Μερικά ερωτήματα για το press-gr που ζητούν απαντήσεις

Μια πρώτη πρόχειρη φουρνιά ερωτημάτων μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την υπόθεση του press-gr γιατί πολλά γράφονται, τα περισσότερα είναι ανοησίες και τα υπόλοιπα πολύ λίγα λένε.

 • Μια περίπτωση που δεν καλύπτει απόλυτα το ποστ του e-lawyer, η ελληνική νομοθεσία μπορεί όντως να στραφεί κατά μιας ιστοσελίδας που κατηγορείται για εκβιασμό ενώ ο σέρβερ της φιλοξενείται στο εξωτερικό; Ποιός λοιπόν δίνει τις ΙΡ, ο σέρβερ ή ο πάροχος;
 • Η αποκάλυψη πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων, ανεξάρτητα από την ποιότητα του εν λόγω ιστολόγιου, μπορεί να σταθεί περισσότερο ως εκβιασμός και λιγότερο ως συκοφαντική δυσφήμηση;*
 • Για όσα ονόματα θυμάτων εκβιασμού ακούγονται, η ομοψυχία τους εναντίον στο press-gr θα έπρεπε να αντικατοπτρίζει μια πρόσκαιρη συμμαχία συμφερόντων; Αδυνατώ να κατανοήσω το σενάριο που περιφέρεται για το DVD, ότι δήθεν είτε όλα αυτά γίνονται λόγω ανταγωνισμού ή για να κρύψουν δικές τους ευθύνες.
 • Αφού ο Blogger.com ανήκει στην Google και βρίσκεται επί αμερικανικού εδάφους, τι σημαίνουν οι αναφορές στο τρίγωνο Κολομβία – Κύπρος – Αφγανιστάν; Ασχετοσύνη ή γκεμπελική προπαγάνδα;**
 • Αφού τα post δεν ανήκαν όλα στους ιδιοκτήτες του press-gr, αυτό σημαίνει πως η δίωξη θα επεκταθεί και στους bloggers εκείνους που φιλοξένησαν τα κείμενά τους;
 • Αφού ένας εκ των υποτιθέμενων συνεργατών του press-gr ανήκει στο δημοσιογραφικό δυναμικό του Πρώτου Θέματος, γιατί η εφημερίδα δεν λέει τίποτε γι αυτόν;

 

Θυμίζουμε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε με συνεχή update στο

http://del.icio.us/metablogging/press-gr
και στο
http://metablogging.gr/archives/1336

UPDATE: Διαβάστε τι γράφει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

UPDATE 2: Καθημερινή, ΒΗΜΑ, τα ΝΕΑ.

UPDATE 3: Η coolplatanos παρουσιάζει με συνέπεια στο εκτεταμένο ποστ της μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ερμηνείες με αφορμή τα ερωτήματά μου.

___________________________________

* Περίπτωση Θέμου Αναστασιάδη
** Η συγκεκριμένη εφημερίδα είχε δημοσιεύσει πολλά απαξιωτικά άρθρα κατά των blogs (πχ Ζαχαριάδης).

___________________________________

Σημ: Ευχαριστώ όλους όσους λίνκαραν το ποστ μου.

Advertisements

34 thoughts on “Μερικά ερωτήματα για το press-gr που ζητούν απαντήσεις

 1. Εχω αρχίσει να αμφιβάλω για το αν ποτέ θα απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά.

  Κάτι που θα ήθελα να κάνω αλλά θέλει χρόνο και βαριέμαι για να είμαι ειλικρινείς είναι μια λίστα με όσων bloggers kείμενα είχε φιλοξενήσει το press-gr. Κατι μου λέει οτι η μισή blogoσφαιρα είχε φιλοξενηθεί

 2. Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο το κομμάτι του εκβιασμού, όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ. Πώς στοιχειοθετείται ο εκβιασμός; Νομίζω ότι είναι απλά της μόδας να λέγεται κάτι τέτοιο. Μόλις άκουσα στην τηλεόραση ας πούμε, συγκεκριμένα στο Άλτερ, ότι οι κατηγορίες αφορούν «διασπορά ψευδών ειδήσεων που ενδεχομένως αποτελούν εκβιασμό». Τι λένε; Τι ακριβώς λένε; Πού και πώς εφάπτονται αυτά τα δύο;

  Παρεμπιπτόντως, ο ρεπόρτερ του Άλτερ έλεγε συνεχώς «η ιστΙοσελίδα» κι η «ιστΙοσελίδα». Με πέθανε.

