Ανεντιμότητα από το in.gr

Βλέπω αυτή την εικόνα στο in.gr:

Γιατί κύριοι δεν βάζετε έντιμα και σωστά στη θέση του Παπαθεμελή το κόμμα των Οικολόγων-Πράσινων που έλαβε το 1.05% των ψήφων και κατετάγη έκτο;

Advertisements

29 thoughts on “Ανεντιμότητα από το in.gr

 1. Ξέρεις τι μου θύμισες τώρα; Δημοτικές εκλογές πριν πολλά χρόνια με τον ανεκδιήγητο Θοδωρή Καλούδη που όλο το βράδυ, μέχρι το ξημέρωμα έλεγε από την κρατική τηλεόραση τα αποτελέσματα αναλυτικά, δήμο – δήμο, επαρχία – επαρχία με την μόνιμη επωδό: «…εκλέγεται ο δήμαρχος Τάδε που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Οπου «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» όλη η Αριστερά. Μία φορά δεν ακούστηκε όλο το βράδυ ότι κάποιον δήμο τον κέρδισε Αριστερός δήμαρχος. Ολοι όσοι κέρδισαν υποστηρίζονταν από «το ΠΑΣΟΚ και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις».

  Ε, και τώρα μέσα στα «λοιπά» είναι οι Οικολόγοι – Πράσινοι.

 2. Λαμπρακιστάν, όλοι όσoι δεν είναι ΠΑΣοκ και Νέα Δημοκρατία είναι λοιποί, την επόμενη φορά να προσπαθήσουμε οι λοιποί να είμαστε ακόμη περισσότεροι.

 3. Από παραπλανητικό έως ανέντιμο, είναι επίσης και το μετεκλογικό «ευχαριστώ τους bloggers» του Αλαβάνου.

  Αυτό, μάλιστα, το καπέλωμά του ήταν και σκόπιμο. Ενώ η παράλειψη του in.gr μπορεί να οφείλεται σε λάθος ή σε ανεπάρκεια του συντάκτη. Δεν νομίζω να φοβήθηκε τους Οικολόγους – Πράσινους.

 4. Artois

  Απάντησα στο παρόμοιο σκέλος του άλλου σχόλιου σου στο προηγούμενο ποστ.

  Δεν είναι ανεπάρκεια ή λάθος του «συντάκτη» αυτό που καταλογίζω. Αλλά ασέβεια προς τη νοημοσύνη μας.

 5. Άλλη τόση είναι και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας εκ μέρους του Αλαβάνου. Δεν είναι όλοι οι μπλόγκερς χάπατα κι εμένα με ενόχλησε το καπέλωμά του.

  Εσένα;

 6. Artois

  Γιατί νομίζεις ότι επαναλαμβάνω κάθε τόσο το «μπλογκερθθθ»;
  Απλά, λόγω των ημερών, δεν ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το θέμα γιατί είναι αληθινά ασήμαντο σε σχέση με την πολιτική κρίση.

  Έχουμε χρόνο να κατακρίνουμε αυτές τις πρακτικές, και γνωρίζεις τη στάση μου παλιότερα από ανάλογες προσπάθειες. Απλά, περίμενε λίγο να μαζευτούν τα «δεδομένα» γιατί δεν είναι μόνο ο Αλαβάνος αλλά και το ΣΚΑΙ. Και κάποιες εφημερίδες που πάλι μούσκεμα τα έκαναν.

 7. Μήπως το Σκάι έχει για μπλογκοσύμβουλο τον Μανδραβέλη;

  Αν δεν κάνω λάθος, ο Μανδραβέλης δεν είναι θεωρητικός των ιντερνετοσυζητήσεων και ιντερνετοαντιδράσεων;

  …και ελαφρώς απαξιωτικός στις ζωντανές συγκεντρώσεις;

 8. Artois

  Επειδή έχει μια περίπλοκη στάση, έξω από τα καθιερωμένα σε στυλ Μάνος, δεν μπορώ να σου πω αν στέκει αυτό που λες, ρώτα τον Αθήναιο καλύτερα 😛

  Πάντως μου θύμισες τον Κουναλάκη (ΜΠΡΡΡ!) πριν χρόνια σε μια εκπομπή όπου επιτέθηκε λάβρος κατά των προεκλογικών συγκεντρώσεων αποκαλώντας τούς συγκεντρωμένους «μαϊμούδες που κουνάνε μια σημαία» κι έγινε φυσικά το έλα να δεις.

