Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χρυσά Γέλια – UPDATE

Σου χάρισαν ένα γάιδαρο κι αυτόν τον κοίταζες στα δόντια.

Κρίμα, και είχες βγει πολύ ανώτερος από τον αλλ’ αντ’ άλλων Τρεμόπουλο. Δεν πειράζει, τουλάχιστον έχουμε να γελάσουμε με τη σύζυγο Τόλη.

UPDATE:

Τελικά, η υπόθεση για την προσφορά υπουργικής θέσης στον Χρυσόγελο ήταν μια ελεεινή φάρσα του Θανάση Λάλα.

Διαβάστε το ρεπορτάζ στον Μάκη με τα ηχητικά αποσπάσματα.

Advertisements

26 thoughts on “Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χρυσά Γέλια – UPDATE

 1. Να σου πω την αλήθεια μου, κι εγώ στη θέση του θα το αρνιόμουν. Στα χαρτιά υπουργός, ναι, αλλά με πόση δυνατότητα παρέμβασης;

  Ο ΓΑΠ θα είχε μόνο κέρδος από μια τέτοια συνεργασία: ένας Ο.Π. στη θέση του υπουργού είναι ένα επικοινωνιακό πιστοποιητικό πράσινης πολιτικής. Αλλά από τη μεριά των Ο.Π.; Έστω πως προκύπτει μια διαφωνία γύρω από κάτι (που είναι θέμα χρόνου να προκύψει): χωρίς ούτε ένα βουλευτή, πως θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τελική απόφαση; Μόνο με το να παραιτηθεί ο υπουργός.

  Ε, έξι μήνες υπουργός; Για ποιο λόγο;

 2. Ναι, θα συμφωνήσω με τον Κρείτων.
  Μαγκιά του που αρνήθηκε, αν ήταν να παίξει τη γλάστρα.
  Μετά θα λέγαμε ότι «εξαργύρωσε τη δημοσιότητα που απέκτησε» και άλλα τέτοια.

 3. JAGO, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες και θα προσθέσω ότι είναι διαφορετική η πρόσκληση σε πρόσωπο εκτός βουλής για να αναλάβει κάποιο πόστο, με την πρόσκληση σε κόμμα εκτός βουλής. Όταν ένα κόμμα δεν μπαίνει στη βουλή, καλό είναι να σέβεσαι τη γνώμη αυτών που ψήφισαν έτσι!

 4. Καλή και άγια η ηθική αλλά όταν θέτεις για προτεραιότητα το περιβάλλον, και κατά συνέπεια το συλλογικό καλό, παραμερίζεις το προσωπικό κόστος. Εσείς μου μιλάτε για προσωπικό και πολιτικό κόστος…

  Κάτι ανάλογο είπε πριν λίγο ο Βρυώνης:
  http://rec-on.blogspot.com/2009/10/blog-post_07.html

 5. Δηλαδή, είχε την δυνατότητα να κάνει πράξη ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός τους, αλλά και να προσφέρει στον τόπο ειδικά στον τομέα του περιβάλλοντος, και αρνήθηκε για λόγους ..κομματικούς?
  Σε μια χώρα με τεράστια περιβαλλοντολογικά προβλήματα, θα περίμενα τους οικολόγους τουλάχιστον να προσπαθήσουν, και ποιος ξέρει, ίσως να έκαναν την διαφορά με τις ευαισθησίες τους στα θέματα του περιβάλλοντος.
  Αν πάλι δεν τους άφηναν να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα, μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να αποχωρίσουν με το κεφάλι ψηλά. Ο κόσμος θα το εκτιμούσε πιστεύω.
  Πολύ σωστά ο κ Καφετζόπουλος αλλά και άλλα στελέχη των Οικολόγων διαφώνησαν με την επιλογή της μη συμμετοχής .
  Νομίζω ότι πρόκειται για γκάφα, και μακροχρόνια ίσως να έχει δυσμενείς συνέπειες σε ένα πολιτικό σχηματισμό εκτός κοινοβουλίου όπως οι Οικολόγοι

 6. Στην Ελευθεροτυπία διάβασα ότι υπάρχει παραπληροφόρηση στο θέμα, γιατί η πρόταση έγινε στη Μαρία Βασιλάκου, και όχι στο κόμμα γενικά.

  Πάντως, κι εγώ πιστεύω ότι μια τέτοια συνεργασία θα ήταν τρομερά καλή. Ειδικά από μια τέτοια θέση, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα μπορούσαν να ασκήσουν πολλές πιέσεις για το περιβάλλον, μήπως και γίνουμε άνθρωποι (και σταματήσουν να πέφτουν και οι κυρώσεις από την ΕΕ σαν καρπαζιές σε φρεσκοκουρεμένο σβέρκο).

