Κάρολος Δαρβίνος, σαν σήμερα

Ο Richard Dawkins γράφει στο Εγωιστικό Γονίδιο «αν επισκέπτονταν τη Γη ανώτερα πλάσματα από το Διάστημα, το πρώτο που θα ρωτούσαν για να εκτιμήσουν το επίπεδο του πολιτισμού μας, είναι αν ανακαλύψαμε ακόμη την εξέλιξη». Η φράση αυτή δεν είναι αφελής όσο φαίνεται σε πρώτη ματιά, οι εξωγήινοι θα θέλουν να μάθουν αντίστροφα πόσο επηρεάζει τον πολιτισμό μας η θρησκεία. Αυτή τη στιγμή, είναι ευτύχημα πως η ανθρωπότητα μπορεί να απαντήσει καταφατικά στην ερώτηση του Dawkins χάρη σε ένα μεγάλο πνεύνα, τον Κάρολο Δαρβίνο. Όλη η ανθρωπότητα; Όχι, εκτός από τους Έλληνες που έχουν ανακαλύψει πως κατάγονται από τον Σείριο.

Διακόσια χρόνια από τη γέννηση του Δαρβίνου και εκατό πενήντα από την πρώτη έκδοση της περίφημης Καταγωγής των Ειδών, η ανθρωπότητα ανακαλύπτει, ερευνά και ομφαλοσκοπεί την ύπαρξή της κι όχι μόνο. Το δώρο της Γνώσης είναι η κατάρα των σαλεμένων θρησκόληπτων, και των Ελλήνων από τον Σείριο, που όσο ακόμη θα αγκομαχούν παλεύοντας να μη χάσουν τα καθεστωτικά κεκτημένα αιώνων, άνθρωποι σαν τον Δαρβίνο, τον Γαλιλαίο, τον Αϊνστάιν θα τους κάνουν να τρέχουν ξεσκεπάζοντας τις ατιμίες και τα εγκλήματά τους.

Αλλά εδώ στην Ελλάδα, το μόνο που επιτρέπεται να γνωρίζουμε είναι κάτι σαχλά παραμυθάκια με έναν καλοκάγαθο γεροντάκι που σκοτώνει για την πλάκα του εκατομμύρια κοσμάκη, ζητά θυσίες παιδιών, δίνει συνταγές για παξιμάδι σκατό στη θράκα, απεχθάνεται το σεξ και τις γυναίκες και ζητά πλήρη υποδούλωση σώματος και πνεύματος στα θελήματά του. Ένα εγκληματικό παραμυθάκι που συντηρείται από γενιές βρωμερών μαυροφορεμένων σκουληκιών, που η μόνη τους έγνοια είναι να αυγατίζουν το θησαυροφυλάκιο τους σε βάρος της ανθρωπότητας.

Θα ήταν μια καλή ιδέα να ανατυπωθεί και να διανέμεται δωρεάν η διδασκαλίας της Εξέλιξης, με τον ίδιο τρόπο που το μεγαλύτερο ψευδομπεστσέλερ του ψυχανώμαλου ιερατείου διανέμεται δωρεάν. Χέρι με χέρι, στο δρόμο, στις εφημερίδες, παντού. Θα τολμήσει κανείς;

Κλείνουμε με ένα βίντεο που το είχα βάλει και παλιότερα, η Εξέλιξη από τη σκοπιά του εξαίρετου Bruno Bozzeto με την πιο κατάλληλη μουσική επένδυση για την περίσταση, το Μπολερό του Ραβέλ. Θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία για την παραστατικότητά του.

[YT]-PLlsjyhbLU[/YT]
[YT]y71HAeHjdNA[/YT]

Advertisements

5 thoughts on “Κάρολος Δαρβίνος, σαν σήμερα

 1. Μα ΔΕΝ γνωρίζετε ότι ο Σείριος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ; Στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας ΔΕΝ έχετε πάει; Απορώ…

  Εξαιρετικά τα βίδεα! Και όπως διάβασα κάπου στον νότιο πόλο, καλά σαράντα στην ελληνική παιδεία…

 2. Η Εξέλιξη είναι μια κακοκοποιημένη έννοια. Δεν υπάρχει μια γραμμή που συνδέει, για παράδειγμα, τον άνθρωπο με τον πίθηκο. Υπάρχουν κλαδιά πολλών δέντρων. Πέραν τούτου, η Εξέλιξη ξεπήδησε από το πουθενά, όπως το αστρικό υλικό και οι ομοφυλόφιλοι; Κάποιος ή κάτι δεν τα έφτιαξε και αυτά; Πού θέλω να καταλήξω; Απλά, δεν τα ξέρουμε όλα, αλλά δεν χρειάζεται και το ακατάσχετο υβρεολόγιο που ισοπεδώνει ό,τι ενδεχομένως δεν μας είναι αρεστό ή δεν κατανοούμε.

