Φέρτε πίσω τους δίσκους των 78 στροφών, το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ!

grammophon

Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Δημήτρη Παπαδημούλη και Γρηγόρη Ψαριανού προς τους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Πολιτισμού και Τουρισμού και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας:

Η Ελλάδα από την εποχή της αντιπαροχής Καραμανλή έχει δεσμευτεί βάσει της τεχνολογικής εξέλιξης να μεταβεί από τους δίσκους γραμμοφώνου 78 στροφών στην εποχή του Compact Disc. H απόφαση, ωστόσο, για μετάβαση στο ψηφιακό σήμα γίνεται με τη μεταφορά του κόστους στους πολίτες, καθώς πλέον για την αναπαραγωγή μουσικού σήματος απαιτείται η χρήση συσκευών μετατροπής δεκαεξάμπιτης κωδικοποίησης PCM, σε ρυθμό δειγματοληψίας 44,1 kHz ανά κανάλι, σύμφωνα με τα πρότυπα της Κόκκινης Βίβλου, όπως συντάχτηκε για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία από τις εφευρέτριες Philips και SONY για να ικανοποιηθεί το πρότυπο IEC 60908.

Μολονότι οι εταιρείες κατασκευής και παραγωγής Compact Disc είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, πρέπει να ληφθούν υπόψη δύο καίρια ζητήματα:αφενός ότι για τη λειτουργία των συσκευών δίσκου γραμμοφώνου 78 στροφών, οι πολίτες χρεώνονται έμμεσα μέσω των διαφημίσεων στον Ταχυδρόμο, τον Θησαυρό και τα Επίκαιρα της εποχής, οι οποίες αυξάνουν το τελικό κόστος των καταναλωτικών προϊόντων∙ αφετέρου ότι είναι σημαντικό να κατοχυρώνεται η πρόσβαση των πολιτών στην πλουραλιστική ενημέρωση της εποχής Καραμανλή μέχρι την επανάσταση της 21ης Απριλίου.

Επειδή, λοιπόν, η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα δεν είναι δίκαιο να γίνεται με μεταφορά του κόστους στους ακροατές, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης,

ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

– Προτίθενται να πάρουν μέτρα ώστε οι εταιρείες κατασκευής ηχητικών συσκευών και παραγωγής μουσικών δίσκων να παράγουν τόσο σε ψηφιακό όσο και σε αναλογικό σήμα, προκειμένου όλοι εξίσου να έχουν πρόσβαση στην ακρόαση ηχητικού σήματος χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις;

Βέβαια δεν είναι η αυθεντική ερώτηση, αν και θα μπορούσε να είναι, διότι δεν απέχει ιδιαίτερα η αλήθεια σε αυτά που σατιρίζω. Ιδού η αυθεντική ερώτηση στη Βουλή όπως την αλίευσα από το MediaBlog:

“Η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια έχει δεσμευτεί βάσει Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων έως το τέλος του 2012. H απόφαση, ωστόσο, για μετάβαση στο ψηφιακό σήμα γίνεται με τη μεταφορά του κόστους στους πολίτες, καθώς πλέον για τη λήψη σήματος καθίσταται απαραίτητο να προμηθευτούν συγκεκριμένους αποκωδικοποιητές, των οποίων το κόστος ανέρχεται στα 50-60 ευρώ (απαιτείται ένας για κάθε συσκευή τηλεόρασης), ή τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG4.

Μολονότι οι συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, πρέπει να ληφθούν υπόψη δύο καίρια ζητήματα: αφενός ότι για τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, οι πολίτες χρεώνονται έμμεσα μέσω των διαφημίσεων, οι οποίες αυξάνουν το τελικό κόστος των καταναλωτικών προϊόντων∙ αφετέρου ότι είναι σημαντικό να κατοχυρώνεται η πρόσβαση των πολιτών στην πλουραλιστική ενημέρωση.

