Να σκεφτούμε και την προβοκάτσια;

Επειδή γίνεται πολύς λόγος σήμερα για το «μπλογκ» του νέου υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, παραθέτω δύο αποσπάσματα από το βιβλίο του «Σπάστε τη Σιωπή» στο κεφάλαιο Ηλεκτρονική Δημοκρατία: Ελπίδα ή Εφιάλτης, που διατίθεται ολόκληρο και στο διαδίκτυο:

η συνεχής προβολή από τα Μ.Μ.Ε. της ζωής και των θέσεων των πολιτικών δεν επιτρέπει στους τελευταίους να θεοποιούνται στα μάτια των πολιτών ως οι αυθεντίες που έχουν τις λύσεις. Οι πολίτες βλέπουν τις αδυναμίες τους ή τα λάθη τους πιο ευδιάκριτα και όταν δεν μπορούν να τα ανατρέψουν αρνούνται να συμπράττουν στο δημοκρατικό παιχνίδι ως παρατηρητές.

και

Το συχνότερο και σημαντικότερο πρόβλημα στο INTERNET είναι η πλαστοπροσωπία του αποστολέα και η μαύρη προπαγάνδα που γίνεται συνήθως με σκοπό τη δυσφήμηση ατόμων, εταιριών, ακόμα και Κρατών.

Πενήντα εκ. χρήστες μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσουν θύματα σύγχρονων εγκλημάτων, τη δίωξη των οποίων πολλές φορές δυσκολεύεται να ολοκληρώσει η οποιαδήποτε αρχή, γιατί ακόμα ούτε τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας έχουν ολοκληρωθεί ούτε τα κενά της νομοθεσίας έχουν καλυφθεί, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται το κάθε έγκλημα με αναλογική υπαγωγή σε γενικά άρθρα του Συντάγματος ή σε ανάλογες διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επειδή σε γενικές γραμμές κανείς δεν θα διαφωνήσει, μήπως να πιθανολογήσει ότι το «μπλογκ» αυτό είναι μια προβοκάτσια; Το λέω αυτό διότι υπάρχει κι αυτό εδώ το οποίο ενισχύει τις υποψίες μου παρά το αντίθετο που επιδιώκει το δημοσίευμα αυτό. Διότι αποκλείεται αυτή η χυδαιότητα του «μπλογκ» να ανήκει στον Στυλιανίδη κυρίως γιατί εστιάζεται αποκλειστικά σε επιθέσεις. Δεν παράγει «έργο», ούτε διαφημίζει την πολιτική του παρουσία κι αυτό θα έπρεπε να υποψιάσει αρχικά.

Advertisements

17 thoughts on “Να σκεφτούμε και την προβοκάτσια;

 1. Επισκέφθηκα το μπλογκ και γράφει ότι ανήκει σε ιδιώτη, δηλαδή όχι στον Στυλιανίδη.

  Προφανώς κάποιος οπαδός του το έφτιαξε (με την ανοχή του Στυλιανίδη?) και τώρα που έγινε θέμα (από σένα το μαθαίνω τώρα) άρχισαν οι κωλοτούμπες. Δεν ξέρω αν είναι προβοκάτσια, καφρίλα είναι σίγουρα.

  Το σημαντικό του ποστ σου όμως είναι άλλο. Έκατσες και διάβασες ολόκληρο το βιβλίο του Στυλιανίδη ρε θηρίο?

 2. s_pablo

  Το Αυτό και το Άλλο ξέρει τι εννοώ, στο λινκ του ανταγωνιστή του «Στυλιανίδη» ο συντάκτης κάνει μία εντελώς αποτυχημένη απόπειρα να αποδώσει στον Στυλιανίδη το επίμαχο μπλογκ. Κάνει κρα η περίπτωση πως είναι προβοκάτσια.

