Για να τελειώνουμε (στα σοβαρά) με την Άννα Δρούζα

Στο έγκλημα που συντελείται κάθε απόγευμα στους τηλεοπτικούς δέκτες αποδίδω έναν κατηγορηματικό ορισμό: επί έργω εξύβριση. Εις βάρος και του τηλεθεατή βεβαίως αλλά όχι μόνο. Αυτοί που καθυβρίζονται περισσότερο είναι η νοημοσύνη και η αισθητική. Και συνέπεια τούτων ο πολιτισμός μας, ελληνικός και μη. Μια εκπομπή-παιχνίδι που έχει βάλει σκοπό σε ζώνη παιδικής τηλεθέασης να υποκαταστήσει την οικογενειακή και κρατική εκπαίδευση με χαρτορίχτρες, αστρολόγους, ουφολόγους, παρακατιανούς ιερείς και ψευδοϊατρολογίζοντες. Με κάθε καρυδιάς καρύδι χαμηλότατης νοητικής στάθμης υποατομικά σωματίδια που απευθύνονται στους εργαζόμενους που μόλις γύρισαν σπίτι από τη δουλειά τους και αποζητούν παρέα την ώρα του φαγητού. Τις νοικοκυρές που ξεκουράζονται από τις δουλειές του σπιτιού. Τα παιδιά που χαλαρώνουν μετά το σχολείο πριν πιάσουν τη σκυλοβαρετή μελέτη. Συνταξιούχους, που η μόνη τους “διασκέδαση” είναι η τηλεόραση.

Η δοτική έργω εξύβριση, νομικά αφορά την πράξη κι όχι τα λόγια. Μα τα αισχρά φληναφήματα που ακούγονται κάθε απόγευμα από την εκπομπή της Άννας Δρούζα είναι πράξη όταν υπάρχει η κρατική υποστήριξη και η υπερβολικά ακριβή χρηματοδότηση. Η εκπομπή καταντά κράτος εν κράτει, ένα πολιτιστικό μόρφωμα μέσα σε μια κρατική υπηρεσία, μερίμνη της (εκάστοτε) κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού. Μια εκπομπή εν ου παικτοίς, που παραδίδει τα άγια τοις κυσίν.

Αρκετά με τις δοτικές. Υποτίθεται πως ένας κρατικός οργανισμός σαν την ΕΡΤ πρέπει να είναι ο στυλοβάτης της αισθητικής και της ηθικής απέναντι στα σαβουροκάναλα. Πλην όμως, προσπαθεί να τα συναγωνιστεί για να ξεπέσει ακόμη χαμηλότερα από αυτά. Η ΕΡΤ παρέδωσε τα ηνία της ποιοτικής(;) ενημέρωσης στην Άννα Δρούζα και το ΕΣΡ, που μοιράζει αφειδώς πρόστιμα στα σαβουροκάναλα για “ποιοτική υποβάθμιση”, ποιεί τη νήσσα. Εκπομπές για να “διαβάζουν” τα φλυτζάνια του καφέ, να προβάλλουν ότι όταν ένα σπίτι μυρίζει άσχημα χωρίς εμφανή λόγο είναι στοιχειωμένο, πως η Ακρόπολη είναι έργο εξωγήινων, να διαφημίζουν κυριολεκτικά τις λεγόμενες “New Age” ψευδοϊατρικές και, και, και, τι άλλο πια να πει κανείς. Και κυρίως, πώς και πού να αποδώσει το φταίξιμο γι αυτή την αναίσχυντη κατάντια.

Μπορεί να “γελάμε” κιόλας με τον γνωστό τηλεβιβλιοπώλη πανελλαδικής εμβέλειας – άλλος ένας παρεπιδημούντας των εθνικιστικών άκρων μέσα από μια ηδονοβλεπτική θεώρηση αρχαίας υπερτεχνολογίας, που όλως παραδόξως το ΕΣΡ κλείνει τα μάτια και τα αυτιά του γι αυτόν – μα η Άννα Δρούζα έχει καταντήσει πιο επικίνδυνη από αυτόν διότι συνδράμει η κρατική βούλα που της απονέμει το βαθμό εγκυρότητάς της.

