Φλας στις εκλογές

    • Καθήσαμε απόψε με μπυρόνια, κρασάκια και κόκα κόλες με τον Κουσουράτο, τον Fairy Smoke και τον Spy σε διαδικτυακή συνεδρίαση για να διασκεδάσουμε με την μητέρα όλων των μαχών της Μεταπολίτευσης. Ποιο βρώμικο ’89 και κουραφέξαλα, εδώ απόψε κάναμε κοιλιές από τα γέλια. Το παρόν ποστ είναι αποτέλεσμα της ομαδικής συνεργασίας μας, που ο καθείς μας παρακολουθούσε το τηλεοπτικό κανάλι, το ράδιο και τις ιστοσελίδες που του αναλογούσαν για να σας μεταφέρουμε τα νέα και τις παρατηρήσεις μας. Ξεκινάμε γρήγορα γρήγορα:

  • Μέχρι στιγμής που γράφονται οι γραμμές αυτές, με καταμετρημένο το 98.07% των ψήφων στις 5:32 που διορθώνω το κείμενο, στο ΠΑΣΟΚ εκεί πέρα θα τραβάνε τα μαλλιά τους με τον εκλογικό νόμο εμπνεύσεως Σκανδαλίδη. Χάρη στο Singularis Porcus, ουπς σόρρυ, Singular Logic ήθελα να πω – τα αγριογούρουνα στην λατινική μάς μάραναν έτσι πεινασμένοι που ήμασταν για τα αποτελέσματα – το ΠΑΣΟΚ είναι τώρα περισσότερο δυνωμένο ενατό. Τα καταπράσινα λιβάδια όσων νομών κατάφερε να πάρει την πλειοψηφία δεν έχουν το ανάλογο αντίκρυσμα σε κερδισμένες έδρες. Συμβαίνει το διακύβευμα-ζάρι του εμπνευσμένου από τον Σκανδαλίδη εκλογικού νόμου στην καμμενούλα Εύβοια, 42.01% το ΠΑΣΟΚ και 40.66% η ΝΔ με έδρες 2 και 3 αντίστοιχα! Τάβλι σκέτο.

    Την καμμένη, κατακαμμένη και κατακαημένη Ηλεία, 46.72% με 43.75% που μας κάνουν 2 έδρες στο ΠΑΣΟΚ και 4 στη ΝΔ αντίστοιχα! Άβυσσος η ψυχή του εκλογικού νόμου… λες και κάηκε επίτηδες ο ιερός τόπος της Ολυμπίας για να κερδίσει η ΝΔ.

     

    Αμ, τα Δωδεκάνησα μας λαχτάρησαν, αλλά πως γίνεται στο Λασίθι της καταπράσινης Κρήτης να μοιράζονται από μία έδρα τα μεγάλα κόμματα όταν έχουν ποσοστά 52.72% και 36.71% αντίστοιχα; Εδώ σας θέλω με θεωρίες συνωμοσίας κι αφήστε την Ιονία Οδό.

     

    Ας φύγουμε από τα κουλά εκλογικά ποσοστά και πάμε στα ζουμιά. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, δυνωμένο ενατό. Τι απροσδόκητη νίλα, ακόμα και για τους φανατικούς εχθρούς του αυτή ρε σεις! Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα. Οι μοναδικοί που είχαν να κάνουν τις πιο τρελές φαντασιώσεις πραγματικότητα, ήταν δικαίως τα μικρά κόμματα, μέχρι και τα εξωκοινοβουλευτικά.

     

    Λόγου χάρη, από πού κι ως πού σήκωσαν κεφάλι οι Οικολόγοι-Πράσινοι; 1.05% με 73,885 ψήφους με τον Παπαθεμελή να ακολουθεί ασθμαίνων στο 0.80% με 50.213 ψήφους! Δηλαδή, οι Οικολόγοι-Πράσινοι έκτο κόμμα πάνω από τον Παπαθεμελή, Παπαθεμελή, απόψε ένας ψηφοφόρος με αμελεί, αλλά δεν τους είδαμε τους οικολόγους αυτούς να έχουν ανάλογο μερίδιο στην τηλεθέαση. Να πως κυβερνάει το μάρκετινγκ.

