Θεμελιώδη δικαιώματα

Γράφει ο λ:ηρ

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος δοκιμάζει τις αντοχές ενός θεμελιώδους δικαιώματος. Οδηγεί στο κλείσιμο ενός ιστολογίου με απλή πιθανολογία πως ένα κείμενό του είναι συκοφαντικό.

Αλλά, για να δω τι γράφει ο λ:ηρ πρέπει να κλείσω το PeerGuardian:

lear1

Πριν να μιλάει και να γράφει ο λ:ηρ για θεμελιώδη δικαιώματα, ας μας εξηγήσει πρώτα γιατί ο σέρβερ του, στον οποίο φιλοξενείται το ιστολόγιο του, βρίσκεται ανάμεσα στις bad IPs που κατασκοπεύουν τους υπολογιστές μας με τις ευλογίες των MPAA, RIAA, ΕΠΟΕ και κυβερνητικών ιδρυμάτων.

Advertisements

58 thoughts on “Θεμελιώδη δικαιώματα

 1. Δεν έχω ιδέα. Ο server μου είναι ένα OSX υπολογιστής στο γραφείο μου. Από τον υπολογιστή αυτό δεν κατασκοπεύει κανείς και κανέναν. Το πώς βρέθηκε το IP μου στην παραπάνω λίστα, δεν το γνωρίζω.

 2. Δεν έχω την πιο παραμικρή ιδέα για το Πανεπιστήμιο του Σικάγο αλλά όλες οι διευθύνσεις που κόβει δεν είναι bad με την έννοια οτι είναι πράκτορες. Πχ και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας κόβεται.

  Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως φταίει κάποιος χρήστης που seedάρει fake etc και την τρώει όλος ο server.

  Αντίστοιχα το AdAware αναγνωρίζει ως virus/highjack όλα τα bookmarks σε folders του pathfinder – αυτό όχι γιατί ο pathfinder έχει πρόβλημα αλλά γιατί πιθανότητα να ήρθε αναφορά για malware σε folder του pathfinder και έγιναν όλα blacklisted.

 3. sandbox.cs.uchicago.edu

  Μην κάνεις τον ανήξερο από τη στιγμή που συνδέεις το ιστολόγιο σου με το uchicago.edu. Ερωτώ, γνωρίζεις κι αποδέχεσαι ότι το ανωτέρω ίδρυμα ανήκει στο δίκτυο εκείνο που θεωρεί κάθε χρήστη διαδικτύου εν δυνάμει παράνομο και γι αυτό «ελέγχει» τον υπολογιστή του; Είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε χρήστη να βολτάρει όπως κι όπου γουστάρει στο διαδίκτυο χωρίς να θεωρείται εκ προοιμίου παράνομος;

 4. Abravanel, έχω δει το Πανεπιστήμιο της Πάτρας να κόβεται, αλλά όχι σε τόσο μεγάλη συχνότητα όσο η απεχθής ΕΠΟΕ. Μου τα πρήζει (είναι λίγο ενοχλητικό όταν ξέρεις ότι σε παρακολουθεί) κάθε μέρα με δεκάδες οχλήσεις στο πισί μου. Αλλά επειδή είναι σε ελληνικό έδαφος, λέω να ασχοληθώ με δαύτην σε πιο προχωρημένο επίπεδο, πχ κρατάει αρχείο επισκέψιμων συνδέσεων που αντιστοιχούν σε χρήστες; Αν ναι, για πόσο καιρό το κρατάει; Γιατί σκαλίζει όλο το ελληνικό διαδίκτυο; Και κυρίως, με τι τρόπο θα ήθελε ή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό το αρχείο;

 5. Δεν γνωρίζω ότι το ίδρυμα στο οποίο εργάζομαι ανήκει σε δίκτυο που θεωρεί κάθε χρήστη του διαδικτύου εν δυνάμει παράνομο. Ως χρήστης υπολογιστών στο δίκτυο του πανεπιστημίου αυτού ποτέ δεν αισθάνθηκα πως ο εργοδότης μου με αντιμετωπίζει ως εν δυνάμει παράνομο.

  Είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ατόμου, χρησιμοποιώντας ιδίους ή δημόσιους πόρους, να βολτάρει όπως κι όπου γουστάρει στο διαδίκτυο δίχως να θεωρείται εκ προοιμίου παράνομος.

  Το να εγκαλούμαι, όμως, επειδή φιλοξενώ το ιστολόγιό μου σε server που μου έχει παραχωρηθεί από τον ιδιώτη εργοδότη μου το βρίσκω λίγο τραβηγμένο.

 6. Όπως λίγο τραβηγμένο είναι να εγκαλείς τον Σωτηρόπουλο και την Ιορδανίδου όταν «φιλοξενείσαι» σε σέρβερ που σκαλίζει τους υπολογιστές μας.

  Κρατάω τις δύο παραγράφους του παραπάνω σχολίου σου ως μια ειλικρινή τοποθέτηση αλλά θα περιμένω από σένα να ελέγξεις αυτό που καταγγέλω.

  ΥΓ. Stazybo Horn, κόψε τις μαλακίες. Επειδή είμαι ο ΜΟΝΟΣ που αντιτίθεται στο διαδικτυακό λυντσάρισμα των Β.Σ. και Σ.Ι. θα κάνεις μαλαγανιές με τα tag σου; Αξίζω κι εγώ λυντσάρισμα τώρα; Ωραία αντίληψη για την «ελευθερία του λόγου» έχετε.

 7. Ο server μου δεν σκαλίζει υπολογιστές κανενός. Στον server μου έχω root αποκλειστικά και μόνο εγώ και το μόνο σκάλισμα που κάνω είναι η περιήγηση στα blogs που διαβάζω. Αν υπάρχουν στοιχεία (πέρα από τα δεδομένα του peerguardian τα οποία δεν είναι και τα ακριβέστερα) που δείχνουν δίχως αμφιβολία πως ο server μου σκαλίζει υπολογιστές, να τα θέσεις υπόψη μου. Αν κάποιος χρησιμοποιεί τον server μου δίχως την άδειά μου και δίχως τη γνώση μου θέλω να το γνωρίζω. Και για όποιον ενδιαφέρεται, τα logs του server (κάθε logs) είναι στη διάθεσή του. Πες μου ποιά logs επιθυμείς να δεις και θα τα δημοσιεύσω όσο πιο γρήγορα μπορώ.

 8. Τα μόνα logs που ΔΕΝ χρειάζομαι να δω, γιατί όπως βλέπεις ξέρω πέντε πραματάκια εφόσον φιλοξενούμαι σε δικό μου χώρο, είναι το DNS. Λέκτορας Πληροφορικής είσαι, μη μου τα μασάς κι από το πρώτο σου σχόλιο. Όλα τα άλλα logs που μου επικαλείσαι, αχρείαστα είναι κι ούτε θέλω να τα δω. Είναι δική σου δουλειά να δεις και να μας πεις τι τρέχει. Εγώ επισημαίνω μια ασυμφωνία κι ας βαράω αβέρτα.

 9. @justAnother: «Επειδή είμαι ο ΜΟΝΟΣ που αντιτίθεται στο διαδικτυακό λυντσάρισμα των Β.Σ. και Σ.Ι.»…

  Δεν νομίζω ότι αντιτίθεσαι στο λιντσάρισμα των Β.Σ και Σ.Ι με το να δημοσιεύεις κάτι σχετικά με τον λ:ηρ και τον server του. Τουλάχιστον αυτό το άρθρο δεν αναφέρετε ΤΙΠΟΤΑ υπέρ (ή κατά) των Β.Σ και Σ.Ι. Εκτός αν έχεις γράψει την αντίθεσή σου σε κάποιο άλλο άρθρο στο blog σου…

 10. Κράχτη, έχω γράψει πολλά στο Buzz-reality αλλά θάβονται κάτω από το βάρος του ΤΕΡΑΤΩΔΟΥΣ λυντσαρίσματος που συντελείται εδώ και μέρες. Ούτε στον Ψυχάρη με το ψεύτικο ρεπορτάζ για τον Ερντογάν στο Μουσείο δεν κάνατε έτσι. Επιφυλάσσομαι να γράψω σχετικό ποστ.

