Ο Ούγκο Τσάβες σε ήχο πλάγιο του δευτέρου

hugo_chavez
Χάιλ Χέσους!

Διαβάζω σε άρθρο του Τάκη Μίχα πως ψηφίστηκε στο Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων μια διακήρυξη που λέει ότι:

«Η δυσφήμηση της θρησκείας» αποτελεί «σοβαρή προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», ότι περιορίζει την ελευθερία αυτών των οποίων η θρησκεία δυσφημείται και ότι μπορεί να εξωθήσει σε πράξεις βίας. 

Ορθά παρατηρεί ο αρθρογράφος, πως:

Αν κανείς ισχυριστεί ότι «η επιστήμη λέει ανοησίες», η άποψή του αυτή μπορεί να μη θεωρηθεί σοβαρή στις περισσότερες χώρες όμως ασφαλώς δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει διώξεις. Αντίθετα, αν κανείς ισχυριστεί ότι «η θρησκεία λέει ανοησίες», τότε σε πολλές χώρες θα αντιμετωπίσει διώξεις και ίσως χάσει και τη ζωή του.

Είναι λογικό πως στο εξωτερικό, σε αντίθεση με την Ελληνική Δημοκρατία των Ταλιμπάν, δεκάδες οργανώσεις – διακόσιες λέει – ξεσηκώθηκαν για την εθελοτυφλία του ψηφίσματος αλλά το χειρότερο δεν είναι μόνο αυτό. Στη συνέχεια αποκαλύπτεται μια ζουμερή λεπτομέρεια:

Την πρόταση για την απαγόρευση της δυσφήμησης της θρησκείας την εισήγαγε προς ψήφιση όχι μόνο το ισλαμικό Πακιστάν (εκπροσωπώντας την Οργάνωση των Ισλαμικών Χωρών), αλλά και η «κόκκινη» Βενεζουέλα του Ούγκο Τσάβες!

Τόμπολα!

Πάμε παρακάτω για να πούμε μερικά πράματα με το όνομά τους.

Το γεγονός ότι ο «μαρξιστής» Τσάβες έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη αυτής της απόφασης προκαλεί ασφαλώς τεράστια ερωτήματα. Πάντως, όπως και να έχει το πράγμα είναι φανερό ότι έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι από τότε που ο Μαρξ αφόρισε τη θρησκεία ως «το όπιο των μαζών».

Δεν είναι τόσο τεράστια τα ερωτήματα, ούτε καν πρωτοφανές το γεγονός, αν αναλογιστεί κανείς το ρόλο και την επιρροή της Καθολικής Εκκλησίας στην πολύπαθη Λατινική Αμερική. Η Καθολική Εκκλησία έχει πετύχει να εγκαθιδρύσει ένα μοναδικό κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο στη σύγχρονη Δύση, ειδικά στις ΗΠΑ και στην Νότια Αμερική, την αξεδιάλυτα πλεγμένη χειραγώγηση των λαϊκών μαζών σε οποιοδήποτε πολιτικό καθεστώς είναι στην εξουσία. Δεν χρειάζεται μια χούντα για να εγκαθιδρυθεί το φαντασιακό υπερπέραν με τους όρους της χειρίστης εκμετάλλευσης, ακόμα και ένα κατ’ όνομα σοσιαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να απαλλαγεί από τη βδέλλα της θεοκρατίας και των προλήψεων. Δεν είναι άξιο απορίας αυτό, τα ιστορικά ανάλογα είναι παραδειγματικά πολυπληθή. Και δυστυχώς πολύ κοντινά μας.