Επειδή, λοιπόν, η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα δεν είναι δίκαιο να γίνεται με μεταφορά του κόστους στους τηλεθεατές, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης,

ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

– Προτίθενται να πάρουν μέτρα ώστε τα κανάλια της δημόσιας και της ιδιωτικής τηλεόρασης να εκπέμπουν τόσο σε ψηφιακό όσο και σε αναλογικό σήμα, προκειμένου όλοι εξίσου να έχουν πρόσβαση στην κάλυψη χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις;

Περαστικά τους.

19 σκέψεις σχετικά με το “Φέρτε πίσω τους δίσκους των 78 στροφών, το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ!

 1. Όχι Μπερεδήμ, όταν στις πιο πολλές περιοχές της Αθήνας η αναλογική κεραία σκιάζεται από τις παρακείμενες οκταόροφες – κι ενίοτε άνω – πολυκατοικίες το τηλεοπτικό σήμα είναι σαν να ακούς από δίσκο 78 στροφών. Ένα κλασικό πρόβλημα αναλογικής λήψης που λύνεται 99% από τη μετατροπή σε ψηφιακό σήμα· δεν θα μας το ειρωνευτεί η τριάδα των οπισθοδρομικών (δεν το περίμενα αυτό από τον Ψαριανό, που χρησιμοποιεί το ψηφιακό ραδιόφωνο).

  Οπότε η σύγκριση δεν είναι στο πεδίο MPEG2/MPEG4 αλλά στο Βινύλιο/CD γιατί μιλάνε ξεκάθαρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για αναλογικό και ψηφιακό σήμα. Ποιό MPEG2/MPEG4; Δεν τα ξέρουν αυτά, έτσι όπως διατύπωσαν την ερώτησή τους.

  Κι εσύ, κι εγώ, κι όλοι οι άλλοι, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η νεολαία – άσχετα από το ποιο σε πολιτικό σχηματισμό ανήκει – είναι άρρωστη με την τεχνολογία. Για να μην πω οι φίλοι μου οι συριζιώτες.

  Έλεος με την κοροϊδία.

 2. και ωραία, Μπερεδήμ, 50-60€ έχουν οι δέκτες MPEG4, τα blu-ray πόσο κοστίζουν;

  Θέλω ο Ψαριανός να κάνει ερώτηση στη Βουλή για το κόστος των συσκευών blu-ray

 3. Ομολογώ ότι όντας biased δε διάβασα προσεκτικά την επερώτηση.

  Anyway δεν αντιλέγω στην κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η επιλογή αποκλειστικά MPEG-4 αντί ενός υβριδικού μοντέλου ήταν IMO άστοχη. Και εδώ θα είχε νόημα να παρέμβει το κράτος. Ναι το κόστος είναι μικρό -ειδικά αν έχεις δώσει σχεδό 4ψηφιο ποσό για TV- αλλά εντάσσεται για μένα στην κατηγορία «γαμησιάτικο» (και κάθε κόστος αυτής της κατηγορίας είναι κατακριτέο).

  Reg. blu-ray: το αστείο είναι πως κανένας δε σου επέβαλλε το Blu-Ray, όλες οι ταινίες κυκλοφορούν κατά κανόνα μια χαρά (ταυτόχρονα) και σε DVD απλά με τους όποιους περιορισμούς έχει το μέσο.

 4. «Αλλά η επιλογή αποκλειστικά MPEG-4 αντί ενός υβριδικού μοντέλου ήταν IMO άστοχη. Και εδώ θα είχε νόημα να παρέμβει το κράτος.»

  Δεν έχει καμία δουλειά το (ελληνικό) κράτος, εδώ και χρόνια έχει αποφασιστεί το φορμά του MPEG4 από την Ε.Ε., μόνο που εδώ την είδαν πονηρούτσικα για να πουλήσουν τους άχρηστους πλέον δέκτες MPEG2. Τη ίδια εποχή, για να μην πω πιο πριν, που είχε αποφασιστεί το φορμά του MPEG4.

