη με τους θεόρατους τοίχους, που θυμίζουν σύγχρονα κάστρα της 7ης τέχνης (βλ κάμερες) και τους ιδιωτικούς αστυνομικούς, δεν μας ενοχλούν.

  Είμαστε υποκριτές εν άγνοιά μας. Ο πολιτικός κόσμος ασφαλώς έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Για το «τότε» για το «τώρα» και ασφαλώς για αυτό που έρχεται. Άχρηστοι δημοσιοσχετίστες.

 6. @Δε Νομίζω (October 6, 2010 at 9:14 pm): » Μας ενοχλούν οι μετανάστες που πουλάνε χαρτομάντηλα στα φανάρια. Ενώ οι κατοικίες στην Εκάλη με τους θεόρατους τοίχους, που θυμίζουν σύγχρονα κάστρα της 7ης τέχνης (βλ κάμερες) και τους ιδιωτικούς αστυνομικούς, δεν μας ενοχλούν. »

  Να μια λύση.
  Αντί να μας λες για «Πομάκους στον Βοτανικό» εν πλήρη ασχετοσύνη ψεύδους, σαν να λες «Εσκιμώοι στην Κυψέλη» (θες να στήσεις ιστορία, ασχετίδη, και δεν ξέρεις χριστόφορο απο οτι συμβαίνει), προτείνω να βοηθήσεις ώστε «οι μετανάστες που πουλάνε χαρτομάντηλα στα φανάρια» να μετακινηθούν έξω απο τις «κατοικίες στην Εκάλη με τους θεόρατους τοίχους».
  Κάτι μου λέει, τότε, οτι θα είστε και πολύ κοντά.

 7. @ Άβουλος
  Τόση ανασφάλεια πια ώστε να χαρακτηρίσεις τον συνομιλητή σου σε ένα blog και μάλιστα να βγάλεις και συμπεράσματα σαν ρεπορτάζ κουτσομπολιού;
  Συναναστρέφομαι καθημερινά πολλούς σαν του λόγου σου, όπου σπεύδουν να χαρακτηρίσουν κάποιον, αποφεύγοντας να συνομιλήσουν, γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν πως. Επειδή, είσαι άνθρωπος δεν σημαίνει πως ξέρεις να θέτεις τις απόψεις σου σαν τέτοιος.
  Και εγώ στοιχηματίζω ότι τσακώνεσαι με στενούς σου ανθρώπους μέσω SMS και chat. Τόσο παθιασμένος είσαι με το εγώ σου;

  Που θα χτιστεί άραγε το τζαμί; Μήπως στον Βοτανικό; Τυχαίο; Τα τυχαία είναι για τους άσχετους και εσύ πήρες το βραβείο. Το «Πομάκοι στον Βοτανικό» φαντάζει ανέκδοτο μόνο στους κόλπους των φανατισμένων. Ακόμη και οι ρατσιστές της γειτονιάς, ξέρουν ότι μένουν και Πομάκοι στον Βοτανικό, οι οποίοι ήρθαν την δεκαετία του 80.
  Το «πυόν» (λογοπαίγνιο) σου εξάλλου επιβεβαιώθηκε από το link σου.

  Και συνεχίζω δήθεν να συνομιλώ επειδή διαβάζουν κι άλλοι. Αν ήσουν μόνο εσύ εδώ μέσα, δεν θα έχανα τον χρόνο μου.

  Όπως και να ‘χει δεν περιμένω να πειστεί ο καθένας από αυτά που γράφω εγώ, επειδή απλά το γράφω. Αυτά είναι για τους Λιακοπουλο-φάν. Αλλά έχεις εκπαιδευτεί καλά από το υπερεγώ σου. Ψάξ ‘το.

  Αν έμεινες άναυδος δεν φταίω εγώ, φταίνε οι καταβολές σου.

 8. Θα ήθελα να μου πει η σάρα και η Μάρλα πόσα σιντιά πειρατικά αγόρασε από Αφρικανούς ή πόσα πακέτα τσιγάρα αγόρασε στη λούφα στις γωνίες. Το έγκλημα τροφοδοτείται από εσάς.
  Κάποτε έζησα στην Ελλάδα και θυμάμαι ότι οι εγχώριοι για μένα ήταν λίγο σαν άγριοι (βρομιάρηδες, άξεστοι, …). Ευτυχώς γνώρισα και σωστούς Έλληνες!
  Ή μήπως εδώ και τα τελευταία τριάντα χρόνια είδε η αλεπού στον κώλο της λίγο βούτυρο και νόμισε ότι είναι βιομηχανία;
  Η Ευρώπη γερνάει, βάλτε το στα στενά σας τα μυαλά. Όταν θα τους παρακαλάτε να έρθουν στις χώρες μας να δουλέψουν για να σας (μας) σκατοσπογγίζουν, θα είναι πια πολύ αργά: θα τους έχουν πάρει όλους οι Κινέζοι.

 9. @Άχρηστος:

  Τα φοιτητικά μου χρόνια τα πέρασα στα Χανιά και μάλιστα τα προπτυχιακά μου τα πέρασα στο κάτω Κουμ Καπί, πριν γεμίσει καφετέριες και μετατραπεί στην πασαρέλα που εύγλωττα περιγράφουν στο άσμα «Χανιώλες» οι Ο-Ψ. Τότε, αυτή η συνοικία των Χανίων ήταν εντελώς υποβαθμισμένη, με πολλά εγκατελειμμένα χαμόσπιτα, τα οποία κάποτε ανήκαν σε φτωχότερους ηλικιωμένους που τα άφησαν στα παιδιά τους – τα οποία παιδιά τους προφανώς προτίμησαν να κινηθούν προς τις πιο «ανεβασμένες» συνοικίες (π.χ. στη λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου ή πίσω από τα Δικαστήρια ή στη Νεάρχου ή, ακόμα καλύτερα, στους Τάφους των Βενιζέλων και στη Χαλέπα). Τα κακοφτιαγμένα διαμερίσματα του πάνω Κουμ Καπί (δηλαδή νοτίως της Ελ. Βενιζέλου) και τα χαμόσπιτα του κάτω Κουμ Καπί (παραλία) δεν άργησαν να γεμίσουν με τις μορφές ζωής που κάθε γνήσιο φασιστόμουτρο μισεί: φοιτητές (δηλαδή εσωτερικούς μετανάστες) και οικονομικούς μετανάστες (Αλβανούς, Πακιστανούς, Αφγανούς κλπ). Δηλαδή με φάρες που ο κάθε καλός «πατριώτης» θεωρεί παρείσακτες στην πόλη του και τις θέλει μόνο για να (α) του δουλεύουν μαύρα κι ανασφάλιστα στην καφετέρια και να του ακριβοπληρώνουν το σάπιο γύρο και το ενοίκιο της τρώγλης (έτσι βλέπει ο κάθε καλός «πατριώτης» τους φοιτητές), (β) του δουλεύουν μαύρα κι ανασφάλιστα στο χωράφι και να του χρυσοπληρώνουν το ενοίκιο στην ερειπωμένη τρώγλη (έτσι βλέπει ο καλός «πατριώτης» τους οικονομικούς μετανάστες).