    Και μια που μιλάμε τώρα για τους Οικολόγους-Πράσινους, πως τα καταφέρνουν να είναι τόσο αντιδημοφιλείς σε κρίσιμες περιοχές υψηλής τουριστικής ανάπτυξης, σαν τα νησιά κυρίως; Μα στα Δωδεκάνησα να έχουν μόνο 2 [ολογράφως: ΔΥΟ] ψήφους; Απάντηση: διότι οι Οικολόγοι-Πράσινοι τους κοντράρουν στην τουριστική ανάπτυξη. Μην πω τώρα για την Φλώρινα όπου δεν πήραν καμία ψήφο, μόνο ο Αρκτούρος μπορεί να μας δώσει μια εξήγηση…

    Στήθος με στήθος οι αναμετρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΛΑΟΣ σε κρίσιμα αστικά κέντρα. Η Β’ Θεσσαλοναζίκη έχει την εξής κατάταξη: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπλησσόμεθα. Στην Β’ Πειραιώς παιζόταν απίστευτο θρίλερ αλλά φαίνεται ότι ευτυχώς επικρατεί με μικρή διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η λεβεντομάνα Κρήτη, της οποίας αποτελώ περήφανο τέκνο της, έδωσε τα ρέστα της. Με την εξαίρεση του νομού Χανίων (λόγω Μητσοτάκη;) η υπόλοιπη Κρήτη φιλοδώρησε με το ζόρι τον Καρατζαφύρερ με ποσοστά ελάχιστα ανώτερα του 1%.

    Αφήστε τώρα που θα καμαρώνει ο Λεβέντης ως όγδοος στην κατάταξη. Να ψοφήσουν οι προδότες, να ψοφήσουν!

    Μεγάλη έκπληξη το ποσοστό της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Για ένα κόμμα που στηρίχτηκε αποκλειστικά στην διαδικτυακή παρουσία του, σχεδόν 7.000 ψήφοι δεν είναι λίγες. Θα ασχοληθούμε σε ξεχωριστό ποστ γι αυτό το φαινόμενο, αποκλείεται να το αφήσουμε ασχολίαστο. Εύγε Φώτη Περλικέ!

    Μα είναι δυνατόν να εκλέγονται η Εύα Καϊλή, ο υιός Πλεύρης και ο Γρηγόρης Ψαριανός; Η τύχη της Έφης Σαρρή αγνοείται μέχρι στιγμής αλλά στο σούπερ ντούπερ ορθόδοξο κόμμα εκλέγεται κάποιος Μιχαήλ Γκιολμάν. Μπράβο στην Σοφία Σακοράφα, δεν είναι εξάλλου Βούλα Πατουλίδου. Αγνοείται επίσης η τύχη των εβραίων και των ομοφυλόφιλων συνυποψηφίων του Λαϊκού Ορθόδοξου κου-λου-πού.

    Για τον Ιμάμ Αχμέτ του Λαϊκού κου-λου-πού δεν μπορούμε να σας διαφωτίσουμε. Μάλλον τον κάνανε με τα κρεμμυδάκια ακολουθώντας το γνωστό βιβλίο Καλογερικής Μαγειρικής.

     

     

     

    Με τρέλα γκάζωσαν τα κανάλια για τον Φύρερ, αλλά ο ίδιος ατύχησε. Θα σας πούμε πιο κάτω γιατί διότι χρειάζεται να σας αφηγηθούμε πρώτα την ιστορία του Μικρού Πασοκοπρίγκηπα α λα Εξυπερύ.

     

    Που λέτε, βγήκε γρήγορα γρήγορα αρχηγός να βγάλει διάγγελμα, ο Mind the GAP, ουπς, ο Γεώργιος Παπανδρέου, για να πει «θα δούμε τι έφταιξε«. Τι δεν έφταιξε ωρέ τόσο καιρό που δεν το πήρες χαμπάρι; Σούπερ συντονισμός στα κανάλια, την ίδια ώρα έβγαινε από τη Ρηγίλλης με την μερσεντάρα του ο ΚαραΚαραμ-ανΛη, τα μισά κανάλια «έφαγαν» το ένα τρίτο του διαγγέλματος του Mind the GAP! Καλύτερη διαφήμιση για το περίφημο γερμανικό αυτοκίνητο δεν ξανάγινε.