  Διάβασε αυτό:
  http://www.mediablog.gr/archives/8919

  Και πες μου τώρα, από τότε ήταν ήδη γνωστό, και πολύ πιο πριν, ότι το MPEG4 ήταν το φορμά που θα ακολουθούσε. Τι είδους πουστιά έκανε η ΕΡΤ; Και κατά πόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνανε το θέμα κοκοκο;

  Πίσω στους δίσκους των 78 στροφών λοιπόν. Αυτό μας λένε.

 5. 1) Για το αν έχει δουλειά το κράτος: αυτό αδειοδοτεί τις συχνότητες κάποιο λόγο έχει. Το πόσο δεν είμαι νομικός ούτε κατέχω την νομοθεσία.

  2) Για τους δέκτες MPEG-2: το πρόβλημα δεν είναι μόνο με τους δέκτες αλλά κυρίως τις τηλεοράσεις που μέχρι πρόσφατα είχαν μόνο MPEG-2. Είναι κοροϊδία για μένα μια τηλεόραση έτους που έκανε κοντά 1000 ευρώ η μια τηλεόραση τριετίας των 2000 (από το link που έδωσες) να μην υποστηρίζει digea. Why?

  3) Για το MPEG-2 γενικότερα: δε θα είμαστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι με υβριδικό μοντέλο. Ο σχετικός πίνακας στο http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_terrestrial_television είναι αρκετά κατατοπιστικός.

  4) Για το ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΡΤ μπορούμε να σταματήσουμε εδώ. Τους θεωρούμε εξίσου Καραγκιόζηδες, οπότε δε χρειάζεται να με πείσεις 🙂

 6. Για το 2) και το 4) συμφωνούμε απόλυτα.

  Για το 1): η αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών παραμένει στον αέρα εδώ και είκοσι χρόνια.

  Για το 3): είδα ένα Macedonia και αναστέναξα για το πόσο μπροστά τρέχουν από μας. Θα το μελετήσω αύριο το ενδιαφέρον άρθρο γιατί είναι μεγάλο.

 7. Κάτι πήγε να κάνει ο Σύριζα, αλλά το εχασε στην διαδρομή.

  Το να σταματήσουνε την ελευση της ψηφιακής ειναι αδύνατο, αλλά η ΕΡΤ επειθε το 2006 τους τηλεθεατές να αγοράζουν τηλεοράσεις με «επίγειο ψηφιακό δέκτη (με νορμα εικόνας MPEG-2, to MPEG 4 δεν υπήρχε ακόμη). Γέμισαν το λοιπόν τα σπίτια με αποκωδικοποιητες για να λάβουν το πρόγραμμα της επίγειας ψηφιακής (Cine+, Prisma+, Sport+) και ξαφνικά, ηρθε η DIGEA και , για λόγους που μόνο εκείνοι και αυτοι με τους οποιους εχει κάτω απο το τραπέζι συμφωνήσει, επιμένει να πετάξουμε τις καινουριες μας τηλεοράσεις και τους αποκωδικοποιητές(ποιός αντέχει να πρέπει να δουλέυει 2 τηλεοκοντρόλ για να ανάψει την τηλεόρασή του) τις οποιες μας μοσχοπουλησαν με χρηματοδοτικά 36 δόσεων τα μεγαλοκαταστήματα) για να πάρουμε νέες με MPEG4 ενσωματωμένο ή να καταδικαστουμε στην χρήση 2 τηλεκοντρόλ (βάλε κι ενα DVD γιατι οι βιντεοκλαμπάδες δεν θα πεινασουν με τις βλακείες που παιζουν τα κανάλια, τα εξής τρία).

  Αν η DIGEA επαιζε στο στανταρ που παιζει η ΕΡΤ, θα υπήρχε σαφεστατα μικρότερο πρόβλημα, αλλά μεχρι και η ΕΡΤ παυει πια να σεβεται το ανταποδοτικό που της ΣΚΑΜΕ καθε δίμηνο, και θέλει και αυτή να πετάξουμε αυτά που μας ειπε να αγοράσουμε.

