Η GreenPeace βάζει τις φωτιές

Flash part 1. Κι όμως, προχτές που πήγαινα στη Σαλαμίνα είδα το ιστορικό σκαρί της Greenpeace, το Rainbow Warrior, αραγμένο για επισκευές. Ορίστε ποιος βάζει τις φωτιές, η Greenpeace για να μας ευαισθητοποιήσει με το ζόρι.

(Είπα τώρα να συνεισφέρω κι εγώ με μια μικρή μπούρδα στην απέραντη μπουρδολογία που ακούω, βλέπω και διαβάζω αριστερά δεξιά).

Flash part 2. Το κακό με όλες αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας για ξένους πράκτορες είναι ότι ποτέ δεν εξηγούν το γεγονός ότι τα καμένα οικοπεδοποιούνται και χτίζονται από ποιούς όμως; Από πράκτορες; Δηλαδή η μισή Ελλάδα είναι προτεκτοράτο αυθαίρετων κτισμάτων που ανήκουν σε ξένες υπηρεσίες;

Flash part 3. Τα καμένα μυαλά περισσεύουν στον δύσμοιρο ετούτο τόπο. Αν γυριζόταν ελληνική κωμωδία τώρα αυτή τη στιγμή, θα είχε τίτλο ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος.

Flash part 4. Με μαύρα ρούχα; Τη τελική σκηνή στο V for Vendetta θα παίζουμε τώρα; Επιφυλάσσομαι για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 29 του μηνός, θα γράψω ξεχωριστό ποστ αν και συμφωνώ εδώ κι εδώ σε κάποιες παραμέτρους.

Flash part 5. Η λίστα του Κλέαρχου θέλει μια προσθήκη ακόμα. Με ενημέρωσε φίλος ότι από τη Νέα Μάκρη μέχρι τα Κιούρκα, είναι αναμμένα όλα τα καντηλάκια. Απορία: αν πήγαινε ο φίλος να τα σβήσει, θα τον μπουζουριάζανε σαν εμπρηστή;

Flash part 6. Είδατε πόσο κακοί είναι οι κακοί αμερικανοί; Πρες-Τζούρες, για προσγειωθείτε από τα συννεφάκια όπου βρίσκεστε τώρα…

Flash part 7. Τι σημαίνει ασύμμετρη απειλή; Ιδού μια καλή μετάφραση από την Αφροδίτη (επειδή το μπλογκ της έχει μάλλον πρόβλημα εμφάνισης δίνω λινκ και από άλλον). Update: ορίστε κι άλλος ένας ορισμός της ασύμμετρης απειλής.

Flash part 8. Μονομαχία Viron Polydorus – Μπομπ ο Βουλγαράκης.

Flash part 9. Με τι μούτρα θα εμφανιστεί απόψε ο Δήμος Βερύκιος μετά το χτεσινό όργιο παραπληροφόρησης και τρομολαγνείας; Τι δόντι έχει στον Alpha και τον κρατάνε ακόμα;

Flash part 10. Δεν μπορώ ούτε να κάνω πλάκα, ετοίμαζα αυτές τις μέρες ένα σατιρικό εκλογικό βίντεο αλλά η θλίψη και το ξενέρωμα για τους νεκρούς και την παράνοια της ελληνικής κυβέρνησης με αποτρέπουν προς το παρόν από την ολοκλήρωσή του. Η ιλαροτραγωδία του διαλυμένου κράτους θα κρατήσει φαίνεται μέχρι τις εκλογές και μάλλον θα έχουμε στις 16 Σεπτεμβρίου το «φαινόμενο Θαπατέρο«…

Advertisements

17 thoughts on “Η GreenPeace βάζει τις φωτιές

 1. Μόνον που η δική μου «πρόταση» είναι διαμετρικώς αντίθετη μ’ αυτήν.

  Δεν λέω όχι στις πορείες διεκδίκησης ή διαμαρτυρίας – κάθε άλλο. Λέω μόνον ότι αυτές δεν «οργανώνονται» σπασμωδικά και οι οργανωτές οφείλουν να ξεκαθαρίζουν τους στόχους τους.