Και τολμώ να πω πως αρχίζει να διαφαίνεται σιγά σιγά ο ιστός τής συνομωσίας. Δεν μπορεί τόσο άθλια και ξεκάρφωτα ένας κρατικός οργανισμός σαν την ΕΡΤ, υποτίθεται ο προασπιστής ήθους, αισθητικής και εγκυρότητας, να φιλοξενεί τυφλοίς όμμασιν αυτό το πολιτιστικό έκτρωμα. Αυτή η νόμω κρατούσα (να μην πω νόμω κατιούσα) αισθητική του υπογάστριου έχει ως αβελτηρία τον ολοένα αυξανόμενο νεοπουριτανισμό της ελληνικής κοινωνίας. Διότι τι άλλο να υποθέσει κανείς όταν σε μια εκπομπή π.χ. για την αστρολογία, οι καλεσμένοι προέρχονται από όλα τα φάσματα της χαμηλής νοητικής στάθμης χωρίς ποτέ να έχουν έναν σοβαρό επιστήμονα μεγέθους Νανόπουλου, ή έστω Σιμόπουλου, να αντικρούσει αυτές τις αηδίες; Κυρίως, όταν μόνιμοι θαμώνες της αντίθετης άποψης είναι οι ίδιοι και ίδιοι οι εκπρόσωποι της Ουράνειας Βασιλείας, ο πατήρ Μάξιμος, ο παπα-Τσάκαλος και τα λοιπά παρακατιανά φρούτα της Ορθοδοξίας; Γίνεται προφανές πως καθοδηγούνται οι αντιδράσεις του τηλεθεατή με την μονόπλευρη ένθεση χριστιανόπληκτων απόψεων ως το μόνο σοβαρό αντίπαλο δέος.

Μόνο που και οι δύο πλευρές εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό: την επιστροφή του Σκοταδισμού. Αυτό είναι το Παιχνίδι τους, το Παιχνίδι της Άννας Δρούζας.

Advertisements

11 thoughts on “Για να τελειώνουμε (στα σοβαρά) με την Άννα Δρούζα

 1. Μετά τη «διαφήμιση» της εκπομπής θεώρησα υποχρέωσή μου να τη παρακολουθήσω σήμερα -ευτυχώς, δεν την πρόλαβα ολόκληρη- και είδα να φιλοξενεί κάτι σαν διαγωνισμό μαγειρικής, όπου παρουσιαζόντουσαν κάτι κυρίες να ανακατεύουν ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ στη κουζίνα της καθεμιά διάφορα υλικά και να τα προσφέρουν να τα φάν κάποιοι «κριτές» οι οποίοι βαθμολογούσαν. Κάποια κυρία κέρδισε. Αυτά που με ενόχλησαν:
  1. το ανακάτεμα των τροφών με τα χέρια
  2. το χάιδεμα (και μέσω αυτού η προβολή του αντίστοιχου συμβόλου) ενός μικρού κοριτσιού, κόρης της βραβευθείσας κυρίας, για την τυρόπιτα που είχε φτιάξει «με τα χεράκια του».
  3. η κυρία Δρούζα με το ωραίο χαμόγελο, την άνετη συμπεριφορά και ομιλία, και τη ματιά αρπαχτικού

  Κρίμα μια τόσο χαρισματική προσωπικότητα να χαραμίζεται έτσι, προσφέροντας δλδ την εύπεπτη τροφή του λαϊκισμού στον λαϊκισμό, αντί να προσφέρει αμβροσία στους θνητούς -μπας και ανέβουμε κανα σκαλοπατάκι τεσπα

  ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΑ..?
  ..μήπως περιμένουμε πολλά από τη γυναίκα αυτή; το ερώτημα είναι: Ποιος την έβαλε σε αυτή τη θέση; και το δυστύχημα είναι ότι όσο αυτή είναι η εξουσία (που αξίζουμε) θα την πληρώνουμε αναγκαστικά και ζωντανοί και πεθαμένοι την εκπομπή αυτή, επειδή ανήκει στο κρατικό κανάλι (ΕΡΤ πληρώνουν όλοι, και τα καντήλια των νεκροταφείων, αν δεν το ξέρεις)

 2. Αναρωτήθηκες ποτέ φίλε μου Jago αν τα αξίζουμε και για αυτό μας συμβαίνουν αυτά?
  Όλα εντάσσονται στην γενική νεοελληνική νοοτροπία που γαλουχήσαμε εμείς οι ίδιοι (την γενικότερη σκουπιδοκουλτούρα των σκυλάδικων, του άκρατου εθνικισμού, της διαφθοράς, του ωχαδερφισμού και της κακής παιδείας).
  Αν θεωρείς ότι δεν έχουμε βάλει το χεράκι μας και εμείς για να πέσουμε στον βούρκο γελιέσαι, μην ξεχνάς ότι άπαξ και πέσεις στην κινούμενη άμμο, όσο πιο πολύ παλεύεις και αντιδράς, τόσο πιο γρήγορα βουλιάζεις…

  «Πήραν οι ασήμαντοι αξία
  τίποτα δεν έχει σημασία
  τώρα πλέον ζούμε στην ουσία
  μια διεφθαρμένη συνουσία»

  που λέει και ο Σφακιανάκης.

 3. Αλήθεια, έλεγξε κανείς τους εντυπωσιακούς τίτλους των «επιστημόνων»-«ψυχο-βγαλτών» που εμφανίζονται στην εκπομπή της «κερίας»;

  (Εξαφανιζόλ παρών :-Ρ)

 4. Έχει και τα καλά της τελικά η πλήρης απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα (που σημαίνει το λιγότερο 9ωρο συν ένα δίωρο στο πηγαινέλα)… αποφεύγεις να μπεις στον «πειρασμό» να παρακολουθήσεις τέτοια τηλεσκουπίδια… (όχι ότι θα τα έβλεπα αν ήμουν σπίτι, λέμε τώρα)
  😛

  Καλό σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους!
  Η Ιέρεια
  🙂

 5. Mια δυο-μικρες γλωσσικες παρατηρησεις:
  «τα άγια τοις κυσίν»
  το σωστο: «τα άγια τοις κυσί» (χωρις τελικο ν)

  «έχει ως αβελτηρία τον ολοένα…»
  προφανως εννοειτε «εχει ως αφετηρια…»
  Αβελτηρια σημαινει διανοητική νωθρότητα, μωρία
  (κατι βεβαιως απο το οποιο πασχει σιγουρα η κ. Δρουζα)

  Κατα τα αλλα συμφωνα σε οσα λετε.
  Και προτεινω:
  Tι θα λεγατε να ξεκινησουμε μια μαζικη διαμαρτυρια
  μεσα απο τα blogs;
  Nα τους πνιξουμε στις επιστολες διαμαρτυριας!

 6. Αντιφωνητή

  Για το κυσίν – κυσί έχεις δίκιο, τώρα το πρόσεξα.

  Για την αβελτηρία αυτό που έγραψα το εννοούσα, η αισθητική του υπογάστριου τι άλλο εκτός από μωρία είναι;

  Όσο για μαζικές διαμαρτυρίες… αυτά θέλουν συντονισμό και διάθεση. Δεν ξέρω αν μπορώ να φέρω εις πέρας μια τέτοια πρόταση, αλλά πρωτίστως ξεχείλησα από αγανάκτηση εδώ στο ιστολόγιο μου χωρίς να έχω το σκοπό να αναλάβω πρωτοβουλίες.

