Αποκλειστική συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα στη Λαπούτα

Μετά την πρωτοβουλία του ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ και του περιοδικού FREE, η Λαπούτα αποφάσισε να κάνει μια κρούση στον κύριο Υπουργό Δημόσιας Τάξης για μία σύντομη συνέντευξη. Άμεση ήταν η αντίδραση από πλευράς υπουργού και εχτές μου παραχώρησε μια τρεχάτη τρίλεπτη συνάντηση για να του θέσω ορισμένα κρίσιμα ερωτήματά μου. Ιδού:

– Κύριε Υπουργέ, βλέπουμε την Αστυνομία να υπερβαίνει το ρόλο της, από προστάτη τής κοινωνίας να γίνεται ο κυβερνών και ο καταπιεστής της, τι διαπιστώνετε επ’ αυτού και τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε;

– Είναι αναληθές αυτό που λέτε, ως υπουργός Δημόσιας Τάξεως δεν επέτρεψα ποτέ στην Αστυνομία να κάνει την υπέρβαση που της καταλογίζετε, παρά μόνο λέγω και διατάσσω το τι θέλω εγώ να κάνει!

Κύριε Υπουργέ, τα δακρυγόνα που ρίξανε οι αστυνομικοί στους διαδηλωτές φοιτητές ήταν ληγμένα, τι έχετε να πείτε επ αυτού, δεν ήταν επικίνδυνα;

– Τα δακρυγόνα, αφού ήταν ληγμένα, ήταν τελικώς κι εντελώς αβλαβή. Όπως ένα ωφέλιμο τρόφιμο είναι βλαβερό μετά τη λήξη του, αντίστροφα σε ένα χημικό παύει η επίδρασή του άμα τη λήξει. Αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει με ακράδαντα στοιχεία ο δημοσιογράφος κύριος Νίκος Ευαγγελάτος.

Κύριε Υπουργέ, γιατί η Αστυνομία δεν έκανε το έργο της έγκαιρα προκειμένου να αποτραπεί η αιματηρή σύρραξη των χουλιγκάνων στην Παιανία;

– Απεναντίας, το έργο της Αστυνομίας ήταν καθοριστικό στο βαθμό που η χρονική απόσταση μεταξύ του εγκληματικού συμβάντος και της καθεαυτής παρέμβασής της, ήταν μέσα στα επακριβή ενδεδειγμένα πλαίσια αντίδρασης. Από τη στιγμή που υπήρξαν τηλεφωνικές καταγγελίες μέχρι την ενεργοποίηση της κατάλληλης ειδικής δύναμης, δηλαδή των ΜΑΤ, καταλαβαίνετε ότι μεσολαβεί κάποιος χρόνος που αντιπροσωπεύει το μίνιμουμ της αντίδρασης για την αποτελεσματικότητα των οργάνων της τάξης.

Μα κύριε Υπουργέ, η πομπή των μοτοσυκλετιστών είχε στην ουρά της αστυνομικά οχήματα που την ακολουθούσαν και την εγκατέλειψαν στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής.

– Τα οχήματα αυτά, επειδή κινούνται όλη τη μέρα, ξέμεναν από βενζίνη και γι αυτό δεν δόθηκε συνέχεια στην παρακολούθηση αυτής της πομπής. Έχουμε ευθύνες, το γνωρίζω, αλλά δεν είναι μεγαλύτερες από αυτές των ανθρώπων που θέλουν να αυτοαποκαλούνται πολίτες και εκπίπτουν σε εγκληματικές συμπεριφορές που δεν αντιπροσωπεύουν τον υπεύθυνο δημοκράτη και ανθρωπιστή πολίτη του καναπέ.

Κύριε Υπουργέ, ο όρος «ακούνητα στρατιωτάκια» πως προέκυψε;

– Έπαιζα σκάκι μικρός και μου άρεσε πάντα πολύ η ευθεία παράταξη των στρατιωτών πιονιών στη δεύτερη γραμμή της σκακιέρας. Δεν σας αποκρύβω ότι δεν ήθελα ποτέ να τη χαλάσω κι έτσι έπαιζα μόνο με τους ίππους επειδή είναι τα μοναδικά κομμάτια που μπορούν να υπερπηδήσουν τα πιόνια. Καταλαβαίνετε φυσικά ότι έτσι ποτέ δεν κέρδιζα τις παρτίδες.