  «Αν το λυντσάρισμα αποκαλείται «ελευθερία του λόγου»…» να ένα καλός τίτλος.

 11. Είπα αυτό που γνωρίζω. Ο server μου δεν σκαλίζει τίποτα. Και προσφέρω, στο βαθμό των δυνατοτήτων μου, πρόσβαση σε κάθε πληροφορία. Ούτε μασάω τίποτα ούτε υπεκφεύγω. Ούτε γνωρίζω πώς βρέθηκε η IP διεύθυνσή μου στη λίστα που λες, ούτε κι ο πάροχος της λίστας προσφέρει κάποια διαδικασία redress απ΄όσο πρόλαβα να δω. Ούτε έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν να χρησιμοποιεί τον server μου για οποιονδήποτε λόγο.

  Δηλαδή: ούτε σκαλίζω υπολογιστές άλλων, ούτε θεωρώ άλλους χρήστες εκ προοιμίου ενόχους. Δεν προκύπτει, έτσι, καμιά ασυμφωνία με τη στάση μου απέναντι στο ζήτημα Σωτηρόπουλου-Ιορδανίδου.

 12. (Γεια!)

  Βρε συ, κανείς δεν σε «κατασκοπεύει». Άσε τα πολύ τεχνικά και πιάσε τη μουσική, που σου αρέσει (και μας αρέσεις) 😉

  Αυτό με τις «bad IPs», είναι εντελώς άσχετο. Για να σου δώσω ένα καλύτερο παράδειγμα, προχτές γνωστός σε εταιρεία, που χρησιμοποιεί κατά κόρον e-mail, είχε στείλει σε κάποιον στο εξωτερικό αρκετά μηνύματα σε χρονικό διάστημα λίγων ωρών. Μετά από κάποιο σημείο, ο server τους έβαλε την IP τoυ σε μαύρη λίστα, γιατί τον θεώρησε spammer. Επίσης, πολλές φορές γίνονται blacklisted ολόκληρα IP blocks, γιατί κάποια διεύθυνση χρησιμοποιήθηκε για περίεργο (ή «περίεργο») σκοπό. Άσε που κάποια ξεχνιούνται και μένουν blacklisted, ακόμη κι αν είχε γίνει κάτι-κάπου-κάπως-κάποτε, χωρίς να φταίει όποιος τα πήρε μετά.

  Για το «είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε χρήστη να βολτάρει όπως κι όπου γουστάρει στο διαδίκτυο χωρίς να θεωρείται εκ προοιμίου παράνομος», φοβάμαι πως θα σε απογοητεύσω. O ISP σου παρέχει μια υπηρεσία με συγκεκριμένους όρους. Δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Γι’ αυτό υπάρχουν οι κινήσεις net neutrality.

  Για να μη το κουράζω: δεν σε σκάλισε κανείς. Πήγα κι εγώ στου Λεωνίδα για να διαπιστώσω τι γίνεται μόνος μου. Ευπειθώς αναφέρω πως δεν χρησιμοποίησα τσίγκινο σωβρακάκι. Byte προς byte είδα την εξερχόμενη/εισερχόμενη κίνηση.

  Τέλος πάντων, θεωρώ πως οι προσπάθειες του ενός να την πει στον άλλο (Χ στον Ψ, Ψ στον Χ, Ψ στον Ζ, Ζ στον Χ και δεν έχει τελειωμό), ανήκουν σε άλλες ηλικίες.

  Και σιγά το «λυντσάρισμα» του elawyer, δηλαδή. Mια χαρά τον βλέπω. Μαγουλάκι φράπα 🙂

 13. Με την ιδια λογικη δεν εχει καποιος δικαιωμα να γραψει για θεμελιωδη δικαιωματα, αν γραφει μεσα απο το πανεπιστημιο της Πατρας, της Κρητης και ενα σωρο αλλα, κι ας ειναι απλα φοιτητης ή εργαζομενος εκει… ποσο μαλλον δε καθηγητης.
  Οσο δε για το Peer Guardian, απ’ οτι ξερω μπλοκαρει ΟΛΑ τα πανεπιστημια με καταληξη .edu (και οχι μονο), κι αυτο για προστασια των φοιτητων αν θελουν να κατεβασουν απο τον σερβερ του πανεπιστημιου στο οποιο φοιτουν (φυσικα αν πας στις ρυθμισεις μπορεις να ορισεις εσυ τι θα κοβει και τι οχι). Δηλαδη δεν ειναι απαραιτητα bad IP’s απ τις οποιες εγκυμονει συνεχεια κινδυνος, χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι καποιος δεν μπορει να χρησιμοποιησει τον σερβερ ενος πανεπιστημιου για κατασκοπεια.
  Λιγο φαουλ μου φαινεται η αναρτηση σου ομως!

 14. κ.JustAnotherGoneOff,

  πραγματικά δε θα έπρεπε να εκφέρεις άποψη για θέματα τα οποία δε γνωρίζεις. Στην προκειμένη περίπτωση, δε γνωρίζεις τι κάνει το Peer Guardian, ούτε με ποιά κριτήρια έχει αρκετές IP στην database του. Επίσης δε γνωρίζεις ότι ακόμα και ΙΡ του NTUA βρίσκονται στην black list του Peer Guardian.

  Με άλλα λόγια, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

 15. JustAnotherGoneOff

  κοκκινη καρτα επειγοντως. ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι σου εξηγούν πράματα ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ, ηρέμησε φίλε μου, ΜΗ γίνεσαι πιο φουριόζος από μένα (Χεχε).

  Να στο πω κι αλλιώς…
  ΑΝ δηλαδή η CIA εγκατέστησε δικό της μαραφέτι και πράκτορες στο ίδιο πανεπιστήμιο, θα… την πληρώσει τη βρωμοδουλειά ο Λεωνίδας?
  ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ…

  CALM DOWN, please!

 16. @JAGO,
  δες κι αυτό:

  …There are 905,868,463 IPs being blocked by PG2. This number increases every day. That is 905 million IPs that have been deemed dangerous data mining scum bags. These include but are not limited to things like church organizations, College networks, town halls in small towns in America, entire Internet Service Providers they don’t like, competitive software sites, users that have complained, all the WinMX Group peer caches and this site.
  I urge you not to trust software that decide what to protect you from based on things such as ‘we don’t like them, lets add their IPs’, DO NOT take my word for it. Have a look for yourself folks, open Peerguardian, click on List manager, then highlight the lists and click Open List to read what things they are blocking. I assure you, you will find more names on those lists that sound legit then dodgy.
  Imagine for a moment the frustration of the thousands of regular users that are on an ISP that was deemed ‘not worthy’ just trying to use WinMX and cant enter rooms, cant get downloads all because BlueTack wont remove any IPs ever. To Date I am unaware of them EVER removing any IPs that were at one time used by a pro media company and have since been reallocated to a harmless regular users.

  http://forum.winmxworld.com/index.php/topic,4113.0.html

 17. Υ.Γ. Επιπλέον, αν ο Λεωνίδας ΔΕΝ άλλαξε πανεπιστήμιο από τα πολύ προηγούμενα χρόνια, πολύ λογικό είναι το πανεπιστήμιο να είχε μπει σε ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΜΑΥΡΕΣ ΛΙΣΤΕΣ σαν… ορμητήριο των παλιών… ηρωϊκών χάκερ της λίστας «hellas» (που δεν θυμάμαι τώρα ΑΝ ισχύει αυτό για το συγκεκριμμένο *.edu αλλά το θεωρώ ΠΟΛΥ πιθανό).
  Αυτοί κάνανε fake e-mails και ΕΝΑ ΣΩΡΟ χακεριές!!!
  (δεν γράφεις Λεωνίδα τίποτε… απομνημονεύματα με όλους αυτούς, που μάλλον σου τη βάρεσαν κι εσένα κάποτε, να ΜΗΝ ασχολείσαι?)

