Η τεράστια κοινωνική σημασία της τουρκοφαγίας και της εβραιοφαγίας εν τω συγχρόνω βίω

Η κατσίκα του γείτονα δεν πρέπει να δείχνει μόνο ψόφια αλλά πρέπει να αφανιστεί πλήρως και κάθε πτωματικό ίχνος της. Κάπως έτσι ξαναβιώνουμε για πολλοστή φορά το ενταθέν πολεμικό κλίμα κατά του κράτους του Ισραήλ, που εξαχνώνεται απροσδιορίστως σε μια αλληλεγγύη υπέρ φανατικών ισλαμιστών ενώ κάτω από άλλες συνθήκες αυτοί είναι δηλωμένοι εχθροί της Δύσης.

Ας τα βάλουμε κάτω από μια σειρά τα πράγματα. Η συναισθηματική επιπολαιότητα και η επιτηδευμένη ημιμάθεια του Έλληνα δίνουν μεγαλοπρεπώς τα ρέστα τους, η μεροληψία και η ιδεοληψία αποκτούν γενετικά χαρακτηριστικά στο ένδοξο DNA των απογόνων του Ομήρου και του Σωκράτη.

Να θυμηθούμε συγκεκριμένα τον Οτσαλάν. Αρχηγός παραστρατιωτικής οργάνωσης, του ΡΚΚ. Όλη η Ελλάδα ενωμένη στον αγώνα κατά του τουρκικού κράτους. Όλη; Μα ναι! Δεν βλέπετε πως συμπλέουν μέχρι και οι χρυσαυγίτες σε ένα (κατ’ όνομα!) Κομμουνιστικό Κόμμα; Εδώ θα έπρεπε να τραβάμε τα μαλλιά μας, γιατί εδώ ο βασικός στόχος δεν είναι να στηρίξουμε τα δίκαια των Κούρδων (είναι και εκτός τόπου και χρόνου η δημιουργία νέου κομμουνιστικού κράτους αλα Κούβα…) αλλά να τραφεί προπαγανδιστικά το μίσος για τον προαιώνιο εχθρό μας. Τα δίκαια των Κούρδων είναι πρόσχημα για να εκδηλώσουμε τον αντιτουρκισμό μας!

Πάμε στο σήμερα. Η γνωστή φωτογραφία του παλαιστίνιου παιδιού θα μπορούσε να τραβηχτεί αμέσως μετά από ένα ηχηρό σκαμπίλι του δασκάλου. Είναι συναισθηματικός εκβιασμός, απ’ όπου και να το δεις κανείς, γιατί το ίδιο το παιδί θα μπορούσε να είναι εβραιόπουλο. Και τουρκόπουλο όσο κι ελληνόπουλο. Μόνο που αν υπήρχε τέτοια φωτό, δεν θα τη διέδιδε κανείς. Έτσι, το κριτήριο εδώ δεν είναι το δίκαιο αλλά η καταγωγή.

Αυτό αποδεικνύεται πολύ απλά. Όταν το Ισραήλ έκανε τις επιθέσεις στον Λίβανο, χτυπώντας ουσιαστικά τις θέσεις της φονταμενταλιστικής Χεζμπολάχ, ΜΜΕ και μπλογκς ούρλιαζαν κατά του «Σιωνισμού». Όταν όμως, τον επόμενο χρόνο, η Χεζμπολάχ οδήγησε στον εμφύλιο τον Λίβανο, ξαφνικά όλοι σώπασαν!

Όταν το Ισραήλ διαπράττει τις πολεμικές επεμβάσεις – ανεξάρτητα από το ποιος δίνει την αφορμή! – είναι εγκληματίας πολέμου. Όταν όμως η φονταμενταλιστική Χαμάς σηκώνει το κεφάλι, ξεχνάμε αυτόματα τις τρικλοποδιές και τις υπονομεύσεις που κάνει στην Παλαιστινιακή Αρχή, και κατά συνέπεια στην Φατάχ, που τώρα προσπαθούν να προωθήσουν περισσότερο ρεαλιστικές, πολιτικά, λύσεις. Λεπτομέρεια: ιδρυτής της Φατάχ ήταν κάποιος Γιάσερ Αραφάτ…

Σαν να σκέφτεται από απέναντι ο Παλαιστίνιος, αν είχε ειρηνικό κράτος κι εμείς τρωγόμασταν με τους Τούρκους «καλός ο Παπανδραραφάτ με την ΠΑΣΤΑΧ, αλλά αυτός ο Καρατζαφύρερ με την ένοπλη ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. κάνει τη διαφορά!» Αν θέλετε, αλλάξτε το σε Χρυσή Αυγή. Ή τα πάλαι ποτέ ΚΝΑΤ του ΚΚΕ.