  Μέχρι που ήρθαν οι «παρείσακτοι» (το φοιτηταριάτο και οι μετανάστες), το Κουμ Καπί στο σύνολό του θύμιζε κάτι ανάμεσα σε βόθρο και χωματερή. Κάτι η εγκατάλειψη, κάτι η απέχθεια των Χανιωτών απέναντι στην καθαριότητα και τη δημόσια υγιεινή (όποιος έγινε χάλια περπατώντας σε κεντρικό δρόμο επειδή η «καθώς πρέπει» βέρα ΕΛ-ληνίς πατριώτισσα βαριόταν να κατεβάσει τα σκουπίδια και τα πέταξε από τη βεράντα στο πεζοδρόμιο σίγουρα καταλαβαίνει τι εννοώ), τα Χανιά ήταν μια υπέροχη πόλη για τους αρουραίους, το δε Κουμ Καπί ήταν για τα ουδόλως συμπαθή τρωκτικά σκέτος παράδεισος.

  Για να μην τα πολυλογώ, μόνον όταν ήρθαν μετανάστες ευπρεπίστηκαν – από τους ίδιους, όχι από τους ιδιοκτήτες – τα χαμόσπιτα και το Κουμ Καπί: πλύθηκαν οι δρόμοι, μαζεύτηκαν τα σκουπίδια στους κάδους κ.ο.κ. Εννοείται ότι τότε και μόνον τότε απέκτησε και «αξία» η περιοχή κι ανακάλυψαν οι «επιχειρηματίες» των Χανίων ότι τους συνέφερε εκεί να στήσουν καφετέριες και να κόβουν μονέδα… Μέχρι τότε την περιοχή αυτή δε θέλανε ούτε να τη βλέπουν μπροστά τους, ούτε καν να ξέρουν ότι υπάρχει.

 10. Θα ήθελα να ρωτήσω την Μάρλα πότε ακριβώς και αν έχει απειληθεί ποτέ η ζωή της από τους «λάθρο». Φαντάζομαι βέβαια Μάρλα μου ότι θα μου πεις το κλασσικό επιχείρημα «φοβάμαι να βγω από το σπίτι μου», έτσι; Αν λοιπόν αυτή είναι η απάντηση σου σκέψου ότι αυτό που νιώθεις από αυτούς είναι φόβος και όχι απειλή. Ένας φόβος που καλλιεργείται συστηματικά από τα ΜΜΕ τα οποία προβάλουν, μεγεθύνουν και γενικεύουν τα εγκλήματα που κάνουν κάποιοι από αυτούς, χωρίς σχεδόν ποτέ να λένε ποτέ ονόματα, ή χωρίς να εμβαθύνουν όπως θα κάνανε σε ανάλογη περίπτωση για κάποιον Έλληνα. Δεν θεωρώ καν τυχαίο πώς υπάρχουν και προωθούνται πολύ λιγότερες εκπομπές με θετικό έρεισμα προς τους Μετανάστες απ’ ότι για τα αρνητικά (Βλ, πόσες εκπομπές έχει αφιερώσει ο «εθνικόφρων» Χαρδαβέλας και ποια «μπουκέτα» καλεί να μιλήσουν στις εκπομπές του).
  Το ότι σε σταματάει ή σε γράφει ο Πακιστανός στα φανάρια αυτό δεν είναι απειλή. Φαλλοκράτες και σοβινιστές υπάρχουν και Έλληνες. Ούτε ότι δεν μπορείς να πιεις τον καφέ σου, επειδή σκάνε με την πραμάτεια τους, είναι απειλή. Μπορεί να είναι ενόχληση, αλλά ενόχληση μπορεί να υφίσταται και από ένα κομπρεσέρ στο διπλανό δρόμο που το διαχειρίζεται ένας Έλληνας.

 11. Αναμεταδίδω άρθρο:

  Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Kevin Rudd πρότεινε στους Μουσουλμάνους που θέλουν να ζουν κάτω από τον Ισλαμικό νόμο της Σαρία, να φύγουν από τη χώρα.
  Η κυβέρνηση της…

  Αυστραλίας θέλει να αποτρέψει τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες, βάζοντας στο στόχαστρο τους φανατικούς.

  Ο Rudd εξαγρίωσε μερικούς Αυστραλούς Μουσουλμάνους, λέγοντας ότι υποστηρίζει το να επιτηρούνται τα τζαμιά της χώρας από υπηρεσίες πληροφοριών.

  Τα λόγια του ήταν :

  ‘’Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.

  Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.
  Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!

  Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου γιά να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.

  Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.

  Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε γιά τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μιά άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε!

  Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!‘’

 12. καλημέρα σε όλους, ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο που παρέπεμψε στην ανάλογη συζήτηση στο φβ. Επειδή για πολλούς είναι πιθανόν , να μην μπορείτε να την δείτε, σας αναδημοσιεύω τις δικές μου απαντήσεις με την προτροπή να το κάνουν και οι συνομιλητές μου.
  στην δημοσίευση του JustAnotherGoneOff που περιλαμβάνεται και πιο πάνω:
  ‎1. Την λέξη νταβατζήδες αν προσέξετε στο κείμενό μου την χρησιμοποιώ 2 φορές, Αλλά μάλλον , όσο » διαστρεβλώνω» καταστάσεις άλλο τόσο το επιδιώκετε και εσείς.
  2. Σαφέστατα και υπάρχει ΠΛΗΘΩΡΑ Ελληνων βρωμιάρηδων, άξεστων και εγκληματιών. Δε…ν τους δικαιολογώ ούτε τους χαρίζομαι. Όμως προηγουμένως χωρούσαν στις φυλακές της χώρας μου και στα 32 μου, έχω μνήμες από παράθυρα ανοιχτά στα σπίτια και ξεκλείδωτα αυτοκίνητα, έχω την μνήμη να περπατάω και να νιώθω σχετικά ασφαλής. Σήμερα το ελληνικό κράτος κατασκευάζει 4 καινούριες φυλακές και καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε το μάρμαρο. Γιατί και για ποιούς άραγε? Γιατί 4 φυλακές αντί για 4 νοσοκομεία?
  3. Για το σχόλιο μου αναφορικά στην οδηγία προς τις γυναίκες αστυνομικούς και για τον σεβασμό των γυναικών, μούγκα φυσικά….
  4. Το αν είμαι ρατσίστρια θα το πουν οι πράξεις μου, το ότι ανοίγω το σπίτι μου στον καλό άνθρωπο, όχι στον καλό «έλληνα», το ότι ψωνίζω από τον καλό επαγγελματία και όχι από τον συγχωριανό μου και κυρίως το ότι ότι ανταποδίδω το χαμόγελο και την ευγένεια σε όλους , ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής ( και οι ξένοι συνήθως είναι πολύ ευγενέστεροι των ελλήνων) , αλλά μπροστά στην αγένεια και στην παραβίαση , ελλήνων πρωτίστως ( γιατί στην εξαθλίωση των λαθρομεταναστών , πώς και πόσο μπορείς να αντιδράσεις) , βαράω στα αυτιά…
  5. Όσο «ρατσίστρια» είμαι εγώ κύριε, άλλο τόσο ρατσιστής είστε και εσείς στις διαφορετικές από τις δικές σας απόψεις…

 13. ο κύριος JustAnotherGoneOff, συνεχίζει και θελω να πιστεύω ότι δεν έχει αντίρρηση στην αναδημοσίευση των σχολίων του :
  Την είδα δυο φορές τη λέξη νταβατζήδες αλλά επάνω στη φόρα σας κατηγορήσατε και τα θύματα.

