Οι δακτυλόφρονες και το τέλος της πολιτικής διαδικτυακής αθωότητας

Είχα γράψει κάπου με αφορμή μια ακραία συμπεριφορά, δεν θυμάμαι που, ότι το αυγό του φιδιού φωλιάζει πλέον και στα αριστερά. Δεν είναι δα μια πρωτόγνωρη διαπίστωση αυτή αλλά δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω το προφανές με μια δόση σαρδόνιας ειρωνίας. Στον μικρόκοσμο της μπλογκόσφαιρας αυτά είναι ήδη γνωστά, ιστολόγια με τουπέ, κι ενίοτε με θολοσοφιστικέ φράντζα αυτιστικού emo, ξεπηδούν με έξαλλη αριστεροσύνη και κραυγαλέο ακροδεξιό [αισχροδεξιό έστω…] λεξιλόγιο, απέναντι τα ακροδεξιά ιστολόγια με εσάνς από Μαρξ, Τρότσκι, ολίγο βολικό Κροπότκιν, και με τα συνωμοσιολογικά, κουτσομπολίστικα, παραδημοσιογραφικά και ανάμεσά τους μπερδεμένοι όσο και παγιδευμένοι ιστολόγοι που τελικά προτιμούν να υποχωρήσουν ή και να σιωπήσουν μπροστά στη λαίλαπα των προγραφών και των λυντσαρισμάτων. Ο Εμφύλιος προ των πυλών καλλιεργείται σε μια ανελισσόμενη διαδικτυακή κοινωνία που πασχίζει να ωριμάσει αλλά την κρατούν στα σφάλματα της εφηβείας της όσοι έχουν συμφέροντα στο να παραμείνει ανώριμη.

Στην αρχή, τα πράγματα ήταν πιο καθαρά. Όπως σε κάθε αιχμή της πρωτοπορίας, το blog ξεκίνησε να υλοποιείται και να αναπτύσσεται από πένες που μπορούσαν να καλύψουν μία ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων χωρίς να είναι αυστηρά τεχνοκρατικές. Κι όπως συμβαίνει σε κάθε εφαρμογή, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αναδειχθεί το μέσο, εξάροντας τις αρετές του. Η επιφανειακή πτώση του όμως δεν μοιάζει αναγκαστικά με νομοτελειακό κανόνα καθώς η συνεχής αύξηση του αριθμού των ιστολόγιων έφερε μοιραία και πολλά «σκουπίδια» που κροταλίζουν ενοχλητικά την παρουσία τους. Ποιός από τους παλιούς ιστολόγους δεν θυμάται την άκομψη φράση ενός δημοσιογράφου «τα μπλογκς είναι χωματερή ιδεών«; Πιθανόν να είχε δίκιο ο δημοσιογράφος αν την έθετε σήμερα αυτή τη φράση αλλά δεν καταδικάζεις εξαρχής ένα μέσο όταν βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα, αυτά θυμίζουν πρακτικές τύπου Καιάδα χώρια που είναι και έμμεσα καπελώματα. Έτσι, σήμερα στην πολιτική μπλογκόσφαιρα τροχίζονται μαχαίρια και αλέθονται τα σμάλτα των δοντιών για να προσποριστούν προσωπικά οφέλη του τύπου «ξέρεις ποιός είμαι εγώ;«. Γι αυτό θα παράφραζα πιο ορθά τον δημοσιογράφο λέγοντας πως τα ιστολόγια είναι χωματερές εγωισμών.