    Μας λέει ο ΚαραΚαραμ-ανΛη σε μια παραζάλη στο Ζάππειο με τους καυλοπυρέσσοντες οπαδούς του: «σας ζήτησα να ψηφίσετε σταθερή κυβέρνηση«. Με 2% σχεδόν απώλεια; Το καραδεξιότατο με την όψιμη αριστερή ρητορική ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ έριξε την καλύτερη ατάκα: «ο πρωθυπουργός παρέλειψε να κάνει το σημαντικότερο σχόλιο: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΩΡΓΟ!«

     

    Αφήστε τώρα τι είπε ο Πάσχος Μανδραβέλης: «Τα αποτελέσματα δείχνουν μια συντηρητική στροφή της κοινωνίας αφού τα κόμματα που ενισχύθηκαν, ήταν αυτά που αντιστάθηκαν σθεναρά σε κάθε μεταρρύθμιση«. Ρίψεις με σάπια λαχανικά και ζαρζαβατικά, δεκτά. Πολύ σπαστική αυτή η καθημερινή λογική, τόσο ταιριαστή στην νεο[νουδουλο]φιλελεύθερη λογική των εργοδοτών του. Ου ρε εξυπνάκια που μας το παίζεις και ΦιΣ.

    Α, λάθος! Πρώτος πρώτος αρχηγός μίλησε ο Αλέκος Αλαβάνος στα κανάλια. Αλλά έχουμε το παράπονό μας: δεν ευχαρίστησε το κίνημα των μπλόγκερθθθ. Μπρρρρ!

     

     

    Αλλά, να πούμε του στραβού αριστερού το δίκιο, όλη η αριστερά ανεξαιρέτως την άξιζε τέτοια άνοδο. Δυνωμένη ενατή ωρέ! Έεεεετσι!

     

     

     

    Κι αρχίζουν τα γλέντια με τον ΚαρατζαFührer. Τον βλέπουμε άξαφνα να είναι κορδωμένος επάνω στο βήμα κι έτοιμος να χώσει το στόμα του στο μικρόφωνο, όπου τσουπ! Πέφτει ένα βεβιασμένο μαύρο στα κανάλια και συνδεόμαστε απευθείας (ξανά) με το Ζάππειο για να παρακολουθήσουμε ένα άγνωστο επεισόδιο του Benny Hill Show. Οι υπολογιστές μας κατέγραφαν 8 ρίχτερ και βάλε από την πληθωρική παρουσία του Ευάγγελου καθώς η είσοδός του στο Ζάππειον Μέγαρο έφερε τέτοια ανακατωσούρα που τον παρακολουθούσαν σε κάθε διαδρομή, από τον προαύλειο χώρο μέχρι να περάσει την εξώπορτα, να διαβεί έναν διάδρομο, μετά μια άλλη πόρτα, έναν ακόμα διάδρομο, κι άλλη πόρτα, κάποιος από τους συνεργάτες του σκόνταψε σε ένα καλώδιο τηλεοπτικού συνεργείου αλλά το γεγονός ότι δεν έφαγε τα μούτρα του ερμηνεύτηκε από τους μεγκαλίτσιους δημοσιογραφάρες ως καλώς οιωνός, κι άλλη πόρτα ξανά, κι άλλος βαρετός διάδρομος και όπα! Ο Μέγας Μπένυ ομίλησε!

    «Είναι προφανές ότι είμαι παρών στο αγώνα» βγήκε ο χρησμός και τα Κουλούρικα κοντέρ πήραν φωτιά! Που χρόνος για τον Λαάρχη. Το κήτος του ΠΑΣΟΚ φούσκωσε τόσο πολύ που δεν έφταιγε το πάχος του αλλά η υπερηφάνια του για το που έχασε ο αρχηγός του. Το λογίδριο του Λαάρχη μπήκε σε όγδοη μοίρα.

     

    Αλλά φευ, τον ακούσαμε σε ένα ραδιόφωνο. «Θα αγωνιστούμε για να συνεχίσει η Ελλάδα να ανήκει στου Έλληνες«. Εμείς οι υπόλοιποι ψηφοφόροι δηλαδή δεν είμαστε Έλληνες. Κάτι είπε ότι θα βρίσκεται «δίπλα στον πρωθυπουργό σε ό,τι θετικό και απέναντι σε ό,τι γκρίζο«. Κομματάκι σαν τους Γκρίζους Λύκους. Προτείνουμε το ελληνικό αντίστοιχο Γαλάζιες Ύαινες. «Να παραμείνει η Ελλάδα στους Έλληνες«, είπε χαρακτηριστικά. Γιατί, ποιοί την επιβουλεύονται δηλαδή, οι μασωνοεβραίοι ομοφυλόφιλοι;

    Μα κι αυτή η κακομοίρα η Αλέκα, με τι να ασχοληθούμε τώρα. Να πούμε, σαν να διάβαζε έκθεση του δημοτικού; Ξεκίνησε άχαρα, είπε στη μέση τα ωραία κλασικά κι όμορφα που παραδεχόμαστε και βουτάει αμέσως μετά στη γλώσσα της μπουφλοσαχλαμάρας αντιμπεριαλιστικής πάλης των Εξαρχείων. Έλεος.