  Ρώτα και κάναν παλιό, JAGO… (ο Λεωνίδας είναι ΠΙΟ παλιός από μένα)

 18. Υ.Γ.2 και ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι ΑΝ είχα πάρει χαμπάρι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ διαδικτυακό «λυντσάρισμα» θα έβγαινα ΠΡΩΤΟΣ και… πολύ φουριόζος να το καταγγείλω ΑΜΕΣΩΣ. (ξέεερεις την πολιτική μου σε τέτοια θέματα, JAGO, αν και ΜΠΟΡΕΙ να μην ξέρεις ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ξέρει ΤΟΣΟ καλά το ΤΙ σημαίνει «λυντσάρισμα» στο διαδίκτυο από εμένα τον ίδιο. Εχω την πρωτιά ως «πρώην θύμα» και όμως… ΔΕΝ το «παίζω θύμα», ποτέ! 🙂

 19. Φουριόζος όπως πάντα ο Ομαδεόνας, στην ώρα σου εσύ.

  Σας διαφεύγει το γεγονός ότι το PeerGuardian κάνει δουλειά. Αν όλα τα edu είναι αποκλεισμένα (που δεν είναι όλα) αυτό είναι ευθύνη των διοικήσεων που δεν ελέγχουν τους σέρβερ παραδίδοντάς τους στην όρεξη κάθε μαλάκα, ή κάθε «σοβαρού» που έχει σκοπό να τρυπώσει σε ένα ίδρυμα για να το χρησιμοποιήσει σαν βιτρίνα. Αν ο σέρβερ του λ:ηρ, που λέει ότι είναι δικός του, είναι καθαρός ή όχι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Αλλά όταν τον συνδέει με nameserver τύπου ucns1.uchicago.edu μην απορείτε ότι αυτομάτως οι ιστοσελίδες του λ:ηρ μπαίνουν σε black list ως ύποπτες για spy.

  Εξάλλου, μιλάμε για την κακή ΕΠΟΕ αλλά όταν δούμε τον λ:ηρ τρέχουμε αμέσως να τον ξελασπώσουμε χωρίς να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το chicago.edu. Τα ξέρουμε όλοι για την MPAA και την RIAA, καθώς και την ασφυκτική πολιτική των Αμερικανών γύρω από τα ΠνΔ. Είναι λίγο αστείο να μιλάει ο λ:ηρ για «θεμελιώδη δικαιώματα» από μια χώρα που πρωτοστατεί μαζί με άλλες στον παγκόσμιο περιορισμό των διαδικτυακών ελευθεριών. Οι πειρατές της Σουηδίας εκλέξανε ευρωβουλευτή, το μάθατε;

  Όταν λες Χ ότι «O ISP σου παρέχει μια υπηρεσία με συγκεκριμένους όρους», αυτοί οι όροι αφορούν μόνο εμένα αλλά όχι αυτούς που μας ελέγχουν. Ποιος τους ελέγχει αυτούς; Για αυτό, προγράμματα σαν το PeerGuardian μπορούν να προσφέρουν μια εικόνα για την κίνηση στο διαδίκτυο χωρίς όμως, το παραδέχομαι εδώ, να αποτελούν πανάκεια.

  Λέει ο λ:ηρ «Ούτε γνωρίζω πώς βρέθηκε η IP διεύθυνσή μου στη λίστα που λες»
  Ορίστε:
  http://whois.domaintools.com/
  και συμπληρώνετε στη φόρμα το
  http://sandbox.cs.uchicago.edu
  Μην λέμε τα αυτονόητα εσείς που είστε και λέκτορες, διδάκτορες και δεν ξέρω άλλο τι.

  Chicagoer, εσύ που ήρθες να πουλήσεις μούρη, και Omadeon να σας ρωτήσω. Αν ένα, έστω, μαλακισμένο χρησιμοποιεί spy πρακτικές, έχει ευθύνη το ίδρυμα που τον φιλοξενεί; Και τελικά, ξέρουμε αλλά σφυρίζουμε αδιάφορα στο όνομα μιας, αόριστης εντέλει, ελευθερίας του λόγου; Γιατί, αν κάτι με ενοχλεί περισσότερο, είναι η εθελοτυφλία.

  Ή μιλάμε καθαρά, ή λέμε πίπες. Αν έβγαζα screenshot, που έχω, με την ΕΠΟΕ στο PeerGuardian, δεν αμφιβάλλω πως θα συμφωνούσατε. Αλλά όταν θίγεται ένας συνάδελφος, τρέχετε να τον βγάλετε λάδι απαλλάσσοντας από την ευθύνη έναν πανεπιστημιακό οργανισμό, για τον οποίο δεν μπορείτε να είστε 100% βέβαιοι ότι είναι καθαρός κι άσπιλος.

 20. Και να συμπληρώσω κάτι σχετικά με το θέμα Σ.Ι./Β.Σ. Στο θαυμάσιο σας αμερικανικό σύστημα της ελευθερίας της έκφρασης, που θεμελιώνεται στην 4η Τροπολογία, μπορεί η κάθε παπαριά να μην φιμώνεται αλλά μπορεί να πληρώσεις τις συνέπειες μέσω του υπέροχου αμερικανικού δικομανιακού συστήματος.

 21. Αν ένα, έστω, μαλακισμένο χρησιμοποιεί spy πρακτικές, έχει ευθύνη το ίδρυμα που τον φιλοξενεί;

  ΟΧΙ απαραίτητα, και -ιδίως- ΟΧΙ ο κάθε _άλλος_ χρήστης (των ψηφιακών μέσων του ιδρύματος).

  Και τελικά, ξέρουμε αλλά σφυρίζουμε αδιάφορα στο όνομα μιας, αόριστης εντέλει, ελευθερίας του λόγου;

  ΠΟΙΟΣ ξέρει ΤΙ, και ΠΟΙΟΣ «σφυρίζει αδιάφορα»?

  Ακούγεται μάλλον σαν να θέλεις να εμπλέξεις τον αντίπαλο του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΟΥ ΦΙΛΟΥ σε θέματα όπου ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμμία σχέση.

  Γιατί, αν κάτι με ενοχλεί περισσότερο, είναι η εθελοτυφλία.

  ΠΟΙΟΣ εθελοτυφλεί και σφυρίζει αδιάφορα? ΖΗΤΗΜΑ είναι ΑΝ ξέρει, ΚΑΝ. (ΣΙΓΑ μην ασχολείται κιόλας, με τον κάθε μ…)

  Εξάλλου, ΤΙ θα πεί «αόριστη» ελευθερία του λόγου?
  Στο διαδίκτυο δεν πρόκειται για κάτι αόριστο. ΧΑΡΗ μας κάνει το διαδίκτυο, όταν και όπου διαπράττουμε λογοκρισίες ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ είδους. Ενας ινφο-γκουρού (νομίζω ο Gilmor?) είπε χαρακτηριστικά ότι το διαδίκτυο βλέπει τη λογοκρισία ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ είδους σαν εχθρό της Πληροφορίας και την παρακάμπτει, την εξουδετερώνει.