Πίσω απ’ όλα αυτά λοιπόν δεν υπάρχει κάποιο σαφές πολιτικό υπόβαθρο και το κυριότερο, δεν υφίσταται η έννοια του think tank και του lobbying, με μοναδική ίσως εξαίρεση την ΦιΣ με τους e-roosters και τα συνοδά φιλελεύθερα ιστολόγια. Πράγματι, αν κάτσει κανείς να δει τη συνολική εικόνα ενός «συνηθισμένου» ιστολόγιου που ασχολείται με την «πολιτική», έστω και με την προβιά της [παρα]δημοσιογραφίας, πολύ εύκολα θα διαπιστώσει ότι τα κείμενά του αποτελούνται από συνεχή κουτσομπολιά, βρισίδια, απαξιώσεις και συκοφαντίες – όπως αποκαλούμε κομψά τις «αδιασταύρωτες πληροφορίες». Από την άλλη πλευρά, και εξίσου σημαντική, υπάρχει η δυσθυμία μιας μερίδας ζηλόφθονων που αλληθωρίζει επιδεικτικά, όντας έντονα και με τύφλα ταγμένοι οι ίδιοι σε κάποιο κόμμα, όταν αντιλαμβάνεται μια παρεκτροπή από τη δική της στενόμυαλη ιδέα περί τάξης και «μαντριού». Το ρευστό όριο του φασισμού δηλαδή.

Επίκαιρο παράδειγμα. Προσωπικά δεν με χάλασε καθόλου η πρόσκληση της υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη σε επιλεγμένους ιστολόγους. Αλλά αμέσως να βγουν τα μαχαίρια σε στυλ και ποιοί είναι αυτοί, τι είμαστε εμείς, θα σας δείξουμε τώρα, άσχετοι, πουλημένοι και τα λοιπά, λοιπά, λοιπά, λοιπά προβλέψιμα, βαρετά όσο και θορυβώδη σαν την ανεπιθύμητη εκκένωση στομαχικών αερίων. Τι μας λένε δηλαδή αυτοί οι δακτυλόφρονες του πολιτικού ανορθολογισμού, αρκεί μόνο να σε κοιτάξει η Ντόρα κι αυτομάτως είσαι προδότης. Κουνάνε το δακτυλάκι οι δακτυλόφρονες* και νομίζουν ότι η ελληνική σημαία – ουπς παρεξήγηση, η κομματική σημαία έχει στάμπα και το δικό τους όνομα σε περίοπτη θέση δίπλα στο σταυρό.

Η μπλογκόσφαιρα δεν μπορεί να είναι «εις έδαφος φέρειν«, δεν είναι γεωγραφία να μοιράζονται χωράφια αλλά να μετακινούνται και να συνδιαλάσσονται οι ιδέες. Οι δακτυλόφρονες αφηνιάζουν που το βλέπουν αυτό το αυτοεφευρημένο σύστημα, δεν έχουν αντιληφθεί ότι η τεχνολογία κοιτάει στο μέλλον με προοπτική στο παρόν, δεν σκέφτεται εμφυλιακά της περασμένης πεντηκονταετίας στα ελληνικά καθ’ ημάς. Το τι απλόχεροι χαρακτηρισμοί τύπου «φασίστας» και «καταδότες» έχουν μοιραστεί στην μπλογκόσφαιρα από τους κήνσορες της μαλακίας δεν έχουν γίνει ούτε επί ’80ς της Αυριανής. Και τα λέω αυτά εγώ που είμαι εγκάθετος της λέσχης Μπίντελμπεργκ, ρε ουστ.

Γι αυτό το ξαναλέω, το αυγό του φιδιού φώλιασε και αριστερότερα της αριστεράς, κάποιες κινήσεις φωνάζουν γι αυτό. Από τα Αντίβαρα και τα Ρεσάλτα μέχρι τα κάλπικα ΑΝΤΙnews και τα proktika. Ένα άλλο παράδειγμα, γνωστότατο στέλεχος ακροδεξιότατου κόμματος χρησιμοποιεί σε κομματική συγκέντρωση ένα πολύ άσχημο χαρακτηρισμό εναντίον δημόσιου προσώπου. Ψάχνω στο γούγλη να δω πόσο δημοφιλής είναι είναι αυτή η έκφραση και πέφτω από τα σύννεφα, πρώτος πρώτος φιγουράρει – και χρονικά – γνωστότατος μπλόγκερ με ακροαριστερές ψευτοπεργαμηνές και άθλιο λεξιλόγιο. Αν αυτό δεν είναι ιδεολογική συμπαιγνία των εκτοξεύσαντων τα αέρια τους, τι άλλο είναι;