 3. Όσο για τις αναφορές σε Κολομβίες και λοιπά, αναφέρθηκε ότι ακολουθήθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη… Εντάξει. Θα δούμε τι θα ακολουθήσει. Πάντως, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποιους θα ασκηθούν διώξεις. Στους ιδιοκτήτες; Στους διαχειριστές; Στους σχολιαστές; Στους συντάκτες; Και τι γίνεται με όσους έχουν αναδημοσιευθεί άρθρα τους εκεί με πρωτοβουλία των διαχειριστών; Ξέρω τέτοιες περιπτώσεις.

 4. Τέλος θα ήθελα να πω (έχω ρέντα απόψε) ότι η παραπληροφόρηση πάει σύνεφο. Διαβάζω ας πούμε στο λινκ του Πρώτου Θέματος ότι ο Καψαμπέλης «πλήρωνε τους λογαριασμούς για τη λειτουργία του blog». Χαχαχαχαχαχα! Βρέθηκε άνθρωπος να πληρώνει το τζάμπα! Να το διαβάσει η μάνα μου, ν’ αρχίσει: ώστε στα μπλογκ χαλάς τα λεφτά σου!!! Αδιανόητο, δηλαδή, πού τα πουλάνε αυτά αυτοί στο Πρώτο Θέμα; Στο διαδίκτυο;

  Τώρα ποιες εταιρείες στο …Αφγανιστάν πληρώνουν το νοίκι του Καψαμπέλη, θα το δούμε… Ή μάλλον, τι άλλο θα δούμε! Λέτε να είναι κα-τά-σκο-πος; Ασύμμετρη απειλή; Εεε;

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία )))

 5. Από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=41466760,47382792,55285384

  Εδώ και περίπου ένα χρόνο, τόσο στην Εισαγγελία της Αθήνας όσο και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχουν κατατεθεί περισσότερες από εκατό μηνύσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν προσβολές της προσωπικότητας των θιγομένων και συκοφαντικές δυσφημήσεις.

  Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι ότι οι δύο παραπάνω κατηγορίες είναι πλημμεληματικού τύπου, κάτι που δεν δικαιολογεί την άρση του απορρήτου ώστε να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του συγκεκριμένου blog. Έτσι, θεωρείται βέβαιο ότι η προχθεσινή έρευνα του ανακριτή ήταν αποτέλεσμα άσκησης δίωξης για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη, όπως π.χ. είναι η απόπειρα εκβιασμού και ο ίδιος ο εκβιασμός.

  Πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στις πάμπολλες μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί εναντίον του συγκεκριμένου blog βρίσκεται εκείνη του Γ. Αλογοσκούφη, αλλά και του Θ. Αναστασιάδη.

  Είπατε τίποτα;

 6. Η φράση «εκβιασμός μέσω blog» μου ακούγεται το ίδιο absurd όσο κι ο «βιασμός μέσω διαδικτύου». Φυσικά και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε δημόσιο μέσο ως μοχλός πίεσης ή ακόμα και εκβιασμού αλλά εξ’ ορισμού δε μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για το συγκεκριμένο έγκλημα μέσα και μόνο από δημόσια άρθρα. Όπως λέει κι η Ροδιά, αν συνεβη, θα πρεπει να εγινε εκτος διαδικτυου -φατσα με φατσα.
  Η ελληνική νομοθεσία δεν δικαιολογεί άρση απορρήτου για αδικήματα διά του τύπου (προσβολή προσωπικότητας), κάτι που όπως έχει αποδειχτεί ενοχλεί την κυβέρνηση και την Δίωξη. Βλέπουμε μήπως την αρχή συστηματικής εφαρμογής της εφιαλτικής «πατέντας» ποινικής δίωξης για άρση της ανωνυμίας, ώστε στη συνέχεια να ασκηθούν αστικές διώξεις, που χρησιμοποιήθηκε και στην Κεντρική Ευρώπη για την πάταξη του filesharing;

 7. Oneiros

  Συμφωνώ με σένα όσο και με την Ροδιά, ο εκβιασμός προϋποθέτει συναλλαγή. Είναι αστείο τώρα να «παζαρεύουν» λεφτά, και δεν ξέρω άλλο τι, μέσω ίντερνετ. Το μόνο που κάνουν είναι να παζαρεύουν υπολήψεις και σε αυτό το σημείο η υπόθεση εκβιασμού δεν φαίνεται να πολυστέκει όσον αφορά την εισαγγελική εντολή, απ’ όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Αν είναι βάση και αφορμή η συκοφαντική δυσφήμηση για να στηθεί καταχρηστικά η κατηγορία εκβιασμού, ισχύουν αυτά που αναφέρουν ο elawyer και το δημοσίευμα της «Κ.Ε».

