Η συνωμοσία για το AIDS σκοτώνει περισσότερους απ’ όσο το ίδιο

Βρίσκεται σε τρανό δημοσιογραφικό πόστο.
Τα δύο βιβλία της κυκλοφορούν ευρέως ως πολυδιαφημισμένα.
Τιμήθηκε με το βραβείο «γυναίκα της χρονιάς» από το περιοδικό Life & Style του Χρήστου Ζαμπούνη.
Η ιστοσελίδα της είναι απαρασάλευτα προσηλωμένη στο σκοπό της.
Παραμένει αμετανόητη στρατευμένη αρνήτρια του HIV και της θεραπείας του.
Δεν ντρέπεται να βγαίνει και σε παρακατιανές τηλεοπτικές εκπομπές διαφημίζοντας τον εαυτό της και τη χυδαία σταυροφορία της.
Κι έτσι, συμπαρασύρει μαζί της κόσμο προς την αυτοκαταστροφή.
Διαβάστε: Eκείνος γύρω στα 38 οροθετικός, επηρεάστηκε από διάφορους αρνητές, και κυρίως από μια δημοσιογράφο αρνήτρια [του HIV και της θεραπείας του], η οποία είναι οροθετική. Αποφασίζει να διακόψει την θεραπεία του, μιας που γι αυτόν δεν υπάρχει hiv. Εκεί που πήγαινε μια χαρά το παιδί του ήρθε ταμπλάς. Τον πήγαν στην εντατική.
Διαβάστε περισσότερα εδώ από τον Bear HIV, via Χωμερίτης.
Πως να μην εξοργιστεί κανείς.
Τόσος καταστροφικός στρατευμένος αρνητισμός απέναντι στο AIDS φέρνει στο μυαλό εκείνες τις τρελαμένες αμερικανές θεούσες. Πληρώνει τις συνέπειες του φανατισμού ένας άνθρωπος που με κίνδυνο της ζωής του πίστεψε στις φρούδες ελπίδες εκείνης της επικίνδυνης παραμυθατζού.
Περιστατικά σαν το παραπάνω πρέπει να δημοσιοποιούνται από τους γιατρούς κυρίως. Για να ξέρει ο κόσμος πως έχει να κάνει με ένα δημόσιο κίνδυνο.
Ποιος θα την κυνηγήσει για διασπορά ψευδών ειδήσεων και παρότρυνση σε κίνδυνο κατά της ζωής;
Α ναι βέβαια, το AIDS ξεπληρώνει την αμαρτία… ποιος ριψοκινδυνεύει απέναντι στα αδηφάγα ΜΜΕ και τα γνωστά άθλια κατινίστικα μπλογκ…
Νισάφι.
Αυτή έχει όνομα και ιδιότητα.
Μαρία Παπαγιαννίδου, δημοσιογράφος του ΔΟΛ.
___________
Ενδεικτικά λινκ
Αρθρο του MedTime για την «κυρία»: Μυθοπλασίες γύρω από το AIDS
Η επιστολή της ΟΛΚΕ προς τον υπουργό Υγείας. Από τότε… ο κύριος Τίποτα δεν έκανε τίποτα φυσικά.
Θεωρίες Συνωμοσίας, από την Ελιζαμπέτα Καζαλόττι στην «Ε»
Ακατάλληλο, του Γ. Βαλλιανάτου
Πώς να βγάλετε λεφτά από το HIV, του Κύρου Κόκκα στο 10%
Δυο χαρακτηριστικά ποστ από γνωστούς μπλόγκερ:
Συζήτηση στο φόρουμ του GayWorld, όπου η προπαγάνδα της εν λόγω «κυρίας» έπιασε τόπο σε μερικά μέλη. Ευτυχώς υπάρχουν οι αντιδράσεις αλλά το κλίμα είναι ενδεικτικό.
Η «κυρία» σε πολλά βίντεο (Άξιον Εστί, Πρωταγωνιστές, η Ζωή Είναι Αλλού, Έχει Γούστο και ο γνωστός ελλαδέμπορας του Alter)

aids-scorpion_2

Βρίσκεται σε τρανό δημοσιογραφικό πόστο.

Τα δύο βιβλία της κυκλοφορούν ευρέως ως πολυδιαφημισμένα.

Τιμήθηκε με το βραβείο «γυναίκα της χρονιάς» από το περιοδικό Life & Style του Χρήστου Ζαμπούνη.