Πίσω από την κίνηση της Μπακογιάννη, με όλα τα λάθη της, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ήταν η πιο ορθολογική απ’ όλες τις ανάλογες υπόλοιπες. Τι κατάφερε ο Βενιζέλος; Να μας φέρει τη θυμηδία. Η μπλογκοβλακεία της Καβάλας; Να ξεφτιλίσει συμμετέχοντες ιστολόγους πολιτικοποιώντας τους σε ένα ατέρμονο ξεκατίνιασμα. Τι κατάφερε η διαδικτυακή συνέντευξη Τσίπρα; Να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται επιπόλαια τη δύναμη των ιστολόγιων, από τότε δεν υπάρχει καμία συνέχεια με τον τρόπο της ΦιΣ. Αλλά όταν βλέπω την Ντόρα Μπακογιάννη να ζητάει τη συνδρομή των μπλόγκερς, που σφάλλουν κι επίτηδες οι δακτυλόφρονες λέγοντας πως οι καλεσμένοι ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο, για ένα εθνικό θέμα σημαίνει πως και οι υπόλοιποι, καλοί κακοί, ιστολόγοι δεν περνάνε απαρατήρητοι. Επιλογή έκανε με όλες τις αστοχίες έστω αλλά όχι σύναξη σε φοιτητικό αμφιθέατρο της συμφοράς.

Εκτός κι αν θέλετε η ελληνική μπλογκόσφαιρα να ασχολείται με τον χλεχλέ Τσίπρα, τον αμερικανοσουηδοεβραίο Τσαντ-Μινέικο-Παπανδρέου, τον Τούρκογλου Βενιζέλο, τον έτσι κι «έτσι» Καραμανλή και λοιπές πίτσες μπλε.

Δικό σας το καρπούζι, δικό σας και το μαχαίρι. Δυστυχώς.

—————–

* δακτυλόφρονας: ένας νεολογισμός μου που θα μπορούσε να σημαίνει αυτός που σκέφτεται με το δάκτυλο σαν δασκαλάκος της συμφοράς.

Advertisements

11 thoughts on “Οι δακτυλόφρονες και το τέλος της πολιτικής διαδικτυακής αθωότητας

 1. Αν και συμφωνώ μαζί σου για την ύπαρξη φασισμού και στα αριστερά (το έχω, άλλωστε, αναφέρει στο blog μου ουκ ολίγες φορές) η τελευταία σου παράγραφο αλλιώνει ενα καλό κείμενο.
  Με τους χαρακτηρισμούς που γράφεις, δυστυχώς, το κατεβάζεις στο επίπεδο που βρίσκονται αυτοί που κριτικάρεις.

 2. Αλλά αμέσως να βγουν τα μαχαίρια σε στυλ και ποιοι είναι αυτοί, τι είμαστε εμείς, θα σας δείξουμε τώρα, άσχετοι, πουλημένοι και τα λοιπά, λοιπά, λοιπά, λοιπά προβλέψιμα, βαρετά όσο και θορυβώδη σαν την ανεπιθύμητη εκκένωση στομαχικών αερίων.

  Προφανώς κάτι δεν έχεις καταλάβει.

 3. Παπαχατζής
  Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και την υπόδειξη, αλλά εδώ είναι μπλογκ, όχι η εφημερίδα το ΒΗΜΑ. 🙂

  dealsend
  Μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει τον τρόπο της αναφοράς. Η συγκεκριμένη φράση «εκκενώνει» τον τρόπο γραφής των άλλων κι όχι εσάς που έκανα παραπομπή. 😉

 4. Ο συλλογισμός σου είναι λανθασμένος. Δεν κατηγορούμε ως προδότες τους μπλόγκερ επειδή συνεργάζονται με την προδότιδα Μπακογιάννη. Κατηγορούμε την Μπακογιάννη ως προδότιδα επειδή εκάλεσε για συνεργασία επί του Μακεδονικού προδότες. Είναι ή δεν είναι προδοσία της λαϊκής εντολής και της εθνικής υποθέσεως της Μακεδονίας μας όταν η Υπουργός Εξωτερικών καλεί για συνεργασία αυτούς ακριβώς που αντιμάχονται την θέση της Ελλάδος (προδότες, βάσει του ορισμού της λέξεως);

