Και ο Καρατζαφέρης δασοκτονεί!

Δεν μας έφταναν τα όσα διαβάσαμε προ ημερών για τους δασοκτόνους βουλευτές της ΝΔ, τώρα και ο Λαάρχης Γιώργος Καρατζαφέρης αποδεικνύεται κι αυτός δασοκτόνος! Κι ακόμα χειρότερος αν αναλογιστείτε τις στενές σχέσεις του με την άπληστη Εκκλησία. Δείτε περισσότερα εδώ και σκεφτείτε καλά τι μπορεί να συμβεί στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ.

Τη θέλουμε αλήθεια αυτή την πεντακομματική Βουλή; Ανατριχιάζω που το σκέφτομαι τώρα.

13 σκέψεις σχετικά με το “Και ο Καρατζαφέρης δασοκτονεί!

  1. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για τον ΛΑ.Ο.Σ. διότι δεν ανήκω στο κόμμα αυτό (πιστεύω ότι θα ερωτηθούν οι ίδιοι και θα απαντήσουν), αλλά έχω την εντύπωση ότι το απόσπασμα χρησιμοποιείται τεχνηέντως και παραπλανητικώς από τους κάφρους φασίστες αυριανιστές της Ζούγκλας (οι οποίοι, με τα τελευταία τους άρθρα ξεσκεπάστηκαν και απροκάλυπτα πλέον ομολογούν ότι στόχος τους δεν είναι καν ο ΛΑ.Ο.Σ., αλλά η Ν.Δ. Καλά τους είχα σταμπάρει για τσιράκια του Giorgaki εξ αρχής. Τάχα τάχα πολεμούν τον … φασισμό, οι υποκριτές. Και απορώ εσείς, έξυπνος άνθρωπος, πώς συμβιβάζετε με την ευφυΐα και την αισθητική σας την απροκάλυπτη, χυδαία, και φασιστική μπουρδολογία της ελλαδικής αριστεράς, του κατεστημένου δηλαδή και της εξουσίας των τελευταίων πενήντα χρόνων. Δεν σας φέρνει αναγούλα ακόμη και η γλώσσα που χρησιμοποιούν; )

    Ο ΛΑ.Ο.Σ. μάλλον ακολουθεί τις πρωτοπόρες επιστημονικές μελέτες του οικολόγου καθηγητού Νίκου Μάργαρη. Γράφει ο καθηγητής στο τελευταίο «Βήμα» (ο ίδιος έχει εργαστεί για την προστασία του περιβάλλοντος όσο ελάχιστοι):

    Οι φαντασιώσεις και οι μαθητευόμενοι μάγοι

    «Σε ένα κράτος-οπερέτα όπως το ελληνικό, όπως υπάρχουν οι οικοπεδοφάγοι που κλέβουν οικόπεδα από το κράτος, έτσι και το ελληνικό Δημόσιο κλέβει τα οικόπεδα των ιδιωτών. Αν κάποιος έχει αφήσει το χωράφι του ακαλλιέργητο κάποια χρόνια και εκεί βγει άγρια βλάστηση, οι δασολόγοι τού το παίρνουν, μια και το χαρακτηρίζουν δάσος. Αρκετές πυρκαϊές είναι εμπρησμοί που ξεκινούν και από αυτή την αιτία.

    Οταν χαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις ακόμη και τα Μάταλα – με σεληνιακό τοπίο -, πρέπει επιτέλους να δώσουμε τον σωστό επιστημονικά όρο στο δάσος και να αφήσουμε τις φαντασιώσεις.»

    (Ο κ. Νίκος Μάργαρης είναι καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθυντής του «National Geographic».)

    Όσο λοιπόν δασοκτόνος είναι ο καθηγητής Μάργαρης, τόσο δασοκτόνος είναι και ο Καρατζαφέρης. Ο Μάργαρης μάλιστα έχει χαρακτηρίσει νομίζω παραπλανητική την φιλολογία για το άρθρο 24.