Σε αντίθεση με την εθνικιστική κρατούσα νεοελληνική αντίληψη, η Τουρκοκρατία και η Ορθοδοξία είχαν στενή όσο κι αγαστή συνεργασία μαζί για τους λόγους που πλέον όλοι γνωρίζουμε. Η πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, με την κατάρρευσή της, παραδόθηκε στον πιο απεχθές εναγκαλισμό με τη θρησκεία με την ταυτόχρονη άνοδο του πιο χυδαίου φασισμού, που ήταν όμως μασκαρεμένος ο ίδιος κομμουνισμός. Διαμοιρασμός εξουσίας και χρήματος, σκοτεινή διπλωματία και χειραγώγηση, καλλιέργεια της άγνοιας και του φανατισμού, για να αποπροσανατολιστούν τα ζοφερά άγχη και βάσανα της εγκόσμιας και μοναδικής ζωής. Όπως φαίνεται ότι τώρα κάνει ο Τσάβες με τον Καθολικισμό με τον πιο άκρατο συμφεροντολογισμό για να παραταθεί η τάχα δημοκρατική εξουσία του. Ο στυγερός γαιοκτήμονας και βασιλιάς αυτοκράτορας, του χιλιοπεντακοσάχρονου Μεσαίωνα, δεν είχε το συμφέρον να απαλλάξει τους υποτελείς χωρικούς από τις δεισιδαιμονίες περί μαγισσών και βρυκολάκων διότι γνώριζε άριστα πως η αλήθεια θα του απέδιδε το κύρος του εγκληματία κατά της ανθρωπότητας. Πόσες εκατοντάδες σφαγές γίνανε κατ’ όνομα του άρχοντα! Ξέρουμε πως η πτώση του κομμουνισμού στις ανατολικές χώρες της Ευρώπης ξύπνησε απότομα όσο και θεαματικά τα πιο μαύρα ένστικτα της θεοκρατίας. Τι Στάλιν τι Χριστός, ένα και το αυτό πράμα. Που αυτό σημαίνει πως ο Μαρξ δεν εφαρμόστηκε ποτέ όσο και διαστρεβλώθηκε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο στις μπερδεμένες και τρομοκρατημένες λαϊκές μάζες. 

Τι θα λέει από και μπρος ο «σοσιαλισμός» του Ούγκο Τσάβες; Που είναι τώρα όλοι αυτοί που ξελαρρυγγιάζονται με ύμνους υπέρ του Τσάβες; Μόκο! Να χαρώ ψευτοαριστερισμό, καταντροπιάστηκε η αριστερή ιδεολογία με τον πιο παταγώδη τρόπο – κι ας το κρύβουν τελικά οι διαψευδόμενοι, η άγνοια δεν θα περάσει. Λες χριστοπαναγίες και θα τιμωρηθείς, πως; Με τον ίδιο τρόπο που κάθε ασήμαντος υπαινιγμός κατά του Πατερούλη είναι ικανός να ταλαιπωρήσει μέχρι και τα εγγόνια σου! Τα σύγχρονα γκούλαγκ έχουν μετασχηματιστεί σε ύπουλες μεθόδους ηθικού σωφρονισμού και πνευματικού αφανισμού με τα προσχήματα κάθε λογής Συμβουλίων Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (το ποιο, το ποιο;) και του συνεχιζόμενου εξευτελισμού περί πολιτικής ορθότητας… Τρομάζω στην σκέψη στο τι επιφυλάσσεται στους «υβριστές», τους διαφορετικά σκεπτόμενους, αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από την μέγγενη της ισοπέδωσης, της αμάθειας, του φανατισμού, της καλλιέργειας του φόβου, της ιστορικής διαστρέβλωσης, της πνευματικής αποχαύνωσης, της χυδαίας εκμετάλλευσης, της ατέρμονης διαπλοκής, της ξεδιάντροπης εξαπάτησης. Τελικά, ποτέ καμιά εξουσία δεν εκμεταλλεύτηκε μια στιβαρά θεμελιωμένη ιδεολογία για ανθρωπιστικούς λόγους. Ο Μαρξ ήταν τελικά αφελής. Μαζί με αυτόν κι εμείς.

Advertisements

10 thoughts on “Ο Ούγκο Τσάβες σε ήχο πλάγιο του δευτέρου

 1. Γκουχ. Συγγνώμη, την διακήρυξη την διαβάσατε πριν βγάλετε τα συμπεράσματα σας, ή βασιστήκαστε απλώς σε όσα λέει ο Μίχας; Θα ήθελα να ξέρω.

 2. Δεν είναι τόσο απλο το θέμα, πάντως. Γενικά, τη διακήρυξη την ψήφισαν οι δυτικές χώρες και την καταψήφισαν οι άλλες. Η Κούβα και η Βολιβία, αλλά και η Λευκορωσία, ψήφισαν όπως η Βενεζουέλα.

 3. Άχτι το έχω να βάλει κάποιος ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα για το «όπιο» του Μαρξ. Το νόημα είναι εντελώς διαφορετικό. Τέλος πάντων.