  2. «στα 32 μου, έχω μνήμες από παράθυρα ανοιχτά στα σπίτια και ξεκλείδωτα αυτοκίνητα»
  Η μόνιμη επωδός όσων νοσταλγούν τις «καλές εποχές» της χούντα…ς. Αν έχετε μνήμες είκοσι ετών, δηλαδή επί Μητσοτάκη, τότε μην κάνετε πως δεν θυμάστε τις «επιδρομές Αλβανών» στην Ελλάδα όταν ο εθνικός γρουσούζης άνοιξε τα σύνορα…

  3. Δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη οδηγία, αν μπορείτε δώστε μας την πηγή της είδησης.

  4. Δεν χρειάζονται πάντοτε οι πράξεις για το αν θα αποδειχθείτε ή όχι ρατσίστρια αλλά πρώτα ένας συνεπής λόγος που δεν θα επηρεάζει αρνητικά τη συμπεριφορά σας. Πράμα που δεν καταφέρατε μέχρι στιγμής να πείσετε εμάς.

  5. Ως άνω.Δείτε περισσότερα

  #
  MarLa
  ε εντάξει, τι κάθομαι και μιλάω μαζί σας? Η γνωστή προβοκατόρικη τακτική, μόλις κάποιος πάει να πει κάτι διαφορετικό , αμέσως σερβίρετε την καραμελίτσα της χούντας , της νδ , του λάος και δεν ξέρω τίνος άλλου. Αυτό που έλεγα και πριν περί… άκρων, όσο κωφεύουν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα οι χρυσαυγίτες άλλο τόσο κωφευετε και την διαστρεβλώνετε και εσείς. Όσο επικίνδυνοι είναι αυτοί , τόσο επικίνδυνη είναι και η δική σας νοοτροπία. Άκρα… άκρα.. ακρα.. και προβοκάτσια … Δεν θα σχολιάσω ούτε θα απαντήσω άλλο , δεν αξίζει να το κάνεις με κανέναν που θέλει και σέβεται μόνο τους συμφωνούντες με την άποψή του . Μέγας Δημοκράτης φανήκατε, χωρίς αμφιβολία….Δείτε

  J1GOF:
  Δεν ανταπαντάτε σε κανένα συγκεκριμένο σημείο που σας υπέδειξα, μόνο αοριστολογείτε περί «δημοκρατίας» και «ελευθερίας της έκφρασης» και τα λοιπά. Ξέρετε κάτι, το να φοβάστε είναι απολύτως κατανοητό, το να παρουσιάζετε διαπιστώσεις που ανήκ…ουν στη σφαίρα μιας φρασεολογίας που ανήκει σε εντελώς αντιδημοκρατικό χώρο, είναι κάπως βαρύ για να σας πάρουμε στα σοβαρά. Συμβουλή μου είναι λοιπόν να μην σας κυριεύει το θυμικό και η τρέλα όταν σας απλώνουν το χέρι στο δρόμο, καθήστε και σκεφτείτε τις βαθύτερες αιτίες που κρύβονται

  Marla:
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=334389&dt=29%2F05%2F2010

  G1GOFF:
  Μια χαρά είναι το άρθρο, σας ενόχλησε; Και που είναι η περιβόητη οδηγία για τις γυναίκες αστυνομικούς;

  Marla:
  Εκτός από κωφός είστε και τυφλός μάλλον. Στην φωτό, κάτω κάτω τελευταία οδηγία. Όχί, φυσικά και ΔΕΝ με ενόχλησε το άρθρο, είναι πολύ σωστή πρωτοβουλία του υπουργείου, εκτός από αυτό εκεί το τελευταίο κάτω κάτω… Επίσης, κύριε, δεν δανείζομ…αι φρασεολογία από κανέναν χώρο, εκ των πραγμάτων , όλοι, ακομη και οι πιο φαύλοι , ενίοτε θα πιπιλήσουν κάτι σωστό που θα το συμμεριστώ και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα φοβηθώ ούτε θα έχω το κόμπλεξ να το χρησιμοποιήσω , επειδή κάποιοι κουφιοκέφαλοι θα με ταυτίσουν με τον τάδε ή τον δείνα πολιτικό χώρο. Εδω μέσα , έχω συναντήσει πάρα πολλούς σαν και εσάς , από κάθε πολιτικό χώρο. Οι μεν με λένε ανθελληνίδα, οι δε εθνικίστρια, ρατσίστρια κλπ… Με τους ακραίους, που είναι γεμάτη δυστυχώς η Ελλάδα, δεν βγάζεις άκρη… Μεταξύ Μαρίας Αντουανέττας και Μητέρας Τερέζας, υπάρχουν και άλλες στάθμες κύριε…

 14. G1GOFFq
  Όταν χρησιμοποιείτε υποτιμητικά χαρακτηρισμούς τύπου κωφός και τυφλός μην παραπονιέστε που σας λένε ρατσίστρια. Γιατί αύριο ένας κωφός κι ένας τυφλός μπορεί να δείξουν σε εσάς πως είναι να νιώθει κανείς μηδαμινός και θα έχουν δίκιο. Μάλλον ως παιδί ήσασταν με την πλευρά των νταήδων της τάξης για να μου μιλάτε έτσι σήμερα. Αλήθεια, πόσα παιδιά κοροϊδεύατε και πληγώσατε στα παιδικά σας χρόνια;

  #
  MarLa q
  Μιλάω για την εσωτερική τύφλωση και κώφωση κύριε, όχι για τους κατά κυριολεξία τυφλούς και κωφούς. Προφανώς είστε και ηλίθιος για να θέλετε τέτοιες επισημάνσεις ( αχ αχ τι είπα τώρα πάλι μη Politicaly correct σχόλιο , πάλι θα με παρεξηγήσετε..). Μήπως να δικάσουμε και τον Σοφοκλή για ρατσισμό :Τυφλός τα τ’ ώτα, τον τε νουν, τα τ’ όματ’ ει ( σας ταιριάζει γάντι) ?