 7. Με πυροτέχνημα μοιάζει αυτή η πρόταση. Κατ΄αρχήν δεν έγινε στους Ο-Π αλλά σε μια Ελληνίδα βουλευτή της Αυστρίας και αφορούσε θέση υφυπουργού (αν δεν κάνω λάθος). Η μεν κα Βασιλάκου θα έπρεπε ν’ αλλάξει χώρα διαμονής και να εγκαταλείψει την πολιτική της καριέρα στην Αυστρία για μια αμφιβόλλου επιρροής θέση υφυπουργού. Οι δε Ο-Π θα απαξιώνονταν από την εξέλιξη (κανένα εν Ελλάδι στέλεχός τους δεν θεωρείται ικανό για κυβερνητική θέση;). Νομίζω πως ήταν εξ΄ αρχής μια πρόταση εντυπωσιασμού σχεδιασμένη να μην έχει αντίκρυσμα. Κάτι ανάλογο με την προσφορά υπουργοποίησης της κας Δαμανάκη στο εκσυγχρονισμένο Δημοσίας Τάξεως.

 8. Μύλος. Στο άρθρο της Ε ο Χρυσόγελος λέει επί λέξει:

  όπως μας είπε η κ. Μαρία Βασιλάκου έγινε και σε εκείνη κρούση από το γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου να αναλάβει ένα υφυπουργείο.

  Δηλαδή έγιναν προσκλήσεις τόσο στον Χρυσόγελο όσο και την Βασιλάκου. Μάλλον η Ε είναι αυτή που παραπληροφορεί.

 9. Πάντως, Ιθάκη, είναι προς τιμήν της Δαμανάκης που αρνήθηκε τη θέση. Ο κατά τα άλλα αντιπαθής Στάθης έγραψε πολύ πετυχημένα στην Ε: «Υπουργείον Προστασίας του Πολίτη (Μπάτσοι, γουρούνια, προστάτες του Πολίτη)»!

 10. Ζονκ; ΧΑΧΑΧΑ! Μόλις διάβασα το ίδιο στη σελίδα τους. Τί χαμός είναι αυτός; Εμ, έχουν και το ίδιο χρώμα, λογικό είναι να μπερδεύουν τα μπούτια τους 😛

 11. @Ντίνος

  Νομίζω ότι πρόκειται για γκάφα, και μακροχρόνια ίσως να έχει δυσμενείς συνέπειες σε ένα πολιτικό σχηματισμό εκτός κοινοβουλίου όπως οι Οικολόγοι.

  Δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για γκάφα, έχω την εντύπωση πως η άρνηση έγινε εξαιτίας κάποιων εσωκομματικών αντιδράσεων στους Ο-Π. Στα υπόλοιπα συμφωνώ.

 12. Βεβαιότατα είναι προς τιμήν της Δαμανάκη που αρνήθηκε τη θέση. Αξιοπρόσεκτη… ντρίμπλα ωστόσο για να μείνει οικειοθελώς εκτός κυβέρνησης. Φέρνω το παράδειγμα σε αντιστοιχία με τους Ο-Π, που επίσης έμειναν με δική τους απόφαση εκτός κυβέρνησης, γιατί θεωρώ και τις δύο προτάσεις κινήσεις εντυπωσιασμού: Ο Γ.Α.Π. θα κέρδιζε κύρος από την υπουργοποίηση και των δύο – η Ευρωπαία προεδρεύουσα των Πρασίνων σε υφυπουργείο Περιβάλλοντος και η «φωνή του Πολυτεχνείου» με την «καυτή πατάτα» στο χέρι – ενώ οι ίδιες μόνο απώλειες θα μετρούσαν πολιτικά.
  Τεσπά, όπως λες, θα έχουμε να… συζητάμε το έργο της κας Γκερέκου στο Πολιτισμού.

 13. Τεσπα, αφού ήταν φάρσα, ΟΚ. Μόνο να διευκρινίσω τι εννοούσα στο πρώτο σχόλιο: ΔΕΝ πιστεύω πως θα δινόταν η δυνατότητα στους Ο-Π να υλοποιήσουν κάποιο μέρος του προγράμματός τους κι αυτό είναι το θέμα, όχι το προσωπικό ή κομματικό κόστος. Αλλιώς θα συμφωνούσαμε.