     

    Η Μαριέττα Γιαννάκου Κουτσίκου, εκτός. Ο Τατούλης εκτός. Ο Γιακουμάτος μέσα. ο Πολύδωρας μέσα. Να δούμε την Φωτεινή Πιπιλή, θα διαψεύσει τις προσδοκίες μας από τότε που έγινε μπλογκέρισσα;

     

     

    Τα υπόλοιπα συμπληρώστε τα μόνοι σας. Το μόνο που θα σας πούμε τώρα είναι ότι οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες που οι μπλόγκερς απέκτησαν μέσω του ΣΚΑΙ και του Σεραφείμ Φυντανίδη περήφανη όσο και κουλή φωνή. Και όσοι παρακολουθούσαν τα κανάλια πριν την ανακοίνωση των exit polls, είδαν κι άκουσαν πολλούς δημοσιογράφους και πολιτικούς να εξάρουν το ρόλο του διαδικτύου. Σε αυτό το ζήτημα θα επανέλθουμε.

39 σκέψεις σχετικά με το “Φλας στις εκλογές

  1. Ήτο πράγματι μία άκρως διασκεδαστική εσπερία με άφθονον γέλωταν.

    Χαρακτηριστική ήτο η στιγμή προς το τέλος της καταμετρήσεως που ο JAGO ούρλιαζε διαδικτυακώς, όταν ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ έκλεψε την 153η έδρα από τη ΝΔ και της έκανε 14.

    Κρίμα που αι εκλογαί γίνονται κάθε 4 χρόνια….

  2. Μπράβο ρε που περάσατε καλά. Άντε να δούμε τώρα τι θα γίνει.

    Κρίμα για τη Μαριέτα και τον Πολύδωρα. Αντίστροφα έπρεπε να γίνουν, αλλά προοδευτικοί άνθρωποι δεν χωράνε στο μαντρί. Και τον Τατούλη τον έχω σε εκτίμηση παρά τις μαλακίες που έχει κάνει κατά καιρούς.

    Για τον Ψαριανό λίγα λόγια (έχει πιει ο άνθρωπος τον Τάμεση σε ουίσκι), όπως και για το Ευάκι. Εκτός ιού Πλεύρη, έχουμε και Βορίδη και φυσικά κούκλο-τσουλουφάτο Άδωνι. Αν έχει χιούμορ ο επόμενος πρόεδρος της Βουλής θα τους βάλει δίπλα στα «κομμουνιστικα μιάσματα».

    Όσο για τη δήλωση Μανδραβέλη, αν βάλεις αντιδραστική στη θέση του συντηρητική βρίσκεις τον στόχο.

    Υ.Γ. Είναι θεάρεστον ότι ο Γιακουμάτος είναι ξανά στη Βουλή. Να γελάμε που και που μέσα στα χάλια μας.

  3. Ουπς!!! Μόλις πρόσεξα ότι χάνει για λίγες ψήφους την είσοδο στη Βουλή η Αθήνη. Αυτό κι αν είναι πλήγμα για τη δημοκρατία μας. Τώρα ποιος θα χαστουκίζει όποιον παραφέρεται?

  4. Αγουροξυπνημένος με έναν γρήγορα φτιαγμένο φραπέ, κάθισα μπροστά στο pc μου πριν ξεκινήσω δουλειά και σήκωσα τα χέρια αναφωνόντας ολίγον δυνατά ένα ξενικό «ναι», μόλις είδα την 14η έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ!

    Η αποχή ήταν και αυτή την φορά μεγάλη, όπου σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών περίπου 1,550,000 ψηφοφόροι δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.
    Δεν βλέπω όμως κάποια σύγκριση με το 2004.

  5. Οι Οικολόγοι πράσινοι δεν είχαν συνδυασμούς στην Φλώρινα και τα Δωδεκάνησα. Το πρωτοδικείο τους ακύρωσε την τελευταία στιγμή για τυπικούς λόγους. Οι δυο ψήφοι στα Δωδεκάνησα είναι πραγματικά παράδοξο πως βγήκαν αφού δεν υπήρχε ψηφοδέλτιο. Μάλλον είναι λάθος.
    Έχω την εντύπωση ότι αν είχαν την μισή από την προβολή που είχε ο Παπαθεμελής, μπορεί μέχρι και να έμπαιναν στη βουλή

  6. Διασκεδαστικότατη πολιτική ανάλυσις! 😀

    Ο Μπένυ πρέπει να γίνει αρχηγάντζα πάραυτα για να παρακολουθήσουμε έναν ωραίο αγώνα ΣΟΥΜΟ το 2010( ; ).