  #
  G1GOFF
  : Χαχχα, επειδή το είπε ο Σοφοκλής πριν δυόμιση χιλιάδες χρόνια αυτή είναι η σημερινή αξία; Ωραία, και ο Περικλής είχε δούλους άρα να έχουμε και σήμερα κάστα δούλων. Έχεις υπερβεί τα όρια, δεν πρόκειται να συζητήσω άλλο μαζί σου.
  …για να μην πιάσω τη γνωστή κουβέντα με την παρήχηση του ταυ.
  Χρωστάω την απάντηση σχετικά με την οδηγία προς γυναίκες αστυνομικούς. Γράφετε: «Τώρα βγήκε και αυτή η «κουλή» οδηγία προς τις γυναίκες αστυνομικούς ότι δεν πρέπει να μπαίνουν σε χώρους αλλοδαπων όπου απαγορεύεται η είσοδος των γυναικών.»

  Βέ…βαια, αλλοδαπός είναι και ο Αμερικανός. Αλλά διαβάζοντας προσεκτικά τη φωτό -που δεν είχα προσέξει- η οδηγία αφορά αποκλειστικά και μόνο όταν ο έλεγχος γίνεται σε μουσουλμάνους. Τη θεωρώ ολόσωστη.

 15. Marla:

  κύριε , δεν πρέπει να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ χώρος που να απαγορεύεται η είσοδος σε γυναίκες, παρά μόνον στις ανδρικές τουαλέτες, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει για γυναίκες αστυνομικούς, όταν εισέρχονται εν ώρα καθήκοντος. Τι μου λέγατε περί ρατσισμού????

  G1GOFF:
  Ωραία, ξεκίνα τότε την δεύτερη 11/9

  Marla:
  Εδώ είναι ευρώπη, άλλος πολιτισμός, που όσες – λίγες- ελευθερίες και δικαιώματα έχει αποκτήσει με αίμα και αγώνες, δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε να μας τις αρπάξουν, λόγω «ανθρωπισμού» ή φόβου! Οι ξένοι οφείλουν να προσαρμοστούν στον πολιτι…σμό μας , εμείς οφείλουμε να τους καταλάβουμε αλλά όχι να υπαναχωρήσουμε και να γυρίσουμε εκατό χρόνια πίσω σε θεμελιώδη δικαιώματα και συνταγματικές ελευθερίες! ΜΕΤΡΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Δεν φτάνει το όνειδος του αγίου όρους, θα υποστούμε και τον ρατσισμό των καινούριων εδω πέρα???? Χαλαρός με τους ισλαμιστές , αδιάφορος για τα δικαιώματα των γυναικών .. Ποιος είπαμε ότι είναι ρατσιστής. ξανα???

  G1GOFF:Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ αυτό αλλά αν θυμάσαι πριν ένα δυο χρόνια ένας ηλίθιος μπάτσος έσκισε το Κοράνι ενός τύπου. Θυμάσαι τις αντιδράσεις; Άνθρωποι -δήθεν αριστεροί κυρίως- που δεν έχουν απολύτως κανένα ενδοιασμό εναντίον της ελληνορθ…οδοξίας και ούτε τους χαλάει να καίγεται κάθε τόσο η ελληνική σημαία, ξεσήκωσαν φοβερές αντιδράσεις για ένα βιβλίο απύθμενου μίσους. Κι αναρωτιέμαι ποιοι είναι τέλος πάντων οι «επικίνδυνοι»… οι «ξένοι» ή οι δικοί μας; Σκέψου λίγο για το ποιος είναι ο «ρατσιστής»…

  Marla:
  αυτό που φωνάζω Βαγγέλη, είναι ότι επικίνδυνοι είναι οι ΑΚΡΑΙΟΙ, ελληνες, ξένοι , , άσπροι , κιτρινοι , κόκκινοι , μπλέ κλπ και επικίνδυνο είναι ένα σύστημα που αφήνει να τα σπάνε εδω πέρα όλοι, έλληνες και λαθρομετανάστες , για όποιον λόγ…ο τους την βιδώσει… Επικίνδυνος είναι και ο δικός σου λόγος, όταν πας να κρεμάσεις ταμπελάκια σε όποιον λέει κάτι διαφορετικό από εσένα, χωρίς να σκεφτείς , χωρίς να επεξεργαστείς , χωρίς να ακούσεις , χωρίς να θελήσεις να καταλάβεις. Επικίνδυνος είναι όποιος από τα λόγια του άλλου, αντί να προσπαθήσει να καταλάβει την προσωπικότητά του , προσπαθεί να καταλάβει σε ποιόν κομματικό χώρο ανήκει. Οποία ξεφτίλα… Πως καταντήσαμε έτσι???
  Να συμπληρώσω επίσης , ότι επικίνδυνο είναι να συγκεντρώνονται στην χώρα μας που ήδη διαθέτει τόσο θρησκευτικό μίσος από τους εγχώριους, αλλοδαποί , ακόμη πιο φανατικών και ανελεύθερων πεποιθήσεων που θέλουν να αλλάξουν όσα καλά έχει πετύχε…ι ο πολιτισμός μας μέχρι σήμερα , όπως την ισοτιμία των δύο φύλων. Και εφόσον τους φοβάσαι ακόμη και εσύ που είσαι τόσο «προοδευτικός» και «ανθρωπιστής» μάλλον θα πρέπει να προσέξεις λίγο καλύτερα τι λέω εδώ πέρα, γιατί νιώθω να αγανακτώ και να απειλούμαι , γιατί η ζωή μου έχει υποβαθμιστεί. Αυτά.

  … μετά από την ψύχραιμη παρέμβαση ενός κοινού φίλου η οποία μας βρήκε όλους σύμφωνους και από την οποία θα ποστάρω το εξής μικρό απόσπασμα:
  «το πιο επικίνδυνο απ’ όλα είναι να αφεθούν τα πράγματα όπως έρχονται, για να τα λύσει δήθεν η ζωή. Δεν θα λυθεί τίποτα, αλλά αντίθετα οι απλοί πολίτες που είναι οι αποδέκτες της καθημερινής υποβάθμισης, θα προστρέχουν όλο και ευκολότερα στους ακροδεξιούς ρατσιστές για να βρουν σ’ αυτούς τη λύση των προβλημάτων. Η οποία «λύση» θα παρασύρει και όλους εμάς, αν αναλάβουν ανέβαιναν αυτοί κάποτε στην εξουσία…»

  Μαρλα: πολύ σωστός, με κάλυψε με τρεις αράδες…

  J1GOFF: Ο … (παραπάνω φίλος) δεν λέει κάτι διαφορετικό από αυτά που πιστεύω κι εγώ αλλά εσύ MarLa πχ αποκάλεσες σε μια φάση πιο πάνω τους αλλοδαπούς ως «μαρίδα». Για να μην υπενθυμίσω τη φρίκη σου όταν σου τείνουν το χέρι και σε ενοχλούν στο καφέ. Εκεί διαφωνούμε ριζικά.