  Πρώτα, πρώτα, γιατί δεν είναι εμφανές το προφίλ του «νεοδημοκράτη»; Ένα μέηλ; Αλλά, προδίδεται από τα screenshot που έκανε ο εν λόγω «ανταγωνιστής». Ας αφήσουμε το γεγονός ότι πρέπει να είναι συνδεδεμένος 24 ώρες συνέχεια και να κάνει συνέχεια refresh, οπότε του έκατσε κουτί η φάση. Με διαφορά μιας ώρας είναι τραβηγμένα τα «πειστήρια» τόσο όσο χρειάζεται να τροποποιηθεί το επίμαχο μπλογκ (το βλέπετε στο ρολόι κάτω δεξιά). Θα μου πείτε είναι από διαφορετικές μέρες. Όχι δεν είναι, αν κοιτάξετε καλά την google bar έχει το ίδιο νούμερο στον pop-up blocker: 266. Η υπόθεση μυρίζει από μακριά απάτη.

  Επίσης, υπάρχει κι αυτό εδώ.

  Λυπάμαι που αξιόλογοι μπλόγκερ παρασύρθηκαν άκριτα από μία, πιθανότατα, προβοκάτσια. Καλύτερα να αναθεωρήσουν και να κρατήσουν αποστάσεις όσο είναι ακόμα νωρίς.

 3. Επιτέλους! Κάποιος σκέφτεται εδώ!

  Αναρωτιέμαι πόση ανευθυνότητα, αλλά και πόση ανοησία μπορεί να διακρίνει κάποιον για να πιστεύει, πόσο μάλλον να υιοθετεί ό,τιδήποτε βλέπει.
  Απλή φτώχεια ιδεών και προκατασκευασμένα θύματα. Αν μας βολεύει πολιτικά και σχεδόν χουλιγκάνικα πως ο Στυλιανίδης βρίζει, απλά το υιοθετούμε.
  Θεωρίες συνωμωσίας με αποδείξεις της πλάκας.
  Μια Ελλάδα, που αντί να συζητά τα προβλήματά της, προσθέτει κι άλλα. Όλο και πιο σκοτεινά, όλο και πιο χαμηλά και δυστυχώς όλο και πιο γελοία.
  Θέλω να ελπίζω πως οι περισσότεροι δεν θα είναι τόσο κάφροι. Ούτε τόσο χουλιγκάνοι.

 4. Silicon Citizen

  Όλα είναι όχι μόνο θέμα λογικής αλλά και έρευνας. Μπορεί να χώνω πολλά στη ΝΔ και θα συνεχίσω, αλλά όχι να μου σερβίρουν αμάσητες τέτοιες «ειδήσεις».

  Θα πω κάτι εδώ, όταν έγινε η φάση με τον Βουλγαράκη στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εγώ προτίμησα να μην σχολιάσω καν. Διότι η αντίθετη πλευρά έκανε τα ίδια αν όχι χειρότερα σε αυτή την περίπτωση. Είναι θέμα ηθικής να κρίνεις, αλλιώς όταν χρησιμοποιείς το επίπεδο του αντιπάλου σου, γίνεσαι και ο ίδιος μια ιλαροτραγική φιγούρα.

 5. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, φίλε μου. Θυμάμαι πως κάποτε ο Μάνος Χατζηδάκης είχε αντιμετωπίσει στο πετσί του τη λάσπη του αυριανισμού. Είχε λοιπόν ζητήσει να παρθούν μέτρα κλπ. Αργότερα απλά είχε πει πως το ζήτημα δεν είναι να κλείσει κανείς την Αυριανή, αλλά να αποκτήσει την κυκλοφορία της Ελεύθερης Ώρας.
  Όπως σωστά λες είναι θέμα λογικής και έρευνας.
  Εννοείται πως μπορείς να χώνεις σε όποιον πιστεύεις πως του χρειάζεται χώσιμο. Όταν όμως το κάνεις ανέντιμα και βρώμικα, πέραν του ότι χάνεις το δίκιο σου, προετοιμάζεις το τέλος της ελευθερίας σου. Η δημοκρατία δεν προστατεύεται μόνον όταν υπερασπίζεσαι τους φίλους σου, αλλά και όταν δεν πυροβολείς τους εχθρούς σου.
  Καλό βράδυ.

