Περιοδικό Ανεξήγητο, τεύχος 212, ΕΛΛΗΝΑΪΣ

«Κατ’ αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσω, όσο και αν ενοχλεί μερικούς, ότι για την Ελληνική Πολιτεία, η Ελληνική Θρησκεία αντιπροσωπεύεται μόνον από το σωματείο μας…Οποιοσδηποτε θρησκευτής θελήσει να κάνει μία νόμιμη και αναγνωρισμένη από το Ελληνικό κράτος τελετή, θα πρέπει να την κάνει υπό το ΕΛΛΗΝΑΪΣ, ακόμα και αν δεν είναι μέλος του…Κάτι που σημαίνει ότι όποιος θέλει να λειτουργεί κατά την αρχαία Ελληνική θρησκευτική παράδοση, εντός και εκτός της Ελλάδος, πρέπει να περνά από το ΕΛΛΗΝΑΪΣ, και αυτό πρέπει να συμβαίνει είτε του αρέσει είτε δεν του αρέσει».

Ντορέτα Πέππα

Το ΕΛΛΗΝΑΙΣ ήταν αυτό που διοργάνωσε το… happening…

περισσότερα εδώ – μιλάμε πολύ σφαγή…

Σημ: η φωτογραφία είναι ανερώτητος δανεισμός από του Artois

____________________________________________________________________

Update: η συνέντευξη της Ντορέτας Πέππα – οι θεοί να την κάνουν συνέντευξη – στην Ελευθεροτυπία… επιφυλάσσομαι να την κριτικάρω, είναι για πολλές φάπες. Ευχαριστώ πολύ τον Ίνδικτο που μου την επισήμανε.

Advertisements

24 thoughts on “Περιοδικό Ανεξήγητο, τεύχος 212, ΕΛΛΗΝΑΪΣ

 1. πάμε να κάνουμε μια λειτουργία κατά την αρχαία θρησκευτική παράδοση γιατί κατά τη νέα δεν βλέπω να κάνουμε και πολλά πράγματα?

 2. Βεβαίως και πρέπει να πάτε μέσω Ντορέτας! Δηλ. αν θέλετε να κάνετε μια τελετή στην Μητρόπολη κατά το Χριστιανικό Ορθόδοξο τελετουργικό δεν θα έπρεπε να πάτε μέσω Χριστόδουλου?

  Αυτά έχουν οι αποκλειστικότητες αγαπητέ 🙂

 3. Σπυρέτο

  Ε, δεν είναι δα και η Πυθία. Αλλά η ουσία είναι ότι σε τέτοιου είδους «κινήσεις» υπάρχουν πολλά ακροδεξιά στοιχεία – τα γνωρίζω αυτά από τρίτους που ανήκουν σε κάποιες ομάδες δωδεκαθεϊστών. Το πιο αξιοπερίεργο είναι η αμαχητί αποδοχή της Εκκλησίας, αφενός από το λινκ του HellenicReligion που το λέει στα ίσια κι αφετέρου από μια στιχομυθία της Μαρίας Τζανή [γκουχ γκουχ] με κάποιον μητροπολίτη στο δελτίο του Alter. Λίγο πολύ, ενώ ο Παυλόπουλος προσπάθησε να ρίξει λάδι στη φωτιά, ο μητροπολίτης στην πρώτη του κουβέντα είπε ότι δεν έχει πρόβλημα!! Άρα, κάτι τρέχει στα γύφτικα… δεν μπορεί η επίσημη Εκκλησία να έχει τόοοση πια ανοχή στη συγκεκριμένη κίνηση.

  Το τι σημαίνει θρησκευτής, ρώτα την Πυθία [με το αρχαιοπρεπέστατο όνομα… Ντορέτα].