Η ιστοσελίδα της είναι απαρασάλευτα προσηλωμένη στο σκοπό της.

Παραμένει αμετανόητη στρατευμένη αρνήτρια του HIV και της θεραπείας του.

Δεν ντρέπεται να βγαίνει και σε παρακατιανές τηλεοπτικές εκπομπές διαφημίζοντας τον εαυτό της και τη χυδαία σταυροφορία της.

Κι έτσι, συμπαρασύρει μαζί της κόσμο προς την αυτοκαταστροφή.

Πάρτε:

[Eκείνος] γύρω στα 38 οροθετικός, επηρεάστηκε από διάφορους αρνητές, και κυρίως από μια δημοσιογράφο αρνήτρια [του HIV και της θεραπείας του], η οποία είναι οροθετική. Αποφασίζει να διακόψει την θεραπεία του, μιας που γι αυτόν δεν υπάρχει hiv. Εκεί που πήγαινε μια χαρά το παιδί του ήρθε ταμπλάς. Τον πήγαν στην εντατική.

Διαβάστε όλη την ιστορία από τον Bear HIV οροθετικός της ασθένειας κι αυτός [via Χωμερίτης].

Πώς να μην εξοργιστεί κανείς.

Τόσος καταστροφικός στρατευμένος αρνητισμός απέναντι στο AIDS φέρνει στο μυαλό εκείνες τις τρελαμένες αμερικανίδες θεούσες. Πληρώνει τις συνέπειες του φανατισμού ένας άνθρωπος που με κίνδυνο της ζωής του πίστεψε στις φρούδες ελπίδες εκείνης της επικίνδυνης παραμυθατζού.

Περιστατικά σαν το παραπάνω πρέπει να δημοσιοποιούνται από τους γιατρούς κυρίως. Για να ξέρει ο κόσμος πως έχει να κάνει με ένα δημόσιο κίνδυνο.

Ποιός θα την κυνηγήσει για διασπορά ψευδών ειδήσεων και παρότρυνση σε κίνδυνο κατά της ζωής;

Α ναι βέβαια, το AIDS ξεπληρώνει την αμαρτία… ποιός ριψοκινδυνεύει απέναντι στα αδηφάγα ΜΜΕ και τα γνωστά άθλια κατινίστικα μπλογκ…

Νισάφι.

Αυτή έχει όνομα και ιδιότητα.

Μαρία Παπαγιαννίδου, δημοσιογράφος του ΔΟΛ.

___________

Ενδεικτικά λινκ

Δύο χαρακτηριστικά ποστ από γνωστούς μπλόγκερ:

Και δύο ακόμα «χοντρά» λινκ:

 • Συζήτηση στο φόρουμ του GayWorld, όπου η προπαγάνδα της εν λόγω «κυρίας» έπιασε τόπο σε μερικά μέλη. Ευτυχώς υπάρχουν οι αντιδράσεις αλλά το κλίμα είναι ενδεικτικό για τη σύγχυση που επικρατεί.
 • Η «κυρία» σε πολλά βίντεο (Άξιον Εστί, Πρωταγωνιστές, η Ζωή Είναι Αλλού, Έχει Γούστο και ο γνωστός ελλαδέμπορας του Alter)

Advertisements

14 thoughts on “Η συνωμοσία για το AIDS σκοτώνει περισσότερους απ’ όσο το ίδιο

 1. Αν θυμάμαι καλά, ο αρκούδος είχε αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την «»»έρευνα»»» της Μ.Π. και είχε γίνει διαφημιστής του βιβλίου της. Δεν ήταν από αυτούς που είχαν αντιδράσει στην επικινδυνότητα αυτής της κυρίας. Τότε – τον Ιούνιο του 2006 – δύο άλλοι μπλόγκερς, ο Stathis και o j95, είχαν την σωστή αντίδραση και για την ιστορία, στα λινκς σου, πρέπει να προστεθούν κι αυτά:

  http://blog.dontkissthefrog.net/2006/06/01/hiv-denial/

  http://blog.dontkissthefrog.net/2008/06/23/aisxos/

  http://theseis.blogspot.com/2006/06/aids-hiv.html
  [Εδώ συμμετέχει και η ίδια η Μ.Π. όπου εισπράττει την ευθεία άποψη του μπλόγκερ ότι πρόκειται για αστεία «έρευνα». Η αντίδραση της Μ.Π. είναι πως όσοι αντιδρούν, το κάνουν επειδή ενοχλούνται «γιατί εκείνη έκανε κάτι που αυτοί δεν μπορούν να κάνουν» (!!!)]