  Οπότε το πρόβλημα είναι αυτή η κιτρινίλα, η συστηματική συκοφάντηση και η προσβολή προσωπικοτήτων που ασκεί το press-gr. Από τη μία είναι μεν θέμα αισθητικής (ποιός την ορίζει αυτή;) αλλά και από την άλλη πλευρά και την πιο σοβαρή, διασύρονται άνθρωποι που ανεξάρτητα τι έχουν ή δεν έχουν κάνει, τέτοια μεταχείριση είναι τόσο άδικη και άνιση όσο κι εμετική. Συνεπώς εκεί είναι η ρίζα του προβλήματος, η εισαγγελική εντολή δεν έχει άλλο πάτημα για να κινήσει τις διαδικασίες εναντίον του Press-gr εκτός από την κατηγορία του εκβιασμού.

  Για την υπόθεση του filesharing που φέρνεις ως παραλληλισμό θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο ασύμβατο αυτών των δύο υποθέσεων αλλά θα μακρυγορήσω πολύ τώρα και θα ξεφύγω από το θέμα. Είναι εντελώς διαφορετικό θέμα, σοβαρότερο θα έλεγα, αλλά δεν έχει σχέση με την υπόθεση press-gr επειδή η τελευταία μοιάζει περισσότερο με ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

 8. Παράθεμα: buzz
 9. Βασικά το press-gr δημοσίευε άρθρα αναγνωστών (αλλά και συνεργατών) για θέματα που δεν θα μαθαίναμε.

  Οικόπεδα – Μάλοβιτς – Αλογοσκούφης

  Δίκα Αλογοσκούφη – Λασκαρίδης.

  Και βεβαίως, τα 5.5 εκατ. του Θέμου.

 10. Κι εγώ θυμίζω τα βιβλικά φονταμενταλιστικά κηρύγματα για την μοιχεία στην περίπτωση του διοικητή ΙΚΑ, τον μακαρίτη Βαρθολομαίο. Εντελώς Ιράν κατάσταση.

  Τη «σχέση» του Βουλγαράκη με την Καϊλη (αν θυμάμαι καλά)

  Ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης σκούπιζε με πετσέτα ένα αγόρι που βούτηξε στα Θεοφάνεια.

  Την υπόθεση με την νεκρή κοπέλα που είχε κάποια σχέση με τον Νάσο Αλευρά.

  …όσα θυμάμαι από τα πρώτα ποστ πριν αηδιάσω εντελώς. Α, την πρόσφατη διαπόμπευση της Άννας Βερούλη με τη δημοσιοποίηση της διεύθυνσης του σπιτιού της και του τηλεφώνου της. Να συνεχίσω; Βαριέμαι να ψάχνω κιόλας.

  Και πρέπει να με συλλάβουν κι εμένα. Αυτό το ποστ μου:
  http://blog.teleologikos.eu/?p=288
  μπήκε στο press-gr. Αφού τους άρεσε, να μπω κι εγώ στη φυλακή.

 11. Καλά, από ένα σημείο και μετά δεν ασχολήθηκα και τόσο. Ήμουνα και Στρατό, άρα που χρόνος.

  Εκείνο όμως που το έκανε γνωστό ήταν το υποτιθέμενο video με τον Ζαχόπουλο. Και μετά με τα ονόματα που έβγαιναν στη φόρα για τη Siemens.

  Παρ’όλα αυτά, οι δημοσιογράφοι το διάβαζαν. Και έγραφαν ανώνυμα…

 12. JAGO, η αναφορά στο filesharing έγινε για να καταδειχτεί η πρακτική άσκησης ποινικής δίωξης για άσχετο κακούργημα, προκειμένου να αρθεί η ανωνυμία και να προχωρήσει η αστική δίωξη, που γίνεται συστηματικά για υποθέσεις filesharing σε Γερμανία και Ελβετία.
  Η ομοιότητα -και συνεπώς η βάση μεταφερσιμότητας της «πατέντας» αυτής- είναι ότι η παραβίαση copyright και τα αδικήματα δια τύπου δε δικαιολογούν άρση απορρήτου.