  Να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ συμβατότητα με την ΕΡΤ ψηφιακή, αυτό οφείλει. Με τα μηχανήματα που ήδη εχουν μπει σε πάνω απο 200.000 σπίτια, αφου συμβατες με αυτό το συστημα τηλεοράσεις πωλουνται εδω και 4 χρόνια και η πλειοψηφία των τηλεοράσεων σαλονιου που εχει πωληθει απο το 2007 και μετά το εχει ενσωματωμένο (μόλις το 1% εχει αυτό της DIGEA).

 8. Το MPEG 4 άρχισε να υπάρχει από το 1999!
  http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG-4
  Φυσικά για χρήση στους υπολογιστές ενώ τώρα τα τελευταία χρόνια ενσωματώνεται ως βασικό φορμά για τους καινούριους δέκτες.

  Το ζήτημα είναι ότι αφού η τεχνολογία εξελίσσεται δεν μπορείς να αξιώνεις την οπισθοδρόμησή της! Και κυρίως να παρακάμπτεις τα όσα παίχτηκαν με την Digea όπως σωστά αναφέρεις παραπάνω.

  Η ερώτηση των βουλευτών έχει τεθεί σε τελείως λάθος βάση, πράγμα που δείχνει την άγνοια τους γύρω από τις νέες τεχνολογίες.

 9. Οι συχνότητες είναι δημόσιος πλούτος. Τα κρατικά κανάλια χρηματοδοτούνται απ’ όλους μας μέσω της εισφοράς προς ΕΡΤ, ενώ τα ιδιωτικά όχι. Από αυτά έχουμε έσοδα. Δεν μπορεί να απαιτήσει κάποιος να λαμβάνει ιδιωτικά κανάλια, σε ό,τι πρότυπο και χρονοδιάγραμμα τους καπνίσει, αλλά μπορεί να απαιτήσει να έχει λήψη κρατικών. Όταν τα τελευταία σταματήσουν να εκπέμπουν αναλογικά, η κυβέρνηση μπορεί να διαθέσει ένα κουπόνι ανά σύνδεση ΔΕΗ σε όσους δεν έχουν συμβατή συσκευή. Δυστυχώς, για τους χαμηλόμισθους/χαμηλοσυνταξιούχους, ακόμη και αυτά τα σαράντα ευρώ μετράνε. Το συνολικό κόστος θα είναι πολύ μικρό.

 10. Όχι.

  Η μόνη προϋπόθεση που υπάρχει από τον νόμο (μέσω ΕΕ), είναι η μετάβαση σε ψηφιακή εκπομπή. Αλλά δεν έχει σχέση η Digea με το κράτος.

  http://www.digea.gr/content001001.html

  Η Digea, η εταιρεία που συστάθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς (ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR,) έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της.

