Ο νόμος του ταξιτζή Μέρφι

Πάω στη στάση των λεωφορείων και συμβαίνουν δύο τινά πράματα ανάλογα με τον προορισμό μου:

 • Θέλω να πάω στην Αθήνα, είτε απευθείας μέσω λεωφορείων είτε συνδυασμού μέσω μετρό. Θα περάσουν όλα τα λεωφορεία που πάνε στον Πειραιά και θα περιμένω μισή ώρα και βάλε για τα υπόλοιπα.
 • Θέλω να πάω στον Πειραιά, ο μόνος τρόπος είναι απευθείας μέσω λεωφορείων. Θα περάσουν όλα όσα λεωφορεία πάνε στο μετρό του Αιγάλεω ή στην Αθήνα αλλά θα περάσει μισή ώρα και βάλε για τα υπόλοιπα.

Ταξί.

4 σκέψεις σχετικά με το “Ο νόμος του ταξιτζή Μέρφι

 1. Μπορώ να σου εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό:
  Τις φορές που έρχεται πρώτο το λεωφορείο που πάει στον προορισμό σου δεν τις συγκρατείς στη μνήμη σου, γιατί σου φαίνεται πως αυτό είναι το λογικό και ο εγκέφαλος απορρίπτει σύντομα αυτήν την πληροφορία.
  Όταν όμως συμβαίνει το αντίθετο, ενοχλείσαι και χτυπάει ένα καμπανάκι μέσα στο μυαλό σου, με αποτέλεσμα να συγκρατείς στη μνήμη σου αυτό το περιστατικό.
  Έτσι εξηγούνται και άλλα «άδικα» γεγονότα, όπως π.χ. πως η λωρίδα κυκλοφορίας στην οποία βρίσκεται το αυτοκίνητό μας είναι πάντα αυτή που πηγαίνει πιο αργά από τις υπόλοιπες.
  Αν καθίσεις και καταγράψεις για κάθε μέρα ποιο λεωφορείο ήρθε πρώτο και μετά συγκρίνεις τα αποτελέσματα σου με τον αριθμό των λεωφορείων που πάει προς κάθε κατεύθυνση, θα δεις πως δεν συμβαίνει τίποτα ασυνήθιστο ή περίεργο.

 2. Μήπως απλά τον βλέπουν ότι είναι κραγμένη πουστάρα και τον αποφεύγουν οι οδηγοί των λεωφορείων;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s