  Για την συγκεκριμένη περίπτωση, ερωτώ:
  Προς τα πού θα απευθύνεται η διαμαρτυρία;
  Για ποιο ακριβώς πράγμα θα διαδηλώσουμε;
  Τι θα ζητήσουμε;

  Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες και να δηλώνουν ευθαρσών οι διοργανωτές, αντί να προσκαλούν σε μια «βουβή πορεία με μαύρα». Δεν συμμετέχουμε σε φεστιβάλ παντομίμας, ούτε κάνουμε ενδυματολογική εργασιοθεραπεία. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις, έχω κάθε δικαίωμα να πιστεύω ότι κάποιοι ανίδεοι ή εγκάθετοι χειρίζονται την ευαισθησία μου.

  Η «πρόταση» του Terra Incognita λέει όχι στην συμμετοχή μας σε όλες τις πορείες γενικώς. Είναι η
  χαρακτηριστική πρόταση των απολίτικων γιάπηδων που νομίζουν ότι η πορείες είναι για την πλέμπα.

  Μήπως να διεκδικούμε με εικονοτηλέφωνα ξαπλωμένοι στον καναπέ;;

 2. (* διόρθωση: ευθαρσώς)

  εγώ, πάντως, δεν άκουσα θεωρίες συνομωσίας για ξένους πράκτορες, αλλά θεωρίες συνωμοσίας-φάντασμα.

  είδα ακόμα να σαλεύει μια ελληνική σημαία στον αντένα – (ακόμα προσπαθώ να καταλάβω το γιατί)

  άκουσα τους γελοιάμπουρες δημοσιογράφους των καναλιών να κάνουν τους συντονιστές από τα κλιματιζόμενα studios

  και υποψιάζομαι ότι πολλά από τα τηλεφωνήματα αγωνίας εγκλωβισμένων ήταν σκηνοθετημένα από το κανάλι που κάθε τόσο προβάλλει τον Κοκό.

 3. * oι πορείες – κι άλλη διόρθωση – μπα σε καλό μου!

  (η μακρά αποχή από το πληκτρολόγιο θα φταίει και κακώς που ξανάνοιξα το greekbloggers.com/feed)

  καλό χειμώνα, είναι άκαιρο να πούμε, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους…

 4. Φίλε artois, η πρότασή μου στο Terra Incognita δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον εύκολο και «κόψε-ράψε» αφορισμό σου: «Είναι η
  χαρακτηριστική πρόταση των απολίτικων γιάπηδων που νομίζουν ότι η πορείες είναι για την πλέμπα.»

  Το τί νομίζω/πιστεύω εγώ, το γράφω ανοιχτά και με απλά ελληνικά, δεν χρειάζεται να το ερμηνεύσει κανείς, ούτε να βάλει την εύκολη ταμπέλα. Ας βλέπουμε την ουσία των λεχθέντων, και ας αφήσουμε τις ταμπέλες για τις βιτρίνες των μαγαζιών.

 5. ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ: ήρθαν οι Αρειανοί, συνεργάστηκαν με του εβραίους και τους γκρίζους λύκους και βάλαν τη φωτιά.
  Καύσιμα στείλαν από τα πετρέλαια του Λάντεν στα ενωμένα εμιράτα…που τα κρατάει για τον πόλεμο κατά της USA…
  Έλεος, πλέον…

 6. Έχω τον ίδιο σκεπτικισμό για τις ομαδικές ειρηνικές πορείες, Jago. Θα το σκεφτώ και θα επανέλθω. Η λύση προφανώς είναι αλλού.

 7. @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΑΝΑΣΑΣ

  Όταν παραθέτουν το λινκ σου, σημαίνει ότι ο σχολιαστής δεν έχει πρόθεση να παραποιήσει τη θέση σου. Αυτό έπραξα κι εγώ, όπως βλέπεις, ώστε να δουν ολόκληρη την άποψή σου οι αναγνώστες του jagο. Δεν είναι δυνατόν να επαναλάβω ολόκληρη τη σκέψη σου στο σχόλιό μου και η παραπομπή δεν ήταν ξεκάρφωτη – απάντησα στην ουσία του flash 4 που έβαλε ο jago, ώστε να επισημάνω την διαφορά.

  Όμως, κόψε ράψε ή ράβε ξήλωνε, είσαι ή δεν είσαι κατά οποιασδήποτε πορείας;

  Δέχεσαι ή αρνείσαι την όποια χρησιμότητά τους;
  Προτείνεις ή δεν προτείνεις τον “αγώνα” μέσω …ίντερνετ;

  That’s the question.