 4. 1. Σκιάχτηκα η gothic princess με την ιστοσελίδα της Εκκλησίας των Ελλήνων (ή όπως αλλιώς τη λένε)! Πολύ αίμα, ρε παιδί μου!
  2. Αυτή η κυρα-Ντορέτα δηλαδή είναι ιέρεια; Δεν έχει καν ελληνικό όνομα!
  3. Εγώ κάνω πιο ωραίες τελετές! (και πιο σέξι;))

  Δείτε κι αυτό, για να συνέλθετε:

  Φιλιά,
  Η εκλεκτή και διάσημη Ιέρεια
  🙂

 5. Εάν κατάλαβα καλά οι διάφορες ομάδες «πιστευόντων στην πατρώα θρησκεία» ερίζουν μεταξύ τους για το ποιά είναι η αυθεντική και απευθύνονται στο Κράτος, ο οποίος σαν καλός πατερούλης θα τούς λύσει τις απορίες….

 6. Βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον και σας παραπέμπω στις οδηγίες καθαρμού από τα μιάσματα.

  Ακολουθήστε τις και θα στρώσετε επιδερμίδα, τύφλα να ‘χει ο Φουστάνος. Προσέξτε παρακαλώ. Mόλις κάνετε όλα αυτά που σας υποδεικνύουν οι οδηγίες καθαρμού:

  «Τα μάτια σας θα γίνουν λαμπερά και φωτεινά όσο ο ήλιος από την ισχύ του πυρός. Το δέρμα σας και τα κόκκαλα θα λάμψουν σαν την σάρκα των καρπών και θα γίνουν σφριγηλά από την ισχύ της Γαίας. Η αναπνοή, η σάρκα, το αίμα σας και τα οστά σας θα γίνουν ένα με τον ρυθμό της αναπνοής, της σάρκας των οστών και των χυμών της Μητέρας Γής προτού αγκαλιαστείτε από τον ρυθμό του Πατέρα Ουρανού.

  Αδέρφια σας μετά θα είναι μόνο οι καθαρμένοι και θα αποφεύγετε τους τοξινωμένους ναζωραίους και τους κρεοφάγους υλιστές διότι είναι μιαροί. Οι καθαροί από το μίασμα θα είναι περισσότερο αδέρφια από ότι οι αδερφοί εξ αίματος.»

  Αυτός που συνέγραψε το μάνιουαλ καθαρμού βάζει τον επίλογο:

  «Αυτός είναι ο φυσικός Καθαρμός όπως δίδαξε στο Καρμήλειο όρος ο Θείος Πυθαγόρας.»

  Προφανώς θα εννοεί τον θείο του τον Πυθαγόρα γιατί ο άλλος, ο Σάμιος, που ξέρουμε όλοι δεν θα μπορούσε να είχε αναφερθεί στους «ναζωραίους» καθότι έζησε 6 αιώνες πριν ανακαλυφθεί ο όρος.

 7. Ντροπαλέ, έχω κάνει «διδακτορικό» με τις ομάδες που διεκδικούν την αυθεντικότητα. Αλλά πρέπει να ξέρεις ότι ερίζουν διότι πρόκειται περί πίτας όπου υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα.

  Αν μάλιστα πέσεις σε καυγά μεταξύ τους θα πονέσει το στόμα σου από το γέλιο. Οι βρισιές τους είναι για επιθεώρηση. Μουστάκας vs Ψάλτη.

  «Να σου φάει το συκώτι ο αετός του Προμηθέα» λέει ο ένας.

  «Η τρίαινα του Ποσειδώνα να σε τρυπήσει σαν ροφό» λέει ο άλλος.

  «Το δόρυ της Παλλάδος θα σε λιώσει!» πετάγεται μία «ιέρεια».

  Καμμία ομάδα δεν χωνεύει την άλλη, αλλά όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα. Ο προσηλυτισμός τους δεν στηρίζεται στην προπαγάνδα υπέρ της «»θρησκείας»» τους, – τι να πουν άλλωστε;- αλλά στην λυσσαλέα επίθεση κατά του χριστιανισμού.

 8. Τάδε έφη Artois

  Ο προσηλυτισμός τους δεν στηρίζεται στην προπαγάνδα υπέρ της “”θρησκείας”» τους, – τι να πουν άλλωστε;- αλλά στην λυσσαλέα επίθεση κατά του χριστιανισμού.

