Φτάνει πια!


Εμείς οι Έλληνες πολίτες ζούμε, σε καθημερινή πλέον βάση, μια απαξίωση σε βάρος μας. Σε κανέναν άλλο τομέα της Διοίκησης της χώρας μας η απαξίωση αυτή δεν είναι πιο έντονη απ’ ότι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που παίρνει τη μορφή τυφλής βίας εναντίον συμπολιτών μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, όταν αυτή εκδηλώνεται με την συγκάλυψη της έκνομης δράσης λίγων αστυνομικών.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που αποτελεί η ανείπωτη ταλαιπωρία για την έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας.

Φτάνει πιά! Ζητούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η απαξίωση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Ζητούμε:

 • Τον απόλυτο σεβασμό προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών.
 • Την αποκατάσταση, με έργα και πράξεις, της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία έχει ανατεθεί η τήρηση της έννομης τάξης.
 • Τον άμεσο εξορθολογισμό διαδικασιών για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Ζητούμε αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατική κοινωνία στον 21ο αιώνα.

Μια πρωτοβουλία των ιστολογίων: Αμπελοφιλοσοφίες, αναΜόρφωση-ιστολόγιο, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ιστολόγιον, ΚΑΙ βλέπω ΚΑΙ ακούω ΚΑΙ μιλάω, Καλτσόβρακο, Λαπούτα, Λευκός Θόρυβος, λ:ηρ, Μαργαριταρένια, Με Νταούλια και Ζουρνάδες, Στέφανος Ν. Παπανώτας, το χέρι, Ψιλικατζού, ANARRIMA, Digital Era, divaynne, doncat, eidisis-sxolia, Fairy Smoke, fastbackwards, Gravity & the Wind, GreekUniversityReform, Non-Linear Complexity, Nylon, oraelladas, RealityTape, taparaponasas stoMIXER, vrypan|net|weblog, We are not alone

Πάρτε μέρος στην πρωτοβουλία μας.

tags: | meme: a6edf8bc8e7a7ed85215abe9b94bbc7a

Advertisements

6 thoughts on “Φτάνει πια!

 1. Γράφω και εδώ τη διαφωνία μου με την τοποθέτηση του diablog απέναντι στη πρωτοβουλία μας. Ιδιαίτερα στην έκφραση περί «απολιτίκ» ενέργειας, η οποία (γνώμη μου, ε) οφείλεται στο ότι δεν υπήρξε «καπέλωμα» από οποιοδήποτε κομματάρχη.
  «ακοματίκ»(!!!) ναι, απολιτίκ όχι.

  🙂 πρίν απ’ όλα, νιώθω διαδικτυακή πολίτις

 2. Καλά κάνεις Ροδιά, κι εγώ αηδίασα με κάτι απαξιώσεις που είδα δεξιά-αριστερά. Θα κάνω σχετικό ποστ επί γενικότερου προβληματισμού.

 3. Αναμασάτε και εσείς?

  Κουράστηκα να πέφτω πάνω στον Βύρωνα.
  Έλεος με αυτές τις πρωτοβουλίες των Ελλήνων πολιτών που αναμασιούνται σαν τσίχλες.
  Γράψτε κάτι μόνοι σας όπως κάνετε και τον περισσότερο καιρό.
  Πιστεύω θα γράφατε καλύτερα.

 4. Συνάντησα αυτή τη δημοσίευση σε αρκετά blogs, επιλέγω όμως να σχολιάσω εδώ.

  Κατ’ αρχήν και κατ’ αρχάς συμφωνώ, διστάζω όμως να πάρω μέρος στην πρωτοβουλία σας. Ο δισταγμός αυτός δεν είναι προϊόν φόβου ή αντίρρησης αλλά προβληματισμού. Εξηγούμαι.

  Πιστεύω (προσωπική άποψη φυσικά) ότι το θέμα των διαδικασιών έκδοσης ταυτότητας και διαβατηρίου υπολείπεται των άλλων, τουλάχιστον σε βαθμό κρισιμότητας, υποβιβάζοντας τελικά την αξία του κειμένου και της όλης κίνησης.

  Είμαι επίσης επιφυλακτικός με την τακτική της συλλογής υπογραφών, που μπορεί εύκολα να καταλήξει σε λογική ανάλογη με αυτή της εκκλησίας όταν μάζευε υπογραφές για το θέμα των ταυτοτήτων. Με αυτό εννοώ πως δυσκολεύομαι να εξουσιοδοτήσω τρίτους να ερμηνεύσουν αντ’ εμού «δύσκολες» έννοιες όπως αυτές του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και του εξορθολογισμού.

  Παρ’ όλα αυτά επικροτώ την προσπάθειά σας και εύχομαι να αποδείξει την -προς το παρόν, μόνο φημολογούμενη για την ελληνική πραγματικότητα- δύναμη του διαδικτύου. Τα εύσημα και για την πρώτη -αν δεν κάνω λάθος- ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ενέργεια της αποκαλούμενης blogόσφαιρας.

  May the Force b with u…
  papet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s