  Το να συνωμοτεί η ΥπΕξ με το 0,1% των πολιτών (Φιλ. Συμμαχία και Ουράνιο Τόξο) ενάντια στο υπόλοιπο 99,9%, εάν όχι προδοσία της Πατρίδος, είναι πάντως προδοσία της Δημοκρατίας και της λαϊκής εντολής.

 5. @Λαπούτα
  Δεν είναι θέμα blog ή εφημερίδας. Οι χαρακτηρισμοί τέτοιου είδους θεωρώ οτι είναι απαράδεκτοι όπου και αν γράφονται.

  Υ.Γ Ο dealsend προσπάθησε να σατυρίσει την όλη έκταση που πήρε το θέμα και νομίζω.

 6. Η συζήτηση ήταν για τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Προς το παρόν αυτά είναι ΕΝΑ και είναι το ΣΚΟΠΙΑΝΟ. Και από τους 10… μόνο ένας ήταν ΓΝΩΣΤΗΣ κι αυτός μάλλον έχασε τον χρόνο του. Οι υπόλοιποι 2 της ΦΙΛ.ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ … αυτό το THINK-TANK (σιγά κι ανατριχιάσαμε) που κάνει copy-paste την κοσμοθεωρία του Soros στον οποίο ΑΝΗΚΕΙ και ο όρος ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ προκειμένου να μπαίνει όπου βρει χωρίς να ζητάει άδεια ήταν οι ΠΛΕΟΝ ακατάλληλοι. Οι υπόλοιποι ήταν ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ. Μάλιστα μεταξύ τους υπήρχε blogger στου οποίου το blog ΔΕΝ υπήρχε γραμμένη η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ … ούτε μία φορά.
  Στας Αθήνας, με μία νεολαία blogger , αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων που διαμένουν μέχρι τα 40 με τη μαμά και τον μπαμπά… επιτρέπεται η … φιλοσοφία. Για εμάς που ζούμε στη Μακεδονία κι εχουμε ΘΥΜΑΤΑ στην οικογένεια… ΔΕΝ μπορούμε να επιτρέψουμε στη Σάρα και τη Μάρα να παίζουν μέσα στη σαχλαμάρα για δικά μας ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ θέματα.
  Εκεί ήταν η ένστασή μας ως ενασχολούμενοι με τη Μακεδονία. Κατόπιν υπήρξαν και οι ενστάσεις όσων είδαν κάποιους life-stylers blogger να αλληλοφωτογραφίζονται χαζοχαρούμενα, σαν Γιαπωνέζοι, για να καταγράψουν και να διαφημίσουν την επιτυχία να προσκληθούν από την ΥΠΕΞ χωρίς να καταλάβουν το γιατί.
  Την ίδια στιγμή ο μισός ΣΥΡΙΖΑ… ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ τα ΣΚΟΠΙΑ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ! http://macedonia-greece.blogspot.com/2008/04/blog-post_01.html
  και η Φιλελεύθερη Συμμαχία συντάχθηκε με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ και τον Δημητρά προκειμένου ναδημιουργήσουν θέμα «Μακεδονικής» μειονότητας
  http://macedonia-greece.blogspot.com/2007/10/o.html

  Αυτά τα THINK-TANK που δουλέυουν για λογαριασμό πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων… αυτά είναι που μας βρίσκουν απέναντι.

 7. Παπαχατζή

  Τους χαρακτηρισμούς τους αναπαρήγαγα προφανώς όχι γιατί συμφωνώ αλλά για να εκφράσω την αηδία μου για την κατάντια μπλογκ που πριμοδοτούνται με χιλιάδες επισκέψεις όσο περισσότερο επιδιώκουν να γίνονται χυδαία. Αλλά δεν είδα εσάς (πρόκληση->) να πηγαίνετε σε αυτά τα μπλογκ για να τα κατακεραυνώσετε.