Κι εδώ αρχίζουμε να τραβάμε – και πάλι – τα μαλλιά μας. Μια θεοκρατική παραστρατιωτική οργάνωση, η Χαμάς, που δηλώνει επίσημα «δεν υπάρχει λύση για το παλαιστινιακό ζήτημα εκτός μέσω της Τζιχάντ«, πως γίνεται να επικροτείται ακόμα κι από τις προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας; Η απάντηση είναι απλή, εδώ υπάρχει ξεκάθαρος αντισημιτισμός, κι ας σκούζουμε οι περήφανοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου ότι δεν είμαστε ρατσιστές. Όταν όμως η Χαμάς ακολουθεί εμφυλιακές πρακτικές, ξαφνικά σωπαίνουμε όλοι μας. Τα δίκαια των Παλαιστινίων είναι πρόσχημα για να εκδηλώσουμε τον αντισημιτισμό μας!

Κι εδώ – πάλι – βλέπουμε τη σύμπλευση του ακροδεξιού χώρου, που θέλει να προασπίζει την Ορθοδοξία, με τις καθαρά φονταμενταλιστικές ισλαμιστικές ομάδες. Γιατί το δόγμα λέει πως ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Και όλοι μαζί, δεξιοί αριστεροί, ακροδεξιοί ακροαριστεροί, ενωμένοι στον αγώνα κατά του κοινού εχθρού, τους Εβραίους.

Πρέπει να καταλάβουμε ένα πράμα. Δεν είμαστε ούτε φιλόκουρδοι ούτε φιλοπαλαιστίνιοι. Αλλά τουρκοφάγοι και εβραιοφάγοι.

Τον Μιλόσεβιτς και τον Κάρατζιτς τους θυμόμαστε;  Μάλλον κι εδώ βγάλαμε το σκασμό τώρα, γιατί καταντήσαμε και αμερικανοφάγοι.

Μια ζωή στρουθοκάμηλος ο Έλληνας. Να ψοφήσει, λοιπόν, η κατσίκα του γείτονα!

Trivia
Πολιτική ανάλυση της Monde Diplomatique, τον Αύγουστο του 2007:

[…]
Η αδικαιολόγητη αγριότητα των συγκρούσεων ανάμεσα στη Χαμάς και τη Φάταχ στη Γάζα δείχνει επίσης τη διάλυση της παλαιστινιακής κοινωνίας, που επιταχύνθηκε από 15 μήνες διεθνούς απομόνωσης. Εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, αντεκδικήσεις, λεηλασίες σημάδεψαν τις συγκρούσεις, καθώς το καθένα από τα δύο στρατόπεδα κατηγορούσε το άλλο ότι είναι πουλημένο στους ξένους.
[…]
Η Χαμάς χρησιμοποίησε τρία μέγιστα πλεονεκτήματα που είχε απέναντι στον πληθυσμό : τη συμμετοχή της στην αντίσταση ενάντια στην κατοχή, το δίκτυο κοινωνικής βοήθειας που είχε στήσει, την αναμφισβήτητη αφοσίωση των στελεχών της. Μήπως, όμως, οι ψηφοφόροι ψήφισαν τους ισλαμιστές γιατί απέρριπταν την ιδέα της ειρήνης ; Μήπως γιατί επιθυμούσαν περισσότερες επιθέσεις αυτοκτονίας ;

Όχι! Ολες οι έρευνες κοινής γνώμης επιβεβαίωναν ότι ο πληθυσμός προσδοκούσε μια λύση που θα βασίζεται στα δύο κράτη. Άλλωστε, η Χαμάς το είχε καταλάβει πολύ καλά : το εκλογικό πολιτικό πρόγραμμά της ήταν αρκετά διαφορετικό από τη Χάρτα της, η οποία, όπως η Χάρτα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης της δεκαετίας του ’60, διακήρυττε την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ.
[…]

Άραγε, τι θα γράφει τώρα;

Ενδεικτικά Link
Μάρτυρες με το στανιό. Της craftychinstrap, συμφωνώ με τα χίλια.
Την πατήσαμε μια φορά με την Τιμισοάρα. Δεύτερη φορά δε λέει… O αδυσώπητος Glenn υπενθυμίζει.
Αρχή της αναλογικότητας. Του Argos, μια εντελώς τυχαία, όσο και πρόχειρη, επιλογή για την αντίληψη που έχουν οι περισσότεροι μπλόγκερς.
Άπλετος φως στην ιστορία του Σιωνισμού. Μια (ημι)χιουμοριστική προσέγγιση από τον Περίκαλλο.
Χαμάς, από την Wikipedia.
Εὐάγγελος Λεμπέσης – Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ. All time classic. Και συγγνώμη κιόλας.

Advertisements

9 thoughts on “Η τεράστια κοινωνική σημασία της τουρκοφαγίας και της εβραιοφαγίας εν τω συγχρόνω βίω

 1. Φίλη JustAnotherGoneOff
  Αρχικά να σε ευχαριστήσω που έβαλες το μπάνερ μου, έβαλα κι εγώ το δικό σου (το καινούριο, για να είμαι τρέντης…).

