Πνευματική ιδιοκτησία και μπλογκ

Διαβάζω σε κάποια ιστολόγια για μια υπόθεση κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας από μεγάλο ενημερωτικό πόρταλ σε βάρος γνωστού μπλόγκερ. Όντως αυτή η κλοπή συνέβη και καταδικάζεται απερίφραστα. Υπάρχει όμως το αλλά.

Να μην κατηγορούμε τη μια πλευρά, μόνο τους δημοσιογράφους (τους ποιούς;) αλλά συνολικά κι αυτούς τους μπλόγκερ που αναπαράγουν συστηματικά δημοσιεύσεις ειδησεογραφικών πορτάλ χωρίς να αναφέρουν την πηγή.

Γιατί παρατηρώ το εξής τραγελαφικό γεγονός: «ενημερωτικά» μπλογκ που έχουν κατακλέψει το συγκεκριμένο πόρταλ, όπως και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα, κατηγορούν τον ιδιοκτήτη του για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε σοβαροί και έντιμοι, δεν σηκώνουμε την παντιέρα της επανάστασης έτσι εύκολα κι άκριτα ακόμα κι αν εσύ ο ίδιος δεν έχεις «ενημερωτικό μπλογκ» αλλά σου κλέψανε τη φωτογραφία.

Το να βλέπω τον Πρέζα πχ, να κάνει σαματά για τη συγκεκριμένη υπόθεση όταν ο ίδιος αποδεδειγμένα παραβιάζει τις πνευματικές ιδιοκτησίες και οι υπόλοιποι μπλόγκερ κάνουν πως δεν βλέπουν, θεωρώ ότι αναιρεί πλήρως την αρχική καταγγελία. Και μετά θα έχουν απόλυτο δίκιο οι δημοσιογράφοι για τα «κακά μπλογκ».

Είναι πάρα πολύ απλό: πάρτε την πρώτη φράση από κάθε «ενημερωτικό μπλογκ» και βάλτε την στο google. Θα τολμούσα να πω ότι 80% των περιπτώσεων, για να μην πω 100%, είναι κλεμμένες δημοσιεύσεις.

Λοιπόν, λίγη σοβαρότητα και όχι καβαλικέματα στα καλάμια. Και κυρίως, μην αποδέχεστε «συμμάχους» στις καταγγελίες σας όταν αυτοί είναι αποδεδειγμένα κλέφτες πνευματικών δικαιωμάτων. Χάνετε το δίκιο σας.

Advertisements

6 thoughts on “Πνευματική ιδιοκτησία και μπλογκ

  1. δε μασ χεζεισ και συ ρε βλακακο…
    το ΠΡΕΖΑTV ειναι η μοναδικη ανεξαρτητη φωνη στα μπλογκ
    και θα συνεχησει να τα χωνει σε ολους καθημερινα
    οσο και αν αυτο ενωχλει καποιους

  2. Παράθεμα: buzz

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s