Μία ωραία μέρα με Lasse Gjertsen

Έμαθα γι αυτό το βίντεο από το Nylon.gr και τον Μπαμπάκη, απίθανο σε ευρηματικότητα και αρτιότητα. Από κείνες τις στιγμές όπου νιώθουμε τη διάθεση να φτιάχνεται μεμιάς και υποκλινόμαστε στις ανεξάντλητες δυνατότητες που μας προσφέρει το ίντερνετ μα και η τεχνολογία γενικότερα. Πόσο τον ζήλεψα το νορβηγό πιτσιρικά, όχι μόνο για τις ωραίες εμπνεύσεις του αλλά για την προσήλωσή του να φέρει σε πέρας ένα προκλητικό τεχνικό επίτευγμα μέσα από μια πολύ απλή ιδέα και ωραία αίσθηση του χιούμορ.

Τέτοιοι τύποι πρέπει να λειτουργούν ως άξονες αναφοράς και δημιουργικότητας σε μας τους υπόλοιπους που μας τρώει το σαράκι του χόμπυ.

Ευχαριστούμε Lasse Gjertsen για το χαμόγελο που μας έδωσες!

4 σκέψεις σχετικά με το “Μία ωραία μέρα με Lasse Gjertsen

  1. Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!
    Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!
    Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!
    Φιλικά Ν.Ago

  2. Πολύ ωραίος ο Νορβηγός, πραγματικά. Πέρα απ’ όλα τ’ άλλα περιγράφει και πολύ ανάγλυφα το πρώτο βήμα πρός τη δημιουργικότητα. Τόχουμε αλλά το φοβόμαστε, μέχρι που ξεπερνάμε το φόβο και το φτιάχνουμε. Ευχαριστώ και για την επίσκεψη. Θα κρατήσω το συμπέρασμα «Οπότε και οι δύο είναι ισοδύναμες και θα τις χρησιμοποιείτε αναλόγως των περιστάσεων» ως κόρην οφθαλμού!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s