 6. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για το συγκεκριμένο ιστολόγιο. Είπαν ότι είναι «δημιούργημα» δικό μου, του naftilou και πολλών άλλων. Στα ΜΜΕ της Κομοτηνής κάποια μίλησαν για προβοκάτσια κάποια σίγησαν «περίεργα».
  Όσοι δεν έχουν ζήσει στην μικρή κοινωνία της Κομοτηνής καλό θα ήταν να μην μιλάνε. Τύποι όπως τον Κωνσταντίνο Κυριάκη, που έχει αναλάβει δικηγόρος του Στυλιανίδη στο διαδίκτυο (καλό θα ήτανε να είναι γιατρός του, γιατί κατέχει και το δίπλωμα στην Γάνδη), είναι δυστυχώς για όλους εμάς εδώ στη Ροδόπη, ψάρια έξω από την γυάλα. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο ιντερεντικός πόλεμος που δέχεται ο νέος Υπουργός Παιδείας, όπως τον χαρακτήρισαν ορισμένοι, βρίσκει πολλούς σύμφωνους εδώ επάνω. Δυστυχώς οι τοπικές εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις είναι «ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ» από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη (εκτός από μία). Για να καταλάβετε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5347&subid=2&PubID=67202&word=%D6%EF%F5%F1%EB%E5%EC%DC%E4%E7%F2

  με «εξαφάνιση» χρημάτων και μάλιστα από οργανισμό της περιοχής συγκαλήφθηκε και ούτε καν αναφέρθηκε τίποτα στον τύπο της Κομοτηνής. Δηλαδή δεν άνοιξε ρουθούνι.
  Δεν είναι δυνατόν ξαφνικά να ξεχνιούνται προεκλογικές δεσμεύσεις για ιδιωτικά σχολεία στην Κομοτηνή γιατί ο συγκεκριμένος βουλευτής που τα έκανε έγινε Υπουργός Παιδείας.

  http://press-gr.blogspot.com/2007/09/blog-post_7535.html

  Και όταν προεκλογικά η εφημερίδα «Παρέμβαση» τόλμησε να τα βάλει με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη είναι τώρα στα δικαστήρια. Δες το θέμα της Παρέμβασης

  http://tapeina.blogspot.com/2007/08/blog-post_28.html

  Και στην τελική αν ήταν δικό μου το blog του Ευριπίδη Στυλιανίδη ή Γαλάζια Κομοτηνή, όπως θέλετε πείτε το…γιατί να το σβήσω; Δεν θα με σύμφερε να τον βλέπω να ξεφτιλίζετε παντού μ’ αυτές τις βλακείες που γράφονταν εκεί μέσα;
  Όσο αφορά για την ώρα που έγιναν τα picture screen στο blog ήμουνα τυχερός που κατάφερα να «τραβήξω» την συγκεκριμένη φωτογραφία. Το ιστολόγιο σαν «Ευριπίδης Στυλιανίδης» υπήρχε μόνο παρά λίγες ώρες…Μέχρι να τον πάρουνε τηλέφωνο και το αλλάξει δηλαδή…
  Εδώ θα είμαστε και θα δούμε ποιος θα δικαιωθεί με τις πράξεις του. Ήρθε η ώρα να γνωρίσει όλη η Ελλάδα καλύτερα τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Αρκετά με εμάς, τον χορτάσαμε.

 7. O Piazza del Popolo που έκανε την καταγγελία περί ταυτοπροσωπίας υπουργού και μπλόγκερ, δικαιολογείται στο σχόλιο του:

  Όσο αφορά για την ώρα που έγιναν τα picture screen στο blog ήμουνα τυχερός που κατάφερα να «τραβήξω» την συγκεκριμένη φωτογραφία. Το ιστολόγιο σαν «Ευριπίδης Στυλιανίδης» υπήρχε μόνο παρά λίγες ώρες… Μέχρι να τον πάρουνε τηλέφωνο και το αλλάξει δηλαδή…

  Αλλά στο σχετικό ποστ του γράφει:

  Εδώ και τρεις μήνες, σύμφωνα με έναν από τους πολλούς aggregator του κυβερνοχώρου, υπάρχει ένα blog με το όνομα stylianidis.blogspot.com και με τίτλο «Ευριπίδης Στυλιανίδης Υφυπουργός Εξωτερικών Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ»

  Διαλέγετε και παίρνετε.