  Στο λέω αυτό διότι δεν είναι πάντα η ιδεολογία που υπαγορεύει τέτοιες στάσεις, αλλά μερικές φορές αν όχι αρκετές υποκρύπτουν περισσότερο ταπεινά κίνητρα. Σε κάθε περίπτωση, πάντα χαίρομαι να διαβάζω τον Μανδραβέλη κι ας διαφωνώ με σφοδρότητα αρκετές φορές. Η πένα του είναι εξόχως δυνατή και το σκεπτικό του ενδιαφέρον όσο και ισχυρό.

 9. Εγώ στο θύμισα αυτό; Μα εγώ δεν είμαι ούτε απολιτίκ ούτε ξενερουά για να είμαι και κατά των συγκεντρώσεων. Όταν γνωρίζω με ποιους και γιατί κατεβαίνω στον δρόμο, μπορώ να κρατήσω και ντουντούκα.

  Τις θεατρικές συγκεντρώσεις τύπου οι_βουβές_μαυροφόρες_στο_σύνταγμα, σνομπάρω.

 10. Όταν παρακολουθήσεις λίγο τις εκλογές, διαπιστώνεις όλο και περισσότερες αντι-δημοκρατικές τακτικές οι οποίες συνοψίζονται κυρίως στην αποσιωποίηση κάποιων χιλιάδων ψήφων που δέχτηκαν αδύναμα κόμματα.

  Τα αδύναμα δηλαδή καταλήγουν ακόμη λιγότερο ασήμαντα.

  Δημοκρατία δεν είναι μόνο η αρχή της πλειοψηφίας αλλά κυρίως ο σεβασμός σε όλες τις απόψεις, όσο μη δημοφιλείς ή γραφικές κι αν είναι.

  Artois,
  Η ανάγκη δημοσιογραφικής ανιδιοτέλειας δεν έχει την πολυτέλεια για λάθη ή ανεπάρκειες.

  Θα ήθελα επ’ ευκαιρία να αναφέρω πως το in.gr ούτως ή άλλως δεν αποτελεί δημοσιογραφικό e-magazine ή κάτι ανάλογο αλλά κυρίως ευρετήριο ειδήσεων. Ίσως τελικά να μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί μέσο ενημέρωσης ελλιπέστατης δημοσιογραφικής προσέγγισης.
  Το δυστύχημα είναι ότι είναι αρκετά δημοφιλές, λόγω μάλλον της εύπεπτης μορφής που καταγράφονται οι ειδήσεις.

 11. Ξέχασα…

  Η παραπάνω ανεντιμότητα ήταν παρούσα και στα κανάλια με τα πολυδιαφημισμένα σπαστικά έγκυρα exit pols, όπου τα λοιπά κόμματα άρχισαν να μου δίνουν την εντύπωση πως είχαν ψηφιστεί από «λοιπούς» πολίτες. Τελείως ασαφής φύσης πολίτες, όπου δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί τους. Εκείνο το άγνωστο που φοβάται ο άνθρωπος από την φύση του επειδή δεν το γνωρίζει.

  Κάποια στιγμή παρακολουθούσα τον Ευαγγελάτο, όπου έδειχνε καρτέλες των αποτελεσμάτων και είπε πως έρχονται απ’ευθείας από το Υπουργείο Εσωτερικών, μόνο που στο Υπουργείο Εσωτερικών αναγράφουν ξεχωριστά τα κόμματα.