 11. Oι περισσότεροι θα έχετε ήδη δει την διαφήμιση της Digea, του νέου ψηφιακού πάροχου των ιδιωτικών καναλιών, με πρωταγωνιστή την οικογένεια. Κλικλίκου.
  Αν όχι, απολαύστε την στο http://www.youtube.com/watch?v=1TmHdrbECF0 είναι μια μεγάλου budget διαφημιστική υπερπαραγωγή, με τα κανάλια να αυτοδιαφημίζονται ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
  Οι περισσότεροι θα θυμάστε ότι όταν η ΕΡΤ ανακοίνωνε την έναρξη της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα, τρέχαμε να πληρώσουμε και να πάρουμε κάτι κουτάκια για να πιάνουμε τα νέα κανάλια, και από τότε όταν αγοράζαμε νέα τηλεόραση ή DVD-R video πληρώναμε το κάτι παραπάνω και φροντίζαμε να έχουν ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη ώστε να είμαστε έτοιμοι σύμφωνα με αυτά που μας λέγανε για την εξέλιξη στις τηλεοπτικές μεταδώσεις.
  Φυσικά, σας φαίνεται αυτονόητο ότι οι συσκευές αυτές θα συνεχίσουν να λειτουργούν και με την Digea.
  Για ξανασκεφτείτε το! Η οικογένεια Κλικλίκου δεν σας τα λέει όλα ξεκάθαρα.
  Το πρότυπο που θα εκπέμψει η Digea ΔΕΝ είναι συμβατό με την πλειοψηφία των συσκευών με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη που έχουν πουληθεί στην χώρα μας. Η οικογένεια Κλικλίκου θεωρεί λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να αγοράσετε νέο ψηφιακό δέκτη.
  Εν συντομία, το πρότυπο που είχε ανακοινωθεί και εκπέμπει ήδη η ΕΡΤ είναι το DVB-T (Digital Video Broadcasting Terrestrial) mpeg2 ενώ η αγαπητή Digea
  (τα ίδια τα κανάλια δηλαδή) αποφάσισε να υιοθετήσει το DVB-T mpeg4 το οποίο ΔΕΝ μπορούν να αποκωδικοποιήσουν οι περισσότερες συσκευές.
  Εάν αγοράσατε την ωραία σας τηλεόραση πρόσφατα (το τελευταίο 6μηνο), ανήκετε πιθανότατα στους λίγους τυχερούς και δεν θα έχετε πρόβλημα. Εάν πάλι όχι, θεωρείται ότι πιο φυσικό η απαξίωση του εξοπλισμού σας. Αγοράστε τώρα πάλι κινέζικα εξωτερικά κουτιά – δέκτες και καλώδια για να συνοδέψουν την λεπτή σας LCD και αυξήστε και τα τηλεκοντρόλ στο τραπεζάκι σας. Πετάξτε το DVD video recorder σας διότι αυτό δεν σώζεται ούτε με εξωτερικό δέκτη.
  Θα πείτε, δεν πειράζει, αφού το DVB-T mpeg4 είναι καλύτερο, χαλάλι. Αν μη τι άλλο, το 4 είναι μεγαλύτερο του 2 άρα καλύτερο θα είναι. Όμως και εδώ
  κάνετε λάθος, έτσι μας κάνανε να νομίζουμε! Τα κανάλια θα εκπέμπονται και πάλι σε 4:3 (!!!) standard definition, με εξαίρεση τον ΣΚΑΙ που ήδη εκπέμπει
  16:9. Δηλαδή, θα μπορούσαν κάλλιστα να εκπέμψουν στο συμβατό mpeg2 και πάλι θα είχαν δυνατότητα για καλύτερης ανάλυσης σήμα.
  Θα πείτε πάλι, δεν πειράζει, η Digea λέει ότι ο εξωτερικός δέκτης που χρειάζομαι είναι φτηνός και η οικογένεια Κλικλίκου δεν ενοχλείται που θα
  βάλει άλλο ένα κουτί με καλώδια και κοντρόλ στο σαλονάκι της, δεν βαριέσαι βρε αδελφέ ας πάρω και εγώ ένα. Και πάλι λάθος. Ας δούμε τι απάντησε η Digea σε κάποιον που τους ρώτησε που θα βρει αυτό τον περίφημο οικονομικό δέκτη http://www.sdtv.gr/smf/archive.php?topic=13054.0 .