  Έχεις δίκιο στην παρούσα ανάρτηση. Όπως είχα δει γραμμένο σ’ έναν τοίχο, «ο αντιαμερικανισμός είναι ο μεταμοντέρνος εθνικισμός». Βέβαια, το αντιαμερικανισμός μπορεί να αντικατασταθεί κάλλιστα με το αντισημιτισμός…

  Οι Εβραίοι δείχνουν οτι δεν έχουν διδαχτεί από το παρελθόν τους, από τα πάνδεινα που τράβηξαν από τους Ναζί, και επιδεικνύουν παρόμοια συμπεριφορά εναντίον των Παλαιστίνιων. Η βία βέβαια γεννά βία και ένα από τα αιμοσταγή τέκνα της είναι σίγουρα η φονταμελιστική Χαμάς!

  Το μόνο σίγουρο είναι οτι ο Γιαχβέ ή Αλλάχ ή Κύριος ή… μακαρονοτέρας είναι μύθος! Αν υπήρχε σίγουρα δεν θα άφηνε να συμβαίνουν τόσες ανθρωποσφαγές στους «αγίους τόπους» Του…

 2. Η ψευδής συλλογική συνείδηση έχει ανάγκη να συσπειρώνεται κατά στόχων ή εχθρών, αλλιώς χάνει το λόγο ύπαρξής της. Αυτό αποδεικνύει ότι είναι και ψευδής βέβαια, τώρα πια. Δηλαδή, αν νιώσει ότι χάνει τους εχθρούς της, νιώθει ότι χάνει τον εαυτό της (αντί να χαρεί).

  Η μεροληψία είναι πάντως… κουτσο-Μακιαβελλικό χαρακτηριστικό!

 3. Jago το post που linkάρεις, όπως λέω και σε κάποιο σχόλιο, δεν έχει να κάνει με καμία από τις 3 περιπτώσεις που αναφέρω, αλλά με το πόσο εύκολα κάνουμε γενικεύσεις. Κάτι που δεν το αποφεύγεις και εσύ εδώ.
  Όσο για το post σου :
  Φροντίζεις και αγνοείς στο παράδειγμά σου, ότι η φονταμενταλιστική Χαμάς έχει πάρει την εξουσία με εκλογές, που δεν τις αμφισβήτησε η Φατάχ. Σαφώς και η Χαμάς είναι όπως την περιγράφεις, αλλά δεν σε είδα να εισβάλεις στην Μακεδονία ή Fyrom για τους υπόλοιπους, επειδή δεν σου αρέσει η εκλεγμένη κυβέρνηση.
  Όσο για τον Μιλόσεβιτς και τον Κάραζιτς και οι δυο περάσαν τις νόμιμες διαδικασίες. Άλλους δεν τους είδα να τους πηγαίνουν πουθενά.
  Χωρίς να διεκδικώ δάφνες τουρκοφάγου ή εβραιοφάγου, παρά μόνο αυτές του κρεατοφάγου, τα προβλήματα δημιουργούνται όταν υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων πολέμου.

 4. Παράθεμα: Λαπούτα
 5. Φονταμενταλιστική η Χαμάς; ΟΚ.

  Εξελέγη δημοκρατικά; ΝΑΙ.

  Η Φατάχ του Αμπάς αποδείχθηκε τελικά προδοτική; ΝΑΙ.

  Είναι η κυβέρνηση του Ισραήλ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ μέχρι το κόκαλο και απίστευτα πρόθυμη να κάνει τρελές αβάντες στους θεούσους haredim και σ’όλους τους βλαμμένους που νομίζουν ότι ο θεός είναι… κτηματομεσίτης; ΝΑΙ.

  Εξελέγη δημοκρατικά η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ κυβέρνηση του Ισραήλ; ΝΑΙ.

  Γιατί λοιπόν σ’ενοχλεί ο παλαιστινιακός εθνικισμός κι όχι ο ισραηλινός; Δεν είπαμε εκατοντάδες φορές ότι, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ, πρέπει να τασσόμαστε κατά ΟΛΩΝ των εθνικισμών και φονταμενταλισμών;

  Και στην τελική, η Χαμάς έχει στρακαστρούκες. Το Ισραήλ έχει πυρηνικά, για τα οποία αρνείται πεισματικά (σε αντίθεση ακόμη και με το Ιράν!) να λογοδοτήσει στην ΙΑΕΑ. Το όνομα Μορντεχάι Βανούνου σου λέει τίποτα;

 6. Α, και κάτι ακόμα… Τα περί «σκαμπιλιού του δασκάλου» μου θυμίζουν πολύ επικίνδυνα τις παπαριές του σιχαμερού (και αγνωστικιστή!) israelman που έλεγε:

  τα «παιδιά» των Παλαιστινίων

  Κι ο γνωστός πια Σαλονικιός (και θρήσκος) κλαψομπλογκεράς που παντού επινοεί αντισημίτες αρνιόταν να καταδικάσει τις ενέργειες του «ομόθρησκού» του!

 7. Και κάτι ακόμα… Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς ασχολούμαστε με τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ που αμολάει ένας σιχαμένος τραγόπαπας (και σπεύδουμε να απολογηθούμε σε ένα κωλοκράτος-ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ που έχει τσαλαπατήσει από το 1948 κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας κι έχει σπρώξει τους Παλαιστινίους στον φονταμενταλισμό).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s