 14. Κοίτα Κρείτονα, οι συζητήσεις που έγιναν ήταν τελικά ωφέλιμες επάνω στην προοπτική μιας συνεργασίας μεταξύ κομμάτων και γενικά προσώπων από διαφορετικούς μεταξύ τους χώρους. Πιστεύω πως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα βρουν πολλές χρήσιμες απόψεις στο διαδίκτυο, από αυτή την άποψη η φάρσα γέννησε ένα σκοπό συζήτησης. Από την άλλη, αν ο ελεεινός Λάλας έκανε τη φάρσα με Καραμανλή να καλεί τον Καρατζαφύρερ για το Δημόσιας Τάξης, οι εξελίξεις θα ήταν προφανώς τραγικές.

 15. Λυπάμαι ή μάλλον χαίρομαι που επιβεβαιώνεις όχι μόνο ότι είσαι ΕΣΥ ο original νεοναζιστικός εμετός αλλά δεν είσαι καν άνδρας. Ούτε σε έβρισα ούτε τίποτα. Απλά είπα ότι όπως κάποιοι την πάτησαν με τον Καμχή και εσείς τους χλευάζατε, ήρθε η ώρα και την πατήσατε και εσείς. Σε πείραξε που εσύ την πάτησες με τον Λάλα, ενώ εγώ δεν την πάτησα ούτε με τον Λάλα ούτε με τον Καμχή ε; χαχαχαχα Ας μη κράταγες ομπρέλα όταν ο θεός έβρεχε μυαλά… εγώ τι φταίω;

  Δέξου την κατραπακιά σαν άνδρας και όχι να σβήνεις τα σχόλια που σε κάνουν ρόμπα εκ των δικών σου πραγμάτων…

  Είσαι άνδρας όμως;

  Και γιατί αποκαλείς τον Λάλα ελεεινό; Επειδή την πάτησες; Μήπως και ο Ουρφ με τον Καμχή είναι ελεεινός;

  Μια ζωή στον τοίχο θα είσαι Just όταν έχεις να κάνεις μαζί μου. Οι γαλοπούλες και τα λοιπά χαζοβλακειούλια νηπιαγωγείου και τα δικά σου και των άλλων θολοπροοδευτικών όρνιων, δε θα σας βοηθήσουν ποτέ να ξεκολλήσετε από τον τοίχο που σας έχω στήσει όλους.

  ΞΑΝΑCIAO BAMBINI

 16. Άκου να σου πω γερμανοτσολιά, όταν λέω ότι στο δικό μου μπλογκ ΔΕΝ σε θέλω, αυτό είναι νόμος με τον ίδιο τρόπο που στο δικό μου σπίτι δεν βάζω καθάρματα. Να ξηγιόμαστε οριστικά.

  Τώρα κλάσε μου μια μάντρα αρχίδια.

 17. Χαχαχα μια ζωή στον τοίχο…

  ΟΚ. Δεν ασχολούμαι ξανά μαζί σου, όπως δε θα ασχοληθείς και εσύ μαζί μου στο TAPERTV του Urf. Το ΤαπερTV είναι σπίτι του Ουρφ και όχι δικό σου και ο Ουρφ επιθυμεί την παρουσία μου εκεί όσο και να σου ξινίζει αυτή. Κλασε μου ΔΥΟ μάντρες αρχίδια λοιπόν.

  ΥΓ. Δεν είμαι γερμανοτσολιάς, είμαι ιταλοτσολιάς. Τα έχουμε πει αυτά αριστεροφασιστάκο της σφαλιάρας.

  CIAO E PRENDI MI UNA POMPA

 18. Άκου για δεύτερη φορά αυτοκινούμενο σκατό, δεν είσαι σε θέση να μου επιβάλεις όρους κι ούτε θα ανακατεύεις τρίτους σε αυτό εδώ το σπίτι μου.

  Και φεύγοντας από δω μέσα, πάρε μαζί την πατσοκοιλιά σου γλείφτη του Μπουμπούκου.

 19. Α μάλιστα.. Ωραία ..
  Τι κρυάδα ήταν αυτή πάλι?
  Αναρωτιέμαι που είναι το χιούμορ της φάρσας Λάλα , αλλά προφανώς το κατάλαβαν μόνο όσοι είναι μυημένοι στην …φραπελιά…
  Άμοιρη Δρούζα…

 20. Μη το κουράζετε πολύ και σας μήνει στο χέρει. Ο βασιλειάς είναι γυμνώς. Τόσο απλά. (Σιγά μη τους έδιναν την μισή κυβέρνηση και το μισό κοινοβούλιο. Και πάλι γυμνοί θα είτανε.)