  Κι αν κάποιος επικαλεστεί την σπουδαιότητα του τηλεοπτικού χρόνου, τότε η λογική του θα έχει τόσο τσαλαπατηθεί από το σύνηθες όπου θα έχουν γίνει ένα για αυτόν. Ένα επικίνδυνο αμάλγαμα.

  Καταλήγοντας, το παραπάνω επιχείρημα δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί για το in.gr.

 12. Η αντιμετώπιση του κ. Παπαθεμελή ήταν σε γενικές γραμμές ελαφρώς … αβανταδόρικη, απ’ όλους (σχεδόν). Θυμίζω ότι στον κ.Καρατζαφέρη δεν επετράπη στις εκλογές του 2004 να πάρει μέρος στην κοινή τηλεοπτική συνέντευξη των πολιτικών αρχηγών.

  Αντίθετα στις φετινές εκλογές η προβολή του κ. Παπαθεμελή από τα μέσα ήταν συνεχής, η συμμετοχή του στην κοινή συνέντευξη των πολιτικών αρχηγών ισότιμη με τους υπόλοιπους, κλπ.

  Προφανώς για μια ακόμα φορά υπηρετήθηκαν συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες.

  Για την αντιμετώπιση των Οικολόγων – Πράσινων από τα ΜΜΕ ο κ. Χατζηνικολάου αργά χθες το βράδυ των εκλογών (και ενώ το ποσοστό τους είχε ξεπεράσει το 1%), έκανε την αυτοκριτική του σε σχέση με τη στάση που ακολούθησε ο δικός του τηλεοπτικός σταθμός απέναντι τους καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

  Δυστυχώς δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο έκαναν και οι δημοσιογράφοι άλλων τηλεοπτικών σταθμών. Αν ναι, ίσως κάτι ν’ αρχίσει να αλλάζει.

 13. Ούτε γάτα όυτε ζημιά!
  Μα δεν είδες ότι ούτε μια αναφορά δεν έγινε από τα μέσα ενημέρωσης?Ούτε πριν,ούτε και μετά τις εκλογές!
  Όλοι με τους μεγάλους και τώρα ειδικά ασχολούντε με τον χοντρό του ΠΑΣΟΚ και το χάλι του κόμματους(που μόνοι τους ορισμένα στελέχη το προκάλεσαν)

 14. Γιατί; Προφανές. Γιατί κανένα απο τα άλλα ελληνικά κόμματα δεν έχει οικολογικές ανησυχίες. Ιδίως τα κόμματα εντός βουλής και οι πατρώνες τους είναι ξεκάθαρα εχθρικοι απέναντι στην οικολογία (το Συριζα μοιάζει εξαίρεση, αλλά κι αυτό΄για λόγους καιροσκοπισμού το κάνει). Βλέπετε, η οικολογική συνείδηση είναι από άχρηστη έως βλαβερή – εμποδίζει την «ανάπτυξη». Πώς θα χτίσουμε ανενόχλητοι τα γήπεδα γκόλφ με τις εκατό τρύπες όταν έρχονται οι οικολόγοι και βάζουν ζιζάνια, δείχνοντας ότι με το νερό που θα χρειαστεί ενα γήπεδο γκόλφ υδρεύεται μια Πάτρα (και δεν μας περισσέυει πλέον)?
  Κανείς δεν μιλάει για τη γη, εκτός αν μιλάει για τις εγκαταστάσεις που θα χτιστούν πάνω της…

 15. Η προβολή του Παπαθεμελή είχε να κάνει με τη ΝΔ. Χρειαζόταν ένα ανάχωμα για ψηφοφόρους που θα πήγαιναν από το ΠΑΣΟΚ στον Καρατζαφέρη. Βασικός λόγος? Αν κάνετε τα μαθηματικά θα δείτε ότι αν το ποσοστό του Παπαθεμελή ήταν στο ΛΑΟΣ η αυτοδυναμία θα ήταν αδύνατη.

  Επίσης, οι Οικολόγοι έπαιξαν κι αυτοί το παιχνιδάκι τους. Μπορούσαν να είχαν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και να είχαν κι έναν βουλευτή τώρα. Προτίμησαν να το παίξουν δύναμη. Τους έκατσε η μπίλια στην Ηλεία και θα εξαργυρώσουν το 1% σύντομα.