 13. ολοι οι γράφοντες έχετε και δίκιο και άδικο. Το press.gr ξ’εφευγε από τα όρια της μπλογκόσφαιρας. ήταν μια καθαρά δημοσιογραφική ειδησεογραφική προσπάθεια με την φόρμα απλώς του μπλογκ. Βέβαια και σαν νομικός μιλάω είναι κακό για οποιαδήποτε δημοκρατία να λογοκρίνει το φρόνημα _δηλαδή την πρόθεση με όλες τις ασάφειες της-. Το ζήτημα είναι αν κάποιος προσβάλλεται (και έχω τέτοια εμπειρία από το συγκεκριμένο μπλόγκ και με ανώνυμα σχόλια) πως θα προστατεύεται;
  Τα μπλογκ επειδή δεν είναι ρυθμισμένα νομικά θα αντιμετωπίσουν άπειρα όσα προβλήματα στο μέλλον. Και νομική βάση μπορεί να υπάρξει (χωρίς να θέλω να το τραβήξω..) στη βάση της σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου και στην ελευθερία της έκφρασης. Το ζήτημα είναι όμως ότι εμείς πρέπει να το κυνηγήσουμε νομικά και όχι η οποιασδήποτε κρατική εξουσία.

 14. Το ζήτημα του «εκβιασμού» είναι παλιό και έχουν γράψει σχετικά στο press-gr.

  Σκέφτηκε κανείς πως *με αφορμή* την επιτυχία του press-gr, κάποιοι *άσχετοι* με το press-gr, μπορεί να εκβίαζαν πολιτικούς και επιχειρηματίες; Του στυλ «δώσε τόσα αλλιώς σε βγάζουμε εκεί»; Σε πιθανή άρνηση, θα ήταν πανεύκολο να διοχετεύσουν πληροφορίες στο press-gr ως τρίτοι, άρα πάλι θα ψάρωνε ο στοχοποιημένος!

  Μήπως είναι πιο μπλεγμένα τα πράγματα, αλλά κάποιοι *άλλοι* θέλουν να τα κάνουν σούπα γιατί η μπλογκοκατάσταση δεν τους βολεύει;

  Food for thought.

 15. Nassos
  To press-gr είχε ξεκινήσει με τον χειρότερο (κίτρινο) τρόπο και ουσιαστικά όλοι περιμέναμε ότι θα συμβεί αυτό το γεγονός.

  sotiris.koukios
  Προβληματίστηκα με το περί δίκαιου και άδικου αλλά όταν είδα ότι κόπιαρες το ίδιο σχόλιο σε πολλά blogs ηρέμησα.

  Το ΜΑΤΙ
  Είναι κι αυτό ένα ενδεχόμενο αλλά το στυλ της γραφής στο press-gr γέρνει περισσότερο τη ζυγαριά προς την άλλη πλευρά. Σε κάθε περίπτωση, θα μάθουμε(;) τις επόμενες μέρες τι έχει συμβεί. Και για το ποστ σου περί Σκωτίας, ξέχασες να αναφέρεις πως ο καλύτερος εκπρόσωπος των σκωτσέζων αυτονομιστών είναι ο αγαπημένος μας Κόνερυ, Σων Κόνερυ 😛

 16. Oneiros
  Το Akismet «κατάπιε» το σχόλιο σου μάλλον λόγω του συγκεκριμένου λινκ. Στο δια ταύτα ίσως να είναι έτσι, δεν τα γνωρίζω αυτά τα νομικά θέματα αλλά θεωρώ κάπως ανόμοια τη σύγκριση. Σίγουρα η πρακτική αυτή βάζει ιδέες κι έχεις δίκιο αλλά η πειρατεία δεν έχει τόση σχέση με τον (υποτιθέμενο;) εκβιασμό. Γιατί η πρώτη περίπτωση καταδεικνύει την υπέρβαση του νόμου επάνω στα όρια του, η δεύτερη έχει πολλά προβλήματα λόγω της εγχώριας νομοθεσίας που επιτρέπει όχι μόνο την υπέρβαση αλλά και την κατάχρησή της. Πάντως, παρατηρώ πως όταν η ελληνική νομοθεσία είναι άτολμη και αρνείται να προσαρμοστεί στη σημερινή (ελληνική) πραγματικότητα, τα φαινόμενα της «θολής» ερμηνείας της παραείναι θορυβώδη σε αντίθεση με το εξωτερικό όπου κάνουν την τρίχα τριχιά τους υπάρχοντες νόμους για να ξεφύγουν ένα σκαλί παραπάνω.

