Βρέθηκε η λύση για την αποκέντρωση

Να αλληλοσκοτωθούν οι κυνηγοί, οι κτηνοτρόφοι και οι λοιποί κτηματίες και μετά να πάμε να πιάσουμε τα σπίτια και τα χωράφια τους.

Advertisements

10 thoughts on “Βρέθηκε η λύση για την αποκέντρωση

 1. Καλτσόβρακο είμαι της ήσσονος προσπάθειας. Περιμένω τις εξελίξεις να έρθουν από μόνες τους. Κομματάκι σαν τον κύριο Βαρετό.
  Χρήστο Μόρφο κι εσείς ως αγωγιάτης του πνεύματος πρέπει να παραδεχτείτε ότι το καλό κάρπισμα έχει καλύτερα αποτελέσματα στην απομόνωση της εξοχής. Οι πρωτευουσιάνοι εδώ, με το ζόρι απομονώμαστε στο δωμάτιο του σπιτιού.

 2. «Απομόνωση της εξοχής»; Άλλο ο τουρισμός, άλλο η μετανάστευση. Και μπορεί να είμαι πρωτευουσιάνος [δηλ. κάτοικος πρωτευούσης] αλλά έχω και μνήμες από το επαρχιακό περιβάλλον. Όχι και τόσο νωπές [μνήμες], αλλά τα πήγαινε έλα στην αδούλωτη ελληνική επαρχία δεν λείπουν. Και το συμπέρασμα είναι ένα: καλύτερα στο «ζόρι» της Αθήνας, παρά στην «απομόνωση» της εξοχής.
  Εκτός και αν αναφέρεστε σε «μοναχισμό», σε «ανθρώπους σε ψηλά κάστρα», σε «καλύβες ψηλά στο βουνό» 🙂 …

 3. Τασούλα Πετρακογιώργη, Κωσταλέξι, Άλεξ της Βέροιας, Αμάρυνθος, Δουρής και πόσα άλλα να πρωτοθυμηθώ…

  Ένα είναι το συμπέρασμα, στην Ελλάδα υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικοί πολιτισμοί. Κι εσύ, κι εγώ και ο καθένας μας δεν μπορούμε απαραιτήτως να επιλέγουμε. Μόνο χάσκουμε από δήθεν απορία για πράγματα που γνωρίζουμε καλά ότι συμβαίνουν. Και θα ξανασυμβούν.

  Δεν ξέρω και ίσως θα αποφύγω να θέσω ερωτήσεις και απαντήσεις. Διότι δεν βλέπω φως στο τούνελ όταν η μοιρολατρεία και η απομόνωση της επαρχίας είναι δυνατότερη από τις πολιτισμικές ωριμότητές μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s