    Πράσινοι – Οικολόγοι στην επόμενη Βουλή!

    Δεν ξέρω τι θα γίνει με το Έφη, αλλά το Βάι Αποστολάτο δεν νομίζω ότι συντραγουδεί με το Πλεύρη και το Άδωνι 😀

    @ Σπάει

    Εκλογές συνήθως γίνονται όποτε γκαβλώσει στην εκάστοτε πρωθυπουργάντζα! και κατ εξαίρεσιν κάθε 4 χρόνια! 😉

  7. Επειδή ετέθη θέμα, το 2004 η αποχή ήταν 24% περίπου. Κάπου εκεί κυμαίνεται σε όλες τις εκλογές. Φέτος ήταν 26%.

    Με λίγα λόγια τους έδωσε και κατάλαβαν ο «κυρίαρχος λαός». Ακόμα και οι καμμένοι ψήφισαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ 90%, μην τυχόν και χάσουν την επόμενη δόση από τριχίλιαρα.

    Μόνο στους Λειψούς είχε 91% αποχή, αλλά σκορδοκαϊλα τους.

  8. Αγόρια,
    περάσατε καλά στα παρασκήνια και αυτό βγήκε στην σκηνή!

    Λατρεμένο, από τούδε κλεμένο και εις το μέλλον χρησιμοποιούμενο: ο «ΚαρατζαFührer»!!!

    Ο Βενιζέλος θέλει να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν το αφήνει. Και η δική μου αχαλίνωτη φαντασία σαν να τον βλέπει πίσω απότο παραβάν να σχίζει μετά μανίας τοχαρτάκι με τον πράσινο ήλιο και να βάζει στο φακελάκι τον Δαυλό

    (Δαυλός είναι μη γελιέστε).

  9. απολαυστικότατο το σεντόνι. extra lol points στο σχόλιο περί θεσσαλοναζίκης! με την σταυρώστε με σταυρωστε με μάθαμε τελικά τι μέλι (sic) γεννέσθαι?

  10. Δεν ηταν και τοσο ασχημο το αποτελεσμα τελικα αν το σκεφτουμε.
    Η ΝΔ νικησε αλλα με οριακη αυτοδυναμια.
    Το ΠΑΣΟΚ υπεστη μεγαλη ηττα (σιγα τη μεγαλη..) που μπορει να της βγει σε καλο.
    Τα αριστερα κομματα ανεβηκαν
    Το ΛΑΟΣ μπηκε στη Βουλη (καλο για το ιδιο το κομμα, για εμας δεν ξερω).
    Και το κυριοτερο απ’ ολα, πηρε ποδι η Γιαννακου.

  11. Λοιπόν, αυτόν τον Γκιόλμαν τον ξέρω: είναι Πολίτης, πράκτωρ (ταξειδίων) και ήταν στην Πολιτική Άνοιξη.

    Αμάν, ακούω τώρα τον Μπένι. Σήμερα το πρωΐ μου σταχυολόγησαν μια καταπληκτική του ατάκα: «Άλλη η άποψή μου ως συνταγματολόγου και άλλη ως πολιτκού». *ντόιγκ*

  12. Λοιπόν, αυτόν τον Γκιόλμαν τον ξέρω: είναι Πολίτης, πράκτωρ (ταξειδίων) και ήταν στην Πολιτική Άνοιξη.

    Αμάν, ακούω τώρα τον Μπένι. Σήμερα το πρωΐ μου σταχυολόγησαν μια καταπληκτική του ατάκα: «Άλλη η άποψή μου ως συνταγματολόγου και άλλη ως πολιτκού». *ντόιγκ*

  13. Δυστυχώς οι Οικολόγοι-Πράσινοι έλαβαν ψήφους διαμαρτυρίας. Φοβάμαι πως για να περάσει το 3% πρέπει να καεί όλη η Ελλάδα (και η Αλβανία μαζί). Μέχρι και ο Βεργής πήρε καλό ποσοστό (κατέβηκε μόνο Αθήνα).

    Οι 7k ψήφοι της Φιλελεύθερης Συμμαχίας θα ήταν περισσότεροι αν είχε η συμμαχία σωστό πρόγραμμα και όχι αυτό το αυτοδιαψευδόμενο μακρόσυρτο κείμενο.

