Τέλος ο fantomas.gr, τέλος και το βίντεο από την Art Athina;

___________________________________

UPDATE: η ιστοσελίδα του Φαντομά επανήλθε.

___________________________________

Κι όμως όχι, έσωσα το βίντεο στο YouTube καθώς φαίνεται πως «περιέργως» ο fantomas.gr κατέβασε τα ρολά εδώ και λίγη ώρα. Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα μέχρι να μάθουμε τι έγινε ακριβώς, η ένδειξη 404 Not Found δεν μας προϊδεάζει θετικά για την τροπή που παίρνει η υπόθεση. Μόλις ανέβασα το βίντεο στο YouTube, είδα ότι υπάρχει κι άλλος που πρόλαβε να το βάλει οπότε όλα για καλό να υπάρχει στο διαδίκτυο το λογοκριμένο έργο από πολλούς χρήστες.

Ανέβασα το βίντεο και στο Fileden, το λαμβάνετε από εδώ (μέγεθος περίπου 16ΜΒ, χωρίς τον ήχο – δεν είναι διαθέσιμος).

Πάντως υπάρχει και μια αντίθετη άποψη που θα καταθέσω αύριο, το στοιχείο της υπερβολής δεν βρίσκεται μόνο στην πλευρά των «λογοκριτών».

Advertisements

16 thoughts on “Τέλος ο fantomas.gr, τέλος και το βίντεο από την Art Athina;

 1. Έχει γούστο σε λίγο να μας κόψουνε το YouTube (όπως Τουρκία). Αλλά άσε, τους βάζω ιδέες.

  (*Βαθιά ανάσα*)

  Σοβαρά τώρα, μπορεί από την κοσμοσυρροή για να πάρουνε το επίμαχο βίντεο (*yawn*) να ξεπέρασε το όριο εισερχόμενων συνδέσεων και λήψεων του μήνα και να τον κόψανε γι’αυτό. Ας μήν μας πιάσει η παράνοια εντελώς.

  Η μήπως να μας πιάσει;

  Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι ενέργειες εντάσσονται στην προσπάθεια του Κωστάκη του Βού να δείξει πυγμή απέναντι στους «λιγδιάρηδες κουλτουριαραίους κουμουνιστές» και να τσιμπήσει τα ψηφαλάκια που του διαφεύγουν προς την ακροδεξιά. Με την ελάχιστη διαφορά που έχει από τον Γιωργάκη, κάθε ψηφαλάκι που θα τσιμπήσει μετράει.
  Εν πάσει περιπτώσει, το γεγονός ότι η άκρα δεξιά βρίσκει πάντα ένα αυτί πρόθυμο ν’ακούσει και ένα μακρύ χέρι πρόθυμο να δράσει στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη προσωπικά και με φοβίζει και με εξοργίζει.

 2. Καλύτερα να το βγάλεις από το Youtube γιατί αν το δουν και το κρίνουν ως πορνογραφικό υλικό υπάρχει περίπτωση να σου κάνουν suspend ολόκληρο το λογαριασμό και να πάνε όλα σου τα ανεβασμένα βίντεο χαμένα..

  Ανέβασέ το καλύτερα σε κάποιο άλλο site που επιτρέπονται τα πάντα.

  Πάντως αν θέλετε με ήχο, έχουμε βάλει εμείς ένα παρόμοιο :Ρ

 3. Yποθέτω ότι το στοιχείο της υπερβολής θα αφορά στην απόδοση καλλιτεχνικής αξίας σε βιντεάκια σαν αυτό. Ούτε απορριφθέντες του ΙΕΚ Ακμή τέτοια σύλληψη και εκτέλεση.

  Και ευτυχώς που κάποιοι μερίμνησαν και έσωσαν αυτό το αριστούργημα για το παγκόσμιο διαδικτυακό μουσείο τέχνης.

  Τυχερός ο «»δημιουργός»» του με τέτοια τζάμπα διαφήμιση που του έκαναν οι ανεγκέφαλοι οργισμένοι.

 4. Το διέσωσες κι εσύ το «»»αριστούργημα»»» Γρηγόρη;

  Μπράβο βρε παιδιά! πολύ χαίρομαι που αυξάνονται οι προστάτες της τέχνης στη χώρα μας!

  Πάνω που είχα αρχίσει να απελπίζομαι…

  Προτείνω να συστήσετε ένα Ίδρυμα και να δώσετε υποτροφίες στους παραγνωρισμένους βιντεοπαραγωγούς της δεκαετίας του ’80.