  Σε βεβαιώ όμως, πως από τον μετρητή επισκεψιμότητας (stat counter) που έχω, αυτοί που ήταν να πάρουν το μήνυμα, το πήραν στα σίγουρα, χώρια τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

  Εξάλλου, το media.blog, το Nylon.gr και το Πουλάμε Τρέλα με έχουν λινκοδοτήσει με ποστ και είναι σελίδες οι οποίες αφορούν τους άμεσους ενδιαφερόμενους με την αντίστοιχη επισκεψιμότητα 😉

 7. Συγνωμη αλλα αν το εννοουσατε για την «αβελτηρια» τοτε η προταση:
  «Αυτή η νόμω κρατούσα (να μην πω νόμω κατιούσα) αισθητική του υπογάστριου έχει ως αβελτηρία τον ολοένα αυξανόμενο νεοπουριτανισμό της ελληνικής κοινωνίας» δεν βγαζει νοημα συντακτικα.

 8. Τις προάλες είδα και εγώ μια εκπομπή της Δρούζα (σε επανάληψη, αργά τη νύχτα) με έναν τύπο με φουντοτά σγουρά μαλλιά ο οποίος βλέπει εξωγήινους. Δεν είχα ξαναδεί εκπομπή της Δρούζα από τότε που πήγε στην κρατική tv. Τα πήρα τόσο άσχημα και κάθησα και έγραψα ένα «παραπονιάρικο» mail στην εκπομπή, εντελώς άσκοπο βέβαια, αλλά δεν ήξερα που να τα χώσω και εκείνη την ώρα η κοπέλα μου κοιμότανε. Αν είχα δει νωρίτερα βέβαια αυτό εδώ το blogger δεν θα το έστελνα αλλά anyway, ορίστε το mail που έστειλα. Το κάνω post εδώ καθαρά από ψώνιο μπας και τύχει και το διαβάσει κανένας μιας και δεν νομίζω να διαβάζει κανείς ποτέ τα mail που στέλνονται στο annadrouza@gmail.com