  Μαρλα:
  θα είσαι καταδεκτικός και υπομονετικός με δέκα , πενήντα, εκατό , χίλιους, κάποια στιγμή τα όριά σου τα παίζουν γιατί είναι πάρα πολλοί και είναι παντού και δεν μπορείς πια ούτε να του βοηθήσεις, ούτε όμως και εσύ ο ίδιος να κάνεις… απλά πράγματα απροβλημάτιστα , όπως το να πιεις έναν καφέ. Και όλοι έχουμε χιλιάδες προβλήματα και όλοι δικαιούμαστε απλές χαρές για να ξεσκάσουμε , όχι να σκάσουμε χειρότερα. Το σχόλιό μου αυτό αναφερόταν στην υποβάθμιση της ζωής μου, ότι δεν μπορώ πια ούτε σε φανάρι να σταματήσω, ούτε καφέ να πιω. Απλά πράγματα δηλαδη… Αλλά εσύ και πάρα πολλοί όπως εσύ, είναι εκεί απέναντι με την πέτρα στο χέρι , ετοιμοι να λιθοβολήσουν όποιον πει μια κουβέντα που δεν τους αρέσει. Αν πεις στον ρατσιστή, ρε άνθρωπε, εσύ είσαι καλύτερος ? Είναι άνθρωποι , όχι σκουπίδια, που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή, θα σε πει αναρχική, πουλημένη , ανθελληνίδα, όργανο της νέας τάξης. Αν πεις, αμάν πια, πήξαμε, δεν αντέχω! Θα σε πουν ρατσίστρια… Ακρα.. ακρα.. ακρα.. Και εσύ πριν είπες την λέξη τουρκόσπορους και λοιπόν? Θα έπρεπε να πιαστώ από εκεί και να σου κάνω κήρυγμα???

 16. Μαρλα:
  Έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ η ζωή μου, ΠΟΛΥ όμως, όταν δεν μπορώ πια να κάνω απλά και – αυτονόητα σε άλλους- πράγματα σε αυτήν την άθλια και απάνθρωπη πόλη, χωρίς να βρίσκομαι μονίμως εν αμύνει… Και όλοι τρώμε τον ρατσισμό των άλλων, ακόμ…η και οι αντιρατσιστές, είναι ρατσιστές με ότι δεν τοποθετείται σε πολιτικώς ορθό λόγο , όλοι στέκονται στο περίβλημα, όχι στην ουσία… Όταν πια δεν μπορώ να πιω καφέ, να περπατήσω στο δρόμο το βράδυ, να πάω στο σούπερ μάρκετ χωρίς να περάσω πάνω από 5 ζητιάνους, που επανειλημμένως με το ζόρι θέλουν να μου πάρουν το καροτσάκι από τα ψώνια για να πάρουν το κέρμα που έχει μέσα, όταν δεν μπορώ να πάω σε μια κηδεία (!!!) που να μην υπάρχουν 5-6 ζητιάνες απ’ έξω, όταν δεν μπορώ να κάνω ένα μπάνιο στην θάλασσα χωρίς να πρέπει να διώξω 20 μικροπωλητές και τα πεινασμένα βλέμματα διαφόρων πεινασμένων…. Ε τι σκατά ποιότητα ζωής απολαμβάνω σ’ αυτήν την βρωμόπολη το κερατό μου????

 17. ωραίο το σχόλιο και θα συμφωνήσω, δεν αντιλέγω, πάντα υπήρχαν κακόφημες περιοχές, όμως κατα γενικό κανόνα ήμασταν ασφαλέστεροι και ζούσαμε αλλιώς, Και εγώ χαιρόμουν και χαίρομαι που κάνω παρέα με ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς, όμως, από αυτό μέχρι το να ανέχομαι όλα αυτά, που γίνονται σήμερα υπάρχει μεγάλη διάσταση… Όσο για την εκάλη, αυτή είναι μια άλλη ιστορία, που χρήζει συζήτησης σε άλλη δημοσίευση…

 18. *αμύνη, ο,τι. Συγγνώμη για τα ορθογραφικά. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, προτού πάρετε την πέτρα να την εκσφενδονίσετε, να διαβάσετε λίγο τον διάλογο και να συλλογιστείτε . Κλείνω με ένα βίντεο , θλιβερότατο , συγκλονιστικότατο , αλλά μονόπλευρο, γιατί δείχνει μόνο την απόλυτη εξαθλίωση των λαθρομεταναστών και τους έλληνες ως κοινωνία χρυσαυγιτών και τίποτα περισσότερο από τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην χώρα και την καθημερινότητά μας, αξίζει όμως να το δείτε και να το σχολιάσουμε : http://www.youtube.com/watch?v=gPl9PW7ONIQ

  Ερώτημα προς τον χρυσαυγίτη:
  Αν ήσουν σε ένα πλοίο που βούλιαζε και κατάφερνες να μπεις σε μια βάρκα, δεν θα προσπαθούσες να σώσεις όσους μπορείς, ανεξαρτήτως φυλής , χρώματος και θρησκείας?? Ειδάλλως πως θες να λέγεσαι άνθρωπος?

  Ερώτημα προς τον «ανθρωπιστή»
  Αν ήσουν σε ένα πλοίο που βούλιαζε και κατάφερνες να μπεις σε μια βάρκα, όταν θα γέμιζε η βάρκα δεν θα έπαιρνες το κουπί και θα βαρούσες στα κεφάλια των υπεράριθμων που θα εξακολουθούσαν στην απελπισία τους να προσπαθούνε να μπούνε μέσα ? Δεν θα έκανες το παν για να μη βουλιάξεις μαζί τους? Ειλικρινά τώρα…

 19. Το ότι ο Rudd δεν είπε ποτέ αυτές τις μπαρούφες που του αποδίδουν οι αγράμματοι εθνικισταράδες είναι άλλο θέμα…

 20. Μα κανένας μας εδώ δεν αντιλέγει , ότι οι ξένοι , έφεραν ζωή , χρώματα. Ξανάνιωσαν χωριά και οικονομίες ολόκληρες. Όμως είναι πλέον πάρα πολλοί και ζουν από παρασιτικά επαγγέλματα. Πρέπει να υπάρξει μια ορθολογιστική αντιμετώπιση. Να νομιμοποιήσουμε και να κάνουμε καθ’ όλα ΙΣΟΥΣ όσους ΜΠΟΡΟΥΜΕ, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε με όλους και αδιακρίτως δυστυχώς, κάποιοι , αρκετοί , πρέπει να φύγουν… Πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια πολιτική, όχι να την πληρώνουν όλοι, ούτε να υποβαθμίζονται τα δικά μας κεκτημένα, αν η δική μας υποβάθμιση συντελούσε στην ανθρώπινη και αξιοπρεπή λύση του προβλήματος , χαλάλι να πήγαινε, όμως αυτό προφανώς δεν συμβαίνει…

 21. Marla,
  αν ενδιέφερε κάποιον από τους βολεμένους και χωμένους «προοδευτικούς» για τα δικά μας δικαιώματα και των μεταναστών ταυτόχρονα, αντί να φτιάχνει εδώ μκο να λέει εμάς ρατσιστές με το ζόρι και στα καλά καθούμενα, θα έφτιαχνε μκο που να ενημερώνει αυτούς τους πληθυσμούς στον τόπο αρχικής διαμονής τους, τουλάχιστον οτι «μην πάτε Ελλάδα, είναι και μικρή χώρα και δεν έχει δουλειές».