 5. Artois
  Στις εύλογες ενστάσεις σου θα απαντήσω στο επόμενο ποστ, το θέμα είναι κάπως ακανθώδες. Δεν μου είπες ακόμα πως πέρασες αυτές τις μέρες 😉

 6. ωραίος δεν το είχα δει . πολύς χαμός για το τίποτα πάντως . η καλλιτεχνική αξία του είναι υποκειμενική και αμφισβητησιμη (και εγώ μπορώ να τραβήξω video με τα πόδια μου ενώ τους ρίχνω ιώδιο ή παγωτό καραμέλα ή whatever να βάλω και κάνα ambient κομματάκι απο κάτω και να το ονομάσω τέχνη) . Τώρα για τις συλλήψεις και τις προσαγωγές, νομίζω ότι έχουμε χάσει τη μπάλα εντελώς

 7. να μια φορά που θα συμφωνήσω με τον Artois.
  μια μετριότητα έγινε γνωστή από τους ανεγκέφαλους, βέβαια όχι και τόσο, ψήφους ζητάνε απεγνωσμένα οι κύριοι Άδωνις και Καρατζαφέρης.

 8. Δεν βλέπεται το βίντεο (χάλια το βρίσκω), αλλά πρέπει να το σώσουμε και να το προβάλουμε παντού! Η λογοκρισία πέθανε ρε παιδιά πότε θα το καταλάβουν? Θέλουν, αλλά δεν μπορούν πια να σταματήσουν τίποτε… Τσάμπα διαφήμιση του κάνουν.

 9. roidis, έχεις πολλάκις συμφωνήσει μαζί μου κατά το παρελθόν. Δεν είναι δα και πολλά χρόνια.
  😉

  Ρωτάς πώς πέρασα αυτές τις μέρες jago;
  Tέχνη, τέχνη, τέχνη και καλό φαγητό.

 10. Μια φορά κι έναν καιρό, ένας ιδιοκτήτης μεγάλης σαπωνοβιομηχανίας συνάντησε τον Πικάσο. Τον πλησίασε και εξηγήθηκε: «Σάς θαυμάζω απεριόριστα και είχα από καιρό την επιθυμία να σάς ζητήσω να μου σχεδιάσετε κάτι για το καινούριο μας σαπούνι. Είχα υπόψη μου κάτι με μια νεαρή κοπέλα, κάτι φρέσκο κι ανάλαφρο.»
  Ο Πικάσο δε δίστασε, και παίρνοντας μια χαρτοπετσέτα ζωγράφησε μια ωραία νεαρά. Ο βιομήχανος ενθουσιάστηκε, «αυτό ακριβώς έψαχνα, σάς ευχαριστώ πολύ κλπκλπ». Στο τέλος των φιλοφρονήσεων τον ρώτησε τί τού οφείλει: ο Πικάσο απάντησε ατάραχος 100.000$. Ο βιομήχανος αντέδρασε φυσικά, «μα για 10 λεπτών δουλειά τόσα πολλά θέλετε;» «Όχι! απαντά ο Πικάσο, 60 χρόνια και 10 λεπτά!!!»

  Αυτό είναι ικανότητα στην τέχνη (artistry) -και βεβαίως αλλού.

  Περί τέχνης τόμοι έχουν γραφτεί και πολλοί προσπάθησαν μάταια, οπότε μάλλον ούτε σ’αυτό το μπλογκ θα βρούμε τη λύση. Υπάρχουν όμως ορισμένες προϋποθέσεις για να προσδιορίσουμε κάτι ως «έργο τέχνης» ή κάποιον ως καλλιτέχνη. Για ορισμένους οι προϋποθέσεις αυτές μπορεί να είναι περισσότερες από αυτές που θα παραθέσω ή διαφορετικές.

  1. Σκοπός: το αντικείμενο πρέπει να εξυπηρετεί κάποιο σκοπό -ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει κάποιο σκοπό/στόχο όταν δημιουργεί… (η επιζήτηση αντιδράσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτοσκοπός).

  2. Αισθητική: το αντικείμενο -έργο τέχνης- πρέπει να έχει ένα επίπεδο αισθητικής. (αντιρρήσεις δεκτές, ποιος ορίζει την αισθ., με ποια κριτήρια κλπ.). Κατ’αρχήν, πρώτος-πρώτος ο ίδιος ο δημιουργός. Αν ο ίδιος δεν έχει μια ορισμένη αισθ. αντίληψη, οι δημιουργίες του δε θα «αγγίξουν» ούτε τους συναδέλφους του: είτε σε πνευματικό είτε σε αισθαντικό επίπεδο.

  3. Μόχθος: κανείς δεν παράγει τέχνη -σε γενικότερο επίπεδο τίποτα- ικανή και άξια προσοχής (οποιουδήποτε είδους) αν δεν προσπαθήσει, φτιάξει, (ενίοτε) καταστρέψει, απορρίψει, και ξανα-μανά προσπαθήσει…

  4. Εκπαίδευση: κάποιος πρέπει να σού μάθει 5 πράγματα, τεχνική για παράδειγμα, τις τελευταίες εξελίξεις κοκ. Μόνος του κανείς δεν έγινε καλλιτέχνης… (ελάχιστες οι εξαιρέσεις).

  Καλή σας μέρα από το ηιλιόλουστο και καυτό Ελσίνκι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s