  «Γεια σας…

  Ονομάζομαι ***** και είμαι φοιτητής φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μέχρι πριν λίγο έβλεπα σε επανάληψη την εκπομή σας «Η ζωή είναι παιχνίδι» με θέμα τους εξωγήινους αλλά δεν κατάφερα να τη δω ολόκληρη γιατί από τις τόσες βλακείες που άκουσα παραλίγο να χάσω τα μαλλιά μου.
  Θα ξεκινήσω λέγοντας πως στον κόσμο της επιστήμης υπάρχουν οι επιστήμονες και οι παραεπιστήμονες. Και όταν λέω παραεπιστήμονες εννοώ κάτι τύπους σαν τους δύο καλεσμένους σας, τον «καθηγητή» φυσικής στο ΤΕΙ Αθηνών και τον άλλο τον ερευνητή ΑΤΙΑ. Περισσότερο εντύπωση μου έκανε ο πρώτος ο οποίος είναι και «καθηγητής» φυσικής. Και ο λόγος που μου έκανε εντύπωση είναι γιατί ένας αξιοπρεπής φυσικός αξιοποιεί τις γνώσεις που έχει αποκομήσει από τις σπουδές του, την έρευνά του και την έρευνα συναδέλφων του ώστε είτε να προσπαθεί να βρήσκει τρόπους να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, είτε απλά αυτές τις γνώσεις να τις μεταδίδει. Οπότε το συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω για τον συγκεκριμένο κύριο είναι ότι είναι φυσικός τύπου Λιακόπουλου όπου ερευνά ή εφευρίσκει ενδιαφέροντα «φούμαρα» ώστε να τα οικονομάει. Όσο για τον δεύτερο, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα για έναν κύριο όπου εμφανίζεται δημόσια σε μια εκπομπή με τίτλο «ερευνητής ΑΤΙΑ». Στην ίδια κατηγορία των παραεπιστημόνων ανήκουν σαφώς και όλοι αυτοί οι medium, αστρολόγοι, αριθμολόγοι και άλλοι που εκμεταλλεύονται τον πόνο ή έστω το ενδιαφέρον του κόσμου με σκοπό να βγάλουν χρήματα.
  Για να περάσουμε στο κυρίως θέμα, αυτό που με ενόχλησε προσωπικά ήτανε η προβολή των ανθρώπων που είχανε επαφή με εξωγήινους. Όταν ακούς έναν άνθρωπο (ο οποίος βέβαια δεν είναι τρελός) να λέει ότι έχει έρθει σε επαφή με εξωγήινους υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια: Το πρώτο είναι να λέει απλός ψέματα. Το δεύτερο είναι να είχε κάποια παραίσθηση, κάποιο έντονο όνειρο η έστω κάποια πολύ ζωντανή εμπειρία η οποία να οφείλεται σε κάποια ενέργεια του εγκεφάλου. Το τρίτο είναι να ήρθε όντως σε επαφή με εξωγήινους. Δεδομένου λοιπόν ότι έχει αποδειχθεί και τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι πρώτον: στον κόσμο μας οι άνθρωποι δε λένε πάντα την αλήθεια (εδώ και πολλά χρόνια) και δεύτερον: υπάρχουν εγκεφαλικές λειτουργίες οι οποίες προκαλούνε παραισθήσεις στους ανθρώπους χωρίς να υπάρχει απαραίτητα κάποιο διανοητικό πρόβλημα ή να γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσίων, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ότι εξωγήινοι επισκέπτονται τη Γη, δίνω μια πιθανότητα της τάξης του 0,000000000001% (μη σας πω και λιγότερο) να ισχύει το τρίτο σενάριο.
  Όσο για τα λεγόμενα του Γιώργου (το παλικάρι με τα φουντοτά μαλλιά που τα μεγαλώνει επειδή λειτουργούνε ως κεραίες αιθέριας ενέργειας) δε θα πω τίποτα γιατί πιθανόν το παιδί να αντιμετοπίζει κάποια περίπτωση σχιζοφρένειας. Αυτό που θεωρώ παράλογο και ανήθικο είναι πως στα λεγόμενά του οι δύο καλεσμένοι σας (οι παραεπιστήμονες) προσπαθούσανε να επιβεβαιόσουνε τις θωρίες τους για την επαφή με εξωγήινους ή την επαφή με φωτεινά – ενεργειακά όντα. Και όσο για εκείνον τον φίλο του Γιώργου που ήρθε σε επαφή με σκοτεινά εξωγήινα όντα μέσω ενός laptop σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει κανένα υπολογιστικό πρόγραμμα με το οποίο να καλείς εξωγήινους, άσχετα αν το επιβεβαίωσε ο ερευνητής των ΑΤΙΑ. Ρωτήστε όποιον προγραμματιστή θέλετε.
  Την εκπομπή σταμάτησα να την βλέπω αφού είδα και το video που ετοιμάσατε για το περιστατικό στο Ρόσγουελ των ΗΠΑ. Έχει αποδειχθεί εδώ και πολύ καιρό ότι το σκηνικό ήτανε στημένο. Το ξέρουνε και οι πέτρες πλέον. Οι μόνοι που δε θέλουνε να το παραδεχθούνε είναι μερικοί κάτοικοι του Ρόσγουελ που από τότε που μαθεύτηκε η αλήθεια μειώθηκε και ο αριθμός των τουριστών στην περιοχή και αυτοί οι αμπελοφιλόσοφοι σαν και αυτούς τους δύο που είχατε καλεσμένους στην εκποπή σας. Και οι δύο ομάδες τον ίδιο σκοπό έχουνε. Να κερδίσουνε χρήματα πουλόντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Θα σας συμβούλευα λοιπόν μιας και θεωρήτε την εκπομπή σας «σοβαρή» εκπομπή να κάνετε μια στοιχειώδη έρευνα πριν θίξετε ένα θέμα. Το internet για αυτό υπάρχει. Δεν είναι μόνο για να τσεκάρουμε τα mail μας.
  Είναι πολύ κακό να βγάζετε στην εκομπή σας τσαρλατάνους οι οποίοι θεωρούνε τους εαυτούς τους αυθεντίες πάνω σε επιστημονικά ζητήματα τη στιγμή που παρακολουθούν άνθρωποι οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου. Είναι ανεπίτρεπτο να προβάλετε προφανείς σαχλαμέρες σε ανθρώπους που τις πιστεύουνε ή θέλουνε να τις πιστέψουνε γιατί δεν έχουνε τίποτα καλύτερο να κάνουνε. Γιατί την ίδια στιγμή εκμεταλεύεστε την ανάγκη τους να δούνε και να πιστέψουνε την οποιαδήποτε ενδιαφέρουσα «μπούρδα» η οποία μπορεί να τους τραβήξει το ενδιαφέρον. Εκτός και αν ο τυπικός (εκτός από ουσιατικός) σκοπός σας είναι αυτός. Να προβάλετε «μπούρδες» στο βωμό της τηλεθέασης. Αν η εκπομπή σας ήτανε σε ιδιωτικό κανάλι όπως η εκπομπή του κυρίου Χαρδαβέλα που ασχολήται μόνο με τέτοιου είδους σαχλαμάρες θα με εξόργιζε λιγότερο. Αλλά από την δημόσια τηλέοραση την οποία πληρώνω και εγώ μέσω της ΔΕΗ απαιτώ ποιότητα.
  Ασχοληθήτε λοιπόν με τα ερωτικά θέματα, τις αγάπες και τους χωρισμούς και δεν ξέρω και εγώ με τι άλλο ασχολήστε συνήθως και αφήστε τα ανεξήγητα φαινόμενα σε ανθρώπους που έχουνε αφιερώσει τη ζωή τους προσφέροντας ουσιαστικό επιστημονικό έργο στην προσπάθειά τους να κάνουνε τη ζωή μας καλύτερη.»