  …και από την μακρά εμπειρία μου, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θετική απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα – με δήθεν σκεπτικισμό – δίνουν οι βουτυρομπεμπέδες και οι μη μου άπτου γραβατωμένοι γιάπηδες, καθαρών δεξιών θέσεων ή δεξιών θέσεων με «αριστερό» μανδύα. Αυτό δεν αποτελεί γενίκευση, αλλά συμπέρασμα.

  Επίσης, ούτε προσωπικός χαρακτηρισμός είναι. Αν εσύ δίνεις θετική απάντηση στην απαξίωση των πορειών διεκδικήσεων ή διαμαρτυρίας, και δεν συμπεριλαμβάνεσαι στις παραπάνω απολίτικες συνομοταξίες, είσαι μία από τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

 8. @artois
  Λογικά αυτά που θέτεις.
  Ως ένας από αυτούς που συμμετέχουν στο κάλεσμα σου απαντώ ότι το περιέχομενο και τα αιτήματα της πορείας μπορούν ελεύθερα να τα διαμορφώσουν όσοι συμμετέχουν σε αυτή και όχι οι διοργανωτές. Σίγουρα συνηθίσαμε αλλά ταυτόχρονα μπουχτίσαμε από διοργανωτές και ηγετίσκους. Ίσως είναι πιο δύσκολο να μην περιμένουμε από αυτούς το πως και το τι αλλά είναι σίγουρα καλύτερο.

  Για τα περί «ασύμμετρης απειλής» απαντώ στο μπλογκ μου.

 9. Δεν ξέρουν πώς προέκυψαν οι ξένοι πράκτορες -πλην των Αμερικανών επενδυτών. Μάλλον θυμηθήκαμε τις παλιές προπαγάνδες. Τώρα ο εχθρός δεν γκρι λύκος, αλλά αόρατος. Για τη συμμετρία των πυρκαγιών δεν μπορώ να πολλά. Ήδη το έριξα στην πλάκα -από μέρες πια- γιατί τα ελληνικά μου είναι κάπως καλά ως φιλόλογος. Οι συνδέσεις σου με κάλυψαν αρκετά. Για τη διαδήλωση έχω ταχθεί κατά της, διατηρώντας και το σκεπτικό του artois.

  Εγώ ξέρω μόνο ότι το παραγάμησαν στην αδιαφορία. Καιρός τους και καιρός μας νομίζω.

 10. Φίλε artois, αν θέλεις να μιλήσεις με εμένα προσωπικά, χωρίς ταμπέλες και χαρακτηρισμούς, είμαι πρόθυμος. Αλλοιώς, μπορείς να κάνεις διάλογο με τη «μακρά εμπειρία σου», δεν χρειάζεται να μπω κι εγώ στο παιχίδι.

  Επί της ουσίας, έχω φάει περισσότερη πολιτικοποίηση, εκλογές, συνελευσεις και πορείες εδώ και 25 χρόνια από όση μπορείς να φανταστείς. Είμαι οπαδός της ελεύθερης οικονομίας. Και μέσα από όλες αυτές τις μαζικές διεκδικητικές διαδικασίες, διαπίστωσα ότι το πολιτικό σύστημα (μπλε, πράσινο, κόκκινο, κλπ) της έμμεσης δημοκρατίας δεν με εκφράζει. ΔΕΝ προτείνω ΟΥΤΕ αγώνα ΟΥΤΕ διεκδικήσεις. Προτείνω ΑΜΕΣΗ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ όλων στα κοινά. Δεν θέλω να υφαρπάζουν την ψήφο μου μια φορά στα 4 χρόνια. Το πρόβλημά μου δεν είναι με τις πορείες, είναι με το ότι ΔΕΝ είμαι συμμέτοχος στη διακυβέρνηση της χώρας μου. Ούτε για το Ευρωσύνταγμα ΔΕΝ με ρώτησαν. ΑΥΤΗ είναι η βασική μου αντίρρηση. Μην με ρωτήσεις πώς, κάποιες λεπτομέρειες έβαλα στο Post μου. Να είσαι καλά.