  Μακεδόνα

  Ωραία, γράφεις ο «μισός ΣΥΡΙΖΑ» αλλά στο σχετικό ποστ αναφέρεις «τουλάχιστον τρεις συνιστώσες». Αποφασίστε επιτέλους πόσο κομμάτι κρέας του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε [= πως την αναγνώρισε, κυβέρνηση είναι;] τη «Μακεδονία». Από την άλλη, το δεύτερο λινκ οδηγεί στις συνηθισμένη σας χίμαιρα: ο κακός Soros. Τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές αυτά, πιο πολύ πείθουν οι συνωμοσιολογίες του Κώδικα ντα Βίντσι.

  Να κάνω μια ερώτηση εδώ: τι γνώμη έχετε, με αφορμή τη σημερινή χουντική επέτειο, για το Κυπριακό που εν τέλει υπεύθυνη είναι η χούντα; Γιατί αν μας παρουσιάζετε τον Δημητρά και τη ΦιΣ ως τους υπέρτατους προδότες μερικών χιλιάδων ψήφων, συγνώμη, αλλά προσωπικά εγώ βλέπω περισσότερο επικίνδυνους ακροδεξιά κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στη Βουλή.

  Δημοκράτη

  Δεν κατηγορούμε ως προδότες τους μπλόγκερ επειδή συνεργάζονται με την προδότιδα Μπακογιάννη

  Ασχολίαστο. Επιβεβαιώνετε πλήρως το ποστ μου.

 8. Αυτοί που θέλουν να καταλάβουν… καταλαβαίνουν. Οι υπόλοιποι ή είναι ζώα ή παριστάνουν τα ζώα. Καλά είναι πριν μιλήσει κανείς για συνωμοσία… να ΨΑΧΝΕΙ και να ερευνά. Με όπλο την άγνοια δεν γίνεται να καταργείς τη γνώση.
  Σχετικά με τον γενναιόδωρο Soros… δες εδώ…
  http://macedonia-greece.blogspot.com/2008/04/soros.html
  εδώ…
  http://macedonia-greece.blogspot.com/2008/04/h-erik-meijer-soros.html
  στους χρηματοδότες «ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ» των βιβλίων της ιστορίας εδώ
  http://macedonia-greece.blogspot.com/2007/06/cdrsee.html
  και επίσης εδώ…
  http://macedonia-greece.blogspot.com/2007/12/blog-post_21.html
  Ενώ για τη σχέση του με τα Indymedia και πως γίνεται πλούσιος εκμεταλλευόμενος τους αριστερούς δημοσιογράφους εδώ…
  http://macedonia-greece.blogspot.com/2008/01/soros.html

  Αν ΔΕΝ «βλέπεις» τη συνεχή ανάμειξη του Soros αλλά και την συνεχή επίθεση που κάνει στην Ελλάδα διεθνώς… από όλα τα παραπάνω…δεν μπορώ να βοηθήσω καθώς θα πρέπει να απευθυνθείς σε άλλον επιστημονικό τομέα , αυτόν της Ιατρικής.
  Το ότι 3 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούν τα Σκόπια … Μακεδονία…ΔΕΝ σου αρκεί; Τι άλλο έπρεπε να κάνουν; Ανθέλληνες που βρίσκονται ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ είναι και ΠΙΟ επικίνδυνοι ως προδότες από τους Ελληναράδες που εσύ φοβάσαι. Να κατεδαφίσουν την Ακρόπολη θέλεις για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά;
  Το ότι η Φιλ.Συμμαχία κατέβασε υπαλληλο Soros για υποψήφιο και μπήκε στις εκλογές αγκαλιά με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ … ήταν κατά τη γνώμη σου αθώα σύμπτωση;
  Το να μην ξέρεις είναι ανθρώπινο…το να μην θέλεις να μάθεις βλακώδες και το να κάνεις τον ανήξερο είναι ρουφιανιά.
  Κι αν όλα τα παραπάνω ΔΕΝ σε καλύπτουν… και ΔΕΝ σε πείθουν γιατί σου χάλασαν τον πύργο που έχτισες στο μυαλό γύρω από την ανοιχτή κοινωνία… που διαφημίζετε στην ΦΣ τότε μπες στο google και χτύπα OPEN SOCIETY να καταλάβεις ποιος ανακάλυψε αυτή την ιδέα ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ από σένα.
  Και πίσω από αυτές τις ιδέες είναι όλοι κάτι φιλάνθρωποι όπως το ίδρυμα Ροκφέλερ, το State Department κλπ.