 9. Αγαπητε frontman και λοιπη χρηστες αναγνωστες κτλπ… το οτι ηστε ανιστοριτη, και δεν γνωριζεται απο Ασσυριο, Βαβυλωνιακη, Σουμεριακη ιστορια και αρχαιολογια, δεν σημαινει οτι εχετε το δικαιωμα να κρατησετε πισω την επιστημη… δυστηχως υπαρχουν ανθρωποι σαν εσας… που επειδη εχουν ενα χαρτι στα χερια τους νομιζουν οτι το παιζουν εξυπνοι, με το να λενε ολα αυτα… και να κατηγορουν ανθρωπους. Ενταξη μπορει ο καλεσμενος της κ. Δρουζας να ηταν λιγο υπερβολικος… αλλα μακαρι ο υιος του θεου να σας ριξει καταρρα να κυλιεστε στο χωμα επι 1000 θεικα χρονια σαν φιδια… για να μπορεσετε να γινεται πιο σωστοι ανθρωποι και να σας κανουν τα ιδια και να σας φερονται οπως φερεστε εσεις στο καλεσμενο και στη Δρουζα.. Αφου λοιπον τελειωσα με το τι ζητησα πιο πανω απο τον υιο του Θεου… σας παραθετω βιντεο με τραγουδι μου που στις τελευταιες εικονες διχνει τον ηλιο και τα σωματα γυρω απο αυτον ενα ανδροειδες (ρομποτ) εναν εξωγηινο και τελος καποιον σοφο της εποχης που πολλοι ερευνητες τον παρομοιαζουν με τον Μωησυ…Στην τελευταια εικονα διχνει φωτογραφια μου που διχνει τα σωματα γυρω απο τον ηλιο και που ειναι 100% αυθεντικη και αληθινη… Ο κοσμος θα ηταν καλυτερος χωρις ανθρωπους σαν εσας…!
  Παραθετω το βιντεο…!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s