  Όπως μια κυβέρνηση του 42% δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία των πολιτών μιας χώρας και όπως η ΕΕΧΙ δεν εκπροσωπεί το σύνολο των Ελλήνων χρηστών ίντερνετ, έτσι και οποιοσδήποτε ιεράρχης δεν είναι εκπρόσωπος οποιασδήποτε Θρησκείας.

  Μην κάνετε το ίδιο βλακώδες λάθος με τον Ντώκινς, τους μοδάτους αδαείς της φάμπρικας που έστησε και τους εγχώριους αντιγραφείς τους. Στην ίδια βάση, Ελλάδα δεν υπήρξε στην αρχαιότητα, γιατί δεν είχαμε κράτος με τη σημερινή έννοια. Τραλαλό. Και έθνη δεν υπάρχουν, αλλά οι ΗΠΑ έχουν έθνος. Μπλιπ.

  Από εκεί και πέρα, όταν υπήρξε πάλι μέσω ΟΗΕ σύσταση για να εξετάσει το Ηνωμένο Βασίλειο το θέμα της μοναρχίας, το θέμα πέρασε στα ψιλά. Κάποιοι συντηρητικοί δημοσιογράφοι πήγαν να περάσουν τη γραμμή του παλατιού, στο στυλ «βασιλικοί κύκλοι υπστηρίζουν πως ο βρετανικός λαός δεν θέλει δημοψήφισμα περί του πολιτειακού». Τον ρώτησαν; Όχι, δεν θέλουν καν να τον ρωτήσουν. Υπενθυμίζεται πως ο πολιτειακός άρχων, έχει και τα σκήπτρα της αγγλικανικής εκκλησίας.

  Η «δυσφήμηση» έχει πολλά πρόσωπα, όσα και η δυστυχία. Δείτε τον υποχρεωτικό αθεϊσμό στην Αλβανία του Χότζα.

  Κοινωνικός δαρβινισμός.

 4. H διακήρυξη είναι απαράδεκτη.
  Συνδέει το defamation(=δυσφήμιση) που είναι μιά μορφή κριτικής και αναπόσπαστο στοιχείο της ελευθερίας της έκφρασης με το ρατσισμό,τις θρησκευτικές διώξεις και την υποδαύλιση θρησκευτικού μίσους.Ενώ είναι αρκετά απλό να καταδικαστούν τα δεύτερα θεωρώ ότι στην πράξη χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για να μπεί και επισήμως η θρησκεία στο απυρόβλητο από την όποια μορφή κριτικής.
  Ποιός θα βάλει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του αυτονόητου δικαιώματος για άσκηση κριτικής (ακόμη και σκληρής και άδικης) απέναντι σε οτιδήποτε και στην «πρόκληση σε βία και σε θρησκευτικό μίσος»;
  Τι συμβαίνει όταν η βία και το μίσος είναι η απάντηση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού κάθε είδους στην κριτική;Θυσιάζουμε την ελευθερία με αντάλλαγμα την ασφάλεια;Υποκύπτουμε στον τραμπουκισμο του φανατισμού;Μήπως η πραγματική απειλή για την ειρήνη και την ελευθερία είναι τα μηδενικά όρια ανεκτικότητας του φανατισμού απέναντι στη διαφορετική άποψη και η υπερευαισθησία των πιστών απέναντι σε ότι αρνείται τις βεβαιότητές τους;
  Και βέβαια η απόφαση είναι διατυπωμένη με τη γνωστή γλώσσα της διπλωματίας που αφήνει περιθώρια και για άλλες ερμηνείες (π.χ. να αποτρέψει τους μουσουλμάνους να αποκαλούν στα Μ.Μ.Ε τούς τους εβραίους γουρούνια και υπάνθρωπους,αλλά ας μη γελιόμαστε αυτοί δε θα σταματήσουν ποτέ.Οι μόνοι στους οποίους απευθύνονται αυτές οι διακυρήξεις είναι οι αμφισβητίες των θρησκειών ή όσοι τις διακωμωδούν όπως οι Δανοί σκιτσογράφοι)
  (Ναι διάβασα Λύκε την απόφαση,ευχαριστώ για το link και το συμπέρασμά μου από αυτά που διάβασα είναι αυτό.Aν κάνω λάθος διόρθωσέ με παρακαλώ).