Κύριε Υπουργέ, απαγγείλετέ μας έναν αγαπημένο σας στίχο.

– Από τα Κάντο της Πίζας του Έζρα Πάουντ:

Κανένας άνθρωπος δεν ξέρει αρκετά για την πολιτική.

Είδα νέους εξαίσια προικισμένους

που δεν κατάφεραν να υπολογίσουν σωστά

το μάκρος της πορείας

Μα κύριε Υπουργέ, αντί για «πολιτική», λέει τέχνη, κι αντί «πορείας» λέει ταξιδιού!

– Κοιτάξτε, ο Εμπειρίκος ποιεί πως η ποίηση είναι ανάπτυξη στίλβοντος ποδηλάτου. Για μένα, ως δυναμικό αναγνώστη, η ποίηση πρέπει να είναι ανάπτυξη στίλβοντος κρανοφόρου ΜΑΤατζή.

Σας ευχαριστώ! Όχι άλλες ερωτήσεις!

– Κι εγώ σας ευχαριστώ! Όχι άλλους μπλόγκερς!

_______________________

ΥΓ Καλό μήνα σε όλους! Σας έχω και μια άλλη αποκλειστική είδηση εδώ!

UPDATE: Τελικά, δεν ήταν τόσο αποκλειστική η συνέντευξή μου, ο μπλογκοσυνάδελφος агит проп (κατά κόσμον Νίκος Γενημάκης) εισχώρησε κι αυτός στα άδυτα του ΥΔΤ κι έλαβε ανάλογη συνέντευξη από τον πληθωρικό υπουργό! Απολαύστε την.

15 σκέψεις σχετικά με το “Αποκλειστική συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα στη Λαπούτα

 1. Ροΐδη

  ΦΤΟΥ
  ΦΤΟΥ και
  ΦΤΟΥ ΣΑΣ!

  (Σας ξεματιάζω για να μην κλείσετε το ιστολόγιο σας 😛 )

  [Βρε συ Ροΐδη, δεν μπορώ να σχολιάσω στο μπλογκ σου, με βλέπεις σαν σπαμ; Εμένα τον γουώρντ-πρεσίτη; Μήπως φταίει που κάθε φορά φτύνω;]

 2. Τον χαϊδέψατε με τις ερωτήσεις σας. Πιθανολογώ ότι είστε εγκάθετος της ΓΑΔΑ. Γιατί δεν αναφερθήκατε στον κώδικα των σαμουράι (τον οποίο έχει μεταφράσει και ενστερνίζεται ο Βύρων), σύμφωνα με τον οποίον το Ιαπωνικό ισοδύναμο του λατινικού mea culpa είναι μια γερή χατζαριά στην κοιλιακή χώρα;

  Καλό μήνα 🙂

 3. ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ
  Τι εννοείς ότι είναι «γλείφτικη»;

  Helix Nebulae
  Για τον Κώδικα των Σαμουράι αναφερθήκανε και τόσοι άλλοι…

  Λοιποί σχολιαστές
  Ευχαριστώ και καλό μήνα! Προσοχή στις ζαρντινιέρες! 😉

 4. Μόνο στις ζαρντινιέρες η προσοχή; Δεν ξέρετε ότι τώρα πια είναι επικίνδυνη και η δενδροφύτευση;

  Δωράκι για καλημέρα και καλή βδομάδα:

  «Weakness for Roses» (να μην ξεχνιόμαστε)

  Φιλάκια,
  Η Ιέρεια

 5. Tο πιο απίθανο είναι ότι στα σχόλια της πραγματικής συνέντευξης του Πολύδωρα πολλοί ξεκινάγαν κάπως απολογητικά για την περίπτωση που πρόκειται για αστείο. Kαι αναφέρομαι σε σχόλια που δεν έγιναν μόνο τη πρώτη Απριλίου.

  Oύτε που θα μου παίρναγε ποτέ από το μυαλό να αβεβάσω τη συνέντευξη τη πρώτη του μήνα .. Eκεί κανείς δεν θα το πίστευε …

 6. Εμένα μου άρεζε πολύ και γέλασα με το καρδί μου. Χεχε θα πάω να δώ και το άλλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s