Όχι, κύριε υπουργέ

Διάβασα σήμερα τον υπουργό Διασκέδασης και Διοργάνωσης Θεαμάτων κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να λέει:

Δείχνει η χθεσινή δολοφονία, η χθεσινή τρομοκρατική άνανδρη ενέργεια που έγινε με ιδιαίτερο θράσος και χτύπησε τον σκληρό πυρήνα του κράτους, ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν έχει εύκολο τέλος, ότι είμαστε υποχρεωμένοι, χαλυβδώνοντας την εθνική και κοινωνική μας συνοχή, να δώσουμε στον ελληνικό λαό, στον Έλληνα πολίτη, σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, το αίσθημα ασφάλειας που λείπει, δυστυχώς, σε όλα τα επίπεδα.

Ένα αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να θωρακιστεί και με την αστυνομική και με τη στρατιωτική και με τη θεσμική και με την πολιτική και με την κοινωνική έννοια του όρου.

Δεν ξέρω κατά πόσο γελάσατε με τον κάθιδρο αστειάτορα αλλά συνειδητοποιώ πως εγώ τουλάχιστον ανησυχώ από τέτοιου είδους δηλώσεις. Επειδή κανονικά ο ελληνικός λαός – κι όχι το ΛΑ.Ο.Σ. – δεν θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο από έναν πολιτικό απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας, γιατί ουσιαστικά δεν είναι ο ίδιος το άμεσο θύμα της. Ο λαός αυτός θα βρίσκεται στη θέση του παράπλευρου θύματος στο διεθνές δοκιμαστήριο της προληπτικής καταστολής μέσα από το θεσμικό πλαίσιο της εξακολουθητικής παρακολούθησης.

Και επίσης, δεν ξέρω σε πόσο ποσοστό θεωρεί ο κύριος υπουργός Βαρέων Βαρών τον ελληνικό λαό αφελή, έτσι ώστε να ξεστομίζει βαρβαρότητες στη θέση ενός κατ’ επίφαση σοσιαλισμού. Μα το βέβαιο είναι ότι στην τράπουλα της πολιτικής βίας οι φιγούρες σχηματίζουν πλέον ξεκάθαρες μορφές όπως παρακάτω.

Advertisements

4 thoughts on “Όχι, κύριε υπουργέ

  1. Και το «αστυνομική», πάει στο διάολο, λες γνωστή καραμέλα και τακτική. Με το «στρατιωτική έννοια του όρου» τι εννοεί ο ποιητής; Θα βγάλει τα τανκς στους δρόμους; Πως νοείται η στρατιωτική δράση σε μη εμπόλεμες καταστάσεις;

    Όσο για την αστυνομική έννοια του όρου και την αποτελεσματικότητά της την διαπιστώσαμε χθες όταν μασκοφορεμένοι μπάτσοι σταματάγανε μηχανάκια (!) μπας και πετύχουν τον βομβιστή που υποτίθεται θα έκοβε βόλτες με το παπάκι για να γιορτάσει την επιτυχία του.

  2. Και κλείστε τα αυτιά σας να μην ακούσετε τη γνωστή παπαρολογία περί μεμονωμένων περιστατικών

  3. Αυτός ο ΅επαγγελματικός΅ υπουργός έχει πάρει πάνω του το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος που η Ελλάδα έχει καταντήσει παράδεισος……….
    Ηδη, σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου, είναι διάχυτη η εντύπωση ότι η Ελλάδα θεωρείται η μοναδική χώρα, από τα κράτη-μέλη της FATF, που δεν έχει συμμορφωθεί με τα διεθνή πρότυπα για τη σύσταση και λειτουργία της Μονάδας Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (FIU), καθώς η λειτουργία τής εν λόγω Επιτροπής έγινε κατά τρόπο πλημμελή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s