 5. Το κείμενο είναι όντως αισχρό. Με πρόσχημα τις αληθινές και απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον Αμερικανών Μουσουλμάνων με μόνο κριτήριο το θρήσκευμά τους ουσιαστικά ξεχειλώνει τα μέτρα και φιμώνει όποιον κριτικάρει τη θρησκεία.
  π.χ. με βάση τα ακόλουθα αποσπάσματα της διακήρυξης:
  «Strongly deplores all acts of psychological and physical violence and assaults, and incitement thereto, against persons on the basis of their religion or belief, and such acts directed against their businesses, properties, cultural centres and places of worship, as well as targeting of holy sites, religious symbols and venerated personalities of all religions;
  » και
  «9. Deplores the use of the print, audio-visual and electronic media, including the Internet, and any other means to incite acts of violence, xenophobia or related intolerance and discrimination against any religion, as well as the targeting of religious symbols and venerated persons;
  »
  θα πρέπει να υπάρχει νομοθεσία που θα μου απαγορεύει να εκφράζω την άποψη ότι ο Μωάμεθ ήταν ένας σιχαμερός παιδεραστής (που ήταν, καθώς ολοκλήρωσε το γάμο του με την Αισε όταν αυτή ήταν επτά ετών) ή ότι ο Αβραάμ ήταν απατεώνας και νταβατζής (πως θα λέγατε κάποιον που πάσαρε τη γυναίκα του στους βασιλιάδες της περιοχής, αντί ανταλλαγμάτων; ).
  Εξίσου ελεεινό είναι και το παρακάτω απόσπασμα:
  «13. Urges all States to provide, within their respective legal and constitutional systems, adequate protection against acts of hatred, discrimination, intimidation and coercion resulting from defamation of religions and incitement to religious hatred in general, and to take all possible measures to promote tolerance and respect for all religions and beliefs;
  »
  Γιατί πρέπει η θρησκεία να μένει στο απυροβόλητο της κριτικής; Δεν αρκεί η καταδίκη της εξώθησης σε βία; Πρέπει να απαγορεύεται και η κριτική;

  Και για την ιστορία να ποιοι υπέκυψαν στις πιέσεις των μουλάδων και των παπάδων:
  Angola, Azerbaijan (καμμία έκπληξη), Bahrain(καμμία έκπληξη), Bangladesh(καμμία έκπληξη), Bolivia (Ο αδερφούλης του Τσάβες, ο Μοράλες), Cameroon, China (άθεοι κομμουνιστές – μη χέσω!), Cuba (ουδέν σχόλιον), Djibouti, Egypt (καμμία έκπληξη), Gabon, Indonesia(καμμία έκπληξη), Jordan, Malaysia(καμμία έκπληξη), Nicaragua (εκατόν πενήντα γυναίκες νεκρές που θα ζούσαν αν ο αλήτης ο Ορτέγκα δεν απαγόρευε τη διακοπή της κύησης ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΓΗΡΙ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ), Nigeria (καμμία έκπληξη), Pakistan (καμμία έκπληξη), Philippines, Qatar, Russian Federation (καμμία έκπληξη), Saudi Arabia(καμμία έκπληξη), Senegal, South Africa (…)»

 6. Ανακάλυψα αυτό το ποστ δυστυχώς ΠΟΛΥ καθυστερημενα, σχεδόν 2 χρόνια μετά.

  Την εποχή που γράφτηκε, είχαμε πάρει χαμπάρι το ψήφισμα, το είχαμε καταδικάσει μάλιστα σε σχόλια (αλλού) αλλά… μου είχε διαφύγει η υπογραφή των Τσάβες, Μοράλες και μερικών άλλων. Νόμιζα ότι ήταν μόνο μουσουλμανικές χώρες που το είχαν ψηφίσει…

  Ενυγουαίη, πολύ καλό ποστ, αλλά ο Τσάβες εξακολουθεί να χρειάζεται μια ανάμεικτη στάση, σκληρής κριτικής από τη μία πλευρά ΚΑΙ υπεράσπισης από (χειρότερους) νεοφιλελεύθερους από την άλλη – νομίζω…

 7. Does anyone use as cheap online fame service than ReputationUP.com? General Dynamics? They only cost $49 which is not much, nevertheless my fellow worker Timothy said me there is, unfortunately he couldn’t recall its name. 1 genuinely start to get suspicion that he remembered wrongly.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s