  Χαμένος από χέρι είναι όποιος ελπίζει να περιορίσει την Ελεύθερη Ροή της πληροφορίας.
  Π.χ. αυτή τη στιγμή… τουλάχιστον δέκα ιστοσελίδες, ΑΔΥΝΑΤΟ να τις κατεβάσει κανείς, αναπαράγουν ΟΛΑ όσα ο… παλιός σου φίλος ΝΟΜΙΖΕ πως μπορούσε να λογοκρίνει ή να καταστείλει.

  3. Γιατί, αν κάτι με ενοχλεί περισσότερο, είναι η εθελοτυφλία.

  Εκεί, 100% μαζί σου! (ΑΝ δεν εθελοτυφλείς κι εσύ…)

  Αν κάτι με ηρεμεί, είναι η επίγνωση ότι συμβαίνει και ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ.

  Kαι αν κάτι με απογοητεύει, είναι η διαπίστωση μιας ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ στην κρίση κάποιου, λόγω «μακροχρόνιας φιλίας» με κάποιον άλλον.
  Ε, όποιος είναι κολλητός κάποιου, μάλλον θάπρεπε να ΠΡΟΣΕΧΕΙ, το θέμα αυτό, όταν τα βάζει με όοοολους τους άλλους…

 22. jago: Όπως λίγο τραβηγμένο είναι να εγκαλείς τον Σωτηρόπουλο και την Ιορδανίδου όταν “φιλοξενείσαι” σε σέρβερ που σκαλίζει τους υπολογιστές μας.

  Aκόμα κι αν ήταν έτσι, (που δεν είναι από όσα γράφουν όσοι γνωρίζουν) αυτό, με κανένα τρόπο, ΔΕΝ απαλλάσσει τον «Σωτηρόπουλο». Δεν έχεις αντιληφθεί ακόμα τι σηματοδοτούν οι πράξεις του;

  Ας θυμηθούμε τι έγραφε ο ίδιος ο e-Lawyer γι αυτό το ζήτημα:

  θα ήταν μία υπερδιαγαλαξιακή ανοησία να πιστέψει κάποιος έστω και για μισό δευτερόλεπτο ότι υπήρχε περίπτωση αυτός που μιλάει για αυτορρύθμιση εδώ και τρία χρόνια να πάει πράγματι στο δικαστήριο.

  Tο είδαμε. Πάνω στο χρόνο από την δήλωσή του, και στο δικαστήριο πήγε και μπλογκ προσπάθησε να κλείσει. Κατά τα άλλα, η αυτορρύθμιση, μας μάρανε.

  υ.γ.
  Σου υπενθυμίζω αυτό που αποφεύγεις εδώ και μέρες. Αναφέρομαι στην υποχρέωσή σου να αποκαταστήσεις την αλήθεια και να ανταποκριθείς στο ενδιαφέρον που εξεδήλωσα για την διάθεση αυτών που ισχυρίζεσαι ότι διαθέτεις.

  …εκτός κι αν έγραψες ό,τι έγραψες για πλάκα.

 23. Μαζέψτε την κακομοίρα που με συγχέει με τους εντολείς μου και δώστε της ένα λεξικό με τον όρο «δικηγόρος».

 24. JOGA τι ακριβώς προσπαθείς να τεκμηριώσεις με την παράθεση του domaintools παραπάνω; Πως ο server μου βρίσκεται στο δίκτυο uchicago.edu; Αυτό είναι δεδομένο και γνωστό. Το ερώτημα, ήταν και παραμένει: πώς βρέθηκε η IP διεύθυνση του server μου στη λίστα του pg2.

  Κι όπως ήδη εξήγησα: καμιά δραστηριότητα του server αυτού δεν δικαιολογεί την αναφορά του στη λίστα του pg2. Αλλά και η παρουσία του εκεί δεν σημαίνει τίποτα. Το pg2 ούτε δίνει εξηγήσεις για τα κριτήρια με τα οποία εντάσσονται διευθύνσεις στις λίστες τους ούτε και παρέχει μια διαδικασία προσβολής/έφεσης.

  Αν υπάρχουν υποψίες για περίεργες δραστηριότητες από τον server μου, ας μου παρουσιάσει κάποιος μερικά στοιχεία ώστε να πάρω τα μέτρα μου (το pg2 δεν είναι καν ένδειξη). Δεν έχω πρόθεση, κίνητρο, ή ενδιαφέρον να χρησιμοποιείται ο server μου για καμιά δραστηριότητα η οποία θεωρείται ανήθικη. Δεν χρησιμοποιώ τον server μου για καμιά τέτοια δραστηριότητα. Είμαι ανοιχτός και έτοιμος να εξετάσω κάθε ζήτημα που θα μου υποδειχτεί.

 25. Γραφεις: «Για αυτό, προγράμματα σαν το PeerGuardian μπορούν να προσφέρουν μια εικόνα για την κίνηση στο διαδίκτυο χωρίς όμως, το παραδέχομαι εδώ, να αποτελούν πανάκεια.»
  Οχι, το PeerGuardian δεν προσφερει μια εικονα για την κινηση στο διαδικτυο. Αυτο που κανει το PeerGuardian ειναι να κοβει ολες τις ΙΡ’s οι οποιες υπαρχουν στις λιστες του.
  Παραδειγμα: Αν καποιος φοιτητης χρησιμοποιωντας το σερβερ του πανεπιστημιου Κρητης (το οποιο βρισκεται στη μαυρη λιστα του PeerGuardian) αποφασισει για τους χ,ψ λογους να κανει ενα «αθωο» port scanning σε ενα ευρος ΙΡ διευθυνσεων που περιλαμβανει και την δικια σου, το PeerGuardian απλα θα σταματησει την συγκεκριμενη διευθυνση να συνδεθει με το μηχανημα σου. Εσυ ομως δεν θα ξερεις γιατι κοπηκε η συγκεκριμενη διευθυνση.
  Αυτο σημαινει οτι αυτος ο φοιτητης ηθελε να σε κατασκοπευσει; Οχι φυσικα, ενα port scan ηθελε να κανει ισως για να μαθει για την ασφαλεια των δικτυων, κανεις δεν ξερει εκτος απο τον ιδιο τον λογο για τον οποιο το κανει. Και εγραψα πριν για «αθωο», επειδη το port scan θα το σταματησει ετσι κι αλλιως το firewall το οποιο χρησιμοποιεις. Ειδικα δε αν το εχεις ρυθμισει ωστε το μηχανημα σου να ειναι σε stealth mode, τοτε ουτε καν θα μπορει να «δει» το μηχανημα σου, ποσο μαλλον να δει αν εχεις καποια ανοιχτη θυρα.
  Ή παρε ενα αλλο παραδειγμα: Εχεις ενα φιλο ο οποιος ειναι φοιτητης στο πανεπιστημιο της Πατρας και θελετε να μιλησετε μεσω του MSN πχ. Αν εχεις ανοιχτο το PeerGuardian, τοτε πολυ απλα δεν θα μπορειτε να μιλησετε επειδη το πανεπιστημιο της Πατρας ειναι στη μαυρη λιστα. Αυτο τι σημαινει για το φιλο σου δηλαδη, μπορεις να μου πεις;
  Επειδη δηλαδη το πανεπιστημιο Κρητης και Πατρας πχ ειναι στις μαυρες λιστες, αυτο σημαινει οτι οι φοιτητες που χρησιμοποιουν αυτους τους πανεπιστημιακους σερβερ για να συνδεονται στο διαδικτυο δεν εχουν δικαιωματα; Επειδη το πανεπιστημιο τους ειναι στη μαυρη λιστα ενος προγραμματος;
  Γραφεις πιο κατω: «Αν ένα, έστω, μαλακισμένο χρησιμοποιεί spy πρακτικές, έχει ευθύνη το ίδρυμα που τον φιλοξενεί;»
  Οχι, δεν εχει. Πως θα μπορουσε αλλωστε; Ενας πανεπιστημιακος σερβερ (η διευθυνση που βλεπεις εσυ δηλαδη) δεν ειναι μια και μοναδικη διευθυνση, ενα μοναδικο μηχανημα, ειναι ενα ευρος διευθυνσεων, πολλα μηχανηματα, οπως ακριβως ενας παροχος δηλαδη. Σε ενα πανεπιστημιο δεν συνδεονται ολοι -φοιτητες, καθηγητες ή εργαζομενοι- απο ενα και μονο υπολογιστη, υπαρχουν πολλοι υπολογιστες, ο καθενας με τη δικια του διευθυνση. Οπως ο ΟΤΕ, ο οποιος ειναι ο παροχος μου δεν ευθυνεται για το τι θα κανω εγω με τον υπολογιστη μου, αλλα απλα μου παρεχει μια διευθυνση για να συνδεθω, ετσι και ενα ιδρυμα δεν μπορει να ειναι υπευθυνο για αυτους που χρησιμοποιουν αυτον τον σερβερ.
  Τωρα αν εσυ νομιζεις οτι ολοι σου γραφουν επειδη θελουν να υπερασπισουν τον λ:ηρ και μονο και οχι για να σου δωσουν να καταλαβεις πως λειτουργει το PeerGuardian, ε τι να πω.
  Φιλικα.