  Marla το πράγμα είναι απλό, πίσω από τον «ουμανισμό» και τον «διαφωτισμό» της ψευδο-αριστεράς, που τα ασκεί στην δική μας γειτονιά, όχι στην δική της, είναι ένα απλό απλούστατο γλοιώδες συμφέρον.
  Η αριστερά στην Ευρώπη φθίνει, όπως και στην Ελλάδα, και επιζητεί εναγωνίως λούμπεν προλεταριάτο για να έχει καινούργιες ποδηγετούμενες ψήφους.

  Όλοι αυτοί που βλέπεις να χοροπηδάνε, παραπάνω, και να τους λες α και δικολαβίστικα να παπαγαλίζουν β (ίσα για να δώσουν κάποια απάντηση και επί της ουσίας χέστηκαν) είναι απλά όργανα βάσης και ακολουθούν γραμμές. Το γιατί τις ακολουθεί ο καθένας από αυτούς είναι διαφορετική περίπτωση, βάλε από για καταξίωση στον χώρο που ανήκει, ή για θεσούλα κάπου (συνήθως ακαδημαϊκή ή καλλιτεχνική), μέχρι γιατί έτσι του την βάρεσε λόγω ατομικής ψυχοπαθολογίας.

  Είναι ενδεικτικό σε όλους αυτούς, ρώτησε τους, πως δεν ανησυχούν ακόμη και αν τους θέσεις το ενδεχόμενο να μαζευτούμε στον Ελλαδικό χώρο πχ 50 εκατομμύρια κόσμος.
  Ακόμη και 100 εκατομμύρια να μαζευτούμε, να κοιμάται ο ένας επάνω στον άλλο, να τρώμε από μισή φέτα ψωμί γιατί δεν θα φτάνει, τα μεροκάματα να έχουν πέσει στο μισό ευρώ, να έχουμε κουρελούδες για τοίχους, αφου δεν θα χωράμε, και οι εργοδότες από την υπόλοιπη Ευρώπη να μας βλέπουν σαν δεξαμενή άντλησης εξαθλιωμένου εργατικού δυναμικού, αυτοί θα μιλάνε ακόμη και θα λένε τα ΙΔΙΑ που λένε και τώρα, προβληματισμός κανένας. Αυτή ακριβώς η έλλειψη προβληματισμού στην όλη τους ρητορική είναι ένα από τα 3-4 πράγματα που τους αποκαλύπτουν στο παιχνίδι που έχουν στήσει.
  Κάνε συζήτηση και θα δεις.

 22. Νομιζω στην ελλαδα οι πιο πολλοι δεν ξερουν τι ειναι το δικαιωμα.Ειτε το μπερδευουν με το προνομιο των ανατολικων δεσποτειων, ειτε εντελως αφασιακα θεωρουν οτι δικαιωμα ειναι ο,τι γουσταρουν να ειναι . Ας πουμε, δεν υπαρχει δικαιωμα που να προστατευει καποιον απο το να βλεπει στο δρομο φατσες που δε του αρεσουν…

 23. @ Άχρηστος,
  Επειδή με ενδιαφέρει ο ψυχισμός σου, εκείνου του ρατσιστή, που την θεωρεί μια λέξη κατά βάθος παρεξηγημένη, θα σου απαντήσω γιατί έχω 5 λεπτά για χάσιμο.

  «θα έφτιαχνε μκο που να ενημερώνει αυτούς τους πληθυσμούς στον τόπο αρχικής διαμονής τους, τουλάχιστον οτι “μην πάτε Ελλάδα, είναι και μικρή χώρα και δεν έχει δουλειές»
  Υποκρισία 1η: Σε ενοχλεί η προσφυγιά που έχει προκύψει από τους πολέμους των δυτικών συμμαχιών, που συμμετέχει φυσικά και η Ελλάδα; Κατηγορείς τους πρόσφυγες αντί τους δυτικούς.

  «Η αριστερά στην Ευρώπη φθίνει, όπως και στην Ελλάδα, και επιζητεί εναγωνίως λούμπεν προλεταριάτο για να έχει καινούργιες ποδηγετούμενες ψήφους.»
  Υποκρισία 2η: Δεν θεωρώ εαυτώ αριστερό ή ταμπελοποιημένο αλλά ανέκαθεν το αριστερό κίνημα, είχε μια τάση εξίσωσης των μαζών και πιο συγκεκριμμένα συμπάθεια απέναντι στις μειονότητες κοκ. Βεβαίως, όταν οι αριστεροί (αναρχικοί, δεξιοί, σκεπτικιστές, άθεοι, βουδιστές) έχουν τρόπο σκέψης σαν τον δικό σου, τότε παραμένουν Άχρηστοι, ασχέτως τι «δηλώνουν». Οπότε μάθε να μιλάς σαν άνρθωπος, απ’ το να μιλάς για τις κοινωνικές ζυμώσεις λες και μιλάς για ζώδια.

  «Είναι ενδεικτικό σε όλους αυτούς, ρώτησε τους, πως δεν ανησυχούν ακόμη και αν τους θέσεις το ενδεχόμενο να μαζευτούμε στον Ελλαδικό χώρο πχ 50 εκατομμύρια κόσμος.»
  Υποκρισία 3η: Εσένα δεν σε βλέπω να διαμαρτύρεσαι όμως που πάνω από 4 εκατομμύρια ζουν στο λεκανοπέδιο Αττικής.

  Σε παρότρυνε καθόλου ο ψυχίατρός σου να πας να ψάξεις στον Βοτανικό ή σε καμιά φυλλάδα σχετικά με την προηγούμενη άρνησή σου της πραγματικότητας;

  Τέλος των 5 άχρηστων λεπτών μου.

 24. προφανώς όχι και ευτυχώς όχι. Δυστυχώς όμως, δεν εφαρμόζονται και οι νόμοι που λένε να μην ενοχλούμε τον άλλον, όπως ο νόμος περί επαιτείας…

 25. @ «προφανώς όχι και ευτυχώς όχι. Δυστυχώς όμως, δεν εφαρμόζονται και οι νόμοι που λένε να μην ενοχλούμε τον άλλον, όπως ο νόμος περί επαιτείας…»

  ο νομος περι επαιτειας δεν προστατεύει αυτό το έννομο αγαθό.εκτος αν θεωρεις οτι αν σε ρωτησει καποιος την ωρα πρεπει να συλληφθει

 26. Και προς επίρρωσιν…

  http://www.snopes.com/politics/soapbox/australia.asp

  Βεβαίως, δεν περιμένω οι αγράμματοι πυροβολημένοι ρατσιστές να ελέγξουν ποτέ τι ισχύει και τι όχι. Απλώς αναμεταδίδουν λερναία κείμενα χωρίς ίχνος αλήθειας επειδή έτσι τους βολεύει.