  Βέβαια σίγουρο είναι ότι σύντομα θα εμφανιστεί και φθηνό μοντέλο made in Pouthena με ποιότητα εικόνας χειρότερη από αυτή που βλέπουμε τώρα, design Αφρικανικής φριτέζας κάρβουνου και διάρκεια ζωής κουνουπιού. Ψήνεστε να το καμαρώνετε δίπλα στην TV σας;
  Άρα γιατί mpeg4? Διότι είναι φθηνότερο για τα ίδια τα κανάλια που μόνα τους κάνανε την Digea και μόνα τους αποφασίσανε για το mpeg4. Διότι θα χωρέσει περισσότερους σταθμούς από τις ίδιες συχνότητες και έτσι θα γεμίσουμε ευκολότερα με κάθε είδους telemarketing.. Πράγμα το οποίο δεν θα ήταν τόσο κακό εάν δεν γινόταν και πάλι στις πλάτες του κάθε ένα από εμάς που πλήρωσε για τηλεοράσεις, video & εξωτερικούς δέκτες οι οποίοι θα γίνουν
  άχρηστοι. Να πουλήσουν και κάτι τα καταστήματα, κρίση έχουμε. Στο κάτω κάτω, ας διατηρούσαν οι σταθμοί ένα σήμα συμβατό με τις συσκευές μας και μετά να κάνανε εκπομπή και σε mpeg15 και όποιος μετά ήθελε, ας αγόραζε νέο δέκτη.
  Σκεφτείτε το λίγο καλύτερα. Δεν σας λένε ότι εάν δεν αλλάξετε εξοπλισμό δεν θα μπορείτε να έχετε κάποια επιπλέον υπηρεσία. Σας ακυρώνουν τον εξοπλισμό σας και σας λένε ή τον αλλάζετε ή πάπαλα. Υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία ότι τα τηλεοπτικά κανάλια θα πρέπει να γίνουν ψηφιακά, αλλά δεν είπε ότι πρέπει να γίνουν mpeg4 για να τραβάμε τα μαλλιά μας. Ούτε η γιαγιά μου δεν πέταξε την παλιά ασπρόμαυρη τηλεόραση όταν άρχισαν οι έγχρωμες εκπομπές στην Ελλάδα, αλλά καλούμαστε εμείς να πετάξουμε συσκευές με ηλικία 1 χρόνου ή να γεμίσουμε κουτιά, καλώδια και τηλεκοντρόλ το σαλόνι μας για να πλουτίσει ο κάθε Χατζηκολάου.
  Εάν παίρνατε αυτοκίνητο και σας καταργούσαν την βενζίνη θα το βρίσκατε φυσιολογικό; Κουζίνα φυσικού αερίου και σας καταργούσαν το αέριο;
  Εάν αγοράζατε ραδιόφωνο και καταργούσαν τα FM? Εάν αγοράζατε απλό κινητό και σας λέγανε να πάρετε νέο διότι τώρα βγήκε η νέα video κλήση υψηλής ευκρίνειας και το πρότυπο κινητής τηλεφωνίας GSM καταργείται? Ας μην αναφέρουμε την περίπτωση τώρα που πήραμε φόρα, να ξανααλλάξουμε το τηλεοπτικό πρότυπο σε κανένα χρόνο.
  Μη μένεις πάλι απλός (τηλε)θεατής. Αντέδρασε, ή κλείσε την ρημάδα την τηλεόραση και άσε την οικογένεια Κλικλίκου να πάει να κλικλιστεί. Άλλαξε συχνότητα και όχι τηλεόραση!

 12. Έχω την πρόθεση να επανέλθω στο θέμα των αποκωδικοποιητών με ξεχωριστό ποστ επειδή το παρόν αφορά τη μυωπική αντιμετώπιση του θέματος από τους βουλευτές του Σύριζα.

  Η επιστολή του sakis.kom είναι όλα τα λεφτά, το έβαλε λινκ ο Μπερεδήμ πιο πάνω από το avsite.gr. Κι αυτό με το περιττό dvd recorder είναι σωστό, είχα κάνει τη σκέψη να αγοράσω το περασμένο φθινόπωρο αλλά μόλις ξεκίνησε το σούσουρο με την ψηφιακή τηλεόραση, ψάχνοντας συνειδητοποίησα ότι ήταν πεταμένα λεφτά.

  Βρήκα πολλά ενδιαφέροντα πράματα από διάφορα φόρουμ και θα τα παρουσιάσω αυτές τις μέρες συνοπτικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s