 26. Απλά μαθήματα διαδικτύου.

  Ένας διακομιστής, δεν αντιστοιχεί μονοσήμαντα σε μία αριθμητική διεύθυνση. Μία αριθμητική διεύθυνση μπορεί να μοιράζεται με Ν διακομιστές.

  Ένας διακομιστής, δεν αντιστοιχεί μονοσήμαντα σε ένα (1) υλικό διακομιστή. Υπάρχουν και εικονικοί. Κοινώς, μπορεί να συνυπάρχουν στο ίδιο μηχάνημα πολλοί ανεξάρτητοι διακομιστές, που μοιράζονται ή όχι την ίδια αριθμητική διεύθυνση.

  Μία αριθμητική διεύθυνση δεν έχει περιορισμένη χρήση και δεν πετιέται όταν δεν την χρειάζεται ή τη στερηθεί ο προηγούμενος κάτοχός της.

  Tα προγράμματα τύπου Peerguardian, μπλοκάρουν και αριθμητικές διευθύνσεις πανεπιστημίων, αδιακρίτως, διότι στα πανεπιστήμια υπάρχουν topsites και εκτενή p2p δίκτυα, τα οποία έχουν στοχοποιηθεί εξωτερικά. Σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, τοποθετήθηκαν δολώματα σε πανεπιστημιακούς διακομιστές (κυρίως ftp από ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ ή άλλες κρατικές αρχές. Γι’ αυτό και μπλοκάρονται προληπτικά, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Είναι σαν να αποφεύγει η μαμά με το παιδάκι της το Χ κοριτσάκι στο πάρκο, επειδή ο μπαμπάς του κατηγορείται για παιδεραστία από κάποιους που τον στοχοποίησαν για διαφορετικό λόγο και ενδεχομένως το κορίτσι έχει ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν κακό στο αγόρι. Τρία πουλάκια κάθονταν.

  Οι όροι χρήσης των ISP δεν είναι οι μόνοι που αφορούν ένα χρήστη. Οι ISP υπογράφουν συμβάσεις με παρόχους υποδομών, που κι αυτές με τη σειρά τους έχουν περιορισμούς. Δεν υπάρχει «ελευθερία» πρόσβασης και χρήσης του διαδικτύου. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και αρκετές οργανώσεις κάνουν καμπάνιες για ουδετερότητα στο διαδίκτυο (net neutrality).

  Να μιλάμε για τα πάντα, αρκεί να μην επιμένουμε όταν δεν γνωρίζουμε κάτι.

 27. e-Lawyer: Μαζέψτε την κακομοίρα που με συγχέει με τους εντολείς μου και δώστε της ένα λεξικό με τον όρο “δικηγόρος”.

  Kαλά θα κάνουν να μαζευτούν όσοι συγχέουν τα επαγγελματικά τους με το blogging και όταν καλούνται να αποφασίσουν με ποιον θα παν και ποιον θ’ αφήσουν, πηγαίνουν με τον πελάτη τους, που επειδή πληρώνει έχει πάντα δίκιο. Οι μπλόγκερς, στην καλύτερη αδιαφορούν για την καρτ βιζίτ, και στην χειρότερη γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όσους βγαίνουν με την επαγγελματική τους κάρτα. Όπως γράφουν και τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το blogging ως διαφημιστικό εργαλείο της δουλειάς τους. Στο blogging και στο ίντερνετ, γενικότερα, κρίνονται και δοκιμάζονται απόψεις, συμπεριφορές, και συνέπεια.

  Οι bloggers έχουν επιτύχει να συνδιαλέγονται επί ίσοις όροις και κανένας δικηγόρος δεν θεωρείται καλύτερος ή αξιότερος συνομιλητής από έναν μουσικό ή ναυτικό ή μαθητή ή φοιτητή ή εμποροϋπάλληλο ή dj ή περιπτερά ή σχεδιάστρια, ή λογίστρια ή baby sitter ή ναυαγοσώστη, ή ό,τι άλλο. Ο ελιτισμός, ευτυχώς, δεν περνάει στο blogging. Και είναι προς τιμήν κάποιων άλλων bloggers, που αν και έχουν ίδιας ή μεγαλύτερης αξίας πτυχία ή ακόμα περισσότερα, υπάρχουν και συνυπάρχουν με τους υπόλοιπους, με όρους ισότητας, σεβόμενοι τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους.

  Αν ντε και καλά θέλουμε να μετράει κάποιο επάγγελμα στο ίντερνετ, αυτό που μετράει είναι του σχετικού με τους υπολογιστές και την πληροφορική.

  Κακομοίρηδες είναι όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα. Καλά θα κάνουν να το χωνέψουν όσο το δυνατόν συντομότερα, όσο κι αν τους κάθεται στο στομάχι αυτή η πραγματικότητα.

 28. έχετε θίξει πολλά θέματα για τα οποία πρέπει να απαντήσω (για να μην πω «να λογοδοτήσω» έτσι που είναι το ύφος σας) ξεχωριστά στον καθένα σας. Είχα πρόβλημα και με το update στην πλατφόρμα της WP κι έχασα το χρόνο μου. Τα λέμε αύριο.

 29. JustAnotherGoneOff, είναι φανερό πως δεν γνωρίζεις το αντικείμενο και δεν έχεις τις τεχνικές γνώσεις που αυτό προϋποθέτει. Όσο για τον νεαρό δικηγόρο, είναι επίσης φανερό ότι το νεαρό της ηλικίας του τον έχει ωθήσει να μπλέξει πολλά πράγματα μαζί (επάγγελμα, προσωπική έκφραση, κοινωνικές δραστηριότητες, προσωπικές επιλογές) και στην προσπάθειά του να τα ξεμπλέξει προσπαθεί να φιμώσει τους άλλους. Επικίνδυνη η ατραπός που επέλεξε, καθώς καλύτερα ήταν να τα βρει με τον εαυτό του και να οδηγηθεί στην ωριμότητα.