  Ας κάνουμε υπομονή μερικές μέρες μέχρι να μάθουμε αν όντως στοιχειοθετείται η κατηγορία του εκβιασμού, γιατί αν είναι έτσι…

 17. Μπορεί, αλλά με προβλημάτισαν τα άρθρα που συνέχισαν να δημοσιεύονται μετά την «εισβολή», σε συνδυασμό με τις συγχορδίες (;) για… υπεράκτιες (!) και κωδικούς. Δύσκολο να βγει λογικό συμπέρασμα αλλιώς.

  Πάντως, οι «θιγμένοι» σε κάθε περίπτωση «κερδισμένοι» θα βγουν. Εδώ έφαγαν το domain του wikileaks. Είναι πολλά τα λεφτά.-

  (όπως πολλά είναι και τα γούστα 🙂 )

 18. Κάτι το οποίο ξέχασα: ναι, υπάρχει η δυνατότητα για να δημοσιεύονται μεταχρονολογημένα θέματα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως τη χρησιμοποίησαν. Σε κάθε περίπτωση, θα δούμε.

  Σημείωση: το Wikileaks πήγαινε/πάει για hardcore τραπεζικές καταστάσεις και αρκετά έγγραφά του προήλθαν *από μέσα* (ακόμη προσβάσιμο μέσω της IP του).

  http://en.wikipedia.org/wiki/Wikileaks#Bank_Julius_Baer_suit

 19. Ναι, την ξέρω την περίπτωση. Καθαροί και άσπιλοι που είναι οι Ελβετοί, καλά τους τα έχωνε ο Γκοσινί στη μανία τους με την «καθαριότητα», χοχοχ!

 20. Τι μπουρδέλο είναι αυτό ρε συ…

  «Ανωνύμως, σας ευχαριστώ πολύ».

  Έλεος δλδ…

  Κι εντάξει, δεν του κατασχέσανε τίποτα τελικά. Αλλά όλη αυτή η φασαρία πια…

 21. To triktiko αναφέρει ότι η μήνυση του Αναστασιάδη εναντιόν του blog μπήκε στο αρχείο.

  Δηλαδή τι περίμενε, να βρεί και το δίκιο του για την αποκάλυψη των 5.5 εκατ.;;

 22. Κατ’ εμέ, έπρεπε να το θέσει διαφορετικά. Να τους πει:

  α) οι σταθμοί σας, εκπέμπουν νόμιμα;
  β) ποιοι και πόσα χρωστάνε στο κράτος;
  γ) στις παραπολιτικές (αλλά και σε άλλες) στήλες των εφημερίδων των μετόχων σας, γράφουν επώνυμα, ψευδώνυμα ή ανώνυμα;

 23. Εντάξει, εντάξει, παιδιά, τωρα μπαίνουμε και στο ΕΣΡ !!! Αυτό μας έλλειπε! Πάντως, αν γίνει αυτό, αποκτάμε παγκόσμια πρώτη!

 24. Αγαπητή μου φίλοι ,όσο και να προσπαθούν κάποιοι ανίδεη , να νομοθετήσουν απαγορεύσεις στα blogs, είναι σίγουρο ότι όχι μόνο δεν θα επιτύχουν τίποτα, αλλά ακριβός το αντίθετο. η αντίδραση θα είναι τέτοια ώστε να φτάσει και έξω από τα σύνορα τις χώρας, αποδεικνύοντας περίτρανα για ακόμη μια φορά, ότι στην Ελλάδα δεν υπαρχή δημοκρατία.