 27. @Ηλίθιος
  Αυτό:
  [ “θα έφτιαχνε μκο που να ενημερώνει αυτούς τους πληθυσμούς στον τόπο αρχικής διαμονής τους, τουλάχιστον οτι “μην πάτε Ελλάδα, είναι και μικρή χώρα και δεν έχει δουλειές” ] εννοεί με άλλα λόγια ότι θα μπορούσαν να τους λένε: «πηγαίνετε στην τάδε χώρα που σας συμφέρει περισσότερο».
  Επομένως, ακόμη και αν έχεις IQ κάτω του 5, το παρακάτω δεν κολλάει σαν απάντηση:
  [ Υποκρισία 1η: Σε ενοχλεί η προσφυγιά που έχει προκύψει από τους πολέμους των δυτικών συμμαχιών, που συμμετέχει φυσικά και η Ελλάδα; Κατηγορείς τους πρόσφυγες αντί τους δυτικούς. ]
  Το απλοποίησα τόσο, εξ αρχής, μήπως κάλυπτα και τα δικά σου (φερόμενα ως) ζητούμενα αλλά δεν μπορώ να κάνω και θαύματα όταν είσαι με IQ<5, ή συνειδητός απατεώνας. Διαλέγεις και παίρνεις τι από τα δύο είσαι.

  Ομοίως πάνε και τα υπόλοιπα που σκάλισες.

 28. @IQποντικιού (aka @Ηλίθιος)
  Οι Πομάκοι, είναι γηγενής στην Ελλάδα μειονότητα Μουσουλμανικής πίστης και μη Τουρκικής καταγωγής. Ζουν στο Ανατολικότερο τμήμα της Δυτικής Θράκης.
  Ως γηγενής μειονότητα έχουν τα χωριά τους, τα σπίτια τους, τα χωράφια τους, την ζωή τους και δεν έχουν λόγο να πάνε πουθενά σαν εξαθλιωμένοι μετανάστες, απλά μετανάστευαν κάποτε στην Γερμανία όπως οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες.
  Όσους πιάνει η αστυφιλία πάνε στην Θεσσαλονίκη και γιατί είναι κοντά και γιατί εκεί έχουν πρόσβαση σε πολλά πράγματα που τους ενδιαφέρουν, που δεν υπάρχουν στην μακρινή Αθήνα, αλλά ας μην σε πιέζω να τα μάθεις όλα με μιάς.

  Επαναλαμβάνω, γιατί δεν παλεύεις να μετακομίσουν οι κοινότητες μεταναστών στην δική σου συνοικία;
  Θα είχα πολλά τότε να λέω, χοροπηδώντας, για τον ανθρωπισμό σου, για την υψηλή πραγμάτωση του διαφωτισμού, για τα ιδανικά σου υπέρ διαφόρων ειδών δικαιωμάτων. Και που ξέρεις; Πότε-πότε θα ερχόμουν να οργανώναμε όλοι μαζί πολύ-πολιτισμικές φιέστες στην πλατεία πιο πέρα από το σπίτι σου. Φίνα θα περνάγαμε, και όλοι αδελφωμένοι.
  Παρεμπιπτόντως, δεν έχετε εκεί και κανα χώρο για τζαμί; Σας κόβω για πιο άνετη περιοχή σε χώρους.

 29. Μα τι συνάφεια μπορεί να έχει το να σε ρωτήσει κάποιος μια πληροφορία με την παρενόχληση? Γιατί προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε τα πράγματα, όταν είμαι σίγουρη ότι τα βιώνετε και εσείς ο ίδιος?

 30. Θα συμφωνήσω με τον Αιρετικό. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας υπερασπίστηκε την κοσμικότητα του Αυστραλιανού κράτους, έναντι της σαρίας και έναντι κάθε άλλης θρησκευτικής νομοθεσίας που αντιβαίνει τους νομους. Το ίδιο θα έπρεπε να είναι ένα ζητούμενο και για την Ελλάδα, η εκκοσμίκευση δηλαδή του κράτους μας. Κατά συνέπεια επανέρχομαι στην επαίσχυντη οδηγία προς τις γυναίκες αστυνομικούς και ρωτώ : Τι γίνεται εδώ πέρα, θα γυρίσουμε εκατό χρόνια πίσω στα ανθρώπινα δικαιώματα , την ισονομία και την ισότητα των φύλων για να μην αποτελέσουμε στόχο για ακραία θρησκευτικά στοιχεία, που εν προκειμένω ήρθαν και φιλοξενούνται παρανόμως στην χώρα μας? Θα επιβάλλουν αυτοί το δικό τους σε εμάς? Που βρίσκεται ο ανθρωπισμός και ο ορθολογισμός σε αυτό??? Παρεμπιπτόντως αιρετικέ, ευχαριστώ για τον σύνδεσμο, τον έψαχνα γιατί και εγώ έχω διαβάσει κατά καιρούς διάφορες μπουρδες πάνω στο θέμα…

 31. κύριε, δεν είμαι δικηγόρος, οπότε θα προσδιορίσω την παρενόχληση, όπως την νιώθω. Παρενόχληση είναι η διαρκής επαιτεία παντού, να σου απλώνουν παντού το χέρι, χωρίς να σε αφήνουν σε ησυχία και να σου τρίβουν με το έτσι θέλω την παρουσία τους στην μούρη σου, χωρίς να σέβονται ούτε καν μια προσωπική σου στιγμή, όπως την επίσκεψη σε ένα νεκροταφείο. Παρενόχληση είναι να προσπαθούν με το ζόρι , όχι ένας, δέκα , είκοσι , πενήντα καθημερινώς να σου πουλήσουν πράγματα , παντού, στο φανάρι, στο καφέ, στο μετρό, στην παραλία στο παγκάκι. Να μην σε αφήνουν ποτέ στην ησυχία σου και να μην σέβονται το δικαίωμά σου στην ησυχία, ιδίως όταν πληρώνεις για να το έχεις κάποιες στιγμές. Παρενόχληση είναι να μην μπορείς πια να καθίσεις στην παραλία γιατί πλέον των 20 μικροπωλητών που θα σε προσεγγίσουν και θ’ αρχίσουν το μακρύ και το κοντό τους , θα έχεις και άλλους 50 πειναλέους να σε γδύνουν με τα μάτια τους… Απαίσιο συναίσθημα, να μην μπορείς να χαλαρώσεις, να μην μπορείς καν να κοιτάξεις δεξιά και αριστερά , από τον φόβο ότι αν κατά λάθος η ματιά σου διασταυρωθεί με την ματιά ενός από δαύτους θα το εκλάβουν ως μήνυμα για να συνεχίσουν. Ο μη σεβασμός στην ιδιωτικότητα, την αξιοπρέπεια και την ανάγκη για ηρεμία που έχει ο κάθε άνθρωπος, η πρόκληση αιδούς, ανησυχίας, πίεσης, ανασφάλειας και φόβου… Αυτό κύριε, είναι παρενόχληση…