 30. Chicagoer: καλύτερα να αποφύγετε τους ρατσιστικούς αφορισμούς σε σχέση με την ηλικία μου και να στρωθείτε να διαβάσετε τι σημαίνει περιορισμός στην ελευθερία της έκφρασης και τι σημαίνει προστασία της προσωπικότητας.

  Το e-lawyer είναι ένα ιστολόγιο που υπάρχει 4 χρόνια και προωθεί καθημερινά τον διάλογο για νομικά ζητήματα του Διαδικτύου. Ουδέποτε απέκρυψα την ταυτότητά μου ή το επάγγελμά μου και αυτό θα έπρεπε να θεωρηθεί μια διαφανής κι έντιμη συμπεριφορά.

  Το blog μου έχει περιληφθεί σε πανεπιστημιακές εργασίες ως ένα από τα σημαντικότερα ιστολόγια της μπλογκόσφαιρας. Η γνώμη μου για την συκοφαντική δυσφήμηση και για την προστασία προσωπικών δεδομένων είναι σταθερή σε όλα αυτά τα χρόνια και δεν είδα να έρθει κάποιος από όλους τους άσχετους που φλυαρούν με απόλυτη άγνοια για «ελευθερία έκφρασης» και «λογοκρισία» χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο αυτών των εννοιών, να έχουν εκφράσει πιο πριν τις αντιρρήσεις τους σε κάποια από τις αναρτήσεις μου.

  Τα ατομικά δικαιώματα δεν είναι «επικεφαλίδες», έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο και πεδίο εφαρμογής.

  Τα υπόλοιπα είναι αποτέλεσμα της σύγχυσης που κατοικοεδρεύει στον εγκέφαλό σας και της γηπεδοποίησης σε στυλ «αυτοί» κι «εμείς». Δεν προωθούν τον διάλογο και δεν έχω καμία όρεξη να τροφοδοτήσω τις ανόητες και ρατσιστικές επιθέσεις σας.

 31. nobody
  Όταν το PeerGuardian αποκλείει την ΕΠΟΕ, της Warner, το China Education & Research Network, βλέπω σήμερα και μια Rodin Filmproduction BV, το βλακώδες Quantcast, τότε είναι ένας αργόσχολος φοιτητάκος που για να περάσει η ώρα του κάνει portscans. Όταν δούμε την ΙΡ του φίλου σου, το πρόγραμμα είναι άχρηστο, εγώ είμαι αγράμματος και γενικά δεν ξέρω τι μου γίνεται. Αντιγράφω τα λόγια σου: Τωρα αν εσυ νομιζεις οτι ολοι σου γραφουν επειδη θελουν να υπερασπισουν τον λ:ηρ και μονο και οχι για να σου δωσουν να καταλαβεις πως λειτουργει το PeerGuardian, ε τι να πω. Ακριβώς αυτό, ο έτερος φίλος σας Chicagoer δεν άφησε αμφιβολίες με το υφάκι των 40 καρδιναλίων.

  Χ
  «Tα προγράμματα τύπου Peerguardian, μπλοκάρουν και αριθμητικές διευθύνσεις πανεπιστημίων, αδιακρίτως, διότι στα πανεπιστήμια υπάρχουν topsites και εκτενή p2p δίκτυα, τα οποία έχουν στοχοποιηθεί εξωτερικά. Σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, τοποθετήθηκαν δολώματα σε πανεπιστημιακούς διακομιστές (κυρίως ftp από ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ ή άλλες κρατικές αρχές. Γι’ αυτό και μπλοκάρονται προληπτικά, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι.»

  Γι αυτό το λόγο χρησιμοποιώ το PG2, για προληπτικούς λόγους αλλά και να δω πως κινείται τελικά το ίντερνετ. Φυσικά, το ότι η ΕΠΟΕ βασιλεύει στο ιστορικό, αυτό «δεν σημαίνει κάτι»…

  Omadeon
  Θα ήθελα την εξής χάρη: να υπερασπίζομαι όποιον θεωρώ ότι το αξίζει χωρίς απαραιτήτως να είναι φίλος μου. Μην μου γράφεις με κεφαλαία λοιπόν.
  «Ακούγεται μάλλον σαν να θέλεις να εμπλέξεις τον αντίπαλο του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΟΥ ΦΙΛΟΥ σε θέματα όπου ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμμία σχέση.»
  Η απόλυτη κεφαλαιούχα βεβαιότητά σου, σε τι οφείλεται; Δεν είναι θέμα ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ, όπως φωνάζεις, αλλά ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ. Που δεν θα έλθει ποτέ φυσικά. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο, γιατί μια συζήτηση μαζί σου πάνω στο θέμα οδηγεί σε ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΑ αδιέξοδα.

  Chicagoer
  Καλά σου απάντησε ο e-lawyer. Τι είναι αυτός ο μαλακισμένος ηλικιακός ρατσισμός που πουλάτε συνέχεια; Κατά τα άλλα, κάτι είπε ο nobody επί προσωπικού.

  Kατερίνα σ-Μ.
  Στο θέμα που ζητάς επίμονα διευκρινίσεις, από το tvxs.gr μέχρι το Buzz, δεν γίνεται να μην δημοσιοποιήσω μέρος ιδιωτικών συνομιλιών μας χωρίς νομική κάλυψη. Ο νοών νοείτω.

  e-lawyer
  Μάζεψε τη γλώσσα σου μην στην κόψω!

  Θα ακολουθήσει κι άλλο σχόλιο.

 32. Ένα συμπέρασμα βγάζω απ’ όλη αυτή την ιστορία: η αδιαλλαξία σας είναι επικίνδυνη. Για τον απλούστατο λόγο πως η Σ.Ι. ζήτησε από τον e-lawyer να τον υπερασπιστεί γιατί το δικαιούται από το Σύνταγμα μέχρι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Δηλαδή, τι περιμένατε να πει ο e-lawyer, άντε κοκόνα μου και κλάσε μας τον μπούτσο; Αν ήταν γιατρός και η Σ.Ι. ζητούσε να την θεραπεύσει, αφενός πάλι θα την κριτικάρατε και γι αυτό κι αφετέρου θα σταυρώνατε και τον γιατρό. Δεν πάμε καλά.

  Ψάχνοντας το μπλογκ του e-lawyer έπεσα σε αυτό το ποστ
  http://elawyer.blogspot.com/2008/06/blog-post_22.html
  Τι λέει περιληπτικά, ένας συγγραφέας έγραψε μυθιστόρημα με τίτλο «Η δίκη του Λεπέν». Στο βιβλίο έλεγε ότι ο Λεπέν είναι ένας αρχηγός φονιάδων, βρικόλακας κλπ και ο συγγραφέας καταδικάστηκε από τη γαλλική δικαιοσύνη. Την επόμενη μέρα, 97 συγγραφείς έγραψαν ένα άρθρο στην Liberation όπου αναπαρήγαγαν όλα τα αποσπάσματα που είχαν κριθεί «δυσφημιστικά» από τη δικαιοσύνη. Ο Λεπέν στράφηκε εναντίον της Liberation για την αναπαραγωγή και δικαιώθηκε. H Liberation πήγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και διαμαρτυρήθηκε για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων είπε : αφού είχαν ήδη κριθεί δυσφημιστικά, κακώς η Liberation τα αναδημοσίευσε.