 9. Μακεδόνα

  Αυτά που λες τα έχω διαβάσει κι ακούσει ένα εκατομμύριο φορές, από τον Λιακόπουλο και το ΛΑ.Ο.Σ. μέχρι τα φυντάνια της Χρυσής Αυγής και το Ρεσάλτο. Δεν είπες απολύτως τίποτα πρωτότυπο, παίζεις συνέχεια την ίδια μασημένη κασέτα.

 10. Εσύ με αναγκάζεις να τα επαναλαμβάνω παριστάνοντας τον ανήξερο, τον ανυποψίαστο, τον σκεπτικιστή.
  Είναι πολύ φτηνιάρικο από μέρους σου να προσπαθείς να με απαξιώσεις χωρίς επιχειρήματα αλλά συγκρίνοντας τις ανησυχίες μου με ανησυχίες άλλων.
  Κι εσύ έχεις τις ίδιες ανησυχίες με τον Τσαουσέσκου αλλά δεν είσαι οπαδός του ελπίζω. Η στάση σου απλά δείχνει ΕΜΜΙΣΘΟ που έχει έτοιμη την καραμελίτσα του εθνικισμού να την πασάρει όπου αδυναμεί να απαντήσει για να μην εκτεθεί στον εργοδότη του.
  Κάνεις καλή δουλειά! Ενθουσιάστηκαν οι πάντες μαζί σου. Θα περάσεις στην ιστορία.

  Στο link που παραπέμπεις… η απάντηση στον blogger του Χ-blog έχει ως εξής:
  ΔΕΝ τα έβαλε κανείς με τους ίδιους τους bloggers , εξαιρώντας αυτούς που στήριξαν την Φιλελεύθερη Συμμαχία και το Ουράνιο Τόξο κατ’επέκταση.
  Η ανησυχία αφορούσε τον ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ του ΥΠΕΞ. Η συζήτηση αφορούσε τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ…και εδώ και ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ το εθνικό θέμα είναι το Σκοπιανό. Δεν χρειάζονται υπεκφυγές από τους blogger Που συμμετείχαν.
  Η ΥΠΕΞ οφείλει εξηγήσεις σχετικά με τα κριτήρια επιλογής που δείχνουν ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΥΤΗΤΑ του ΕΙΝΑΙ αλλά κυρίως αυτό που επισήμαναν ΑΛΛΟΙ δημοσιογράφοι είναι η ΜΗ αποδεκτή πρόταση για το » ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ » που συζήτησε σε ΜΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ περιβάλλον εννοώ ανθρώπων που ΔΕΝ ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την υπόθεση.
  Άλλοι ανησύχησαν για τη «διαπλοκή» των blogger με την εξουσία και απώλεια της αθωότητας.
  Οι αντιδράσεις ήταν διαφορετικές. Η δική μας είχε σχέση με την … ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ των εμπλεκομένων. Αν η επιλογή έγινε από τους φιλικά προσκείμενους με τη ιστοσελίδα της ΥΠΕΞ και με βάση τις προσωπικές φιλίες των webmaster της ΥΠΕΞ… και πάλι έχουμε ΚΑΘΕ δικαιωμα να ανησυχούμε και να ΚΡΙΝΟΥΜΕ τις πράξεις μίας Υπουργού που λαμβάνουν χώρα σε δημόσιους χώρους.
  Αυτά σας χαιρετώ… καλή συνέχεια στο πατριωτικό σας έργο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s