 25. 19-6-08
  ΠΕΡΙ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΑΙΝΑΣ

  Κύριε Αλογοσκούφη μου πολύ με στενοχώρησε
  ο Καχριμάκης, που, ο κακός, ευθέως σας κατηγόρησε
  πως –άκου!- η γυναίκα σας αντεθνικά ενήργησε
  (το λέω και το δέρμα μου-ιδέτε το! ερίγησε)-
  πως δηλαδή στην Τέλεκομ πούλησε τον ΟΤΕ,
  πράγμα που όπως λέει αυτή, δεν έκανε ποτέ.
  Τι πήγε και σκαρφίστηκε αλήθεια ο Καχριμάκης!
  Ψητό που θα το ζήλευε ως κι πολύς ο Μάκης:
  η σύζυγος του πιο πιστού καραμανλοϋπουργού
  να συμμετέχει σε δουλειά στημένη!-Κύριε θού…
  Απλά η γυναίκα έτσι αγνή που είναι, αγνοούσε
  σε ποιου φιδιού την τρομερή φωλιά υπηρετούσε.
  Πού να φαντάζονταν ποτέ ότι η εταιρία
  που η πρώτη του Κεφάλαιου επόζαρε Κυρία,
  θα καταδέχονταν ποτέ σαν πόρνη να φερθεί
  κι ανήθικα του ανήλικου ΟΤΕ μας να ριχτεί…
  Πως λέγοντας και λέγοντας να μας τον ξελογιάσει
  και-ω! θεοί και δαίμονες!- στο τέλος θα τον βιάσει.!
  Όταν χαρτιά χειρίζεσαι μονάχα όλημερίς
  τότε για βρώμικες δουλειές διόλου δεν ευκαιρείς.
  Κι αυτή χαρτιά χειρίζονταν-τα έβαζε σε τάξη,
  ποιο θα κρατήσει εδιάλεγε και ποιο τους θα πετάξει,
  τα στοίχιζε, τα ζύγιαζε, τα ’βαζε σε σειρούλα
  και πού και πού τους έβαζε και κάμμια υπογραφούλα-
  έτσι, για να ’χει κάτι τι το χρόνο της να κάνει
  κι απ’ την ανία την πολλή νύστα να μη την πιάνει
  καθώς τους υπαλλήλους μας πιάνει τους δημοσίους
  που ύπνους ρίχνουν συνεχώς της νύχτας διπλασίους
  (κι ενώ τα ξύνουν συνεχώς θέλουνε και μπαξίσι!
  και όχι άλλο τίποτα, μα εκείνη…τι να ξύσει;..)
  Κι αν τ’ άντερά της έβγαζε μόνο με το να βάζει
  κάποιες μονάχα υπογραφές, το πράγμα δεν αλλάζει-
  έτσι κι αλλιώς η Τέλεκομ τη χώρα μας θ’ αγόραζε,
  το μάτι της είτε αυτή είτε άλλος θα της το ’βγαζε΄
  σ΄αυτήν ο κλήρος έλαχε. Είναι αυτό αιτία
  τόσο να γίνει στη Βουλή μεγάλη φασαρία;
  Κι αν η Αλογοσκούφαινα γι αυτό που έχει κάνει
  λεφτά επήρε που θνητού κοινού ο νους δε βάνει,
  ε! και λοιπόν; τι έγινε; Πρώτη γυναίκα είναι
  που στην κλεψιά το σύζυγο βοηθάει;-ως δε γίνε
  ται γάμος δίχως στέφανα- κι ο πλούτος για να έρθει
  με γαϊδουριά θέλει κλωτσιά και μ’ ατιμία μέθη.
  Στο κάτω κάτω φάγανε περσότερα κάτι άλλοι
  κι ακόμα περισσότερα κάποιοι πολύ μεγάλοι.
  Και τι; Πάθανε τίποτα; Γιατί αυτή να πάθει;
  Α! Ο υπουργός ο άντρας της έτσι την έχει μάθει,
  να τρώει πρώτα όσο μπορεί, κι ύστερα να καμώνεται
  αθώα πως είναι, στη βρωμιά περσότερο κι ας χώνεται.
  Ποιος θα τολμήσει με υπουργού γυναίκα να τα βάλει
  που μαγικό φορεί σκουφί μάλιστα στο κεφάλι;
  Κι αν η γυναίκα υπουργού δεν κάνει να εργάζεται
  σε μια εταιρία που δεινά για έλλληνες απεργάζεται,
  ας ειν’ καλά ο σύζυγος: αυτός θα μεριμνήσει
  του Καχριμάνη του άθλιου το στόμα να το κλείσει.

  Γιώργης Χολιαστός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s