Ανήμερα του Άι Θέμου

Ανήμερα του Άι-Θέμου, όπως κάθε Δευτέρα, είχα βρει τυχαία ένα παλιό μου σχόλιο σε ένα φόρουμ. Το επανεκθέτω εδώ καθώς δεν νομίζω ότι έχουν αλλάξει και πολλά από τότε που γράφτηκε…

Γνωστός «τραγουδιστής» που χαρακτηρίζεται από τη χρήση αντισυμβατικής φωνολογίας, μεταμοντέρνο συλλαβισμό και λεπτεπίλεπτη χορευτική χάρη. Τα θέματά του τα αντλεί από το ευρύ ρεπερτόριο του Ιδρύματος Μείζονος ΑνalphaβητικούΤηλεοπτισμού. Δήλωσε (γραπτώς, με «κρουλ» στην οθόνη) σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή (σ.σ. απ’ όπου η φωτό) πως «θα κάνω δελτίο στη νοηματική για να με καταλαβαίνουν όλοι». Κατόπιν τούτου, ακολουθεί ο πιο κάτω κατάλογος των βασικών εκφράσεων (χειρονομιών) που θα μεταχειρίζεται ο εικονιζόμενος.

 1. Το δεξί χέρι με το δείκτη και το μέσο σε σχήμα V και τα υπόλοιπα δάκτυλα τυλιγμένα, χτυπάτε το αριστερό χέρι που είναι σφιγμένο σε γροθιά.
 2. Με το δείκτη του δεξιού χεριού «ξύνετε» τη μύτη συνεχόμενα.
 3. Με τα δάκτυλα ενωμένα και στις δύο παλάμες εκτός των αντίχειρων τα ενώνετε στο κενό ανάμεσα τους αντίχειρες και τους δείκτες.
 4. Στριφογυρίζετε τη δεξιά γροθιά στην άκρη της μύτης σας
 5. Με τους μέσους και των δύο χεριών σας, «γαργαλάτε» το εσωτερικό μέρος των μπράτσων δίπλα στους αγκώνες.
 6. Τρίβετε τις παλάμες μεταξύ τους έντονα και περιστροφικά.
 7. Κάνετε το σήμα του «τέλεια-fine» με το δεξί χέρι.
 8. Ο επίδοξος νοηματολόγος επιδεικτικά αγνοεί τι σημαίνει ο ανορθωμένος δείκτης του αριστερού χεριού σε γροθιά και με το σχήμα του «τέλεια-fine» από το δεξί που παλινδρομεί τυλίγοντας τον αριστερό δείκτη.

Οι επεξηγήσεις δίνονται καρκινικά:
1. ξεσ  2. ανάτυοπ  3. αίβσελ  4. ςητσύοπ  5. ‘άιννε ατνήξε’  6. ινύομοκαλπ  7. ςότκωρπ  8. όκιτκαλυφορπ

Καλή σας θέαση!

Advertisements

2 thoughts on “Ανήμερα του Άι Θέμου

 1. Χτες το βράδυ, ξεμείναμε με κάτι φιλαράκια και τα ψιλοκοπανήσαμε συζητώντας. Ενα απο τα θέματα ήταν αυτό της γελοιοποίησης «ενοχλητικών» προσώπων -για διάφορους λόγους ενοχλητικών, π.χ. δικτάτορες, παλαιοί και σύγχρονοι «αρχηγοί» π.χ. Χίτλερ, Παπαδόπουλος+Πατακός, κλπ κλπ (τους σύγχρονους τους ξέρουμε και δεν τους αναφέρω)

  Τελικά, τείνω να πιστέψω ότι η γελοιοποίηση δεν τους βλάπτει καθόλου. Με αυτήν, αμβλύνεται η εικόνα της βίας (και άλλων κακών) που προκαλούν και είναι μάλλον αυτός ο λόγος που δεν κυνηγούν πλέον τους «κράχτες» τους. Διαφορετικά, ας πούμε, ο πλανητάρχης και οι συν αυτώ θα είχαν μηνύσει τη μισή Αμερική.

  ..μόνο ο Νταλάρας μηνύει το Τζιμάκο.. ενώ θα μπορούσε, αν είχε χούμορ, να αντιδράσει σκωπτικά επίσης και να είχαμε και μεις -ως κοινό- μεγίστην απόλαυσιν.. 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s