 32. αναντίρρητα δέχομαι αυτό που λες, για ασεβείς και αγενείς έλληνες και ξένους. Όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Όχι, δεν φοβάμαι όταν βγαίνω από το σπίτι μου, ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ, μου σπάνε τα νεύρα. Μέχρι πέρισυ , η εργασία μου απαιτούσε να οδηγώ μέσα στην αθήνα για τουλάχιτον 8 ώρες. Βάλε φανάρια ( 200 και πλέον) και μετά βάλε αριθμητικώς τους αντίστοιχους πακιστανούς, μέτρα λοιπόν τα καθημερινά «όχι» και » ντεν έκει φαι , ντεν εκει ντουλιά» , μετά βάλε σουπερμάρκετ με τις ίδιες ατάκες, μετά βάλε έναν καφέ που πας να πιείς και πρέπει να διώξεις άλλους είκοσι τουλάχιστον…. Τα νεύρα μου σπάνε φίλε! Διάβασε και πιο κάτω και θα καταλάβεις.. Ποιος είπε ότι οι έλληνες είναι ευγενής λαός? Δες την φρασεολογία των τζεντλεμαν εδώ πέρα και βγάλε συμπεράσματα, παλιά όμως υπήρχε περισσότερη ηρεμία, περισσότερος σεβασμός και περισσότερη ασφάλεια. Ο,τι αντίθετο και να λέτε επ΄αυτού είναι ψέμα. Ήμασταν πιο λίγοι, τώρα είμαστε ασφυκτικά πολλοί και ακόμη και τον παράδεισο ( που μόνο παράδεισος δεν ήταν η αθήνα) να τον γεμίσεις, θα γίνει κόλαση… Ήμαστε πάρα πολλοί και οι περισσότεροι λόγω εξαθλίωσης και χαμηλού πολιτισμικού επιπέδου ( έλληνες και ξένοι) δεν δείχνουν κανέναν σεβασμό στον διπλανό τους. Αυτό. Διάβασε και πιο κάτω αν θες και θα καταλάβεις…

 33. το σχολιο σας αποτελει παραδειγμα αυτου που ειπα προηγουμενως.οτι πολλοι απο μας θεωρουν οτι οτι δεν τους αρεσει ειναι παρανομο.οτι γουσταρουν ειναι δικαιωμα…

 34. Ωραίο ποστ και μινιμαλιστικό, JaGo.
  Το πρόβλημα που διαβάζει κανείς στην αρχή, το απολύτως υπαρκτό…
  ..προέκυψε λοιπόν από παράφραση του «προβλήματος» όπως το έγραψε η «Κ».

  Είναι μια απόλυτα θεμιτή μέθοδος κριτικής, ιδιαίτερα αποτελεσματική μάλιστα.
  Ακριβώς την ίδια μέθοδο χρησιμοποίησε και ο Αντώνης του Radical Desire, προ ημερών, για να κάνει κριτική σε ένα κείμενο που έμμεσα στήριζε την απελευθέρωση των απολύσεων:
  http://radicaldesire.blogspot.com/2010/09/blog-post_3432.html
  …και συκοφαντήθηκε ότι «παραχάραξε» και «πλαστογράφησε» το κείμενο.
  (Φτάσαμε στα όρια του παραλόγου… και μάλιστα από σοβαρούς μπλόγκερ που έκαναν τη συκοφαντία… )

  Ενυγουαίη…
  Εχω βαρεθεί τις κόντρες μεταξύ ατόμων που «ανησυχούν για τους ξένους» και ατόμων που θεωρούν τους πρώτους ρατσιστές (είτε δίκαια είτε άδικα).

  ΔΕΝ ειναι το μεγαλύτερο θέμα σε προτεραιότητα ΤΩΡΑ, και εξάλλου οι ξένοι είτε φεύγουν (όταν βλέπουν ότι δεν υπάρχει δουλειά) είτε θέλουν να πάνε αλλού και εγκλωβίστηκαν εδώ. ΕΜΕΙΣ είμαστε οι μετανάστες τώρα.
  ΕΜΕΙΣ θα φύγουμε (ήδη φύγανε πολλοί) για δουλειά στο εξωτερικό.

  Βέβαια η παρουσία φτηνών ξένων εργατών είναι κάτι που επιδίωξε το ΠΑΣΟΚ (δήθεν για αντιρατσιστικούς λόγους) όπως και δικών του νέων ψηφοφόρων. Ομως κι αυτό το εγχείρημά του απέτυχε, ιδίως στο πρώτο σκέλος…

 35. Φίλε Omadeon, διαφωνώ με την τελευταία σου παράγραφο. Την παρουσία φτηνών εργατών την επιδιώκει πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλους οι οικονομική ολιγαρχία με εκτελεστικά όργανα τους πολιτικούς. Και μην τα ρίχνεις μόνο στο ΠΑΣΟΚ, το πρόβλημα δεν είχε γιγαντωθεί ήδη επί Καραμανλή του Μικρού;

 36. Το ότι τα ξεκίνησε ο «ΙΕΚ Τάπερμαν» αυτά τα καραγκιοζιλίκια δεν απαλλάσσει τον Ανικανότερο από τις ευθύνες του…

 37. Ωωω… μα… εννοείται πως το ΠΑΣΟΚ ειναι απλό εκτελεστικό όργανο (_όπως_ και η ΝΔ) της οικονομικής ολιγαρχίας.

  Απλώς είναι το κόμμα που κυβερνάει τώρα, καθώς κι εκείνο που… παρίστανε το φιλάνθρωπο και αντιρατσιστικό, κάποιους μήνες πριν (με το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας).

 38. Το ζήτημα της λαθραίας εισροής βάρβαρων Δωριέων συνιστά τη σημαντικότερη απειλή εθνικής ασφάλειας για τη χώρα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δείχνει να έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και επιχειρεί να συντονίσει όλο τον κρατικό μηχανισμό σε… μια προσπάθεια να το αντιμετωπίσει.

  Πρόκειται για θετική εξέλιξη, καθώς η κατάληψη πολλών γειτονιών της Αθήνας από ομάδες λαθροδωριέων έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, με την εγκληματικότητα να έχει φτάσει στα ύψη.

  Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο την εισροή 100.000 λαθροδωριέων τον χρόνο. Οσο για τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης θα πρέπει να καταλάβουν ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά μόνο την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών, τα οποία οφείλουν να ενεργοποιηθούν άμεσα.

  ΑΛΛΑΞΤΕ ΧΩΡΑ ΔΩΡΙΕΙΣ! ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΥΚΗΝΕΣ!!!

 39. ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ = ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ 2010

  Πρώην και νυν Υπάλληλε του Ιδιωτικού τομέα

  Οι προδοτες πολιτικοί και τα μισθωμένα καθικια τους τωρα σε εκλιπαρούν να συμμετέχεις στις στημένες εκλογές τους.
  Απαντάμε οχι στις εκλογες και τους γυριζουμε την πλάτη.

  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
  ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
  ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΛΗΔΕΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s