    Εν τούτοις εγώ δεν συμφωνώ με αυτήν την προσέγγιση, και, απ’ όσο ξέρω, ούτε και ο ΛΑ.Ο.Σ., χωρίς προκαθορισμό προτεραιοτήτων. Εδώ που φθάσαμε, πρώτα πρέπει να προστατευθούν τα υπάρχοντα δάση και οι εκτάσεις που θέλουμε να είναι δάση (όπως έχει προτείνει και ο Μάνος), να εξασφαλισθούν η σωτηρία των υπαρχόντων και η αναγέννηση των επιθυμητών, με όλα τα αναγκαία μέτρα (νομοθεσία, απαλλοτριώσεις, αναδασώσεις, κτηματολόγιο κ.λπ.) και μετά, αν και όταν γίνουν αυτά, θα μπορούμε να δούμε τί θα γίνει με τις υπόλοιπες εκτάσεις.

  2. Εριχθόνιε

    Υπάρχει μία βασική διάκριση μεταξύ δρυμού και δάσους. Το παραδέχεται και το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ αφού κάνει αυτή τη σαφή διάκριση, ο δρυμός είναι μία συγκεκριμένη περιοχή με προστατευόμενα φυτικά και ζωικά είδη. Το δάσος δεν εμπίπτει μεν ως ειδικά προστατευόμενη περιοχή (και γι αυτό ερίζουν οι πολιτικάντηδες για το φιλέτο), αλλά αποτελείται και από άλλα κοινά δέντρα της ελληνικής υπαίθρου. Κατ’ αυτή την έννοια, όταν λέμε δάσος, εννοούμε δέντρα και δέντρα και πολλά δέντρα. Από πευκοδάση μέχρι λεμονοδάση. Το κείμενο του Μάργαρη είναι σαφέστατο, λέει: Αν κάποιος έχει αφήσει το χωράφι του ακαλλιέργητο κάποια χρόνια και εκεί βγει άγρια βλάστηση, οι δασολόγοι τού το παίρνουν, μια και το χαρακτηρίζουν δάσος. Αρκετές πυρκαϊές είναι εμπρησμοί που ξεκινούν και από αυτή την αιτία. Δεν γνωρίζουμε πως έχει το σκεπτικό (επιστημονικό ή/και… μικροπολιτικό) των δασολόγων, και δυστυχώς το κατά τα άλλα άψογο άρθρο του Μάργαρη αφήνει εδώ ένα κενό σημείο που χρήζει περισσότερη διερεύνηση. Αλλά αρκεί να παρατηρήσουμε πως η δασοκάλυψη της Ελλάδας είναι δραματικά μειωμένη τα τελευταία εκατό χρόνια με αποτέλεσμα τα πολλά «χωράφια» που γεννήθηκαν πάνω σε δάση. Είναι αυτό που λέμε για το Εθνικό Κτηματολόγιο και προφανώς οι δασολόγοι γνωρίζουν ποια «χωράφια» ήταν κάποτε δάση. Όσο για τα Μάταλα, και ξέρω διότι είμαι κρητικός, είναι πραγματικά στα όρια της ιλαροτραγωδίας το θέμα αλλά αυτό εξαρτάται καθαρά από τους τοπικούς παράγοντες που οι μεν και οι δε αντιπαλεύονται για την εκρηκτικά σκανδαλώδη «ανάπτυξη» του τόπου αυτού. Πιθανόν ο χαρακτηρισμός ως δάσους που λέει ο Μάργαρης να αποσκοπεί στην προστασία αυτού του τοπίου. Περισσότερα δεν γνωρίζω δυστυχώς, έχω να πάω και πολύ καιρό εκεί ώστε να γνωρίζω τις τελευταίες εξελίξεις.

