Η Τέχνη του Πολέμου

Οι κανόνες εμπλοκής προτείνουν πάντα να μην έρχεσαι εξαρχής αντιμέτωπος με τον εχθρό. Να τον αφήνεις να εκδηλωθεί σταδιακά για να αποκαλυφτεί το εύρος της δύναμής του. Να τον μελετάς και να τον γνωρίσεις όσο ακόμα αυτός κάνει μικρά αλλά ασήμαντα χτυπήματα στη δική σου δύναμη. Να του επιτρέψεις να σε προκαλεί αλλά μην απαντάς ποτέ σε βελονιές. Άστον να εκτίθεται· άφησέ τον να αποκαλυφτεί. Δώσε του το έδαφος που γνωρίζεις καλά για να τον κυκλώσεις καλύτερα. Δώσε του την ψευδαίσθηση ότι έχει το πάνω χέρι. Μην ξεχάσεις να τον μελετάς συνέχεια, χωρίς σταματημό. Γίνε ευέλικτος προσαρμόζοντας την άμυνά σου ανάλογα με τις τακτικές του εχθρού. Το πρόβλημα δεν είναι η αναταραχή αλλά η δική σου προσαρμοστικότητα, εκεί πρέπει να εστιάσεις τις δυνάμεις σου. Καλλιέργησε τα δυνατά σου σημεία και διόρθωσε τα αδύνατα· μην μένεις σταθερός στο ίδιο σημείο επειδή ο εχθρός μελετάει και εσένα. Παραπλάνησέ τον· παρέσυρέ τον με τις δικές σου διακριτικές κινήσεις· εκνεύρισέ τον για να σου φανερώσει ακούσια τις γραμμές του· άστον μες την παραζάλη· προσποιήσου αταξία· προκάλεσε σύγχυση· δώστου δέλεαρ· πίεσέ τον να κάνει λάθη. Γιατί ο σκοπός δεν είναι να τον νικήσεις αλλά να πάρεις πληροφορίες. Η νίκη είναι το μέσο. Ποτέ δεν υπήρξε ώφελος από μια παρατεταμένη χρόνια σύρραξη γι αυτό δεν θα είσαι εσύ αυτός που θα κάνει τον πόλεμο αλλά ο εχθρός· αυτός θα φθείρεται. Γιατί συχνά αυτός είναι ανίκανος να αντιληφθεί τους κινδύνους επειδή οι δυνατές ορμές των πρωτοβουλιών του είναι πιο ισχυρές. Κι όσο γνωρίζεις τον εαυτό σου, να γνωρίζεις εξίσου καλά τον εχθρό σου· και τότε θα κερδίσεις και τις εκατό μάχες. Αλλιώς βρίσκεσαι διαρκώς εκτεθειμένος στους κινδύνους. Κι αφού σιγουρευτείς για την ταυτότητα του εχθρού και συγκεντρώσεις όλες τις αποδείξεις, τη γνώση για τη δύναμη του πυρός του και το θράσος να παρεμβαίνει στη ζωή σου, μίλα με το δικηγόρο σου. Δεν ζεις στην αυτοκρατορική Κίνα.

Advertisements

7 thoughts on “Η Τέχνη του Πολέμου

  1. «Κι αφού σιγουρευτείς για την ταυτότητα του εχθρού και συγκεντρώσεις όλες τις αποδείξεις, τη γνώση για τη δύναμη του πυρός του και το θράσος να παρεμβαίνει στη ζωή σου, μίλα με το δικηγόρο σου. Δεν ζεις στην αυτοκρατορική Κίνα.»

    ΧΑΧΑΧΑχαχΑΧΑχαΧΑχαχΑχαΧΑΧΑχΑΧΑΧαΧαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ!!!

  2. Ποιο δικηγόρο και μαλακίες (συγνώμη για τα γαλλικά μου), βάλε κάποιον να του σπάσει τα πόδια.

    Όπως βλέπεις είμαι στο Χριστουγεννιάτικο spirit εντελώς.

  3. Θεωρίες του κώλου. Ο εχθρός φθείρετε, αλλά ταυτοχρόνως σε κάνει λιώμα. Και εσύ ο βλαξ παρηγορείσαι σαν το καραγκιόζη. Που θα πάει, λιγάκι ακόμα και θα ιδρώσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s