  Όσο για την ΦΙΣ, με λογική γκρουπούσκουλου τύπου ΟΑΚΚΕ καλά πήγαν. Αν ποτέ γίνουν κόμμα μπορεί να κάνουν και τίποτα. Μέχρι τότε θα τους ψηφίζουν μόνο οι μπλογκερζ.

  (Αν ψήφιζαν μόνο μπλογκερζ θα είχαμε κυβέρνηση Παπανδρέου με Ανδριανόπουλο υπουργό Οικονομίας, Παπαγιαννάκη Εσωτερικών και Περλικό (όταν με το καλό πάρει ειδικότητα) Υγείας. Καρτζαφέρης -1% και ΝΔ 1,5-3%. Καλά θα ήταν, αλλά αυτά γίνονται μόνο στο μπλογκερικό παράλληλο σύμπαν)

 16. δεν ξέρω τελικά εαν πρόκειται για «ανεντιμότητα του in», με οτι αυτό σημαίνει, ή για βλακεία και ανοησία ενός συντάκτη του in.
  Νομίζω οτι ο κόμβος εχει σημαντικότερα πράγματα να προπαγανδίσει αυτήν την εποχή.

 17. Ο ΣΥΡΙΖΑ ένωσε πολλες κινήσεις και κόμματα που αν κατέβαιναν μόνα τους στις εκλογές, θα περιλαμβάνονταν στις ¨λοιπές δυνάμεις¨ με τα ποσοστά που θα έπαιρναν.
  Το πρόβλημα με αυτές τις κινήσεις και κόμματα τύπου ΔΗΚΚΙ, είναι πως τρέφουν και συντηρούν τις μωροφιλοδοξίες κάποιων που θέλουν να πιστεύουν ότι άξιζαν κάτι καλύτερο στη ζωή τους. Είναι πιθανό και να άξιζαν,δεν είναι όμως αυτός λόγος ο καθένας πού έχει κάποια διαφορετική θεώρηση για μικροζητήματα,να δημιουργεί και το δικό του κίνημα.
  Τι διαφορετικό δηλαδή,επί της ουσίας, έκφραζαν οι οικολόγοι πράσινοι που δεν θα μπορούσαν να το προβάλουν μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ;
  Εύχομαι το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ να διπλασιαστεί στις επόμενες εκλογές με τη σύμπραξη και άλλων δυνάμεων που κινούνται στον ίδιο ή παρεμφερή ιδεολογικό χώρο.
  Όχι για να δικαιωθεί κάποια ΄ταμπέλα΄και ο αρχηγός της,αλλά για να δούμε και κάτι διαφορετικό βρε αδερφέ σε αυτόν τον τόπο, πέρα από τα τσιτάτα και τα συνθήματα χωρίς περιεχόμενο.
  Όσο για σένα arois που σε πείραξε η αναφορά του Αλαβάνου στους μπλόγκερς, θέλω να σου πω ότι μάλλον έχει δίκιο να μας αναφέρει και να μας ευχαριστεί,αφού κι εμείς αναφερόμαστε σε αυτόν σε ποσοστό που αν ψηφίζαμε μόνο εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν ήταν κυβέρνηση,θα ήταν σίγουρα αξιωματική αντιπολίτευση!

 18. Ετοιμάσου τώρα για την εικονική πραγματικότητα που θα δημιουργήσουν τα κανάλια και οι εκδότες με τον Βενιζέλο. Χαμός, θυμάστε τις μετρήσεις που έφερναν το ΠΑΣΟΚ μισή μονάδα πίσω από τη ΝΔ και κουβέντα για ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Θυμαστε τους αγώνες να μας πείσουν ότι πρόκεται για θρίλερ, θυμάστε τις βαθυστόχαστες αναλύσεις και προβλέψεις. Ε μία από τα ίδια.