 21. Κάνω copy paste το σχόλιο πο άφησα και στο φόρουμ των ΟΠ:

  Η άρνηση της πρότασης Παπανδρέου για συμμετοχή στο υπουργείο Περιβάλλοντος με αποογοήτευσε κι εμένα. Θεωρώ ότι τα όσα ειπώθηκαν για την αιτιολόγηση της άρνησης δείχνουν ανωριμότητα, ανετοιμότητα, έλλειψη πολιτικής βούλησης. Όπως σωστά επισήμανε κάποιος άλλος, οι ΟΠ μοιάζει να θέλουν να παραμείνουν αντιπολίτευση.

  Ειπώθηκε ότι η προταση έγινε στην κα Βασιλάκου και αφορούσε μόνον αυτήν, και ότι η άρνηση ήταν προσωπική της επιλογή, γιατί προτίμησε να μείνει στην Βιέννη. Μα αν ήταν αυτός ο πραγματικός λόγος, τότε γιατί δεν αναφέρθηκε από την αρχή; Γιατί δεν ειπώθηκε «έγινε πρόταση στην κα Βασιλάκου και την αρνήθηκε» παρά ειπώθηκε «έγινε πρόταση στους ΟΠ και αρνηθήκαμε»; Άλλωστε, όπως κατάλαβα, η κα Βασιλάκου συζήτησε την πρόταση με το κόμμα της. Αν την απέρριπτε για προσωπικούς λόγους, γιατί να την θέσει καν στο κόμμμα της; Είτε λοπόν αυτό με την Βιέννη είναι δικαιολογία, είτε είναι ανακρίβεια.

  Επιπλέον, η δήλωση στην κεντρική σελίδα των ΟΠ δεν λέει αυτό. Δεν απαντά εκ μέρους της κας Βασιλάκου, αλλά εκ μέρους του κόμματος, και δίνει άλλους λόγους για την απόρριψη. Λέει «η συμμετοχή σε κυβερνητικές θέσεις δεν είναι αυτοσκοπός για μας». Αυτό το βρίσκω τελείως ανόητο. Η συμμετοχή σε κυβερνητικές θέσεις φυσικά και είναι ο σκοπός ενός κόμματος που επιθυμεί να παρέμβει στα πολιτικά δρώμενα. Το να έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην κυβέρνηση (ναι, έστω σε μία θέση μόνο, ναι, έστω σε υφυπουργείο – προσοχή όμως: στο καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργείο) και να την κλωτσάει χωρίς συζήτηση, χωρίς διαπραγμάτευση, είναι απλώς ανοησία. Τι περίμεναν, να τους δώσουν όλα τα υπουργεία;

  Η θέση του υφυπουργού δεν είναι συμβολική, δεν είναι μια κενή καρέκλα. Έχει εξουσία, έχει δυνατότητες παρέμβασης. Ας δέχονταν τη θέση και ας έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν με αυτήν. Αυτό ακριβώς δηλαδή που (οφείλει να) κάνει κάθε ενεργός πολιτικός.

  Αν το πρόβλημα ήταν ότι η πρόταση έγινε προσωπικά στην κα Βασιλάκου κι εκείνη δεν ήταν σε θέση να δεχτεί, ας πρότειναν στον Παπανδρέου να αναλάβει κάποιο άλλο μέλος τους, ελεύθερο υποχρεώσεων. Κι ας ήταν το ΠΑΣΟΚ που θα αρνιόταν, αν αρνιόταν.

  Αν το πρόβλημα ήταν το απρόσμενο της πρότασης, η απουσία διαπραγμάτευσης και όρων συνεργασίας, ας ζητούσαν χρόνο να διασκεφθούν, ας ζητούσαν συνάντηση για να συζητήσουν τους όρους αυτούς. Ας επιφυλάσσονταν να απαντήσουν μετά την συνάντηση.

  Αν το πρόβλημα ήταν το υποτιθέμενο καπέλωμα του/της πράσινου/ης υφυπουργού, ας δέχονταν τη θέση, ας ασκούσαν την πολιτική που θα θεωρούσαν ορθή, και αν το ΠΑΣΟΚ τους παρακώλυε, ας το ξεμπρόστιαζαν. Αν το ΠΑΣΟΚ δυσαρεστούνταν με την πολιτική τους, ας άφηναν να είναι το ΠΑΣΟΚ που θα διακόψει την συνεργασία, όχι εκείνοι.

  Κάκιστη πολιτική κίνηση αυτή η άρνηση, χείριστη η εντύπωση που δημιουργήθηκε, επιπλέον λόγω της ταχύτητας με την οποία πάρθηκε.

  Πού απογοητευτικό, ιδιαίτερα από ένα κόμμα που ευαγγελίζεται ότι είναι ανοιχτό σε συνεργασίες.

 22. ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΡΚΕΤΑ … ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΕΙΡΟΙ- ΑΡΑ ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ…Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗς ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ-ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΗς ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ…ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ…ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s