 8. Δεν ξέρω τι και ποιος έχει γράψει για το θέμα (από εδώ το έμαθα), αλλά ΑΝ κάποιος πίστεψε πως ένας υπουργός είναι ΤΟΣΟ ηλίθιος για να το κάνει αυτό (ακόμη κι αν όντως πίστευε αυτά που γράφτηκαν), χρειάζεται ψυχίατρο.

  Ή γκόμενα/γκόμενο.

 9. Το stylianidis.blogspot.com υπήρχε στον κυβερνοχώρο από τον Ιούλιο, όπως ακριβώς είναι στο picturescreen, αλλά χωρίς post. Δεν αναφέρθηκε κανείς άσχημα γι’ αυτό, γιατί άλλωστε, αφού σχεδόν όλοι οι συνυποψήφιοι του στη Ροδόπη είχαν κατοχυρώσει από την ίδια περίπου ημερομηνία διεύθυνση στο BLOGGER. Στην πραγματικότητα το θέλαμε αυτό το ιστολόγιο για να μας απαντήσει σε ορισμένες απορίες μας…
  Δεν χρειάζεται επειδή ειπώθηκαν ορισμένες μαλακίες (οτι και καλά είναι δικό μας) να απολογηθούμε γι’ αυτές.
  Κατά την άποψη μου αφενός το blog ανήκει σε πιτσιρικά οπαδό του και αυτό θα αποδειχθεί σε πολύ λίγο καιρό (αν και όχι επίσημα) και αφετέρου καλό δεν θα ήταν για μένα να υπήρχε αυτή η «Γαλάζια Κομοτηνή»…θα μου έδινε άλλοθι για αρκετό καιρό ακόμα. Γιατί να την σβήσω;

  Αυτά από μένα δεν θα ξαναγράψω comment για το συγκεκριμένο ιστολόγιο. Χαιρετισμούς από την πολύ ΒΡΟΧΕΡΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ…

  ΥΓ. Αν θες παραπάνω εξηγήσεις Λαπούτα στείλε μου email να σου εξηγήσω κι άλλα πράγματα. Εγώ άλλο ήρωα εδώ μέσα δεν τον κάνω!

 10. @ piazza del popolo

  Επειδή αναφέρθηκες σ’εμένα, να σημειώσω πως εκπροσωπώ τον εαυτό μου και μόνο και πως το συγκεκριμένο ιστολόγιο-προβοκάτσια έκανε “κρα” από χιλιόμετρα πως ήταν έργο αντιπαλου του κυρίου Στυλιανίδη. Με δεδομένη την ιντερνετική σας παρουσία και το δίκαιο ή άδικο μένος σας (αυτό δεν το γνωρίζω εγώ είναι δικό σας πρόβλημα) προς τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο πιό πιθανός υποψήφιος δημιουργος μάλλον είστε εσείς. Από εκεί και πέρα, οι διενέξεις σας δε με αφορούν και δεν επιθυμώ ουδεμία εμπλοκή. Εάν έχετε στοιχεία για παρανομίες του κυρίου Στυλιανίδη μαζέψτε τες και πάτε στα δικαστήρια να λύσετε τις διαφορές σας. Η ανώνυμη/επώνυμη καταγελλεία μέσω διαδικτύου δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

  χαίρετε!!

  @ τους άλλους

  εκ του αποτελέσματος φάνηκε πόσο αστεία υπόθεση ήταν το ιστολόγιο και πως εξαφανίστηκε όταν ακούστηκαν 2-3 ονόματα… το πρόβλημα νομίζω πως λύθηκε.

 11. Κυβερνομάγκες, το rousopoulos.wordpress.com, είναι ακόμη ελεύθερο. Ξέρετε πόσο εύκολο είναι να το πάρω αυτή τη στιγμή , να σας δουλεύω επί ένα μήνα και μετά να πετάξω κάτι άσχετο-υβριστικό;

  Παλιά, οι γιαγιάδες έλεγαν «ας έχω λόγια να μιλώ, κι ας είναι κι άλλα των αλλώ».

  Μυαλό κουκούτσι…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s