    Οι 7k ψήφοι της Φιλελεύθερης Συμμαχίας θα ήταν αρκετά λιγότεροι αν ονομαζόταν αλλιώς και δεν την μπέρδευαν με το ιστορικό Κόμμα Φιλελευθέρων!

    Ο Λεβέντης είναι πάλι πάνω από το κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και ακροαριστεράς! Ωστόσο αν αθροιστούν τα ποσοστά των αριστ. κοιν. κομ. το ποσοστό τους φτάνει κοντά στο 1%

    ———

    Υπήρξε μεγάλη αποχή αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο περίμενα. Το μεγαλύτερο ποσοστό της αποχής προέρχεται από ακροδεξιούς ή χουντικούς που δεν πιστεύουν στο δημοκρατικό πολίτευμα (οι βασιλικοί ψηφίζουν ΝΔ μετά το 1985 όπως είναι γνωστο), οπότε στο 14-18% αυτών περίμενα άλλο τόσο και η αποχή να φτάσει τουλ. το 35%. Ωστόσο έφτασε μόλις το 26%!

  14. [είδαν κι άκουσαν πολλούς δημοσιογράφους και πολιτικούς να εξάρουν το ρόλο του διαδικτύου. Σε αυτό το ζήτημα θα επανέλθουμε.]

    Σιγά το μέγα φιλοσοφικό ζήτημα που χρειάζεται να επανέλθεις.

    Aν κάποιοι δημοσιογράφοι εξάρουν τον ρόλο του διαδικτύου είναι γιατί το διαδίκτυο τους δίνει άκοπα υλικό και αναγνώστες. Επίσης γιατί το διαδίκτυο είναι η χαρά του αντιγράφειν ευκόλως. Ή, για να ακριβολογώ, ισχύει το «ο κλέψας του κλέψαντος» και το «μεταφράζειν» άρθρα και ειδήσεις από ξένα σάιτς που παρουσιάζουν για δουλειά τους, ενώ δεν πρόκειται παρά για απλή μετάφραση, για την οποία δεν αναφέρουν καν τις πηγές τους και βάζουν ανερυθρίαστα φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους.

    Οι δε πολιτικοί είναι γιατί, όπως πάντα, ψαρεύουν από παντού. Και στους μπλόγκερς βρήκαν ευκόλως προσβάσιμη και – σε πολλές περιπτώσεις – μωροφιλόδοξη πελατεία.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκμετάλλευσης και καπελώματος των μπλόγκερς ο αξιότιμος κύριος Αλαβάνος. Mετά την βουβή συγκέντρωση των μαυροφορεμένων, δήλωσε ότι το σύριζα στηρίζει τους μπλόγκερς (νταβατζή δεν είχαμε και νταβατζή βρήκαμε) και, χθες, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ευχαρίστησε δημοσίως τους bloggers. Τους οικειοποιήθηκε κιόλας; Και ποιος τον εξουσιοδότησε γι αυτό; Αυτό είναι το πολιτικό ήθος που επαγγέλεται; Το e-καπέλλωμα;

    O ρόλος του διαδικτύου δεν είναι σπουδαιότερος από τον ρόλο των παραδοσιακών καφενείων. Κι εκεί γίνονται πολιτικές τοποθετήσεις και συζητήσεις. Άλλες ελεεινοτάτου επιπέδου α λα PREZA TV, PRESS GR και άλλων, και άλλες που θα ζήλευαν πολλοί επίδοξοι μπλογκοδημοσιογράφοι και «αναλυτές».

    Έλεος πια με τον αυτοξιπασμό σας βρε παιδιά. Έ-λε-ος! Δέστε τις ζώνες σας και προσγειωθείτε.

    Οι bloggers είναι άνθρωποι σαν αυτούς που συναντάτε καθημερινώς στους εργασιακούς σας χώρους, στις συγκοινωνίες, στις συντροφιές σας, στο δρόμο…

    Να υποθέσω ότι σ’ αυτούς τους χώρους δεν είχατε την ευκαιρία να συναντήσετε ανθρώπους που να μπορούν να σκέπτονται και να αρθρώνουν λόγο;

  15. SPY

    Κι εγώ με τη σειρά μου να καταγγείλω την αντιδημοκρατική συμπεριφορά σου μπροστά στο τετελεσμένο της εισόδου του ΛΑΟΣ στη Βουλή 😛

    s_pablo

    Αναρωτιέμαι τι «σφαγή» θα γίνει για τη θέση των έδρανων στη Βουλή, θα κάτσουν δίπλα στα «κομμουνιστικά» μιάσματα όπως λες; Μου φαίνεται ότι θα γελάσουμε κι αυτή τη φορά.