  …όπως και η πρόσφατη συζήτηση με αφορμή το ποστ του BearHiv:
  http://grsamsa.blogspot.com/2009/10/hivaids.html

  υ.γ.
  Στους «τίτλους» διάφορων περιοδικών, καναλιών, σωματείων κ.λπ. για Δημοσιογράφους, Συγγραφείς, Καλλιτέχνες, Ανδρες ή Γυναίκες της χρονιάς, πρέπει να δίνουμε τόση αξία, όση δίνουμε και στην τιμή που αποδίδει η γάτα μας με το κούνημα της ουράς της στους επισκέπτες της αρεσκείας της. Ή για να μην γίνομαι άδικη, το κούνημα της ουράς της γάτας μας περιποιεί μεγαλύτερη τιμή από αυτούς τους …τίτλους.

  «Γυναίκα της χρονιάς» από το Τρωκτικό και το Πρέζα τιβί έχουμε; Τότε μάλιστα!

 2. Παράθεμα: Η Μαρία. « arkoudos.com
 3. Κατερίνα, όταν βάζεις πολλά λινκ το wordpress σε βάζει στην αναμονή οπότε μην προσπαθείς απανωτές φορές να ποστάρεις το ίδιο σχόλιο. Το σχόλιο που κόβεται αποθηκεύεται μέχρι να το εγκρίνω ή να το απορρίψω.

  Ευχαριστώ για τα λινκ, θα τα κοιτάξω για να τα προσθέσω αργότερα. Άμα βρεις κι άλλα τέτοια ζουμερά, ρίχνε για να κάνουμε μια λίστα.

  Για τον Αρκούδο έχεις άδικο, κοίταξε καλύτερα το λινκ που δίνω. Ξεκίνησε πολύ επιφυλακτικός, καθώς ήταν ο πρώτος που αντιλήφτηκε την ιστορία της «κυρίας» και στα σχόλια έγινε η σφαγή.

  Μάλερ μου, που είσαι. Το σχόλιο της Κατερίνας σου απαντάει.

  Επισκέπτη, ευχαριστώ.

 4. Αφού με κουβεντιάσατε, να χωθώ και εγώ 🙂 : just, δεν έχει τόσο άδικο η Κατερίνα. Ξεκίνησα με επιφύλαξη για τα περί διακοπής της φαρμακευτικής αγωγής, αλλά καμία απολύτως όσο αφορά την ιστορία της Μαρίας.

  Εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι: Όταν γνώρισα την Μαρία, (αυτό έγινε για επαγγελματικούς λόγους) και άκουσα την ιστορία της, ξαφνιάστηκα από την δύναμη ενός ανθρώπου να παλεύει. Τότε, και στο πρώτο βιβλίο, δεν γινόταν σαφής λόγος για άρνηση φαρμάκων (μια ιστορία πικρή για μένα, καθώς την έχω πολλάκις αντιμετωπίσει στο post για τον καρκίνο)[*], αλλά για την ιστορία μίας γυναίκας ‘που πιστεύει αλλιώς τα πράγματα’. Δικαίωμά της, πίστευα και πιστεύω, και κρίνεται γι’ αυτό. Την φιλοξένησα όμως, οπότε κρίνομαι και εγώ.

  Αυτό το κομμάτι, σαν σκέψη, δεν είχε καμία επιφύλαξη. Επιπλέον, όταν ξεκίνησα, η Μαρία δεν είχε ούτε μία τηλεοπτική στιγμή, ούτε καμία δημοσιότητα: Ήταν απλώς η Μαρία απέναντι σε όλους.

  Η θέση μου ήταν να έχει την δυνατότητα να μιλήσει η Μαρία στα σχόλια και όποιος έχει αντίθετη άποψη, να την αντικρούσει. Ήταν ένας απολύτως ελεύθερος διάλογος, με ελάχιστες παρεμβάσεις από μέρους μου. Γι’ αυτό ειδικά το τελευταίο λοιπόν, δεν μετανιώνω καθόλου.