  Αντί λοιπόν να δαχτυλοδείχνετε τον elawyer, βάλτε τα ακριβώς με αυτό το σύστημα δικαιοσύνης. Που προφανέστατα αντιπαθείτε γιατί θέλετε να λιώσετε την Σ.Ι. Κάποια προσωπικά πρέπει να έχετε μαζί της, δεν εξηγείται αλλιώς τόσο μένος εναντίον της. Αν το Ελληνικό δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση, ποιος είμαι εγώ κι εσείς που θα το κρίνουμε; Εδλω υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα, αληθινά εγκλήματα, σκάνδαλα και διαφθορά, ακόμα και μέσα στη Δικαιοσύνη, και θα σταυρώνουμε δύο ανθρώπους;

  Δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης. Βλέπω μόνο διασυρμούς, συκοφαντίες και χαλκεύσεις. Χρησιμοποιείτε την Σ.Ι., με αφετηρία τον Θ. Λαζαρίδη, σαν αποδιοπομπαίο τράγο και βάζετε μαζί και τον elawyer ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να υπερασπιστεί τον εντολέα του, όπως ο γιατρός υποχρεούται να περιθάλψει τον εγκληματία.

  Αλλά, και για τον Θέμη Λαζαρίδη, έχω ράμματα για τη γούνα του αλλά όχι τώρα.
  Coming soon.

 33. Επειδη τελικα το λιγοτερο ειναι οτι δεν εχεις καταλαβει πως λειτουργει το προγραμμα το οποιο χρησιμοποιεις, και επειδη νιωθω οτι μιλαω σε τοιχο, σταματω εδω. Ειδικα μετα και την «ανακαλυψη» σου περι ετερου φιλου μου, οφειλω να πω οτι σηκωνω τα χερια ψηλα. Προφανως οσοι δε συμφωνουν μαζι σου ειναι ολοι ετεροι φιλοι μεταξυ τους.
  Κατα τα αλλα καποιοι εθελοτυφλουν. Εκτος απο εσενα φυσικα.

  Απλα ενα τελευταιο για το PeerGuardian: Αν θες να μαθεις πως λειτουργει και τι κανει, τοτε υπαρχουν και τα σχετικα φορουμς. Ψαξε τα, μαθε και μετα μιλα.Γιατι απ οσα εχεις πει μεχρις στιγμης, δεν εχεις καταλαβει χριστο.

  Ευχαριστω για το προνομιο (οπως διαβαζω παραδιπλα) σχολιασμου που μου παρειχες και ζητω συγγνωμη για την καταχρηση του χωρου και του χρονου σου που εκανα.
  Να περνας καλα.

 34. Είναι προνόμιο γιατί ο χώρος είναι δικός μου και τον πληρώνω από την τσέπη μου. Εσύ μπορείς πάντα να γράψεις από το μπλογκ σου ή από του λ:ηρ.

 35. «Αν θες να μαθεις πως λειτουργει και τι κανει, τοτε υπαρχουν και τα σχετικα φορουμς. Ψαξε τα, μαθε και μετα μιλα.»

  Όπως υπάρχουν φόρουμ που αποκαλύπτουν την «πραγματική» ελληνική ιστορία, αλλά είναι κατά βάθος εθνικιστικά. Απορώ πως ανάγετε τον απίστευτο θόρυβο των φόρουμ σε υψηλή αξία. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

 36. JAGO, OK, μην πάρεις Νέα Γνώση, κράτα όση έχεις να μη φύγει

  Τα δικά μας φόρουμ ΔΕΝ είναι «εθνικιστικά», και το ξέεεερεις…
  πονηρούουουληηη… 🙂

  Δεν φτανει που μας έβρισες (εμάς τους geeks), τώρα μας βρίζεις ΚΑΙ τα φόρουμ… τσκ, τσκ, τσκ!!!

  OXI, ΟΧΙ, με τίποτα. ΚΑΝΕΝΑ πληροφορικό φόρουμ δεν είναι «απίστευτος θόρυβος», ΓΕΜΑΤΑ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟΡΙΩΝ είναι.

 37. Υ.Γ. Προτείνω μια λύση θέλγουσα και… συμβιβαστική, αγαπητέ JAGO. Αφού τόσους από μας ΔΕΝ πιστεύεις, γιατί μας θεωρείς είτε ψεύτες είτε προκατειλλημένους, ΓΙΑΤΙ δεν ψάχνεις να βρείς έναν ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟ, άσχετο, που να ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ την παρούσα διένεξη, να σε διαφωτίσει?

  Is it a deal? 🙂

 38. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από εμάς τους Πληροφορικούς !!! χεχε

  1+1=2 σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ.
  (It’s NOT a matter of opinion….)

  Λαός Δικτυωμένος, ποτέ νικημένος.

 39. Τόσα χρόνια, αντέχουμε τους παραλογισμούς των ΜΗ-πληροφορικών…
  Ε, καιρός είναι να σας πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

  ΔΕΝ είναι θέμα «συντεχνίας» (ΧΕΣΤΗΚΑ να υποστηρίξω το Λεωνίδα ή οποιονδήποτε άλλον). Είναι θέμα ΛΟΓΙΚΗΣ, ρε γαμώτο.

  Ω, ναι, ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ρε γαμώτο.
  Αυτό το… ΜΟΝΑΔΙΚΟ πράμα, ΧΑΡΙΣ στο οποίο ΜΠΟΡΟΥΜΕ να συζητάμε, αυτό το περίεργο πράμα, που… (παραδόξως) ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ σε «γνώμες» και «απόψεις» ή «debate». Είναι ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟ και ισχύει σε ΚΑΘΕ πιθανό σύμπαν, είτε υπαρκτό είτε μη-υπαρκό…

  Για τη ΛΟΓΙΚΗ ρε γαμώτο. ΤΙΠΟΤΕ άλλο.

  Πάρτε τους δικηγόρους σας, τις λογοκρισίες σας, τα κράτη δας, τον ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ σας, και βάλτε τα εκεί που ξέρετε. ΜΗΔΕΝ η αξία τους.
  ΕΜΕΙΣ ΧΤΙΣΑΜΕ τον ΙΔΙΟ τον κόσμο σας.
  Αυτή τη στιγμή ΚΟΛΥΜΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΩΔΙΚΑ, στη δική μας Λογική.

  ΑΝ θέλουμε, ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ σας.
  ΜΟΝΟ ένα πράμα ζητάμε. ΤΟΣΟ απλό…

  «Για τη ΛΟΓΙΚΗ ρε γαμώτο».
  Για τον ορθολογισμό.
  Για το «1+1=2».
  Αυτό μόνο….

 40. Νεαρέ δικηγόρε,

  Έχεις μάθει για κάθε τι που δε σου αρέσει να χρησιμοποιείς τον όρο «ρατσισμός». Το ότι δείχνεις ανωριμότητα δεν αποτελεί ρατσισμό αλλά διαπίστωση, που ενισχύεται από το υπερφίαλο φρόνιμα που επιδεικνύεις νομίζοντας ότι τις αντιρρήσεις μας έπρεπε να έρθουμε να τις υποβάλλουμε στο μάλλον λιγότερο σημαντικό από ότι πιστεύεις ιστολόγιό σου.

  Αυτή ακριβώς η ανωριμότητα είναι που σε ώθησε να γράψεις στο ίδιο υπερφίαλο ύφος τους τίτλους των άρθρων σου στο GURF, νομίζοντας ότι θα εντυπωσιάσεις τους πάντες, μη γνωρίζοντας ίσως ότι, ειδικά στους κύκλους των πραγματικά μορφωμένων, τέτοια άτομα εύκολα χαρακτηρίζονται ώς ψώνια και λοιδορούνται ανάλογα.

  Θα σου πρότεινα λοιπόν να υιοθετήσεις μία σεμνότερη στάση, να αναζητήσεις την ωριμότητα, και να πάρεις κάποια μαθήματα από τα γεγονότα αυτά, γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να διολισθήσεις περισσότερο και να σε βλέπουν οι πάντες (και όχι άδικα) σαν ένα αντιπαθητικό κακομαθημένο και όχι σαν τον μεγάλο γνώστη της νομικής όπως ονει-
  ρεύεσαι.