    Από την άλλη όμως, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς την ανελέητη οικιστική ανάπτυξη των βορείων προαστείων που έφτασαν στα ριζά της Πεντέλης και της Πάρνηθας. Πολλοί οικισμοί χτίστηκαν πάνω σε δάση, για παράδειγμα η Καλλιτεχνούπολη, που τώρα είναι σχεδόν κρανίου τόπος από τις απανωτές φωτιές, ήταν κάποτε δάσος.

    Αυτό ζητάει ουσιαστικά το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ. Κι άλλες πολλές Καλλιτεχνούπολες και Θρακομακεδόνες.

    Εν κατακλείδι, υπάρχει σαφή νομική κάλυψη για τους δρυμούς, κυρίως τα (υπάρχοντα όσο και τα υπόλοιπα καμένα) δάση είναι το ζήτημα και συμφωνώ με την κατακλείδα σου. Αυτό που ζητείται επιμόνως και αενάως πλέον είναι να σταματήσουν οι αποχαρακτηρισμοί και η ανεξέλεγκτη εξάπλωση οικισμών – τι θλιβερή ειρωνεία που κλαιγόντουσαν οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων πριν ένα μήνα για το «πολύτιμο δάσος που καιγόταν»…

    Και σας παραπέμπω σε ένα δηκτικό κείμενο που ανέβασε ο Ροΐδης αν δεν το γνωρίζετε:
    http://roides.wordpress.com/2007/09/03/epistoli_sept07/
    Είναι εξόχως αποκαλυπτικό.

    Για τα υπόλοιπα που γράφετε στην αρχή του σχολίου σας.

    Για το αν είναι εγκάθετοι του ΓΑΠ στο Jungle Report, κι επειδή βάλατε το ίδιο σχεδόν σχόλιο κι εκεί, θα σας απαντήσουν αυτοί. Προσωπική μου άποψη είναι ότι μπορείτε να τους κατηγορήσετε για πολλά, αλλά να τους αποκαλέσετε εγκάθετους του ΓΑΠ μάλλον είναι η χειρότερη βρισιά που τους κάνετε 😉

    Κι όσο για τη δική μου ευφυΐα και αισθητική, σας ευχαριστώ που με κολακεύετε αλλά οφείλατε να γνωρίζετε (όπως μπορεί να σας βεβαιώσει και ο Καλλίμαχος) ότι είμαι ένας προδομένος αριστερός που επ’ ουδενί λόγω κοιτάζει κι ούτε καν κρυφά προς τα δεξιά και παραπέρα. Περνάω μια φάση έντονης κριτικής (αφού πέρασα και την αυτοκριτική μου και βολόδερνα σε «περίεργους» χώρους για ένα διάστημα 😉 ) περισυλλογής και αναζήτησης. Και το παράπονό μου είναι ότι δεν ήθελα να γίνουν τόσο γρήγορα οι εκλογές. Αλλά μπορεί να μου πεις ότι το γοργόν και χάριν έχει, οπότε πάω πάσο.

  3. Εριχθόνιε άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις από το να κάνεις κόπι/πέιστ στα μπλογκς τις ίδιες ακριβώς μπαρούφες που έγραψες και στα κόμμεντς μας;

    Όπως βλέπεις, παντού τάπες τρως.
    Γιατί επιμένεις τόσο πολύ στη βλακεία;

  4. Έχω μια πρόταση μιας και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν της πλάκας προγράμματα για την οικολογία

    Ψήφο στο ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

    Ψήφο στο κόμμα οικολόγων που είχε στο παρελθόν καλά εκλογικά ποσοστά (κόμμα Ελλήνων Οικολόγων 0,6%) και τώρα έχει ΑΡΚΕΤΕΣ πιθανότητες να μπει στην βουλή!