 3. Επί χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα έχει υποστεί τα μύρια από τα βδελυρά ιερατεία. Βδελυρότατα, και το λέω, μιάσματα της ύπαρξης.

  Ξεχνάμε εύκολα τις απίθανες επιδόσεις των αρχαίων Ελλήνων ή τον Γαλιλαίο. Αν άφηναν τα ιερατεία του μίσους να ανθίσει η επιστήμη, σήμερα θα γνωρίζαμε περισσότερα.

 4. Ένας κακός ιερέας (ή δέκα), δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των ιερέων ή το θρησκευτικό αίσθημα, γενικά. Το ίδιο συμβαίνει και με ένα κακό επιστήμονα.

  ~~~

  ΣΤΙΣ «ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ» που έχουν διατυπωθεί για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία στην αμφισβήτηση της Θεωρίας της Εξέλιξης, ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλώνει: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν καταδίκασε ποτέ τις απόψεις του Δαρβίνου.

  Γνωρίζει την εξέλιξη, αυτή που ο άνθρωπος γνωρίζει προκειμένου να οδηγηθεί στην τελείωσή του. Άλλωστε ο μόνος τέλειος άνθρωπος που ήρθε στη Γη ήταν ο Χριστός». Συμπληρώνει δε ότι «η εξέλιξη δεν γίνεται σε μια μέρα. Καθεμία από τις έξι ημέρες που αναφέρονται στη Γένεση ότι χρειάστηκαν για τη δημιουργία του κόσμου ισοδυναμεί με 1.000

  χρόνια. Ουσιαστικά αυτό που καθορίζεται είναι η βούληση του Κυρίου να δημιουργήσει τον κόσμο, όχι ο χρόνος που χρειάστηκε».

  Για τον πατέρα Τιμόθεο, «δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε από καμία επιστημονική θεωρία. Μπορούμε να τη σκεφθούμε, να την κρίνουμε αλλά όχι να την απορρίψουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Θεός έδωσε τη λογική στον άνθρωπο και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι έβαλε στο μυαλό τού καθενός με σκοπό να το αποκαλύψει στους υπόλοιπους». Ακόμη και στην ιδέα ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο, η οποία προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στη θρησκευτική κοινότητα παγκοσμίως, αφού ήταν αντίθετη με τη δημιουργία του ανθρώπου κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωσιν, ο αρχιμανδρίτης δηλώνει με απλά λόγια: «Μα ήταν φυσικό ο άνθρωπος, ο οποίος παλαιότερα ζούσε εκτεθειμένος στο φυσικό περιβάλλον, να είχε τρίχες για να προστατευθεί από το κρύο. Όταν η Εκκλησία κάνει λόγο για κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωσιν, εννοεί ότι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο τέσσερα χαρακτηριστικά που τον διαφοροποίησαν από τα υπόλοιπα πλάσματα, το κοινωνικό, το κυριαρχικό, το λογικό και το αυτεξούσιο».

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4503021&ct=1

 5. Ο πάτερ-Ανθης χόρευε κι ο κώλος του φαινόταν. Λέει πολύ περισσότερα ανάμεσα στις γραμμές. Είναι πονηροί οι δικοί μας βυζαντινοψυχοι παπάδες, όχι αφελείς να τα λένε χύμα σαν τα αμερικανάκια.
  Ομολογεί ότι η εκκλησία αρνείται τις επιστημονικές ανακαλύψεις (ο κόσμος είναι αποδεδειγμένα 4,5 δισεκατομμύρια έτη παλιός, όχι 7000 όπως θέλει η εκκλησιάρα μας), αρνείται τη θεωρία της εξέλιξης και επαναλαμβάνει τις μπούρδες περί δημιουργίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s