  Στην συνέχεια του χρόνου, η Μαρία άρχισε να βραβεύεται και να παρουσιάζεται σε συνεντεύξεις. Αν και αυτό ακύρωνε την προσπάθειά μου να δώσω λόγο σε κάποιον που έως τότε δεν είχε, η θέση μου ήταν ότι ένα ποστ που έχει ανέβει, δεν κατεβαίνει. Και γι’ αυτό παρέμεινε ενεργό – παρότι δεν είχε πλέον ουσιαστικό λόγο ύπαρξης. Επιπλέον, αναρωτιόμουν αν τόσοι άνθρωποι (δημοσιογράφοι κλπ) είχαν αντιληφθεί περισσότερα από μένα που ήμουν διστακτικός! Ήταν μία επιβεβαίωσή της, που δεν μπορούσα να αντιληφθώ. Θυμηθείτε ότι μετά την συγγραφή του ποστ έγινε ξεκάθαρη η ιδέα «σώζεσαι χωρίς φάρμακα» – αλλά σαφώς πριν την βράβευσή της.

  Όποτε, εσύ δίκαια με αντιμετωπίζεις: Δεν είχα μεν επιφυλάξεις για την ίδια και την ιστορία της αρχικά (κυρίως λόγω άγνοιας), αλλά άφησα να μιλήσουν απρόσκοπτα όσοι είχαν.

  Αλλά σωστά σημειώνει και η Κατερίνα: Όταν ξεκίνησε όλο αυτό, δεν είχα ιδέα που θα κατέληγε. Ο Στάθης και ο j95 είχαν σαφώς πιο ξεκάθαρη αντίδραση, και μπορούν να θεωρούνται δικαιωμένοι για το ένστικτό τους.

  Μετά την twitterο-επισήμανσή σου, θεώρησα σκόπιμο να linkάρω και στο κυρίως κείμενο τις αντιδράσεις (αντί να τις αφήσω μόνο στα σχόλια). Δεν έχω ιδέα τι να κάνω με αυτό το ποστ, που είναι ταυτόχρονα τιμητής (όπως λέει η Κατερίνα) και η μεγαλύτερη οργανωμένη αντίδραση στα λόγια της (όπως λες και εσύ) και μου φαίνεται πως θα με προβληματίσει αρκετά αυτή η ιστορία και στο μέλλον….

  [*] Στο ποστ για τον καρκίνο, ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Κάθε φορά που κάποιος άφηνε comment του τύπου «αφήστε τα φάρμακα και πιάστε τους σκορπιούς» αντιδρούσα, πολλές φορές κάνοντας πράγματα που με στεναχωρούσαν. Δυόμιση χιλιάδες μηνύματα μετά, και δεν μου έχει να προσάψει κανείς τίποτα.

 5. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναδημοσίευση του ποστ μου.
  Είναι μια εμπειρία που έζησα πολύ πρόσφατα και θέλησα να την μοιραστώ με τον κόσμο, ώστε να δουν τι ζημιά μπορούν να κάνουν ορισμένοι με το να επηρεάζουν οροθετικούς.
  Ευχαριστώ και πάλι.

 6. Μόλις σβήστηκε φασιστομουνονοειδές μαμούνι σχόλιο. Δημόσιε υπάλληλε, άντε να κάνεις παρέα με το -=γλουγλου=- και τον τυρέμπορα σαν καλές αργόσχολες βδέλλες που είσαστε όλες σας.

 7. [Ξαναδιαγραφέν φασιστομουνονοειδές μαμούνι σχόλιο]

  Ομοφοβικέ κρυπτογκέουλα ναζιστή, τώρα δεν είναι αργά να βρεις τον αληθινό σου εαυτό, αυτόν που θέλει να ξεσκίζεται από 12 inches αράπικο καυλί. Εκτός αν προτιμάς το πόμολο της πόρτας στο χώρο της εργασίας σου, όντας παχύτερο κι από το αράπικο καυλί.

  Τράβα στον κωλονακιώτη τυρέμπορα. Σου έχει κάτι φο-μπιζού που διαστέλουν το παχύ έντερο και σου κοτσάρουν φωνούλα ακρίδας σε τρεις οκτάβες πάνω από την έκταση του ευνούχου αλόγατου της μπαναγιάς σου.

  Ουστ τώρα.

 8. Σας ευχαριστούμε για τη λογική κριτική. Me & γείτονάς μου ήταν απλά προετοιμασία για να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με αυτό. Πήραμε μια αρπαγή ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη της περιοχής μας, αλλά νομίζω έμαθα περισσότερα από αυτήν την θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω μια τέτοια μεγάλη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών ελεύθερα εκεί έξω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s