  5. Πολύ καλί δουλεία !!! Συγχαρητήρια !!! Αν θες να δεις αστεία βίντεο μπορείς να επισκέπτης ://funniestvideoclips.blogspot.com/ όπου εκεί μπορείς να βρεις συλλογές από επιλεγμένα αστεία βίντεο. Απόλαυσε…

  6. Το είδα το κείμενο. Μιλάμε πιο νεοφιλελεύθερη πολιτική δεν είδα διατυπωμένη. Ακόμα και η ΝΔ διατηρεί τα προσχήματα και δεν περιγράφει λεπτομερώς το τι μέλλει γενέσθαι στις πρώην δασικές εκτάσεις. Αυτός προχωρά πολύ παραπέρα.

  7. Δε μπορώ να κάνω το μάντη για το τι εννοεί όποιος συνέταξε το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ.*, αλλά ξέρω πως συμφωνώ με το Μάργαρη και το Μάνο (_ειδικά_ με την πρόταση του δεύτερου για το Ελληνικό).

    Η ιστορία είναι παρόμοια με τη συζήτηση για τους μητροπολιτικούς δήμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Βγαίνει ο Χ δήμαρχος και λέει στη γειτονιά (μετάφραση: όσους έχει υπό ομηρία, με παράνομες άδειες), «θέλουν να μας πάρουν την εξουσία, αντισταθείτε». Επειδή με αυτό τον τρόπο λειτουργούν και ορισμένοι – κατ’ όνομα – «δασολόγοι», είμαι επιφυλακτικός. Έχουν στήσει κάτι ωραίες κλίκες με τοπικά επιμελητήρια, ουουου!

    Αν διαβάζει κάποιος από το ΛΑ.Ο.Σ. (ή αν ρωτήσει κάποιος), ας δημοσιεύσει απάντηση εδώ. Φαντάζομαι πως όλοι είμαστε περίεργοι.

  8. Δεν ξέρω πραγματικά ,αν είναι αλήθεια ολα αυτα που διαλαλείτε περι δασοκτονου του κυρίου καρατζαφέρη .Αλλά πιστευώ δεν είναι περισσότερο δασοκτόνος απο την ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε και αν πιάσουμε και ΚΚΕ ζήτω που καήκαμε.Τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ δεν τον συμμέροζομαι γιατί αυτοί καλά καλά δεν ξέρουμε τη εθνικότητας είναι .Οτιδήποτε άλλο εκτός απο ΕΛΛΗΝΕΣ οπότε την ευαισθησία τους όσον αφορά τα δάση τελευταία την εκλαμβάνω πιο πολύ για ψηφοθηρία.Σιγά μην πονάνε τον τόπο.Σίγουρα ο καρατζαφέρης είναι πάνω απο όλα πολιτικός και σίγουρα θα υποκρίνεται σε κάποια θέματα.Όμως μήπως φτάσαμε ΄στην εποχή πλέον που δεν υπάρχουν ιδεολογίες και τα δυο μεγάλα κομματα ε΄ιναι τσιρακια των αμερικανοεβραιων ; και κκε και συν ,ανθελληνικά μέχρι το κόκκαλο ,τσακίζωντας την ΕΛΛΑΔΑ και την περίλαμπρη ιστορία της.Ισοπεδώντας αξίες που γεννήθηκαν εδώ και αν εφαρμόζονταν θα είχαμε πολύ καλύτερη κοινωνία και ανθρώπους.Μην βιαστείτε εσείς του κκε και του συν να με αποκαλέσετε εθνικιστή και φασίστα.Αγαπήστε την ΕΛΛΑΔΑ και διαβάστε ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ .Και φυσικά παιδιά πρέπει να προστατέψουμε τα δάση μας σαν κόρη οφθαλμού και ας κάνουμε και εμείς τον αγώνα μας ,μην φωνάζουμε μόνο ,ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ,ΦΥΤΕΨΤΕ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΑΣ,ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ,ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ,ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ,ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΑ ΜΕ ΦΤΙΑΡΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΝΕΡΓΑ.ΟΧΙ ΚΑΝΑΠΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ .Και θα διαφωνήσω κάθετα με τον φίλο που είπε οτι ο στρατός δεν πρέπει να έχει ενέργο ρόλο στις φωτίες.Φίλε μου δεν ξέρω αν πήγες στρατιώτης αν πήγες θα πρόσεξες οτι μόνο για να φυλάμε τα σύνορα δεν μας χρησιμοποιούνε,σκουπίζουμαι ,καθαρίζουμε ,καθαρίζουμε τα όπλα,καθαρίζουμε τα δωμάτια των αξιωματικών ,τις τουαλέτες τους ,χτίζουμε,επισκευάζουμε ,μαγειρεύουμε και τώμε σαν τα βόδια και κοιμόμαστε και καμιά άσκηση που και που .Και φυσικά η πειθαρχεία ,ξυρίστηκες; ,γυαλίστηκες;,κουρεύτηκες;.Άκου φίλε μου στον πόλεμο δεν έχει τέτοια και γαι τον πόλεμο η καλύτερη εκπαίδευση είναι να μάθει ο στρατιώτης να ζει στο βούνο .οπότε χρησιμοποιώντας τον στα δάση είτε για να σβησει είτε για να ελέγχει πραγματοποιώντας περιπόλους και φυλασώντας τα με σκοπιά γίνεται πολύ πιο καλύτερος στρατιώτης και προσφέρει και πολύ μεγάλο έργο στην φύση.Όμως μας θέλουν φλουφλυδες και αγγαρειομάχους .ΑΝ φυλούσε ο στρατός τα δάση αντί να κάθεται να φυλάει άχρηστες αποθήκες θα είχαν σωθεί τα μισά και βάλε.