    Νομίζω

    Όχι όμως θεαματικά μεγαλύτερη αυτή η αποχή, νομίζω ότι τις προηγούμενες εκλογές ήταν 24% τωρα 26%. Ειλικρινά περίμενα ότι θα ήταν πολύ μικρότερη λόγω της αγανάκτησης του κόσμου.

    dermes

    Σε ευχαριστώ για τη διεκρίνηση, δεν το γνωρίζαμε. Αλλά πραγματικά άξιο απορίας το πως βρέθηκαν δύο ψηφοι των Οικολόγων στα Δωδεκάνησα. Στο press-gr υπάρχει και μια περίεργη καταγγελία:
    http://press-gr.blogspot.com/2007/09/blog-post_1086.html

    pølsemannen

    Ο Βάι Βάι Αποστολάτος είναι στο κόμμα για να θεραπεύσει τα μέλη του από τις αχαλανίνωτες σεξουαλικές ορέξεις τύπου «τώρα θα φάτε το αγγούρι» και να επιστρέψουν γραμμή στο δρόμο του Γιαχβέ τους.

    s_pablo again

    Στους Λειψούς δεν ψήφισαν λόγω διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του νησιού τους από την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Περισσότερα εδώ:
    http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=81458112

    ιφιμέδεια

    Τα εύσημα για τον ΚαρατζαFührer ανήκουν στα παιδιά του Jungle Report. Είμαστε σίγουροι κι εμείς για την ψήφο του Benny Hill. Σε ευχαριστούμε για τα καλά λόγια και καλώς επανέκαμψες στα μπλόγκια μετά από τόσο καιρό απουσίας. Τώρα σε πρόσεξα.

    ethanandthecity

    Και τα δικά σου σεντόνια είναι πάντα απολαυστικά 🙂
    Τι μέλι(sic) γεννέσθαι; Μαρμελάδα Πλευρόμουρο, όλα τα μυαλά στο μπλέντερ.

    anisixos

    Σε άλλους άξιζε πιο πολύ το πόδι, λχ ο λόρδος Byron.

    K. Κουσουράτος

    Αγαπητέ συνεργάτα, είχαμε πει να διπλοψηφίσετε, όχι να διπλοσχολιάσετε 😛

    kourdistomantarini

    Κρίμα που δεν τα τράβηξε κιόλας.

    Γιάννης

    Κάθε άρχή είναι καλή για τους Οικολόγους. Αλλά και διαμαρτυρίας να ήταν η ψήφος τους πάλι εξυπηρετεί τους σκοπούς του κινήματός τους. Εξέφραζε την περιβαλλοντολογική ανησυχία δηλαδή. Για την ΦιΣ έχετε κάποιο δίκιο αλλά μην ξεχνάτε ότι μόλις πρόσφατα ιδρύθηκε και πρέπει να της δώσουμε ακόμη περισσότερο χρόνο για να κριθεί.

    Artois

    Έχεις κάποια δίκια κι εγώ σκέφτομαι περισσότερο να τους κατακρίνω (το σχόλιο μου στο ποστ λέει: περήφανη όσο και κουλή φωνή). Μια λεπτομέρεια, ο Αλαβάνος δεν ευχαρίστησε ακριβώς τους μπλόγκερς αλλά τα παιδιά του διαδικτύου γενικά. Το δικό μου παράπονο ήταν ότι έπρεπε να ευχαριστήσει εμένα προσωπικά 😉

    Αλλά έχεις ένα άδικο: λες για νταβατζή. Όχι όμως ο Αλαβάνος ακριβώς αλλά αυτός που εκμεταλλεύτηκε τη συγκέντρωση του Συντάγματος, εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ και ξαφνικά… γίνεται υποψήφιος βουλευτής του Πασόκ. Βρήκατε ποιός είναι;

  16. H περιέργειά μου είναι μεγαλύτερη από την ορμή μου να σου απαντήσω για τον Αλαβάνο.

    Πες γρήγορα ποιος είναι γιατί θα σκάσω!

  17. (αλλά ακόμα και για τους διαδικτυακούς να είπε, δεν αλλάζει τίποτα ως προς τις προθέσεις του κουτοπόνηρου πολιτευτή)

  18. οk, ok – μη θυμώνεις. Θα πάω στο επόμενο ποστ.