  Δυστυχώς! Για τον προσηλυτισμό, όχι τόσο για το μένος κατά του χριστιανισμού… Κι αφού έκανες «διδακτορικό», ξέχασες να αναφέρεις και τα ακροδεξιά στοιχεία. Αλλά θα μου πεις, τι να πρωτοπεί κανείς εδώ…

 9. Το περίεργο μ’ αυτούς είναι ότι εκεί μέσα συμβιώνουν μια χαρά και οι ακροδεξιοί και οι αριστερών αποκλίσεων. Για τους δεύτερους δεν ισχύει το «ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός» και οι πρώτοι δεν θέλουν να φάνε τα «παλιοκουμούνια».

  Επίσης, παρά τις άκρως ομοφυλοφοβικές απόψεις που εκφράζουν οι «πιστοί» τους, όταν απεδήμησε πρόωρα ένα μέλος τους, gay με άριστη επίδοση στην λυσσαλέα πολεμική κατά του μοναδικού εχθρού τους, τους περίσσεψαν τα δάκρυα της υποκρισίας.

  (με τα σχόλια κατάλαβα ότι κάτι τρέχει. Χθες έκανα άλλες δύο επισκέψεις σε bloggers με wordpress – στον roidis και στον mcmanus. Ούτε κι εκεί εμφανίσθηκαν και αν έχεις κάποια πιθανή εξήγηση θα ήθελα να την ξέρω. Μήπως ευθύνεται το ταχυδρομείο του Artois; Θα προσπαθήσω αμέσως μετά να κάνω ένα δοκιμαστικό ποστ με άλλο ταχυδρομείο)

 10. Artois

  Και η Confused είχε το ίδιο πρόβλημα εχτές και είδα ότι το κοινό σημείο μεταξύ σας είναι η ΙΡ που ξεκινάει από 87.2… Πιθανόν, το Akismet έχει φιλτράρει αυτές τις ΙΡ ως spam apό αναφορές. Αλλά δοκίμασε το άλλο, γιατί ο Αθήναιος παλιότερα έτρωγε συνεχές μπλοκάρισμα και βρήκε τη λύση. Μην προσθέτεις το λινκ του μπλογκ σου στο ψευδώνυμό σου.

  Για τα άλλα που λες, θα σου πω μετά.

 11. Και το «Tipping the Velvet»… μια χαρά το βρίσκω 😉

  Όσο γι’ αυτές τις αυτοαποκαλούμενες «ιέρειες», έχω να τους πώ ότι ΜΟΝΟ ΜΙΑ είναι η Ιέρεια! Εγώ! 😛
  (Άκου «να σου φάει το ήπαρ – όχι και συκώτι! – ο αητός του Προμηθέα»!!! Έλεος, δωδεκαθεϊστές!)

  Κι ένα βίντεο μοναδικής ομορφιάς: http://www.youtube.com/watch?v=jmsfRnz1qaE

  Φιλάκια,
  Η Ιέρεια (Πώς λέμε ντορέτα; Καμία σχέση)
  🙂

 12. Τάδε έφη Artois

  Το περίεργο μ’ αυτούς είναι ότι εκεί μέσα συμβιώνουν μια χαρά και οι ακροδεξιοί και οι αριστερών αποκλίσεων.

  Εξίσου περίεργο με την ΡΗΞΗ του Καραμπελιά, όπου επίσης συμβιώνουν ακροδεξιοί και ακροαριστεροί. Μην γελιόμαστε, η πολιτική κρίση είναι πολύ βαθιά κι έχει άμεσο κοινωνικό αντίκτυπο σε πολλούς «σχηματισμούς». Τελευταίο παράδειγμα, η αστειότητα με την Άμεση Δημοκρατία που έχει τόση σχέση με την Περίκλεια Δημοκρατία, όσο το πολίτευμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας με τις κυβερνήσεις των αποικιών της. Μόλις είδα τέτοιου είδους κινήσεις, φρόντισα να την λακίσω εγκαίρως…

  Υποψιάζομαι με το μακαρίτη επιφανές μέλος τους ότι πολλοί τον εκμεταλλεύτηκαν λόγω ακριβώς του επιθετικού του τόνου. Πολλές μάσκες έπεσαν μετά τον αδόκητο θάνατό του. Δυστυχώς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s