  Το θέμα είναι εάν ο κόσμος που ψήφισε προχθές και τους έβαλε να ψάχνονται θα τσιμπήσει ξανά στο παραμύθι. γιατί εάν τσιμπίσει για την δυναμική του κεντροαριστερού (παραμύθια κεντροδεξιό είναι) ΠΑΣΟΚ υπό τον νέο αρχηγό τότε είμαστε πραγματικά άξιοι αυτών που μας κοροϊδεύουν.

  Έχουν όμως ένα πραγματικό πρόβλημα… χώρους και blog σαν αυτό… σε αντίθεση με το παρελθόν που όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τίποτα δεν ακουγόταν η καταγραφόταν. Για αυτό καντε μια βόλτα απο το blog του Βενιζέλου και χώστε τα… να δούμε θα την αντέξει τη κριτική ο εν δυνάμη αρχηγός και οι προστάτες του.

  Γιατί με το που έκανε την ανακοίνωση το παλικάρι, πανικόβλητος και σαν την χήρα στο κρεβάτι που φοβάται μη χάσει τον επιβήτορα, τα κανάλια και οι εφημερίδες του χώρου έγραψαν για το blog του, για να φτιάξουν την εικόνα του.

 19. Ο Μέγας Εθνομέτρης κλαίγεται. Δεν έτυχε ανάλογης προβολής, λέει. Περίμενε να φτάσει τα 70 για να βρει στίγμα – όλως τυχαίως, λίγο πριν τις εκλογές.

  (Και τα έντυπα του κόμματος τυπογραφείο, με την ευγενική χορηγία του ΟΠΑΠ.)

  Με αφορμή το ποσοστό των «μικρών» κομμάτων, μια ενδιαφέρουσα αναδρομή (αν και ιδεολογικά φορτισμένη):

  H ιστορία του 3%.

 20. (ευχαριστώ το MATI για το link)

  Στις επόμενες εκλογές πάντως, είμαι σίγουρος ότι θα προβληθούν περισσότερο.
  Αν δεν υποπέσουν σε ολέθρια λάθη τακτικής και δεν φαγωθούν μεταξύ τους, τους βλέπω να πιάνουν το 3%.

 21. Μπα, στοιχηματίζω ότι δεν προκειται για καποια συνομωσία αλλά για βαρεμάρα του προγραμματιστή.

  Προφανως χρησιμοποιουν το παλιο text format της Singularlogic για τα αποτελέσματα όπου 1 record=1 περιφέρεια με τα αποτελέσματα του καθε κομματος σαν πεδία, δηλ pososto01, pshfoi01, edres01, pososto02, pshfoi02 ,edres02 κοκ. μεχρι το 25.

  Η σειρά των κομμάτων στα πεδία είναι αυτή με την οποια ανακηρυχθηκαν από τον Αρειο Παγο.

  Αυτο που συμβαίνει στη σελίδα που αναφερεσαι αλλά και στις εσωτερικες σελίδες των αποτελεσματων είναι ότι τα κόμματα εμφανιζονται με προκαθορισμένη σειρά παντού και όχι με φθινουσα αριθμητική σύμφωνα με τους ψήφους.

  Απλά ο developer βαρεθηκε να μαζεψει τα αποτελέσματα ενος record και να τα σορταρει και απλά τα δείχνει με τη σειρά.

 22. Συμφωνώ πως εφόσον ξεπέρασαν την Δημοκρατική Αναγέννηση ή επειδή ξεπέρασαν το 1% (διαλέγετε και παίρνετε,νομίζω πως η 2η επιλογή είναι η «δημοκρατική),θα έπρεπε να ανφέρονταν σε όλα τα ΜΜΕ!

  Αλλά νομίζω πως έχει να κάνει με το ό,τι ο Παπαθεμελή είχε εκλεχτεί ως συνεργαζόμενος με τη Ν.Δ. (κι αρχηγός της Δημοκρατικής Αναγέννησησς),οπότε έπρεπε θεσμικά ν’αναγράφεται το ποσοσστό του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s