 11. inlovewithlife γράφεις:
  Ως ένας από αυτούς που συμμετέχουν στο κάλεσμα σου απαντώ ότι το περιέχομενο και τα αιτήματα της πορείας μπορούν ελεύθερα να τα διαμορφώσουν όσοι συμμετέχουν σε αυτή και όχι οι διοργανωτές. Σίγουρα συνηθίσαμε αλλά ταυτόχρονα μπουχτίσαμε από διοργανωτές και ηγετίσκους. Ίσως είναι πιο δύσκολο να μην περιμένουμε από αυτούς το πως και το τι αλλά είναι σίγουρα καλύτερο.

  Aπαντώ:

  Mπορείς να μου εξηγήσεις πώς θα γίνει αυτό πρακτικώς; Παραβλέπω το ότι η αφίσα αναφέρεται σε σιωπηλή διαμαρτυρία – εκτός αν διορθώθηκε μετά το κράξιμο.

  Εννοείς ότι ο ένας θα διαμαρτύρεται εναντίον της κυβέρνησης, ο άλλος εναντίον του πασόκ, ο τρίτος εναντίον του …αόρατου εχθρού και πάει λέγοντας;

  Τέλος άλλο οργανώνω και άλλο ποδηγετώ, ηγούμαι ή καπελώνω. Φαίνεται πως χρειάζεται να διασαφηνίσεις κάποιες έννοιες και να οξύνεις περισσότερο την κρίση σου.

  Διότι οξυμένη κρίση, σημαίνει πως είσαι σε θέση να αντιληφθείς ότι ήδη επιχειρήθηκε νταβατζιλίκι. Ποιος έδωσε το δικαίωμα στα κανάλια να καλούν σε πολιτικές συγκεντρώσεις όπως έκανε το σκάι;

  Οι bloggers δεν ισχυρίζονται πως στέκονται επικριτικά σε όσα ΜΜΕ παρεμβαίνουν στην διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού της χώρας;

  Eπειδή δηλαδή θέλουν να προβληθούν μερικοί ψωνάρες πρέπει να μιλούν εξ ονόματος όλων των bloggers; Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα;

 12. Δημήτρη Θανασά (ή Θανάσα)

  H συμμετοχή στα κοινά δεν αποκλείει τις πορείες διαμαρτυρίας και διεκδίκησης. Συμμετέχω στα κοινά και έχω αποφασιστικό ρόλο στις αποφάσεις, σημαίνει κατέχω θεσμική (αιρετή) θέση.

  Οι θεσμικές θέσεις όμως είναι λίγες και γνωρίζεις πολύ καλά ότι εκεί δεν μπορούν να συμμετέχουν όσοι θέλουν. Ας μην παραμυθιάζουμε επομένως τον κόσμο με τα κηρύγματα των επαγγελματιών πολιτικών που το μόνο που θέλουν είναι να καθόμαστε ξάπλα στον καναπέ ή στο ίντερνετ και να εξαντλούμε την συμμετοχή μας στα κοινά, ψηφίζοντάς τους.

  Και πορείες θα κάνουμε και στους δρόμους θα βγούμε και θα φωνάξουμε γιατί αλλιώς δεν γινόμαστε ορατοί. Δεν θα κλειστούμε στα γραφεία αγκαλιά με τον υπολογιστή επειδή θέλουν να μας κάνουν κουραμπιέδες.

  Ελπίζω να μην είσαι κι εσύ κάποιος υποψήφιος… (οπουδήποτε). Και όχι βέβαια γιατί δεν το δικαιούσαι…
  🙂

 13. Συζητώντας με φίλους αμερικανοτραφείς, έμαθα ότι ο όρος «asymmetric threat» παραπέμπει στο αποτέλεσμα επίθεσης ατάκτων, (όχι τυπικών στρατευμάτων, σχεδίων πολέμου, κλπ) άρα μάλλον πρέπει να μεταφράζεται στα ελληνικά ως «επίθεση ατάκτων» και όχι «ασύμμετρη απειλή».
  Αλλά, όσο πιο ακατανόητες μπαρούφες πετάν οι πολιτικοί, τόσο πιο σπουδαίοι νοιώθουν.. τι να λέμε..

  –>> τη φόρμουλα «Επίθεση ατάκτων» εφάρμοσε βεβαίως ο Κολοκοτρώνης και άλλοι οπλαρχηγοί!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s