    (αλλά θα μπορούσες να το δεις πιο χαλαρά… πες ότι συζητούσαμε στο σπίτι σου και σε ακολουθούσα από το καθιστικό στην κουζίνα και τούμπαλιν)

  19. Συμβαίνει να γνωρίζω αυτό το μπλογκ.

    Ανήκει σε έναν δημοσιογράφο με προσωπικές εκπομπές στην ΝΕΤ, που έχει ενεργοποιηθεί στην τοπική και την νομαρχιακή αυτ/ση και αυτή τη φορά κατέβηκε και ως υποψήφιος βουλευτής.

    Βλέπω μια ευγενική επιστολή σε όσους τον βοήθησαν και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με όσα λέμε εδώ.

  20. Το κακό είναι ότι αυτό το νομίζουν και πολλοί άλλοι και χθες, στο εκλογικό κέντρο, οι κομματικοί εκπρόσωποι του πασόκ μου εύχονταν «και με τη νίκη»!!!

    χαχαχαχα!

  21. Τι δουλειά έκανες στο εκλογικό κέντρο;
    Κι αν έρχονταν οι πασόκοι να σου ευχηθούν, τότε στο εκλογικό κέντρο του Πασόκ ήσουν.
    Άρα, ο πασόκος κι αν θέλει να κρυφτεί, η χαρά δεν τον αφήνει 😉

  22. Τη σχολή μανεκέν Κρίστυ.
    Σκέφτομαι να πάω για Σταρ Ελλάς.

    (αρκετό το τσάτινγκ για σήμερα – χαιρετώ μέχρι να με ξανατσιγκλήσεις με κανένα ερεθιστικό ποστ)

  23. «Η Β’ Θεσσαλοναζίκη…»

    Μα πόσο θλιβερός ΜΑΛΑΚΑΣ μπορεί να γίνει κάποιος προκειμένου να γράψει ανέξοδους εξυπνακισμούς…

  24. Συμφωνώ απολύτως. Πάλι καλά που το καταλαβαίνεις τουλάχιστον. Και πληροφοριακά, ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ είμαι. Θεσσαλονικιός. Μαλάκα…

  25. Συγχαρητήρια παιδιά! 🙂 Μόνο που δεν «πιάσατε» την ατάκα της κ. Μπενάκη-Ψαρούδα, πόσο χαρούμενη ήταν που «το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες» της. Πόσο κάτω δλδ περίμενε να πέσει;

  26. Στο λινκ που έχεις για τον Ιμάμ (;;;;) Αχμέτ, ο διάλογος είναι σπαρταριστός. Ένας φωστήρας, μάλιστα, επικαλείται φίλο του, καθηγητή πανεπιστημίου στο Άασπεν. Ποιό Άασπεν; Το Άσπεν του Κολοράντο; Το Άαχεν της Γερμανίας; Θα σας γελάσω και δεν το θέλω…

  27. Η λέξη «μαλάκας» προφανώς ανήκει στην φαρέτρα επιχειρημάτων μίας νεοελληνικής αντίληψης και ενός τρόπου σκέψης. Και συνιστά επίσης αποδοχή σε διαδικασία διαλόγου…

    Έτσι και αλλιώς ζούμε στην Ελλάδα των νεοελλήνων στην οποία όσα δεν μας αρέσουν (κείμενα, ταινίες, βιβλία κλπ) είναι απλά…»μαλακίες» ενώ αν τύχη και μας κάνουν είναι ….αριστουργήματα, μνημεία, ανεπανάληπτα και μοναδικά.

    Το σκωπτικόν κύριε JustAnotherGoneOff απολαυστικόν, ως συνήθως.

  28. Όπα…εθίγη η Β Θεσσαλονίκης! Σιγά βρε παιδιά, σιγά….

    Ειδικά το άκρως νεοελληνικόν επιχείρημα «μαλάκα» ήτο συντριπτικόν! Ότι δεν μας αρέσει, είναι απλά «μαλακία» και ότι μας αρέσει (μόνο και μόνο γιατί συμφωνεί μαζί μας και μας κανακεύει) είναι σούπερ, αριστουργημα, ανεπανάληπτο και μοναδικό.

    Η σοβαροφάνεια όμως ως γνωστόν βλάφτει πολύ την σοβαρότητα.

    JustAnotherGoneOff διασκεδαστικόν το σκωπτικόν!

Σχολιάστε