  Δε θα ήθελα να αναφερθώ σε παραδείγματα γνωστών νομικών, που αναγνωρίζονται ως γνώστες της νομικής επιστήμης, ταυτόχρονα όμως αναγνωρίζονται και ως νούμερα που ο κόσμος γελάει μαζί τους, ίσως γιατί κανένας δεν τους μίλησε όταν έπρεπε ώστε να μην καταλήξουν εκεί.

 41. Θα προσέθετα δε ότι από νομική άποψη ο όρος «ατομικά δικαιώματα» έχει γνωρίσει πολλές ερμηνείες σε διάφορες εποχές, αλλιώς θα είχαμε μείνει στον κώδικα του Χαμουραμπί, άντε και στον κώδικα του Ιουστινιανού. Προσπαθείς λοιπόν να θέσεις υπό νομική ερμηνεία κάτι που δεν μπορεί να μπει σε νομικά καλούπια, νομίζοντας ότι κατέχεις την απόλυτη ερμηνεία που πρέπει όλοι να αποδεχτούν. Και αν θες ένα πιο γλαφυρό παράδειγμα, μέχρι πριν λίγα χρόνια (πολλά για έναν νέο όπως εσύ βεβαίως) η ηθική όπως την έβλεπε ο νομοθέτης ήταν πολύ διαφορετική, και σίγουρα θα είναι πάλι διαφορετική στο μέλλον.

 42. jago: Στο θέμα που ζητάς επίμονα διευκρινίσεις, από το tvxs.gr μέχρι το Buzz, δεν γίνεται να μην δημοσιοποιήσω μέρος ιδιωτικών συνομιλιών μας χωρίς νομική κάλυψη. Ο νοών νοείτω

  Στο tvxs δεν συμμετείχες, και δεν ήταν δυνατόν να σου ζητήσω κάτι. Αυτό που γράφεις είναι αποκύημα της φαντασίας σου. Μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας, όλη η συζήτηση είναι εδώ: http://www.tvxs.gr/v8346

  Το αν θα εξακολουθήσω να το ζητώ, επίμονα ή όχι, είναι κάτι που αφορά εμένα και θα το κάνω όποτε κρίνω. Επί της ουσίας, δεν ζήτησα διευκρινήσεις, γνωρίζω την αλήθεια, όπως την γνωρίζεις κι εσύ που την διαστρέφεις ανενδοίαστα. Σου έστειλα με μέηλ ό,τι χρειαζόταν για να το θυμηθείς. Σου έδωσα και την ευκαιρία να το διορθώσεις όσο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ως ανακρίβεια λόγω κακής μνήμης.

  Αυτό που ζήτησα να κάνεις, είναι να αποκαταστήσεις την αλήθεια γιατί ξέρεις ότι δεν είναι όπως το έχεις γράψει στο buzz, και να κάνεις και αυτό που δήλωσες: just another gone off: Τα μέηλ υπάρχουν προς διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Δήλωσα ενδιαφέρον αλλά ακόμα περιμένω να μου διαθέσεις το μέηλ που έγραψες ότι έστειλες σ’ εμένα. Ό,τι γράφεις για νομική κάλυψη δεν στέκει γιατί δεν πρόκειται για αλληλογραφία τρίτου.

  Απορώ… τόσο πολύ υποτιμάς την νοημοσύνη των αναγνωστών σου;

 43. Chicagoer,
  για τον «μαλακισμένο ρατσισμό σας που πουλάτε συνέχεια», όπως σας γράφει ο just another gone off, καθώς και για τις συμβουλές του e-Lawyer «να αποφεύγετε τους ρατσιστικούς αφορισμούς», μπορώ να σας δώσω μπούσουλα για να καταλάβετε τι είναι ρατσιστικό σχόλιο:
  E-lawyer, σε γυναίκα μέλος του tvxs: Άντε πλύνε κανα πιάτο.

  Για να σας το πω χαριτωμένα, έτσι όπως αρέσει στον δάσκαλό σας «πάρε να ξεστραβωθείς κι εσύ»

  Tην παραδοξότητα, όμως, του να γίνεται τιμητής των «ρατσιστικών» σχολίων κάποιος που επιδίδεται κατ’ εξακολούθηση σε χυδαία σεξιστικά σχόλια, δεν μπορώ να σας την εξηγήσω: http://www.tvxs.gr/v8346

 44. Πραγματικά εκπληκτικός ο αντιρατσιστικός και πολιτισμένος λόγος του εκλεκτού διδάκτορα της ρητορείας. Βρίθει σεβασμού στην ατομικότητα και την προσωπικότητα του συνομιλητή του. Λογιότατος, διακρίνεται από σεμνότητα και ήθος που εντυπωσιάζει. Αλλά και εκπαιδευτικός, φροντίζει να μας ενημερώσει για το πως μιλάνε οι δικηγόροι.

 45. «σκυλάραπα ρατσιστή, ΜΗ μου βγάζεις γλώσσα εσύ….»

  (ΠΟΥ το είχα ακούσει αυτό, μα ΠΟΥ το είχα ακούσει….)

 46. βλάσφημε Chicagoer, γκαμώ το Κριστό σου (χεχε)
  ξεφτιλισμένε υβριστή άει γκαμίσου
  Βρωμόστομοι Σκυλάραπες Ρατσιστές της Γης Μετανοείτε
  Αμαρτωλή και Ανήξερη Ξερόλα Κατερίνα συνετίσου
  ο καιρός γαρ εγγύς….
  ο ΠΕΛΕΚΥΣ της Ντικαιοσύνης βαρύς

  (ΜΟΝΟΝ ως αστείον, σόρυ…)

 47. Το συμπέρασμα είναι πως το θέμα με τον Ηρακλειώτη και το Παρατηρητήριο Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του PeerGuardian, δεν υφίσταται.

 48. «ΕΜΕΙΣ ΧΤΙΣΑΜΕ τον ΙΔΙΟ τον κόσμο σας.
  Αυτή τη στιγμή ΚΟΛΥΜΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΩΔΙΚΑ, στη δική μας Λογική.»

  Μόνο που όπως βλέπεις, κάθε άλλο παρά οργανωμένα ασφαλής αποδείχτηκε. Το μακρύ χέρι του νόμου ΦΤΑΝΕΙ μέχρι ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

  Γιατί ξεχάσατε μια βασική παράμετρο στην ουτοπία σας: η Εξουσία χτυπάει με σάρκα και οστά και ονοματεπώνυμα.

 49. Δεν είναι θέμα δικαστηρίου. Έξυπνος είσαι, κατάλαβες πως έκανες λάθος, τέλος. Τα περιφερειακά θέματα των άλλων, δεν με απασχολούν.

 50. Γιατί ξεχάσατε μια βασική παράμετρο στην ουτοπία σας: η Εξουσία χτυπάει με σάρκα και οστά και ονοματεπώνυμα.

  ΧΕΣΜΕΝΗ την έχουμε. ΑΠΛΩΣ μπορεί να μας εξαναγκάσει κάποτε σε ΑΠΟΛΥΤΗ ανωνυμία. ΧΑΡΗ της κάνουμε, όσοι την τρέφουμε με στοιχεία….

 51. Για να δούμε, όλοι οι λαλίστατοι υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου τι θα πουν γι’αυτό;
  http://www.tvxs.gr/v15608

  Πρόβλεψη: απο τη μεριά τους θ’ ακούσουμε τα τριζόνια να τερετίζουν, τα γένια μας να μεγαλώνουν, το γρασίδι να φυτρώνει…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s