  9. ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗΣ

    Καρατζαφέρη έδειξες ποιος επιτέλους είσαι.
    Στηρίζεις τον Καραμανλή. Στηρίζεις τη μαυρίλα.
    Το χρώμα όπου μέσα του τόσο άνετα κινείσαι.
    Τον πλούτο. Τους αρχιληστές. Την άθλια καμαρίλα.

    Πήρες το φωτοστέφανο το μαυροαχτιδωμένο
    που ’χες στην άκρη ως τα χτες κακόβουλα βαλμένο
    και το εφόρεσες ξανά χαρά γεμάτος όλος.
    Κι όλη η ουσία σου φάνηκε και όλος σου ο δόλος.

    Στηρίζεις τον Καραμανλή…το χρήμα που στηρίζει
    προσέχοντας μη ’βγεί αυτό απ’ των κλεφτών τις τσέπες.
    Στηρίζεις τον Καραμανλή που το λαό στραγγίζει.
    Που αν πει «δεν έχουμε ψωμί», του λέει «φάτε κρέπες».

    Στηρίζεις τη μητέρα σου που σ’ έχει γεννημένον
    και που χωρίς αυτήν στη γη θα ήσουν ένας ξένος.
    Κάποτε σε δημιούργησε να σ’ έχει για εφεδρεία
    και όταν σου έγνεψε-ιδού! σε είχε με τη μία…

    Νου Δου-ΛΑΟΣ: τι αγαστή ανάμεσά σας σύμπνοια!
    Τι κομματάκια ταιριαστά! Τι μέλι γάλα μείξη!
    Πες ’υχαριστώ στο Θεό ΛΑΟΣ-κάνε και μιαν αγρύπνια
    και να μην έχει ζήτα αυτή η σύμπραξή σας λήξη!

    Μα ή έχει λήξη ή όχι ΛΑΌΣ ετούτη η ένωσή σας,
    ληγμένοι πια είστε και σεις και η πολιτική σας-
    Κρυφτήκατε, σας βρήκαμε, τέλειωσε το κρυφτό-
    να ζήστε πιότερο -αλί!- δεν ήτανε γραφτό…

    Γιώργης Χολιαστός

Σχολιάστε